Results 106 to 120 of 143
-
20-12-2012, 12:43 #106
http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Greece
Σε αυτο το αρθρο παρουσιαζονται 2 ερευνες .
Συμφωνα με την μια το ποσοστο αθεων ειναι 3% ενω συμφωνα με την αλλη ειναι 13%.
Εdit: Mαρκελα μετα ειδα το μηνυμα σου και εβαλα το ιδιο λινκ.Last edited by betelgeuse; 20-12-2012 at 13:09.
- 20-12-2012, 12:45 #107
20-12-2012, 13:01 #108
χαχα πάλι παρανόησες ρε μαριαν για να πεις ό,τι νάναι.. Αλλά για να χρησιμοποιήσω κι αυτό στο οποίο αρέσκεσαι: όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται..
Κι άλλες φορές λοιπόν σου έχουμε πει, ότι θαυμάζουμε την υπέροχη και τέλεια ζωή σου!.. Και προς Θεού δεν σε ειρωνεύομαι μέρες που είναι..Last edited by μαρκελα; 20-12-2012 at 13:21.
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
20-12-2012, 13:34 #109
Τώρα αυτό για την τέλεια και υπέροχη ζωή μου δεν ξέρω πού κολλάει με τα περί θρησκείας, αλλά για κάποιον άγνωστο, δικό σου λόγο, αναφέρεσαι συχνά σ' αυτήν.
Πάντως, ναι ζω καλά και είμαι ευτυχισμένη. Τα προβλήματά μου, αυτό το διάστημα της ζωής μου είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Και αυτό δεν έγινε με κανέναν μαγικό τρόπο, αλλά με αρκετή προσωπική προσπάθεια.
Μήπως δεν θα έπρεπε λοιπόν να γράφω στο φόρουμ; Θεωρείς ότι είναι μόνο για δυστυχισμένους και αναξιοπαθούντες; Γιατί εγώ παρατηρώ ότι δεν είναι όλοι έτσι εδώ μέσα. Όπως θεωρώ, ότι αυτός που είναι καλά μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο, από αυτόν που έχει πρόβλημα και ψάχνει ο ίδιος για βοήθεια.
Οπότε, αν θαυμάζεις εσύ -και άλλοι όπως αναφέρεις- την υπέροχη και τέλεια ζωή μου, που για μένα έτσι είναι και δεν ντρέπομαι να το πω και θα ήμουνα αχάριστη αν παραπονιόμουνα, καλό είναι να διαβάζετε αυτά που γράφω (όταν γράφω σοβαρά και δεν κάνω πλάκα, φαντάζομαι μπορείς να ξεχωρίσεις τη διαφορά), μήπως και αποκτήσετε κι εσείς μία τέτοια (ζωή).
20-12-2012, 14:00 #110
Mariam_m, σύμφωνα με την Θρησκεία άμα η ζωή σου δεν είναι καλή τότε υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις:
α)Δεν πιστεύεις και δεν προσεύχεσαι/ταπεινώνεσαι αρκετά μπροστά σε αυτό το ον που έφτιαξε μερικά δισσεκατομύρια γαλαξίες , αλλά παρόλα αυτά απαιτεί να του ζητάνει έλεος και οίκτο κάτι ανθρωπάκια σε έναν μικρό γαλάζιο βράχο κάπου στο συμπαν που ονομάζεται Γη.
β)Και να προσευχόσουν όμως αρκετά, και να ζούσες κλεισμένη σε ένα μοναστήρι μόνη σου σε ένα βουνό, τότε και πάλι υπήρχε η περίπτωση να μην περνούσες καλά μιας και ο Θεός θα είχε άλλα σχέδια για εσένα.. αφού πεθάνεις όμως.! Την ίδια μοίρα έχουν και όσα αθώα παιδάκια στην Αφρική αυτή την στιγμή βρίσκουν έναν φριχτό θάνατο από κάποιον εμφύλιο ή την πείνα ή από αρρώστιες -που θεραπεύονται αλλά που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές τις θεραπείες-. Την ίδια μοίρα θα έχουν και όσοι καλοί άνθρωποι αυτή την στιγμή βιάζονται-καίγονται-λιθοβολούνται-ζωντανοί κτλ. Με τόσους ανθρώπους που υποφέρουν ο παράδεισος θα είναι ένα τεράστιο ψυχιατρείο που ο κόσμος θα μοιράζεται τις φριχτές του εμπειρίες.!
