"Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες.. καγώ αναπαύσω υμάς" Ματθ. ια' 28 - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 143
    Senior Member
    Σύφωνα με τους επιστήμονες, μόνο το 6% του σύμπαντος μας είναι γνωστό, και αυτό όχι εντελώς. Το υπόλοιπο 94% είναι σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια, για τα οποία δε γνωρίζουμε τίποτα. Αυτό δε σημαίνει οτι δεν υπάρχουν, απλά η ανθρώπινη αντίληψη αδυνατεί να συλλάβει τις ιδιότητές τους.

Για μένα το θέμα δεν είναι αν υπάρχει θεός, αλλά τι ιδιότητες έχει, δηλαδή ποιά είναι η σχέση του με τα δημιουργήματά του...

Junior Member
    Quote Originally Posted by Ξωτικό View Post
    κι εγω δεν το βλεπω το ρευμα αλλα αν βαλω το χερι στο ντουι λαμπας, θα γινω πυγολαμπιδα.
    Με εναν μετρητη τάσης ομως μια χαρα θα δεις το ρευμα.
    Όπως και αν αναλύσεις τα μικροστοιχεία της ατμόσφαιρας μας, θα δεις επίσης και τον αόρατο αέρα που υπάρχει γύρω μας.

Παρόλα αυτά τον Θεό πως θα τον δεις? Η μονη απόδειξη ότι υπάρχει είναι μέσα από προφορικές ιστορίες που γράφτηκαν από αγνωστους που υποστηριζαν οτι ειναι άγιοι σε μερικά βιβλία τα οποία ονομάστηκαν ευαγγέλια και αυτό έγινε πριν πολλά πολλά πολλά χρόνια. Φέξε μου και γλίστρυσα δηλαδή, ο απατεώνας Φον Ντανικεν πιο ευκολα έγινε πιστευτός όταν ζωγράφιζε πάνω σε αρχαία αγγεία εξωγηίνες μορφές και αεροπλάνα για να πουλήσει τα βιβλία του. Παρεπιπτόντως το παραδέχτηκε λίγο πριν παει στην φυλακη, αλλα δεν τον ενοιαζε μιας και ηταν ηδη εκκατομυριουχος απο τις πωλήσεις.
    Σήμερα στην εποχή της βιντεοκάμερας, των μικροφόνων, του ιντερνετ, των μετρήσεων μεταβολών σε φως και ήχο , της απόδειξης , γιατί δεν κάνει ένα βήμα αυτός ο Θεός να μας αποδείξει ότι υπάρχει? Ντρέπεται?

Junior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    δεν παρεξήγησα.. κι ούτε προσβλήθηκα.. όμως η σιωπή, που για σένα είναι ανυπαρξία, για μένα είναι φωνή.. γιατί κι άλλα.. δεν τα βλέπεις και δεν τ' ακούς, όμως δεν σημαίνει κι ότι δεν υπάρχουν.
    Συμφωνώ, με την δεύτερη πρόταση.
    Παρόλα αυτά έτσι όπως το θέτεις τελικά εσύ η ίδια δίνεις ένα νόημα σε αυτήν την σιωπή. Άλλος θα σκεφτόταν ότι η σιωπή είναι αμηχανία, άλλος ότι είναι ανυπαρξία, άλλος ότι είναι ένδειξη θυμού, άλλος ότι είναι ένδειξη σοφίας, άλλος ότι είναι ένδειξη.. οτιδήποτε. Είναι σαν κατασκευάζει η φαντασία μας δηλαδή την απάντηση!

Senior Member
    Ο καθένας πιστεύει αυτό που έχει ανάγκη να πιστέψει. Το πρόβλημα δημιουργείται, όταν προσπαθεί να πείσει τους άλλους, ότι η δική του "πίστη" είναι πιο σωστή ή πιο αληθινή από των άλλων.

