Results 121 to 135 of 143
-
27-12-2012, 15:06 #121
Ναι, είναι επίσης και θαύμα, που με τα χωματένια μάτια μας, όσοι μπορούμε.. αντικρύζουμε καθημερινά, το μεγαλείο της δημιουργίας.
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
- 27-12-2012, 20:09 #122
03-01-2013, 23:30 #123
Αυξέντιος Καλανγκός | Ο γιατρός των φτωχών παιδιών
Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.
Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.
Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία,
στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.
Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών».
Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο
της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.
Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το
να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.
«Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια: η μόνη μου ανταμοιβή είναι το χαμόγελο των παιδιών που έχω σώσει και η χαρά που νιώθουν
οι οικογένειές τους. Αυτά μου αρκούν» λέει περήφανος μιλώντας στην «Espresso».
Ζει στην Υεμένη, αλλά οπουδήποτε στο κόσμο κι αν τον χρειαστούν, δηλώνει παρών. Δουλεύει δεκαοχτώ ώρες τη μέρα, όμως όπως λέει δεν κοιτάει ποτέ
το ρολόι του: «Στην Υεμένη, που είναι η βάση μου, χειρουργώ κάθε μήνα περίπου σαράντα με πενήντα περιστατικά.
Οταν ταξιδεύω για φιλανθρωπικό σκοπό, είμαι ικανός να χειρουργήσω περίπου πενήντα περιστατικά μέσα σσε δέκα μέρες, για να αυξήσω τον αριθμό
των παιδιών που περιμένουν μήνες και χρόνια να υποβληθούν σε επέμβαση. Υπερβαίνω τις δυνάμεις μου.
Δουλεύω περίπου δεκαοχτώ ώρες την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα».
«Πιστεύω στο Θεό»
Ο πρώτος άνθρωπος που του έδειξε το δρόμο της φιλανθρωπίας ήταν -όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος- ο πατέρας του, κορυφαίος παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη:
«Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι ο πατέρας μου μου έλεγε να αφουγκράζομαι τον πόνο των ανθρώπων και ειδικά αυτών που ζούνε στη φτώχεια».
Τον ρωτάμε αν πιστεύει στον Θεό. Αν έχει κάποια βάση αυτό που λέμε όταν κινδυνεύει κάποιος δικός μας άνθρωπος: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».
Η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Πρέπει να ξέρετε πως κάθε φορά που χειρουργώ πάνω από το χειρουργικό τραπέζι δεν κάνω τίποτα άλλο από το να επικαλούμαι τον Θεό»..
ΥΓ Ευτυχώς, παρ' ότι πηγαίνουμε απ' το κακό στο χειρότερο, υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνθρωποι.. που μας κάνουν να ελπίζουμε.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
04-01-2013, 16:10 #124
Σεβομενος απολυτα την πιστη του καθενα μας, οπως κι ολες τις θρησκειες που εχουν την ανθρωπινη αξια ψυλα.
Μοναχα μια απορια εχω, την εχω χρονια αλλα λογο οτι ειμουν στο νοσοκομειο για ενα δυκομου ατομο, κι επειδη ειδα καποιον να ευχαριστει τον θεο που πηγε καλα η υγεια του θα θελα να ρωτησω κατι.
Πως μπορει καποιος να λεει οτι ηταν χαρη απο τον θεο που εγινε καλα, οτι ειχε λιγες ελπιδες κι οτι τον εσωσε ο θεος επειδη ηταν καλος χριστιανος κι απο την αλλη να υπαρχουν παιδακια που παιθενουν με αργο κι βασανιστικο θανατο απο καρκινο? τι κακο μπορει να εχουν κανει αυτα τα παιδακια? κι ο θεος τους περνει το μεγαλο δωρο της ζωης τοσο γρηγορα?
