Results 616 to 630 of 933
-
31-10-2012, 11:26 #616
Χθες ξεκινησα περπατημα παιδες.
Σε μιση ωρα πλακα πλακα με σχετικα εντονο περπατημα διανυεις μεγααααλη αποσταση!
Ηταν ωραια ομως... αναζωογονητικα!
Και εδω στην περιοχη δεν ειναι ευκολο το περπατημα γιατι δεν εχει μια ευθεια ουτε για δειγμα!
Ολο ανηφοροι - κατηφοροι γαμω τη τρελα μου!
- 31-10-2012, 13:49 #617
- ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
αντε Μπλου και μαραθονοδρομος... Για το περπατημα σου συνηστω 1. να μη κανεις συνεχεια την ιδια διαδρομη καθοτι κατανταει βαρετο, 2. Μη σταματησεις τωρα που ξεκινησες βαλτο στο προγραμμα και θα δεις οτι σε λιγο καιρο ο ιδιος ο οργανισμος σου θα το ζηταει. Πριν κατι μηνες που περπατουσα γυρω στη μια ωρα καθε μερα μου ειχε γινει συνηθειο κι αν δεν περπατουσα μια μερα κατι δεν μου πηγαινε καλα. Βεβαια τωρα περπαταω θελω δε θελω καθοτι ειμαι και βοσκος μεχρι να στανιαρει ο μπαμπας.
Σχετικα με τις φωτο που εβαλες εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις. Διακρινω μια καλλιτεχνικη φλεβα καθοτι παρατηρω πως λαμβανεις τις φωτογραφιες απο πολυ καλες γωνιες. Επισης υποψιαζομαι οτι εχεις εκπαιδευσει τον Σαμ και περνει την καλυτερη σταση ωστε να βγει κουκλος... Οσο για τον σκυλο σου τον Γιαννη και γαμω τις φατσες ειναι δωστου ενα σκαστο φιλι στη μουσουδα του εκ μερους μου. Αν δεν το ξερεις Ιβαν στα ρωσσικα σημαινει Γιαννης.Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...
31-10-2012, 16:28 #618
εγω κανω ομονοια πειραιας πηγαινε ελα σε 3 ωριτσες
After the apocalypse they took your mind Abusing science deaf dumb and blind
31-10-2012, 21:38 #619
31-10-2012, 21:39 #620
01-11-2012, 22:22 #621
Καλε μου βοσκε προσπαθω να αλλαζω διαδρομες (σημερα κοντεψα να πνιγω απο τον ιδρωτα μου απο την υγρασια) και ακουω μουσικουλα και τα περναω φινα!
Ναι ξερω οτι Ιβαν ειναι Γιαννης :)
Οσο για τις ποζες του Σαμ πιστεψε με τραβαμε πολλες φωτογραφιες για να πετυχουμε την καλη!
01-11-2012, 22:24 #622
01-11-2012, 23:58 #623
3-4 φορες την εβδομαδα,το μονο αρνητικο ειναι η καπνα και η φασαρια που τρως στη μαπα,αλλα χανεις βαρος,κοβετε η ορεξη και χαλαρωνεις
02-11-2012, 08:19 #624
- ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
Ρε τι μαθαινεις απο το ονομα ενος σκυλου. Στα ιρλανδικα λεει ο γιαννης ειναι ο Sean. Δηλαδη ο Sean Connery αν και σκοτσεζος ειναι ο Γιαννης ο Connery. Επισης η ιωαννα στα ιρλανδικα ειναι η Sinead , κοινως η Sinead O'Connor ειναι η ιωαννα O'Connor. Η οποια περα απο Μεγαλη Καλλιτεχνης εχει και καταθλιψη (διπολικη) και ειναι και ομοφυλοφιλη. Και επειδη προερχεται απο το εβραικο Yoḥanan στα ελληνικα σημαινει "δωρο Θεου" κοινως θοδωρακης
Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...
02-11-2012, 08:37 #625
03-11-2012, 12:20 #626
03-11-2012, 12:39 #627
Εχω νεα! Διαβαζω ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιο (οποιος θελει πληροφοριες να μου στειλει πμ να του πω τον τιτλο) το οποιο αναλυει την σημασια της σωστης διατροφης και το ποσο σημαντικη ειναι για την ισορροπια μας.
Θα αναφερω εδω καποια στοιχεια τα οποια θεωρω οτι ειναι για ολους μας σημαντικα.
Καταρχην ολα ειναι σεροτονινη. Μα ολα! Το απαν!
Η σεροτονινη η οποια λαμβανεται απο διαφορες τροφες και παραγεται οταν εκτιθεμεθα στο φως (φυσικο ή τεχνιτο) ειναι υπευθυνη για την καλη μας διαθεση.
Οταν σβησουν τα φωτα (ή το βραδυ) η ποσοτητα σεροτονινης που εχει παραχθει μετατρεπεται σε μελατονινη η οποια ειναι υπευθυνη για τον καλο μας υπνο!
Αρα: Οσο περισσοτερη σεροτονινη, τοσο περισσοτερη καλη διαθεση και τοσο καλυτερος υπνος!
