Results 3,556 to 3,570 of 12551
Thread: Πώς αισθάνεστε τώρα;
-
08-12-2012, 15:19 #3556
ωραιο ποστ Ηλι
ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
- 08-12-2012, 20:34 #3557
ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ
Eίναι ώρα κι ας μου συγχωρεθεί να πω δύο λόγια σε όσα μου καταμαρτυρούν, σε μια χώρα που τα μάθαμε όλα με της μάνας μας το πρώτο γάλα,
που από το νηπιαγωγείο τα ξέραμε όλα, που όλα έχουν καταγραφεί εντός μας τα περί του χριστιανισμού πως είναι δυνατόν να σας προσηλυτίσει κάποια στο Χριστό;
Εσάς που κατέχετε τα πάντα! Σήμερα; Που η γνώση έχει τόσο πληθυνθεί;
Κάποιοι απομακρύνθηκαν από τη χριστιανική πίστη , σεβαστό,
κάποιοι παρέμειναν έχουν εμπειρίες, βιώματα αφήστε να πουν και το δικό τους τραγούδι μην τους διώχνετε..
Λοιπόν, ο πνευματικός που είχα ερχόταν από το Άγιο Όρος σ΄ένα χωριό δίπλα, (πηγαίναμε το καλοκαίρι) τα Νέα Ρόδα.
Θα σου λέω μόνο ότι μου αποκαλύφθηκε δεν ανακάλυψα τίποτα μόνος μου έλεγε.
Θυμάσαι που ο Κύριος ρωτά: "Πέτρο μ’ αγαπάς;" κλπ..κλπ..
Μετά του λέει:" Πέτρο όταν ήσουν νέος ετοίμαζες τον εαυτό σου και πήγαινες όπου ήθελες."
Δηλαδή του λέει: Στη νεότητα μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, να κάνεις ότι θέλεις
ότι εσύ επιλέγεις, ότι στον κόσμο αυτό υπάρχει ελεύθερη βούληση, κράτα και το εγώ στα ύψη, όλα επιτρέπονται.
"Όταν όμως γεράσεις", εδώ το "γεράσεις", έχει την έννοια όταν φτάσεις σε μια άλλη νοητική κατάσταση,
" Άλλος θα σε ζώσει, (δηλαδή, Άλλος θα σε ετοιμάσει) και θα σε πάει εκεί, που εσύ, δεν θέλεις να πας.."
Ο Κύριος, πριν αναληφθεί τους είχε πει :
" Μη στεναχωριέστε που θα φύγω θα στείλω Άλλον, Παράκλητο αγαθό κι Εκείνος θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια, (κι εννοούσε το Άγιο Πνεύμα)."
Γιατί όμως ο Πέτρος δεν θα θέλει να πάει; Γιατί έχει πόνο αυτή η Γνώση (Όποιος προσθέτει μέσα του γνώση, προσθέτει πόνο)
γιατί, σταματά κάποιος να τα θέλει όλα με το δικό του τρόπο, συνειδητοποιεί ότι όλα θα αλλάξουν.
Ο Πέτρος εδώ κατανοεί ότι θα απεκδυθεί θεληματικά, τα θέλω, τα εγώ του, με λίγα λόγια παίρνει την απόφαση της παράδοσης,
αφήνεται συνειδητά πλέον στον Άλλο και από εκείνη τη στιγμή μόνο, γίνεται ικανός να τον λέει:" Κύριέ μου!"
.. ευχαριστώ για το χρόνο σας..
Καλή μου Φρύνη θα τα σχολιάσουμε όλα.Last edited by marika; 08-12-2012 at 21:43.
08-12-2012, 21:00 #3558
Μαρίκα σχεδόν τίποτα δεν ξέρουμε.. ας το παραδεχτούμε αυτό!
Ο λόγος σου έχει μια υπερβολή! Τί είν' αυτά τα μάθαμε.. με το πρώτο γάλα;
Ποιός ισχυρίζεται ότι τα ξέρει όλα; Είναι τραβηγμένα αυτά που λες!
Ο τρόπος που έχουμε ανατραφεί, η παιδεία που δεν υπάρχει και το όλο κοινωνικό σύστημα που νοσεί
δεν μας επιτρέπει να λέμε ότι κατέχουμε τη γνώση, γιατί ούτε μάλλον τα στοιχειώδη δεν γνωρίζουμε..
Και σου εξήγησα ότι οι παπάδες ευθύνονται που ο κοσμάκης ψάχνοντας ισορροπίες
αντί για τον χριστιανισμό καταφεύγει τελικά στις παραθρησκευτικές οργανώσεις.
Υπάρχουν δεν λέω και λειτουργοί-μετρημένοι στα δάχτυλα-αλλά άντε βρες τους!
Και δεν σε διώχνει κανένας, αλλά κάπως έτσι τα λένε κι από του άμβωνος κι ο άλλος το βάζει στα πόδια!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
08-12-2012, 21:35 #3559
Μαρκέλα, sorry, είναι πραγματικότητα όσα αναφέρεις, συνέλαβες ότι η γνώση είναι δύναμη και μπράβο σου.
Ζούμε σ' ένα τόπο που όλοι μπορούν να βρουν μια γραφή δεν ζήσαμε στη Ρωσία, Αλβανία που πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε τίποτα.
Πιστεύω ότι μόνο μια γραφή χρειάζονται όλοι, είναι το μόνο βιβλίο που με βοήθησε κι όσοι δεν το δέχονται ας με συγχωρήσουν που το αναφέρω..
Πως να γράφω για τις εμπειρίες μου χωρίς να δυσανασχετεί κάποιος;
08-12-2012, 21:54 #3560
Βρε μαρικα...κανεις δεν σου ειπε να μη μοιραστεις τις αποψεις και τις εμπειριες σου...
απλα ξεκαβαλα λιγο και πηγαινε πεζη....παρε παραδειγμα τον κυριο σου...με το ζορι ανεβηκε στον γαιδαρο...
και δεν εννοω με αυτο οτι εχεις καποια επαρση...αλλα οτι για να μιλησεις για καποια πραγματα πρεπει να ανακατευτεις και να γινεις ενα με το πληθος...αν με καταλαβαινεις....οταν προσπαθεις να διδαξεις την αγαπη ...προσπαθησε τουλαχιστον να παραδειγματιστεις και να την διδαξεις με το παραδειγμα του κυριου σου...δηλαδη με τον πιο απλο τροπο...γιατι η αγαπη ειναι εξαιρετικα απλη....
καταλαβαινω και σεβομαι οτι για σενα η πιστη σου...ειναι κατι που συγκρατησε την ζωη σου σε δυσκολες ωρες.....και πραγματικα δεν με ενοχλει το να θες αυτο να το μοιραστεις με αλλους ανθρωπους....ο τροπος χωλαινει....
εχεις την πεποιθηση πιθανον οτι γνωρισες ολη την αληθεια και την κατεχεις και θες να την μοιραστεις...εισαι σιγουρη μαρικα;πως ειναι δυνατον να καταφερει ανθρωπινος νους ..ανθρωπινη καρδια να γνωρισει ολη την αληθεια......ανεξερευνηται αι βουλαι του κυριου μαρικα μου...ανεξερευνηται...ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
08-12-2012, 22:00 #3561
Μαρίκα μου, δεν το συνέλαβα το περί δύναμης της γνώσης, κάπου το βρήκα.. μ' άρεσε και τόβαλα υπογραφή! Σ' ευχαριστώ πάντως..
Εν μέρει σ' αυτό που λες για τη γραφή έχεις ένα δίκιο.. αλλά δεν είναι και τόσο απλό όσο το αναφέρεις! Ακόμα δηλ. κι απ' τη μετάφραση,
είναι δύσκολο να συλλάβουμε τα βαθύτερα πνευματικά νοήματά της. Δεν αρκεί πιστεύω μόνο η ανάγνωση.. αλλά χρειάζεται κι ερμηνεία.
Κοίτα το να μη δυσανασχετεί κάποιος δεν μπορείς να τ' αποφύγεις, γιατί το θέμα της πίστης είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
09-12-2012, 11:35 #3562
Βρε μαρικα...κανεις δεν σου ειπε να μη μοιραστεις τις αποψεις και τις εμπειριες σου...
απλα ξεκαβαλα λιγο και πηγαινε πεζη....