04-01-2013, 17:59 #125
Δεν παίρνει ο Θεός το μεγάλο δώρο της ζωής από αυτά τα παιδιά Γιώργο, επιτρέπει απλά να συμβεί διότι έχει κι αυτό το σκοπό του.. αν σκεφτείς ότι μέσα από αυτό τον πόνο δοκιμάζεται, ωριμάζει και αλλάζει όλη η ψυχολογία και ο τρόπος σκέψης όλης της συγγένειας, ή ακόμα και το φιλικό περιβάλλον αυτού του παιδιού;
Στην αρχή όλοι πικραίνονται τα βάζουν με το Θεό τον λένε άδικο, το Θεό δεν τον απασχολεί ακόμα κι όταν τον βρίζουν οι άνθρωποι, αυτό το παιδί γι αυτό στάλθηκε στη γη μόνο και μόνο, για να γίνει η αιτία πολλές φορές να σωθεί όλη η συγγένειά του και για να πάρουν όλοι το μάθημα αυτό. Εκείνος ξέρει ότι δεν καταθλίβει αναίτια την ανθρώπινη καρδιά υπάρχει σχέδιο για ότι συμβαίνει σ’ αυτό τον κόσμο, ότι τίποτα δεν ετοιμάζει τόσο γρήγορα τις ψυχές όσο ο πόνος κι αυτή η ετοιμασία γίνεται μόνο με την συντριβή της καρδιάς μας ..
Όσο για τα παιδάκια που φεύγουν από πείνα η λοιμούς ..αυτό είναι .. κάτι άλλο...
05-01-2013, 10:09 #126
Αν υπάρχει θεός, θα δεχόμουν με κάποιο τρόπο την μη επέμβαση του στα ανθρώπινα , όμως δεν μπορώ να αποδεχτώ με τίποτα το ότι ο θεός επιτρέπει να συμβεί ...ότι υπάρχει σχέδιο για ότι συμβαίνει σ' αυτό τον κόσμο....συγγνώμη αλλά οι χιλιετίες που έχουν περάσει θα έπρεπε να μας έχουν αποδείξει ότι το σχέδιο αυτό απέτυχε παταγωδώς....άρα μήπως να πάμε σε αλλαγή σχεδίου?
Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
05-01-2013, 13:08 #127
Δεν απέτυχε παταγωδώς Φρύνη μου, μέσα στην μεγάλη μακροθυμία Του μας περιμένει να ψάξουμε επιμελώς και να γνωρίσουμε όλους τους Νόμους που θέσπισε και διέπουν το δικό μας σύμπαν. Ωστόσο χαίρεται να βλέπει σκεπτόμενους ανθρώπους να αναρωτιούνται, και παρ ότι γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι δυσνόητα και κουραστικά ότι είναι βαριά κουραστική η γλώσσα του Ουρανού και σίγουρα μας προβληματίζει, δεν θέλει να μας τα δώσει όλα χωρίς κόπο, όχι όμως με το «συν αθηνά.....» αλλά με συναίσθηση, ότι τελειώσαμε με την καύχηση, ότι εμείς δήθεν θα καταφέρουμε το κάθε τι, αλλά ότι μας έκανε Χάρη και το λάβαμε.. όταν έλθουμε λοιπόν στην απέναντι τη δική Του ακτή πετώντας με τα φτερά που Εκείνος μας φόρεσε τότε Τον ατενίζουμε ...είναι εκεί ..μας περιμένει!
Και ξέρεις, μόνο εμάς πιέζει ο χρόνος να λύσουμε όλους τους γρίφους του Ουρανού. Εκείνος είναι Άχρονος, ενώ εμείς μέσα σε 70 -80 το πολύ χρόνια, στεκόμαστε σε μια ακτή και μπορούμε να δούμε μόνο λίγες εκατοντάδες μέτρα, περιορισμένοι στα στενά πλαίσια του μικρόκοσμου μας. Ούτε το σχέδιο μπορούμε να αλλάξουμε διότι οι Νόμοι Του ισχύουν από πάντα κι όποιος δεν τους γνώρισε, προλαβαίνει να τους γνωρίσει, γιατί στις μέρες μας θα αποκαλυφθούν.
05-01-2013, 18:55 #128
Καλησπερα
Μαλον δεν ηταν πολυ κατανοητο το μηνυμα μου, γτ. η απαντηση δεν νομιζω να ειναι τοσο χριστιανικη! Δεν μπορει να ειναι ενα παιδι που πεθαινει απο καρκινο η απο καποια ανιατη αρρωστια !δεν μπορει να ειναι αυτο το πλασμα τυποτα αλλο παρα ενα "πραγμα" για να μαθουν οι αλλοι το "μαθημα τους" !!!