Tips: Ποτε δεν τρωμε στο ημιφως γιατι μειωνεται η παραγωγη σεροτονινης και αρα δεν αισθανομαστε κορεσμο οταν πρεπει και τρωμε σαν γουρουνια!
Παντα προσπαθουμε να βγαινουμε στον ηλιο για μιση ωρα καθημερινα!
Εκτος απο τροφες που περιεχουν σεροτονινη οπως μπανανες, ξηροι καρποι, ταχινι, σοκολατα (υγειας), ψαρια κλπ υπαρχει ενας συνδυασμος που επισης την δημιουργει!
Πρωτεινη - βιταμινη C - υδατανθρακες (προσοχη! οχι ραφιναρισμενοι του εμποριου αλλα συνθετοι απο φυσικες πηγες).
Σου λεει οτι αν δεν μπει ο υδατανθρακας στη μεση, σεροτονινη γιοκ!
Επισης: Κατα τη διαρκεια της μερας για σνακ καλο ειναι να φαμε κατι με υδατανθρακες και ενα χυμο (αντι για μια παστα) γιατι αυξανονται τα επιπεδα σεροτονινης και διατηρουνται υψηλα για 3 περιπου ωρες.
Επισης: Ο εγκεφαλος για να λειτουργησει θελει 2 και μονο πραγματα. Γλυκοζη και L-γλουτεινη.
Αν καταναλωνουνε ζαχαρη ή διαφορα γλυκα με κατεργασμενη ζαχαρη ειναι σαν να δινουμε τη γλυκοζη στο πιατο και αρα δεν καταβαλει καμια προσπαθεια ο οργανισμος να μετατρεψει κατι σε γλυκοζη και αρα το συστηματακι εξασθενει και ζηταει ετοιμη κατεργασμενη γλυκοζη (εθιζεται δλδ!).
Το ζητουμενο ειναι να καταναλωνουμε τροφες που θα μετατραπουν σε γλυκοζη (ψωμακι μαυρο, πατατουλες οχι τηγανιτες, κλπ).
Και βεβαια αυτο που παραγει σεροτονινη (μεταξυ αλλων ευεργετικων νευροδιαβιβαστων) ειναι η ασκηση.
Κι αλλο tip: Εκτος απο τον εγκεφαλο, νευροδιαβιβαστες εχει και το πεπτικο! Σκεφτεται σα να λεμε.
Οταν τελειωσουμε το φαγητο μας λοιπον (σαν ανθρωποι και οχι σαν κτηνη) ειναι καλο να σηκωνομαστε και να κινουμαστε για 1 λεπτο! Αυτο γιατι οταν σηκωθουμε, ερεθιζεται ο δωδεκαδακτυλος του στομαχου και πεφτει συρμα στον εγκεφαλο οτι χορτασαμε!
Δεν ξερω κατα ποσο θα τα βρειτε ολα αυτα βοηθητικα αλλα μια εβδομαδα περιπου που τα ακολουθω αισθανομαι περιφημα, εχω διαθεση να ασκηθω και δεν βαριεμαι οπως συνηθως, τρωω λογικα και τροφες που μου χρειαζονται και κοιμαμαι σαν πουλακι!
Γι'αυτο εξηφανησθην...μελετουσα!
Φιλακια :)
03-11-2012, 15:06 #628
Μα τόσο καιρό μάλλιασε η γλώσσα μου να σας λέω (εκτός απο το να ψυξοκλαίγομαι ως βασική δραστηριότητα) για την σεροτονίνη κ την σημασία της ! ο dr μου είναι ψώρας με την υγιυνή διατροφή κ γενικά με το βέλτιστο της ποιότητας ζωής. όλα αυτά που αναφέρεις πιο πάνω blue με έβαλε να αγοράσω ένα βιβλίο κ μου δωσε κάτι φωτοκόπιες για να τα χων'εψω!
όταν άρχισα να τα εφαρμόζω πετούσα! Δυστυχώς τώρα με την δουλειά έχουν αλλάξει οι ρυθμοί μου, ώρες φαγητου, έλλειψη χρόνου για σωματική άσκηση κλπ αλλά θα ξεκινήσω πάλι απο σήμερα διατροφή κ λέω να πάω σε εκείνη την ρημαδοπροπόνηση μπάς κ ελαφρώσω λιγάκι.
Μην το σκέφτεστε παιδιά, δοκιμάστε την γυμναστική...κάνει θαύματα! Δείτε την Blue πόσο ανεβασμένη διάθεση έχει :)
Μπράβο κορίτσι, keep walking!
άϊ εμ ινπρέσντ!
Γμτ ήξερα κ εγώ τέτοια αλλά μου διαφεύγουν τώρα...:confused
Mου αρέσουν τέτοιες αλληλουχίες συνειρμών, μου αρέσει πως πίσω απο κάθε έννοια κρύβεται μια ιστορία κ ένας ορισμός! Μου αρέσει επίσης το γεγονός πως πολλά πράγματα γύρω μας έχουν σε διαφορετικές κουλτούρες κοινές ρίζες και κοινή βάση!