γ)Ο Θεός έχει προκαθορίσμένη την πορεία σου και έτσι ΔΕΝ παρεμβαίνει στην ζωή σου! Βέβαια το ερώτημα εδώ είναι αφού ειναι προκαθορισμένη η ζωή σου και αφού γνωρίζει τι θα γίνει μετά, τότε για ποιο λόγο σε έφερε στη ζωή και τι ακριβώς περιμένει από εσένα το διαφορετικό που...θα τον εκπλήξει? Οπότε ότι και να κάνεις δεν έχει νόημα, ότι είναι να γίνει θα γίνει θες δε θες. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το (α) μιας και δεν έχει και πολύ νόημα το να ζητάς να αλλάξει η ζωή σου σε μια προκαθορισμένη πορεία που δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, αλλά τέλος πάντων.
δ)ΈΧΕΙΣ ΤΣΑΝΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ! Εδώ θα έπρεπε να προσέχεις, τελευταία φορά που ο Θεός είχε νεύρα σύφμωνα με την Παλαια Διαθήκη διημιούργησε μια πλυμμήρα και ΕΠΝΙΞΕ όλους τους ανθρώπους σε όλη την γη! (συμπεριλαμβανομένων και βρέφη!). Επίσης γενικά καλό θα ήταν να πηγαίνεις με τα νερά του μιας και επίσης ανάγκασε κάποιον πολυ πολύ πιστό του να ..μαζέψει ξύλα και να κάψει ζωντανό τον μοναχογιό του(!) απλά και μόνο για να δοκιμάσει την πίστη του! Γενικά θέλει πολύ προσοχή στο πως θα σκέφτεσαι και θα μιλάς για Αυτόν μιας και δεν φημίζεται για την καλοσύνη και ευσπλαχνεία του. Ναι οκ, σίγουρα θα είναι θαύμα όταν σώζει από ένα τροχαίο ένα άτομο και αντί για νεκρό τον κάνει απλά παράλυτο , παρόλα αυτά τι γίνεται στην περίπτωση που γίνεται ένας εμφύλιος πόλεμος μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα παραπέρα και δεν σώζει κανέναν αθώο?
20-12-2012, 14:03 #111
Η αλήθεια είναι ότι διαβάζω όσους δεν προσβάλλουν, δεν μειώνουν, δεν χρησιμοποιούν ταμπέλες κι εύκολους χαρακτηρισμούς.. κι επειδή ξέρω ότι με τέτοιες αναφορές δεν γίνεται πλάκα, τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ανεξάρτητα του τι λένε, αυτοί που τόσο εύκολα λένε για τον άλλον και χωρίς να τον ξέρουν ό,τι νάναι, έχουν τελικά πρόβλημα..
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
21-12-2012, 08:41 #112
Μαρκέλα, αυτοι που παριστανουν τους αθεους, το αν όντως ειναι άθεοι στα δύσκολα τους θα το διαπιστωσεις. Στα δυσκολα, αμα δλδ συμβει το στραβο στη ζωη τους, ως επι το πλειστον, ως δια μαγειας γίνονται πιο ορθοδοξοι χριστιανοι παραπάνω κι απ αυτους που όλη μερα μπαινοβγαινουν στις εκκλησιες. Η ζωη μιλα με παραδείγματα.
Κατα τα λοιπα το ότι λεει ο καθενας για τον εαυτο του ειναι αυτο που λεμε η εξωθεν καλή μαρτυρία για το ατομο του που θελει να δινει στους αλλους. Δεν ξερεις αν το ίδιο ειναι και μεσα του.
Διαπιστωνω ότι το ατομο το οποιο καταγγειλα προ ημερων για συγκεκαλημμένο θρησκευτικο προσηλυτισμο εξακολουθει να γυροφερνει με τον ιδιο σκοπο στο φορουμ. Κι αλλο ελευθερια της γνωμης και θρησκευτικη ελευθερια. Σ αυτα λες πρωτα το τι πρεσβευεις ώστε να ξερει ο αλλος για τι μιλας και δεν το κρυβεις εμμελώς αποκαλύπτοντας το μονο στο τελος όταν ο αλλος ηδη θα ειναι στα δικτυα σου. Αυτοι που εχουν ενταχθει σε τετοιες δοξασιες δεν το εκαναν λόγω του ότι τους ηλκυσε το συγκεκριμενο πιστευω αλλα λόγω του ότι καποτε στη ζωη τους υπηρξαν στα δυσκολα πολύ αδυναμοι χαρακτηρες και ευαλωτοι.