Δλδη το παιδακι αυτο, ηρθε στην ζωη μονο κι μονο για να μαθουν οι γυρο ενα "μαθημα"? το παιδακι αυτο το ρωτησε κανεις? αν θελει να πεθανει τοσο μικρο? ενα παιδακι γεματο ζωη!! που λαχταρα για να παιξει οπως ολα τα παιδακια της ηλικιας του! ενα παιδακι που ειναι στο κρεβατι κι σφαραζει στους πονους! αντι να γελα οπως τα αλλα !δεν εχει ψυχη αυτο το πλασμα? δεν ειναι του Θεου ?
Λυπαμαι αλλα δεν ειναι τοσο λογικο αυτο! φανταζομαι ουτε κι χριστιανικο! το λεω γτ. εχω ακουσει αλλη απαντηση για αυτο, παντος δεν ηταν αυτο που ηθελα να ερωτησω, ηθελα να μαθω γτ. καποιοι ανθρωποι λενε πως ηταν θελημα Του να ζησουν, πως ηταν θαυμα! πρως αυτους ηταν .
05-01-2013, 19:38 #129
Υπάρχουν πολλές απαντήσεις για το παιδάκι Γιώργο, αυτό που έγραψα ήταν η χριστιανική απάντηση του πνευματικού μου, που είπε, ότι δεν μπορούν αυτό να το δεχθούν όλοι, ότι δεν μπορούμε να τα θέσουμε όλα επί τάπητος. Διότι ανεξερεύνητες οι προθέσεις του Κυρίου. Εσύ ποια απάντηση άκουσες;
Όσο για κάποιους ανθρώπους που λένε ότι ήταν θέλημα Θεού να ζήσουν γιατί να μην το δεχθούμε; Αν λένε αλήθεια, αν το βίωσαν; Δεν μπορεί να δοθεί παράταση στη ζωή κάποιου που μετα-Νοεί;
Ελπίζω να σε κάλυψα.
07-01-2013, 08:10 #130
Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τη βούληση του Θεού Γιωργο, απλά ο καθενας δίνει τις δικες του ερμηνειες εκτός από κάποιους ελάχιστους που εχουν πλησιασει το Θεο περισσότερο από τους υπόλοιπους και ετσι μπορουν να πουν κατι παραπάνω, χωρις και πάλι να ειναι βέβαιο. Σημασία έχει ο καθενας να πιστευει στην υπαρξη του Θεού και η πίστη του να μην κλονίζεται οτιδήποτε κι αν συμβεί.
Μπορεί να ήταν αγνοί στη ψυχή με δυνατή πίστη γι αυτο τους συνεβησαν θαυματα ή έτοιμοι στην ψυχη και την πίστη, όπως η αθωότητα ενός παιδιού για να τους παρει γρηγορα ο Θεος κοντα του.γιάννης
07-01-2013, 14:16 #131
Κατόπιν Θείας Παραχώρησης με την Φιλεύσπλαχνη Υπερβατική Αγαθότητα δια της Αγάπης Εκείνου που εξουσιάζει, κυβερνά και διαμορφώνει τα σύμπαντα, είθε να έρθει και η ευλογημένη ώρα της δικής μου σειράς, με τις Πανδίκαιες Βουλές Του, τα Φιλεύσπλαχνα Φιλάνθρωπα Ελέη Του, τις Πάνσοφες Πρόνοιές Του, και την Υπέρλογη και Ανέκφραστη και Απερινόητη και έξω από κάθε δυνατότητα και τέχνη ανθρώπινη για την πρόσληψη της με την κατάλληλη και αρμόδια προοδευτική ιεραρχημένη περιχώρηση εαυτού, αλλά δεχόμενη Αυτήν στο μέτρο του ανθρωπίνως εφικτού λόγω των φυσικών περιορισμών και ορίων που θέτουν το είδος των δομικών υλικών και των άλλων δομών που συνάπτουν και συνθέτουν την υλική μας κτιστή και φθαρτή και φθαρμένη θνητή μεσα στον χρόνο μας φύση, Θεία Αγάπη Του.