Junior Member
    Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Σύφωνα με τους επιστήμονες, μόνο το 6% του σύμπαντος μας είναι γνωστό, και αυτό όχι εντελώς. Το υπόλοιπο 94% είναι σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια, για τα οποία δε γνωρίζουμε τίποτα. Αυτό δε σημαίνει οτι δεν υπάρχουν, απλά η ανθρώπινη αντίληψη αδυνατεί να συλλάβει τις ιδιότητές τους.
    Ακριβώς!
    Είναι πολύ πιο ειλικρινές κάποιος να λέει "δεν γνωρίζω αν υπάρχει ή όχι" , παρά να του δίνει και όνομα και από πάνω με απολύτως μηδαμινές και αναξιόπιστες αποδείξεις από ένα βιβλίο που γράφτηκε κάποτε από κάποιους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by alex_wesker View Post
    Σήμερα στην εποχή της βιντεοκάμερας, των μικροφόνων, του ιντερνετ, των μετρήσεων μεταβολών σε φως και ήχο , της απόδειξης , γιατί δεν κάνει ένα βήμα αυτός ο Θεός να μας αποδείξει ότι υπάρχει? Ντρέπεται?
    Γιατί να αποδείξει οτιδήποτε? Το λάθος που κάνουμε είναι οτι αποδίδουμε στο θεό ανθρώπινες ιδιότητες. Ο,τι δεν κατανοούμε το φέρνουμε στα μέτρα μας.

Senior Member
    Και για όσους θέλουν να έχουν μια πιο σφαιρική άποψη των πραγμάτων, καλό θα ήταν παράλληλα με τα ευαγγέλια, να διάβαζαν και κάτι από τους δικούς μας αρχαίους έλληνες σοφούς.
    Εκεί θα ανακάλυπταν, ότι κάποια πράγματα τα είχαν πει ήδη πριν από τον Χριστό. Ο οποίος, όπως φαίνεται από πολλά που κάποιοι γράψαν ότι είπε, τους είχε μελετήσει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ξωτικό View Post
    ολοσωστο. Συμφωνω κ ελεγχομαι μηπως εγω πρωτη υπεπεσα σε τετοιο λαθος... Συμφωνω μαζι σου μαριαν..
    Νομίζω πως εσύ δεν το έκανες.

Senior Member
    Ακριβώς!
    Είναι πολύ πιο ειλικρινές κάποιος να λέει "δεν γνωρίζω αν υπάρχει ή όχι" , παρά να του δίνει και όνομα και από πάνω με απολύτως μηδαμινές και αναξιόπιστες αποδείξεις από ένα βιβλίο που γράφτηκε κάποτε από κάποιους.
    Μα γι αυτό την αποκαλούμε "πίστη". Επειδή δεν έχουμε αποδείξεις. Αν δεν πιστεύω στο θεό, πιστεύω στην επιστήμη. Η πίστη είναι μιά βαθιά ανθρώπινη εσώτερη ανάγκη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Και για όσους θέλουν να έχουν μια πιο σφαιρική άποψη των πραγμάτων, καλό θα ήταν παράλληλα με τα ευαγγέλια, να διάβαζαν και κάτι από τους δικούς μας αρχαίους έλληνες σοφούς.
    Εκεί θα ανακάλυπταν, ότι κάποια πράγματα τα είχαν πει ήδη πριν από τον Χριστό. Ο οποίος, όπως φαίνεται από πολλά που κάποιοι γράψαν ότι είπε, τους είχε μελετήσει...
    Ολοι οι φιλόσοφοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ασχολήθηκαν με το θέμα της ύπαρξης του θεού. Κάποιοι μάλιστα, όπως ο Αναξίμανδρος ή οι Στωικοί αργότερα είχαν προχωρήσει τόσο βαθιά που αυτά που έγαψαν μόλις τα τελευταία χρόνια τα πλησιάζει η επιστήμη...

Junior Member
    Μα γι αυτό την αποκαλούμε "πίστη". Επειδή δεν έχουμε αποδείξεις. Αν δεν πιστεύω στο θεό, πιστεύω στην επιστήμη. Η πίστη είναι μιά βαθιά ανθρώπινη εσώτερη ανάγκη.
    Η διαφορά της πίστης στην επιστήμη με αυτη της πιστης στην θρησκεία ειναι πως η πρωτη δε σου λέει ποτέ "τα ξέρω όλα.τέλος.", αλλά "μέχρι στιγμής αυτά γνωρίζω, ξέρω λίγα πράγματα και έχω πολλά ακόμα να μάθω, και ανά πάσα στιγμή αυτά που γνωρίζω μπορούν όλα να αλλάξουν με τις κατάλληλες ενδείξεις και αποδείξεις".