Αν ειναι κατι για το οποιο δε θα πρεπε να σε μεμφεται κανεις ασχετως αν διαφωνει μαζι σου ειναι το ότι εισαι ειλικρινης για τα πιστευω σου.γιάννης
21-12-2012, 14:54 #113
Γιάννη, το θέμα το άνοιξα κυρίως για την ορθότητα των λόγων του Χριστού και για το κατά πόσο αυτά μπορούν να εξασφαλίσουν σήμερα ψυχική ισορροπία.
Πιστεύω, λοιπόν ότι είναι σχετικό με το χώρο κι ότι μπορεί να δώσει λύση, αλλά και να βοηθήσει η όποια ερμηνεία θελήσει να δώσει ο καθένας μας, είτε πιστεύει είτε όχι.
Γιατί εξάλλου αυτό που έχει σημασία, δεν είναι τελικά το αν είναι πιστός ή όχι, ο άλλος, αυτό το ξέρει ο ίδιος.. αλλά αυτό που νομίζω μετράει είναι το ποιά είναι τελικά η πρόθεσή του.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
24-12-2012, 12:16 #114
Αν η ζωή μου δεν είναι καλή.. όπως λες, δεν θα περιμένω με σταυρωμένα χέρια ν' αλλάξει κάτι, εξάλλου είπαμε ότι "συν Αθηνά και χείρα κίνει"
Δικαιολογημένα όμως σκέφτεσαι έτσι.. επειδή έχουμε "μεγαλώσει" χωρίς να ξεπεράσουμε την παιδική ανάγκη της προστασίας από τους άλλους π.χ. γονείς,
εξουσία, ακόμα κι απ' το Θεό κι έτσι εύκολα, επιρρίπτουμε ευθύνες και βλέπουμε προβλήματα γύρω μας, ενώ θάπρεπε χωρίς να το αποφεύγουμε..
πρώτα να σκεφτούμε, με ειλικρίνεια και ν' αναλογιστούμε αν κάνουμε για μας και τους άλλους το καλύτερο που μπορούμε, δηλ. την όποια δική μας ευθύνη..
κυρίως με ενήλικη στάση απένταντι στη ζωή. Και σημασία δεν έχει τόσο η υλική μας υπόσταση, αλλά ο ψυχισμός μας, αυτό εξάλλου δίδαξε κι ο Χριστός.
Μετά η οποιαδήποτε άμεση παρέμβαση ακόμα κι η θεϊκή καταργεί την ανθρώπινη θέληση. Έτσι δεν είναι;Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
24-12-2012, 12:50 #115
λοιπον σημερα εχω μια διαθεση διαφορετικη....αυριο μπορει να μην την εχω....
σημερα θα πιστεψω οτι υπαρχει θεος....και θα προσπαθησω να μπω στο σκεπτικο του....
σκεφτομαι λοιπον οτι ειμαι ο θεος και στελνω στην γη τον γιοκα μου να διδαξει στους ανθρωπους οτι το νοημα και η ουσια για να γινει η ζωη τους καλυτερη ειναι να αγαπανε ο ενας τον αλλον....να συμπονουν ...να ειναι ελεημονες και δικαιοι....και ναι...η αληθεια ειναι οτι ..αν ισχυε αυτο καθολικα στις ψυχες των ανθρωπων...ο κοσμος μας θα ηταν πανεμορφος...καθε προβλημα που θα ειχε ο Α σαν μοναδα...θα ετρεχε ο Β και ο Γ ....με την καλη του την καρδια να τον συντρεξει....κι ολα θα ηταν παραδεισενια...
στελνω λοιπον αυτο το μηνυμα...που ειναι και η λυση....κι αντι γιαυτο...βλεπω οτι οι ανθρωποι ...το παιρνουν...το επεξεργαζονται....το φορτωνουν συγνωμη για την εκφραση...με ενα καρο πνευματιστικες πιπες.....και το σερβιρουν κονσερβαρισμενο σαν σκυλοτροφη με βιταμινη ε.....
το φορτωνουν με τοσα αχρηστα πραγματα...με τοσες αχρηστες αναλυσεις και προσδοκιες..που η ουσια πνιγεται και χανεται....και στο τελος δεν την θυμαται κανεις παρα μονο σαν μια παραγραφο....σημαντικη μεν...αλλα οκ....δεν τρεχει και τιποτα...αρκει να πιστευεις σαν χαπατο ολα τα αλλα....και η ανταμοιβη θα σου δοθει στον αλλο κοσμο....ενω αν πιστευες τη ουσια και μονο....η ανταμοιβη θα σου δινοταν σε αυτον...
