Results 16 to 28 of 28
-
04-12-2012, 13:58 #16
Δεν αποκλείω την άποψη σου στις πρώτες γραμμές ("πιστεύω...στερηθηκαμε") καθώς οι γονείς μου χωρισανε οταν ήμουν ενάμιση! Λίγες ωρες με την μητέρα μου είχα γιατι δούλευε συνεχεια να τα βγάλει πέρα με 2 παιδιά, τον πατέρα μου τον έβλεπα κάθε σ/κ... Ξέρεις πως ειναι αυτα...
Μπορει και να φοβάμαι να δώ τις ανάγκες μου... Μπορει να μην θέλω ενώ πρέπει... Παίζουν πολλα ρόλο... Το σίγουρο ειναι ότι κάποια στιγμή θα έχουν λυθεί ολα αυτα, ειδικά με την βοήθεια κάποιου ειδικού...! Έχω κλείσει ένα ραντεβού αλλα θα πάρει λίγο καιρο μέχρι αυτη την μερα... Απλα πιστεύω ότι ένας ειδικός δεν μπορει να βοηθήσει στο 100% όσο και να συνεργαστώ.. Χρειαζεται να ακούς διαφορετικές απόψεις, να δεις εμπειρίες άλλων ανθρώπων και να κρίνεις (με τον καλο τροπο εννοείται) τον εαυτο σου...
- 04-12-2012, 14:15 #17
Η λέξη εξάρτηση στο τίτλο δείχνει ότι δεν πήρες αρκετά.. τότε που χρειαζόταν και ναι σωστά θα κάνεις, αυτά που χρειάζεσαι τώρα, να τα καλύψεις και με τη βοήθεια ειδικού..
Σίγουρα, ο αγώνας θα γίνει από σένα και κατά την διάρκεια της συνεργασίας, για να μπορέσεις μετά να προχωρήσεις.. ο ειδικός, δείχνει το δρόμο και σου προσφέρει τη γνώση και τις τεχνικές..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
04-12-2012, 14:27 #18
Ειναι περίεργο να στο εξηγήσω ακριβώς όπως υπάρχει μέσα στο μυαλο μου... Ειναι εκείνες οι στιγμές που ξέρεις ότι υπάρχει λάθος! Ισως με 2-3 παραδείγματα να μπορέσω να σε βοηθήσω. Π.χ δεν ημασταν σιγουροι αν έπρεπε να είμαστε μαζι της λόγω διαφοράς ηλικίας!(Κυριως εγω γιατι ηξερα τις επιπτωσεις και φοβομουν) Αυτο φαινόταν με αναποφασιστικοτητα, γκρίνια, εσωτερικευση... Δημιουργούσαν τριβές...
Αλλο παράδειγμα... Οταν έβγαιναν στην επιφάνεια δεν γινόταν συζήτηση γι αυτα και αν γινόταν συνήθως ήταν τσακωμος και οδηγούσε σε εγωισμούς...
Ιδεολογικά τωρα..
Π.χ ήθελε να μάθει τι υποστηρίζει κάθε κόμμα στην βουλή... Της εξηγησα με διάθεση... Και με ρώτησε μετα τι υποστηρίζω περισσότερο... Εγω της απάντησα τίποτα, κανένα δεν γινεται να με εκφράσει 100%,απλα επιλέγω να υποστηρίζω επιλεκτικά αυτα που θεωρώ ότι ειναι σωστα απο την κάθε πλευρά... Και εκει μου λεει "άρα και κάποια του "τάδε" κόμματος αφού ειναι στην βουλή και κανονικά δεν θα έπρεπε... Πρέπει να ειναι κανεις χαζος για να πιστέψει κάτι απο αυτούς..." Και εκει άρχισε ένας φαύλος κύκλος πιστεύοντας αυθαίρετα πράγματα για μένα, ενώ απλα είπα μια γνώμη χωρίς να υποστηρίξω συγκεκριμένο χρωμα...
Αλλο παράδειγμα... Εγω πιστεύω στον Θεό... Με ρώτησε κάποια πράγματα πάνω σε αυτο και η απαντήσεις που έδωσα ήταν αντικειμενικές... Και πάλι άρχισε να λέει τα δικά της με τέτοιο τροπο ώστε να ακυρώνει τα πιστεύω μου... Άσχημο πράγμα αυτο.. Και πάλι γύρισε σε τσακωμο...
Γενικα δεν ήταν δεκτικη στο να ακούσει κάτι διαφορετικό, ακομη και τις φορές που η ίδια ήθελε να μάθει... Κάθε φορα νόμιζε ότι θέλω να της επιβαλλω κάτι ενώ στην ουσία ήθελα συζήτηση, μιλούσα αντικειμενικά!
Ήμασταν 1 χρονο, ένα μήνα και μερικές μερες..
04-12-2012, 14:29 #19
Προσωπικά οι ανάγκες μας πέρα από τις βασικές.. είναι ν' αγαπάμε τον εαυτό μας, για ν' αγαπάμε τους άλλους και να μας αγαπούν έστω κάποιοι και το σημαντικό, ότι αξίζουμε το καλύτερο!
Και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να τις φοβάσαι.. αντίθετα η ικανοποίησή τους θα σε γεμίσει, θα σου δώσει απαντήσεις.. θα σε καλύψει.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
04-12-2012, 14:40 #20
Τι εννοείς "εξάρτηση"; Στα γενικά πλαίσια της οικογενειας/του τροπο ζωης/τους φιλους ή με τον πρόσφατο χωρισμο; Γιατι νιώθω ότι ειναι βαθύτερο το αίτιο απο τον χωρισμο... Εκατομμύρια έχουν χωρίσει και ειναι μια χαρα μετα απο καιρο... Δεν εχει συμβεί μονο σε μένα... Θα βρεθει αλλη κοπελα στον δρομο μου, αλλα δεν θέλω να ειναι εμπόδιο στον δικό μου λόγω της "εξάρτησης", να μπορω να μην βασίζομαι μονο πάνω της αλλα και σε μένα... Απλα θεωρω υπερβολική την δικιά μου αντίδραση χωρίς να ξέρω τον λόγο ο οποίος εχει και κάποιο αρνητικο αντίκτυπο στην καθημερινότητα μου...
04-12-2012, 14:45 #21
04-12-2012, 14:51 #22
Η ανάγκη μας να εξαρτηθούμε απ' τον άλλο π.χ. τον σύντροφο που αναφέρεις στο τίτλο, δείχνει μάλλον, ότι τότε που φυσικό ήταν
να είμαστε σε εξάρτηση από τους γονείς, δεν πήραμε αρκετή αγάπη, ενδιαφέρον κ.λπ. κι αυτό εξηγείται στη δική σου περίπτωση
με τον χωρισμό των γονιών όσο ήσουν πολύ μικρός.. Μετά στις σχέσεις μας, όσα δεν πήραμε τότε.. τα ζητάμε απεγνωσμένα..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
04-12-2012, 15:05 #23
Εμένα πάντως μου συνέβαινε σταθερά να εξαρτώμαι από ανθρώπους ακόμα κι αν δεν αγαπούσα το μυαλό τους.
Μετά από κάποια φάση, και έχοντας φάει ήττες, ωρίμασα σε κάποιο βαθμό και έγινα πιο επιλεκτική. :-)
Είναι η ανάγκη του να σε αγαπάει κάποιος με οποιοδήποτε κόστος.....το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
04-12-2012, 15:16 #24
Σιγα τη διαφορα ηλικιας ρε φιλε....αλλωστε συνηθως ο αντρας ειναι λιγο μεγαλυτερος. Αυτο δεν παιζει, αστο. Τα αλλα ναι. Στην τελικη ομως εφοσον εισασταν τοσο διαφορετικοι ε τοτε καλα εκανε κ σε χωρισε αφου δε συμφωνουσατε σε τιποτα. Τι σχεση ηταν αυτη. Απο σεξακι τι γινοτανε?
04-12-2012, 15:19 #25
04-12-2012, 15:20 #26
04-12-2012, 15:34 #27
void η ερωτικη ζωη ενος ζευγαριου φανερωνει πολλα.
04-12-2012, 15:39 #28