Θα σας πώ κάτι μεταξύ σοβαρού κ αστείου αλλά ενδεχομένως να χαμογελάσετε όταν το διαβάσετε:
Λοιπόν ας πάρουμε για παράδειγμα επι το προκειμένω την ποντιακή γλώσσα την κρητική την κυπριακή κ την αρχαία ελληνική. Στα ποντιακά (τα οποία λίγο πολύ καταλαβαίνω-έχω γιαγιάδες για κατήχηση) το ανδρικό μόριο του παιδιού το λέμε "λιλί", στα Κρητικά όταν το ανέφερα σε ενα φίλο γελούσε γιατί για αυτούς σημαίνει μικρό. Ουσιαστικά όμως κ οι 2 μιλούν για κάτι μικρό σε κάθε περίπτωση. (βλέπε λιλιπούτιος, λιλίκα=η μικρωκαμωμένη κλπ) Επειδή οι αναφορές στην αρχαία ελληνική είναι πολύ έντονες , σε πολλά σημεία του λεξιλογίου διαφορετικών κουλτούρων βρίσκουμε ομοιότητες. Επίσης, οι πόντιοι λένε ¨τσιτσία" τα στήθη, εν τω μεταξύ όλοι ξέρουμε πως το κρέας αλλιώςε το λέμε και τσιτσί. Οι πόντιοι λένε "ντο λες" και οι Κρητικοί "ιντα λες" και τα 2 πηγάζουν απο το αρχαίο ελληνικό εν το-τι .
Μια φιλόλογος στο λύκειο μας είχε πει τα εξής, τα οποία βασίζονται στην αρχαιοελληνική σημασία, δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν αλλά σας τα αναφέρω:
Ελένη= αυτή που σέρνει-τραβάει
Μαρία = Η σταγόνα βροχής
Στην πορεία πλάκωσαν τα βυζάντια κ δώθηκαν άλλες ερμηνείες για την σημασία των ονομάτων...
Η θρησκείες το μόνο σίγουρο είναι οτι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη των ονομάτων.
Συμπέρασμα: Πισω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης? :confused: (lol) :pLast edited by Soutsi; 03-11-2012 at 18:01.
Κανένα πάθος δεν κλέβει τη θέληση και τη λογική απ' το μυαλό του ανθρώπου, όσο ο φόβος.
~Edmund Burke~ | (Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος) | 1729-1797
03-11-2012, 16:17 #629
Eνταξει αυτα με την σεροτονινη ειναι καπου σωστα,αλλα απο μονα τους δεν βοηθουν.Αν εχεις καλη ψυχολογια και λαρδι τηγανιτο με λουκανικο να τρως μια χαρα εισαι.
03-11-2012, 18:13 #630
αυτά είναι ολα αλυσίδα φίλε μου. Όσο μπουκώνεσαι στο λαρδί ολα αυτά τα χρόνια κ ας είσαι τρείς λαλούν κ 2 χορεύουν κάποια στιγμή όταν θα φρακάρουν οι αρτηρίες αλλά κ όταν ο κώλος γίνει μπετονιέρα και η κοιλιά σαν τον όλυμπο τότε η ψυχολογία πάει περίπατο...
Αλλωστε μην ξεχνάμε οτι τα πάντα στο σώμα μας είναι βιοχημεία. Απο πολλούς επιστήμονες έχει αποδειχτεί οτι πολλοί όροι της ψυχολογίας μας ερμηνεύονται ωσ χημικές ουσίες. Το εφεξόρ κ οποιοδήποτε άλλο φάρμακο πχ καλείται να καλύψει αυτά τα χημικά κενά που έχουν δημιουργηθεί σε εμάς τους παθόντες.
Η αίσθηση της ευδαιμονίας, της ευτυχίας αν θές πιο ευρύτερα όσο πεζό κ αν ακούγεται είναι ενα πάρτυ χημικών ουσιών.
Επίσης πιστεύω κ στο αντίστροφο της όλης υπόθεσης για να μην παρεξηγηθώ, οτι δηλαδή η ψυχοσύνθεση μας είναι ικανή να επιφέρει και αυτή σωματικές μεταβολές. Λειτουργεί αμφιδρομα η ολη συσχέτιση, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, δηλαδή σε όλους εμας τους "πανικευμένους" - καταθλιπτικούς-αγοραφοβικούς-, επειδή συνήθως δεν υπάρχει ψυχική δύναμη, η ώθηση έρχεται απο το σώμα μπάς και υποκινηθεί ο όλος μηχανισμός κ έτσι βελτιώσουμε σταδιακά την διάθεση μας.
Η γυμναστική, ο ήλιος, η σοκολάτα, το σέξ, προσφέρουν με την χρήση τους χημικά συστατικά όπως η σεροτονίνη και οι ενδορφίνες, αυτές τις ουσίες που πολλοί τις έχουν ονομάσει ως την χημική έκφραση της ευδαιμονίας-ηδονής-ευτυχίας.Κανένα πάθος δεν κλέβει τη θέληση και τη λογική απ' το μυαλό του ανθρώπου, όσο ο φόβος.
~Edmund Burke~ | (Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος) | 1729-1797