λοιπον αν ημουνα θεος...βλεποντας ολα αυτα...θα ελεγα....δεν πα να γα@@@τε ρε μαλ@@@ς καθειστε να κωλοχτυπιεστε με τους τυπους και να χανεται την ουσια....το κουβαδακι μου και σε αλλη παραλια...
ισως αυτα να σκεφτομουν....χμμμμ
επανερχομαι δριμυτερη στην αθεια μου :)ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
24-12-2012, 13:03 #116
Πράγματι, πιστεύω κι εγώ ότι η ουσία που είναι η δύναμη της ψυχής, για να μπορούμε να ισορροπούμε χάθηκε.. κι έχουμε όλοι ευθύνη γι' αυτό, αναλογικά μεν..
Τώρα, ναι νομίζω ότι εδώ είναι η κόλαση εδώ κι ο παράδεισος! Αν χάνοντας τον εδώ παράδεισο, απ' όσα δεν κάνω για το δικό μου καλό, ε φταίω κι εγώ..
ΥΓ χαχα οπότε Φλου γι' αυτό κατάντησε κι ο Θεός εναντίον όλων.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
24-12-2012, 13:10 #117
μα τι στο καλο...ειναι τοσο απλο...ή εγω το βλεπω τοσο απλο...;
αν εστιαζαμε μονο στο μηνυμα της αγαπης και της συμπονοιας και της δικαιοσυνης....ο κοσμος μας θα κατελειγε...ενας επιγειος παραδεισος...
ανταυτου......προσευχες και μετανοιες και ψαλμωδιες και κτιρια μεγαλοπρεπη.....και τυπικα και υποσχεσεις για μετα θανατον καβατζουλες....και μη κανεις αυτο...και μη κανεις εκεινο....οτι του βαραγε στο μυαλο του καθε πονηρου διαστροφικου κλειστο μυαλου εκκλησιαστη....μη και μη και μη....τζιζ ...κακο....εε...μα ...
σορυ βρε μαρκελινιο....γιατι ειναι και το θεμα σου....και δεν θελω να σου το χαλαω...αλλα δεν κρατιεμαι :)ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
24-12-2012, 13:20 #118
χαχα με δουλεύεις τώρα; Αφού συμφωνώ απόλυτα σ' όσα λες.. και για το ιερατείο της συμφοράς! Εντάξει, δεν λέμε, υπάρχουν και κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα..
αλλά οι περισσότεροι π.χ. είτε γιατί είναι η εύκολη δουλειά.. ή γιατί πήγαινε για καθηγητής και δεν του βγήκε.. και μετά περιμένεις να σου μεταδώσει λόγο Θεού αυτός..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
24-12-2012, 19:09 #119
εγω λέω οτι υπάρχει θεός..με σιγουρια απο προσωπικη εμπειρία..αν με ρωτήσετε κ απαντησω κ παλι δεν εχετε διάθεση να πιστέψετε το πολυ πολύ να με πείτε τρελή(ειναι τοσο εύκολο)..περα απο αυτο πως ειναι δυνατόν ολα να έγιναν απο μια εκρηξούλα...κ σιγα σιγα να κ η θαλασσα να κ η πορτοκαλια να κ ο ανθρωπος τόσοο τέλειος..μονο λεει να μπορούσαμε να δούμε πως ειναι φτιαγμενο το ματι του ανθρώπου θα μεναμε έκπληκτοι..δεν το χωραει ο νους με τη λεπτομερεια συνδέετε κ το παραμικρο νεύρο..για μενα μονο μια ανωτερη δύναμη θα μπορούσε να κρύβετε στη φτιάξη μας κ αυτη τη δύναμη τη λεω θεό....τοσο τέλεια όλα ο ήλιο ακριβως εκει που πρεπει για να υπαρχει ζωή ..όλα ρολόι...χιλια δυο μπορει καποιος να βρει για να καλύψει τις απορίες του περι ζωής...αλλα δεν μπορω να πιστέψω οτι ολα εγιναν τυχαία...δεν ειναι μονο η αναγκη της ανθρωπινης φύσης μου που με οδηγεί προς τον γεματο αγαπη θεό ..ειναι κατι που μου δωρίστηκε οταν πανω στον πονο μου τον επικαλέστηκα κ ειδα πως πραγματικα η Αγία Τριαδα ειναι ολοζωντανη ..πιστεύω ακράδαντα ...
Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ
27-12-2012, 08:16 #120