Αγαθοποιά εισέρχετε ευεργετώντας κάθε ον μέσα στην ανθρώπινη ψυχή και στην υπόλοιπη κτίση, δίνοντας σε κάθε ένα ξεχωριστά με την Άπειρη Υπερτέλεια Αγάπη Του το πραγματικό νόημα και την κατεύθυνση εκείνην που είναι σύμφωνη με τον σκοπό και την φύση του, μάλιστα δεν αρκείτε εκεί από Υπέρλογη και Ανεξιχνίαστη Αγάπη, για το πεσμένο από της Πρώτης Θείας Δόξης με την οποία προίκισε το πλάσμα Του το οποίο κοσμούσε ως φυσικό στολίδι της φύσης του Δωρεά και Χάρητη της Ακατανόητης και Άπειρης σε Μέγεθος Αγάπης του Πατέρα προς το τέκνο Του, και έφερε έως την στρέβλωση της Πρώτης Θείας Δόξης και τον βίαιο αποχωρισμό από την Αγαθή Πηγή από όπου ανάβλυζαν τα Αγαπητικά Του Ζωοποιά νερά και πότιζαν όλη την κτίση μα κυρίως το πλάσμα που με ξεχωριστή Αγάπη και Έγνοια έπλασε σε δική Του Εικόνα και Ομοίωση, όταν η άλογη και τυφλή ορμή της ακράτειας στην έλκυση της ικανοποίησης της περιέργειας στην γνώση εκείνη και στους καρπούς που με Σοφία ο Κτίστης κάθε Καλού απέκλεισε ως Μία μόνον Συνθήκη και Κανόνα που έθετε, λόγο και φυσικά όρια της απεριόριστης ελευθερίας που εδώθη ως εξαίρετο Δώρο και Χάρισμα της Αγάπης του Πατέρα, που και αυτό αμαυρώθη ασθενώντας στο βαθμό να χάσει ισχύ της ενέργειας του και να απολέσει την εξασφαλισμένη τροπή της κίνησης της, ως φυσική συνέπεια της παρακοής της Θείας Σοφίας και Μοναδικής Εντολής και Όρου για τα αγαθά όρια της άσκησης και εξουσίας στην ένλογη κίνηση της ελευθερίας προς την απόλαυση των Παραδείσιων Καρπών.
Αλλά η Θεία Αγαθότητα και Φιλανθρωπία κινούμενη από Αγάπη για το τραυματισμένο, αποπροσανατολισμένο και αδύναμο από την ενέργεια της αμαρτίας, πλάσμα Του με το Άγιο Θέλημά Του Προνοεί και Σχεδιάζει την επιστροφή του διχασμένου και διασπασμένου από την αμαρτία που η παρακοή της Θείας Εντολής εισήγαγε στην κτίση ως στρέβλωση και αστοχία της κίνησης προς τον σκοπό της Ζωής.
Μα το Θείο Έλεος και η Θεία Αγαθότητα παρακινούμενα από Αγάπη Πατρός προς τέκνο διακαώς επιθυμεί την επιστροφή του πλάσματος Του στους κόλπους Του και στην πρώτη Θεία Δόξα εκείνην που απέλεσε λόγω ακράτειας και αδιακρισίας στην απόδοση Δόξας και Τιμής, για τα θαυμάσια της κτίσης, Στον Κτίστη και Λατρεία, αναλογιζόμενος πως του εδώθησαν όλα ορατά και αόρατα ως δώρο από Αγάπη Πατρός προς τέκνο.
Αλλά δεν σταματά η Άφατη Αγάπη του Πατέρα ποτέ και προχωρά προοδευτικά με τις Αγαθοποιές Παρεμβάσεις Του και την ένλογη ζωοποίηση του αγαπημένου πλάσματός Του με τους Ιερούς Λόγους και τις Άγιες του Πνεύματός Του Αρετές και Ενέργειες, οι οποίες αδιαλείπτως και μυστηριακώς εκπορεύονται και εκχύνονται μέσα στην κτίση και τον κόσμο, και στηρίζουν ξεχωριστά στο μέτρο των προσωπικών αναγκών κάθε ψυχή που με ευλαβεια και άδολη αγάπη εκζητά το έλεος της Αγάπης Εκείνου, όταν αληθώς αναγνωρίζει και νοιώθει Εκείνον ως Πατέρα Αγαπημένο, ο οποίος γνωρίζει, θέλει, σχεδιάζει και εκτελεί όλες εκείνες τις Πρόνοιες που η Θεία Του Παντογνωσία και Θεία Του Προνοητικότητα μέσα στην Υπερτέλεια Άπειρη Του και Υπέρμετρα Ανεξιχνίαστη Αγάπη Του παραχωρεί προσθετικά στους λόγους των όντων της κτίσης και με προοδευτική αυξητική ροπή δια του Αγίου Του Πνεύματος, μυστηριακά και άγνωστα για την αδύναμη και ασθενική λόγω φυσικών περιορισμών ανθρώπινη φύση και αντίληψη, Ακτινοβολεί και Διαλάμπει σε όλη Του την κτίση και στα πλάσματα, Χάρητι και Φιλανθρωπία και Οικτιρμών Του, για ευμενή πρόοδο, ανάπαυση και ευτυχία, του σε κόπωση εξασθενημένο Του τέκνου.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΗΝΘΡΩΠΗΣΕ!!!
ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!!!Last edited by deleted-member-06-05-2016; 07-01-2013 at 14:44.
08-01-2013, 01:36 #132
ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑ@@ΚΙΕς
Τι δοκιμαζει ρε?? τι λες ?? και τι παπαριαζεις εδω ?? Αιντε πεστα αλλου αυτα ....
θα το καταλαβεις ποτε ??? οτι εισαι ενα κρανος ,χωρις αεραγωγους ,και μονοχνοτη
Αντε μην .... σε αρχιδ@@@ σω τωρα ..αρκετα ειπες εδω ..
http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=137210 τραβα εδω ξανα και αδειασε μας την γωνια ..
ευχομαι να μη σου απαντησει κανεις ξανα εδω μεσα και να γραφεις σαν την αδικη καταρα μονη σου ..Last edited by soft; 08-01-2013 at 01:57.
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
08-01-2013, 07:45 #133
Soft,
θα ήταν ειλικρινής αν μας έλεγε τι δοξασία/αίρεση πρεσβεύει. δεν ξέρω αν εχεις δει τα μηνυματα μου στο "πως αισθάνεστε τωρα" όπου αρνείται πεισματικά και εντέχνως να απαντησει τι πρεσβευει αν και τη ρωτω ευθέως και ποιος ειναι ο σκοπός που μπήκε εδώ. αυτούς που ειναι καλοπροαίρετοι ξερουμε τον τροπο να τους ξεχωρίζουμε.γιάννης
08-01-2013, 08:25 #134
Καλημερα Ιωαννη ,καλη χρονια να εχεις ,και πολυχρονος για την ονομαστικη σου εορτη : )
θα τα γραψω γρηγορα γιατι βιαζομαι
εμενα δεν με νοιαζει τη πεσβευει (ναι τα ειδα τα μνμ σου και δεν απαντησε ποτε )
οποιος αλλος και να ηταν, και να αρχιζε να μου μιλαει με αυτο το τουπε , γραφη
και απο τον αμβωνα του κηρυκα ,εμενα θα με ενοχλουσε
Δεν μπα να πρεσβευε το θεο τον ιδιο
Πρωτων ειναι ακαταλαβιστικη ,και δευτερων μπαινει σε θεματα ,και λεει οτι θα γιανουμε με τα λεγομενα της
την εχει δει η κυρια δευτερος Χριστος ...
Αλλα γιατι της δινεται τροφη? Παρατα την βρε στο παραληρημα της
Οσο της απανταντε τοσο και μεγαλυτερη η Κ@@@@@λα της να πει τα δικα της
παντως εγω αν ανοιξω θεμα δικο μου και μπει ...απλα θα την στειλω στον αγυριστο ....
Ιωαννη χρωστας κερασμα για την γιορτη σου ,δεν γλυτωνεις ,που θα μας πας ?? :)Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
08-01-2013, 08:45 #135
Ευχαριστω για τις ευχες σου..... καλή χρονιά soft!
... μόνο που εισαι κάπως μακριά για κέρασμα, αλλιως θα κερνουσα όλο τον κόσμο, θα βρω μια καρτα να σου στειλω..:)
Κατα τα λοιπα συμφωνω μαζι σου, όσο περισσότερη σημασία δίνουμε σε καποιον, ασχέτως τι του λέμε, τοσο πιο σημαντικο τον κανουμε να νιώθει πως ειναι και να μην σταματα να ξεπεταγεται παντου και να λεει τα δικα του.γιάννης