επιστημη: πίστευε και μη, ερεύνα.
    θρησκεια: πίστευε και μην ερεύνα.

Senior Member
    Η διαφορά της πίστης στην επιστήμη με αυτη της πιστης στην θρησκεία ειναι πως η πρωτη δε σου λέει ποτέ "τα ξέρω όλα.τέλος.", αλλά "μέχρι στιγμής αυτά γνωρίζω, ξέρω λίγα πράγματα και έχω πολλά ακόμα να μάθω, και ανά πάσα στιγμή αυτά που γνωρίζω μπορούν όλα να αλλάξουν με τις κατάλληλες ενδείξεις και αποδείξεις".

επιστημη: πίστευε και μη, ερεύνα.
    θρησκεια: πίστευε και μην ερεύνα.
    Αλεξ, το "πίστευε και μη ερεύνα" το έχουν πει ορισμένοι από τους αυτοαποκαλούμενους "εκπρόσωπους" της θρησκείας. Για μένα η πίστη είναι κάτι το προσωπικό και δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να μου υπαγορεύει το πώς και σε τι θα πιστεύω. Αλλο θεός, άλο θρησκεία, άλλο εκκλησίες και λατρευτική. Μπορεί κάποιος να είναι άθρησκος αλλά να πιστεύει στο θεό. Μπορεί κάποιος να είναι πιστός μιάς θρησκείας, αλλά να μην τον ενδιαφέρει το παπαδαριό και η όποια κοσμική της έκφραση...

Senior Member
    Το <<πιστευε και μη ερευνα>> της επιστημης για να ειμαι ειλικρινης δεν το γνωριζω.Αντιθετως νομιζω οτι απο τον Αριστοτελη που μιλησε για το τι ειναι επιστημη και τι οχι καταλαβα οτι η επιστημη αποζητα την αποδειξη για να τεκμηριωσει εναν λογικο συνειρμο βαση της παρατηρησης και της ερευνας.
    Το <<πιστευε και μη ερυνα>> της θρησκειας το γνωριζω καλα νομιζω οτι λιγο πολυ ολοι το γνωριζουμε και μαλιστα για οποιον εχει δει και αυτην την διαφημι8ση με τον ζουγανελη θα το θυμηθει καλυτερα...Ομως αυτο το πιστευε και μη ερευνα για μενα εχει και μια αλλη διασταση που δεν εχει να κανει με θεματα θρησκειας αλλα μονο πιστης.Δηλαδη αν μπορω να πιστεψω-εμπιστευτω κατι,καποιον χωρις να εχω αποδειξεις οτι οντως καλως πραττω και τον εμπιστευομαι.Ποσες φορες εχουμε πιστεψει κατι,καποιον χωρις να ειμαστε και πολυ σιγουροι??Εγω προσωπικα το εχω πραξει αλλες φορες <<δικαιωθηκα>> και αλλες οχι...Νομιζω ομως οτι αυτο που ισχυει οπως λκαι στην δικη μου περιπτωση ειναι τελικα τι επιδραση εχει αυτη η πιστη σε εμενα σαν ανθρωπο αλλα και στον καθενα που πιστευει η αντιστοιχα δεν πιστευει.Δηλαδη τι μου προσφερει αυτη ι πιστη-εμπιστοσυνη.Ασφαλεια,ζεστα σια,χαρα,ανακουφιση???
    Συμφωνω λοιπον με τον Νικ Κειβ οτι η πιστη ειναι μια πολυ προσωπικη υποθεση που αφορα τον καθενα μας ξεχωριστα ανεξαρτητα αν αυτη η πιστη αναφερεται σε καποια θρησκεια η θεο

Με εναν μετρητη τάσης ομως μια χαρα θα δεις το ρευμα.
    Όπως και αν αναλύσεις τα μικροστοιχεία της ατμόσφαιρας μας, θα δεις επίσης και τον αόρατο αέρα που υπάρχει γύρω μας.