Πεζή πηγαίνω Φλού μου, φταίει η διαφορετικότητα, όλοι έχουμε χαρακτήρα και προσωπικότητα όμως, δεν φτάνει μόνο αυτό. Οφείλουμε να γίνουμε άτομα. Πήγα κι από την ψυχολογία του βάθους αναγκαστικά, ήταν ανάγκη να τελειώνω μ’ αυτό τον πόνο..για όλα φταίει η μαρικούλα η γιαγιά, που μου έλεγε:
Τόμος να είσαι να μην τεμαχίζεσαι άτμητη να μένεις.
Πολλές ώρες χθες διάβασα όλα τα μηνύματά σας, (πολύς πόνος κ φόβος εδώ μέσα, μάζεψα πολλά βάλσαμα μη φοβάσαι κυκνάκι μου).
Μου θύμισε μια εποχή που μελετούσα 600 σελίδες κάθε βράδυ, ήταν η ανάγκη μου να τον καταλάβω αυτόν τον κόσμο.
Τελικά έψαξα τον εαυτό μου με τον εσωτερικό γενέθλιο χάρτη, βρήκα τα θετικά στοιχεία του καταπονημένου χαρακτήρα μου και άρχισαν να ξεμπερδεύουν όλα.
Είναι πολύ επίπονο να εσωστραφείς για να βρεις εσένα, να περπατάς ξυπόλητη στα αγκάθια χωρίς βοήθεια από πουθενά κάνοντας συνεχώς τη βουτιά μέσα σου, άβυσσος η ψυχή μας.
Τελικά πλατωνικο-ερωτεύτηκα τον Ελβετό τον Γιούγκ, αυτός μου έμαθε ότι ο άνθρωπος δεν ολοκληρώνεται (πραγματώνεται) αν δεν έχει γνώση όλης της ασυνείδητης ζωής του. Μέτα από αυτό δρομέας έγινα.. Αλλά ήμουν πάντα μόνη, είναι η πρώτη φορά που ανοίγομαι και μιλώ, είθε να μου βγει σε καλό..
09-12-2012, 15:26 #3563
09-12-2012, 19:01 #3564
Τρομερά δυστυχισμένη...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
09-12-2012, 21:20 #3565
Τρομερά δυστυχισμένη; τώρα περνάς αυτή τη φάση, αν μπορείς κάνε πλύση εγκεφάλου με δυο λεξούλες, να λες: κι αυτό θα περάσει,
μην αποδέχεσαι την εισήγηση της αρνητικής αυτής πρότασουλας μέσα σου, είσαι ποιο δυνατή από αυτήν μαθαίνεις να την στέλνεις από κει που ήρθε,
αργότερα όταν θα νιώθεις πιο δυνατή, δες μια οπτική εικόνα: τον εαυτό σου σε ένα πύργο ψηλό η σε ένα ύψωμα με υπέροχη θέα,
μίλησε, πες δυο θετικές λέξεις: Στην σκοπιά μου στέκομαι γίνομαι παρατηρητής, δεν δεν τολμά να περάσει μέσα μου ούτε μια αρνητική σκέψη..
..πάντα πιάνει, δοκίμασε..
10-12-2012, 08:29 #3566
marika, διαβαζοντας το μηνυμα σου προς τον Κυκνο, βγαζω αισιοδοξία, γαλήνη και δυναμισμό. Φαινεται πως αυτο ειναι αποτελεσμα της πιστης σου στο Θεο η οποια διαπνεει το λόγο σου. Το πως θα βιωσει την πιστη κανεις ειναι θεμα χαρακτηρα, ως προαπαιτουμενο. Αλλιως θα τη βιωσει ενας ειλικρινης και καλοπροαιρετος κι αλλιως ενας κακοπροαιρετος. Ο πρωτος απ τους δυο ειναι αυτος που θα φτασει σε ψηλα επιπεδα. Ο αδυναμος θα την εχει ως καταφυγη και δικαιολογηση των αδυναμιων του.
Καποιοι υποτιθεται ειναι κοντα στο Θεό. Αυτο το διαπιστωνεις από την υποκρισία την οποια διακρινεις στις πράξεις τους, από το μίζερο υφος τους που όμως δεν αντανακλά τον τροπο ζωης τους και από το γεγονος οτι με τα λόγια τους απογοητευουν ή προκαλούν ενοχές, κι απο την ανικανότητα τους να κατανοησουν και παραλληλα να ενθαρρυνουν τον αλλο. Πολλοι που προσφευγουν σε τετοιους ανθρωπους επειδη ταχατες ειναι κοντα στο Θεο στο τελος απελπίζονται. Αυτο που τελικα καταλαβα πως πρεπει να κανει ο ανθρωπος ειναι να μη στηριζεται στους αλλους αλλά να βρισκει μεσα του τις δυναμεις. Αμα στηριζεται στους αλλους ειτε γι αυτη την απλή ενθάρρυνση ή για καποιο χειροπιαστο τροπο στηριξης στο τελος ειτε απογοητευεται ειτε μενει στασιμος περιμενοντας τα ετοιμα απο τους αλλους. Το να πηγαινει κανεις σε εκκλησιες και μοναστηρια από μονο του δεν πέτυχε τιποτα. Εκτος του οτι η θρησκεια εγινε και λιγο συνηθειο, μοδα και κατα τα λοιπα αλλαγη καμία.γιάννης
10-12-2012, 09:05 #3567
Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια Ιωάννη να ασχολούμαστε με εχθρούς ορατούς ή αόρατους, μας πιέζει ο χρόνος, δεν είμαστε υποτελείς ούτε σ' αυτή την ανθρώπινη φύση μας, είμαστε τα παιδιά Του.
Χρησιμοποιούμε όλα τα όπλα που μας παρέχει ο απρόβλεπτος Oυρανός, θα κατακτούμε συνειδήσεις και παν ύψωμα που επαίρεται και θέλει να σταθεί πάνω από την ανώτερη ΓΝΏΣΗ.
(δεν είναι τίποτα δικό μου της Γραφής είναι κι αυτό), που λέει: χτύπα το κακό με το κακό, για να μπλοκάρεις την δύναμή του, να το ακινητοποιήσεις να το δαμάσεις, να το εξημερώσεις για να αναρωτηθούν πολλοί:
Ω! ΜΑ ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΟ ΙΣΧΥΡΟς Ο ΚΥΡΙΟς; Που ήταν κρυμμένος τόσο καιρό; μέσα σου είναι κρυμμένος, θέλει να δράσει μέσα από όλους, και λέει στον καθ' ένα: "μη φοβάσαι μόνο πίστευε" ..αυτά..
10-12-2012, 09:42 #3568
Όλη η Γραφή Ξωτικό μου, είναι γραμμένη έτσι που να φέρνει σε σύγχυση τον άνθρωπο, είναι γραμμένη έτσι κι αλλιώς..
..όταν ξεκινάμε το δρόμο παίρνουμε το Λόγο που λέει: μην αντιστέκεσαι στο σατανά...κλπ...
Όταν όμως όλοι γινόμαστε "ανήρ πίστεως" δεχόμαστε και το αλλιώς.. που λέει: αντιστάσου στο σατανά και θέλει φύγει!
..χρειάζεται διάκριση, να γνωρίζουμε που στεκόμαστε , στην αρχή, στη μέση, στο τέλος του δρόμου;
10-12-2012, 09:58 #3569
Μήπως να ανοίξεις εσύ το θρεντ; πως θα το ήθελες; (δεν γνωρίζω να ανοίγω νέο θρεντ, θα σου ήμουν ευγνώμων..).
10-12-2012, 10:14 #3570
<<Εμείς>> Ξωτικό μου, σωστά, δεν φύγαμε από την πίστη της επίσημης Εκκλησίας μας, εξελισσόμαστε, μάθαμε να περπατάμε από πίστη σε πίστη,
ζητάμε όμως να γίνουμε μια ποίμνη, Ένας ποιμήν, τώρα είμαστε χίλια κομμάτια, σαν μια λίμνη που έχει μέσα παπάκια και πολλά χωρίσματα και δεν μπορούν τα παπάκια να επικοινωνήσουν,
και περιμένουμε τη φουσκοθαλασσιά να γκρεμιστούν τα χωρίσματα να χαρούν τα παπάκια ..