Παρόλα αυτά τον Θεό πως θα τον δεις? Η μονη απόδειξη ότι υπάρχει είναι μέσα από προφορικές ιστορίες που γράφτηκαν από αγνωστους που υποστηριζαν οτι ειναι άγιοι σε μερικά βιβλία τα οποία ονομάστηκαν ευαγγέλια και αυτό έγινε πριν πολλά πολλά πολλά χρόνια. Φέξε μου και γλίστρυσα δηλαδή, ο απατεώνας Φον Ντανικεν πιο ευκολα έγινε πιστευτός όταν ζωγράφιζε πάνω σε αρχαία αγγεία εξωγηίνες μορφές και αεροπλάνα για να πουλήσει τα βιβλία του. Παρεπιπτόντως το παραδέχτηκε λίγο πριν παει στην φυλακη, αλλα δεν τον ενοιαζε μιας και ηταν ηδη εκκατομυριουχος απο τις πωλήσεις.
    Τα αισθήματα σου τα βλέπεις;;; Τα διανοήματα σου τα βλέπεις;;; (όχι τις ηλεκτρομαγνητικές ή άλλες συνάψεις αλλά το νόημα των σκέψεων και ιδεών) Την πνευματική σου υπόσταση την βλέπεις;;; Το ότι είσαι φύση Νοητή, Νοερή, Αισθητική, το βλέπεις;;; Και στην τελική, δεν κινείτε μέσα σου μια υποψία, πως είναι δυνατόν 2000 έτη και πλέον, μία απάτη να έχει την ίδια αποδοχή από τους ανθρώπους διαχρονικά με την ίδια ένταση;;; Εκτός αν τους θεωρήσουμε βλάκες και αφελείς, κάτι που δυστυχώς με προίκισε η φύση. Αλλά δεν πειράζει, και οι βλάκες όπως εγώ έχουν τον ρόλο τους στην κοινωνία. Όμως, δεν υπάρχουν μόνο βλάκες και αφελείς που πίστεψαν Στον Θεό, για όποιον έχει αμφιβολίες ας δεί στον σύνδεσμο που ακολουθεί, τι λέει ο διευθυντής του ανθρωπίνου γωνιδιώματος (μοριακή βιολογία) Francis S. Collins στο βιβλίο του με τίτλο: <<Η Γλώσσα του Θεού>> http://de.scribd.com/doc/69512986/%C...B5%CE%BF%CF%8D

Για μένα το θέμα δεν είναι αν υπάρχει θεός, αλλά τι ιδιότητες έχει, δηλαδή ποιά είναι η σχέση του με τα δημιουργήματά του...
    Εφόσον η ανθρώπινη αντίληψη αδυνατεί να συλλάβει τις ιδιότητες της σκοτεινής ύλης και ενέργειας, με ποιό μέτρο αναγνωρίζουν πως το 6% του συνόλου του σύμπαντος μας είναι γνωστό και το υπόλοιπο 94% όχι;;; Μήπως η επικρατέστερη θεωρία λέει πως για κάθε σωμάτιο ύλης υπάρχει το αντίστοιχο αντιύλης;;; Σκοτεινής, δηλαδή, ύλης;;;

Οι Χριστιανικές Ιερές Γραφές αναφέρουν πως ο Θεός Δημιουργός εποίησε, έφτιαξε δηλαδή, κατασκεύασε, τον άνθρωπο στην δική Του Εικόνα και με την δυνατότητα του ανθρώπου στην Ομοίωση Του. Επομένως απαντήσεις στο ερώτημα θα πρέπει να αναζητήσεις μέσα σου, στην φύση σου. Εκτός αν αναζητάς άλλον θεό, ας πούμε τον Δία, ή την Αφροδίτη, για να έχει πιο ζωηρό ενδιαφέρον. :) :)) :)))

Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast