Results 16 to 30 of 165
Thread: Απέραντο άγχος, η ζωή μου...
-
31-03-2013, 01:06 #16
Εεεε οχι με τον πρωτο που θα βρει να κανει παιδια και να παντρευτει της αρεσει δε της αρεσει......
Εγω λεω Λενα να αποκτησεις για αρχη οσες περισσοτερες εμπειριες μπορεις και στην πορεια βλεπεις...
- 31-03-2013, 04:13 #17
αγαπητή Λένα σε καταλαβαίνω απόλυτα. Για μένα δεν έχεις κάνει κάτι λάθος στη ζωή σου. Ζούμε σε μια σάπια εποχή που είναι πολύ δυσκολο να βρεις αξιόλογο άνθρωπο δίπλα σου. Εσύ έχεις αξίες που οι περισσότεροι δε θα τις καταλάβουν. Γνώμη μου είναι να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Μη βολευτείς με ημίμετρα και μη συμβιβαστείς γιατί θα το μετανιώσεις και τότε θα είναι πολύ χειρότερα. Προσπάθησε να το δεις θετικά, έχεις τόσα προτερήματα και δυνατότητες. Το ξέρω, πονάει πολύ να είσαι μόνος/μόνη κ να μη βρίσκεις ανταπόκριση, αλλά θα πρέπει να συνεχίσεις.
31-03-2013, 06:49 #18
Γεια σου Λενακι. Το αντικειμενο των σπουδων σου ποιο ειναι? Νομικη?
31-03-2013, 12:12 #19
Καλημέρα! ευχαριστώ για τα σχόλια σας!
Αυτό με τις περισσότερες εμπειρίες το έχω σκεφθεί αλλά δυστυχώς λόγω χαρακτήρα δεν το έχω ούτε μπορώ να το εξασκήσω, δεν μου βγαίνει. Ή ταιριάζω με κάποιον ή δεν ταιριάζω. Το προσπάθησα μέσω χόμπυς και δραστηριοτήτων αλλά στο θέμα των σχέσεων δεν το έχω...το μόνο που κατάφερα ήταν να συνυπάρχω με άτομα τελείως διαφορετικά από μένα, και πάλι σε επίπεδο δουλειάς, άρα επιφανειακά και πρόσκαιρα.
Wundeer, αυτά ακριβώς μού είπε και ο ψυχίατρος όταν έκανα τις συνεδρίες...
Kerasi, ναι.
Πιστεύετε ότι αν απευθυνόμουν σε έναν ψυχολόγο ίσως μπορούσα να βελτιώσω τις κοινωνικές μου δεξιότητες?
31-03-2013, 12:27 #20
Λενα αυτο που δε πρεπει να κανεις ειναι να αποξενωνεις τον εαυτο σου ... Εαν κανεις μια γνωριμια δωσε λιγο χρονο στον ανθρωπο που θα γνωρισεις και δωστου μια ευκαιρια να τον γνωρισεις και να σε γνωρισει ... Δε θα πρεπει να μηδενιζεις απο αρχης το οτιδηποτε γιατι δε ξερεις τι θα γινει στο μετεπειτα... Αφιερψσε επισης χρονο στον εαυτο σου, εαν δεν εχεις χρονο λογο της δουλειας σου και γενικοτερα με οτι σχετιζεται με την δουλεια σου , να κλεψεις οσο περισσοτερο χρονο για σενα , να κανεις πραγματα που θα δωσουν σε εσενα χαρα...
Να μη φοβασαι και να μη κρυβεσαι , δεν εχεις χασει τιποτα , η ηλικια σου ειναι νοιρμαλ... Αλλα πανω απο ολα να χαλαρωσεις και να αρχισεις να βλεπεις λιγο πιο χαλαρα τα πραγματα... Η ζωη δεν ειναι μονο δουλεια και η δουλεια δε γεμιζει τα κενα που γεμιζει ενας ανθρωπος
31-03-2013, 12:31 #21
Η προσωπική μου άποψη είναι πως μου φαίνεσαι αρκετά έξυπνη για να ξέρεις τι σου γίνεται και να τα βάλεις κάτω. Είσαι αρκετά έξυπνη για να καταλάβεις π.χ. το αν έχεις παραπάνω κιλά και σου προκαλεί πρόβλημα να βρεις κάποιον έτσι όπως τον θές, μπορείς να ακολουθήσεις άσκηση και διατροφή και να κάνεις ότι θες με το σώμα σου. Αλλά δεν είναι και ο κανόνας. Εμένα μου φαίνεσαι άτομο δραστήριο και έυστροφο που κυνηγάει αυτό που θέλει, πράγμα που ομολογουμένως δεν το βλέπω κάθε μέρα. Κ εγώ έχω σκεφτεί πολλές φορές το θέμα του ψυχολόγου αλλά η έλλειψη χρημάτων και το σκεπτικό του ότι αν κάποιος σου λύσει ένα πρόβλημα, θα σου δημιουργήσει ένα δεσμό εξάρτησης και κάθε φορά που έχεις πρόβλημα θα τρέχεις σ' αυτόν, με έκαναν να τα βάλω κάτω και να σκεφτώ τι φταίει και να ψάξω πιθανές λύσεις. Οπωσδήποτε έχω πολλά προβλήματα αλλά προσπαθώ για να τα λύσω.
Για την ηλικία και το θέμα σχέσης που λες, δεν έχεις κάνει κανένα συμβόλαιο με κανέναν για το πότε θα κάνεις τι. Η υπομονή πάντα ανταμείβεται. Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος που σου δημιουργεί αυτό, γιατί προσωπικά ήμουν στην ίδια κατάσταση με σένα στο θέμα σχέσης, αν και άντρας. Αλλά τις αξίες και τα όνειρά σου δεν τα βάζεις κάτω, ζούμε στην εποχή της ανηθικότητας κ εννοείται είναι πολύ δύσκολο. Έχω γνωρίσει κ άλλους σαν εμάς, σπάνιους/σπάνιες, αλλά υπάρχουν και είναι μια χαρά άτομα. Το χειρότερο είναι να συμβιβάζεσαι και να πουλάς τις αξίες σου. Ειλικρινά στο λέω από καρδιάς, κάνε υπομονή και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις.
31-03-2013, 13:01 #22
Wundeer, από την εμπειρία μου σε ψυχοθεραπεία, δεν σου δίνουν λύσεις στα προβλήματα σε καμία περίπτωση. Είναι λάθος αυτή η εντύπωση που έχουμε. Καμία σχέση! προσπαθούν να σε φέρουν σε επαφή με τον εαυτό σου για να δεις κάποια πράγματα καθαρότερα και να βρεις μόνος σου τη λύση, στο εγγυώμαι αυτό! Μου είχε πει πχ ότι έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση στο θέμα του συντρόφου... αλλά όταν αποτέλεσμα δεν υπάρχει, πώς να μην είναι χαμηλή η αυτοεκτίμησή μου?
Εντάξει, ήμουν πολύ σφιγμένη και κλειδωμένη παλιότερα, σίγουρα! αλλά αυτό έχει να κάνει με τους γονείς, το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα και το πώς διαχειρίστηκα τις πιέσεις μου.
Αλλά όταν προσπαθώ να ανοιχθώ, κοινωνικοποιηθώ κλπ, και πάλι αποτέλεσμα γιοκ, λες τι στο καλό, τί κάνω λάθος? Είναι τελικά λαχείο, άρα να κάθομαι με τα χέρια σταυρωμένα?
Εχω μια γνωστή που δεν κοινωνικοποιήθηκε καθόλου, έτυχε να μπει σε ένα λεωφορείο, έπεσε πάνω σε έναν συμμαθητή της από το δημοτικό, και παντρεύτηκαν!
31-03-2013, 13:11 #23
Ακριβώς αυτό. Εγώ ήμουν μη κοινωνικοποιημένος πάντα και είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση στο θέμα του συντρόφου. Ώσπου γνώρισα τυχαία την πιο ωραία γυναίκα και ταυτόχρονα τον πιο καλό άνθρωπο που είχα γνωρίσει ποτέ. Κ απλά είδε μέσα μου αυτά που έψαχνε και ήθελε, γιατί έψαχνε κάτω από την επιφάνεια, όπως κ εγώ αντίστοιχα. Μετά από πολλά χρόνια που έκανα κάποιες προσπάθειες για να βρω κάποια, αλλά έβλεπα τοίχο κ απελπισία, βρήκα τυχαία αυτό που έψαχνα. Και σκέφτομαι, πως θα ήταν αν πήγαινα και πλήρωνα για σεξ; Πως θα ήταν να γνώριζα αυτόν τον άνθρωπο και να είχα συμβιβαστεί με κάποια "επειδή τα χρόνια περνάνε" ; Ένα πράγμα μπορώ να σου πω σίγουρα που έμαθα στη ζωή, η υπομονή πάντα ανταμοίβει.
31-03-2013, 13:44 #24
"Να συμβιβαστώ με κάποιον επειδή τα χρόνια περνάνε"? Με τίποτα. Έχεις δίκιο...Αν μπορούσα, θα το είχα κάνει χρόνια πριν, τώρα πια είναι αργά για συμβιβασμούς.
Δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι, δεν πάει ο χαρακτήρας μου, θα ήμουν δυστυχισμένη. Αλλά και άλλος, πάλι δυστυχισμένος θα ήταν μαζί μου γιατί θα το ένιωθε ότι δεν υπάρχει χημεία. Το μέλλον θα δείξει....
31-03-2013, 13:52 #25
Όσο και γραφικός να ακουστώ, πρόσεξε την εμφάνισή σου, βεβαιώσου ότι ΣΟΥ αρέσεις όσο περισσότερο γίνεται κ αν δε σου αρέσει κάτι άλλαξε το. Γυμνάσου πολύ, φάε υγιεινά και σκέψου θετικά. Η κοπέλα δίπλα σου μπορεί να βρήκε 10 σαν αυτούς που θα ήθελες δοκιμάζοντας 30 απο τα 18 της, αλλά της λείπουν άλλα. Κανείς δεν τα έχει όλα, κάποιος θα έχει Χ αλλά όχι Υ, κάποιος Υ αλλά όχι Χ. Μην παραβλέπεις πως είσαι ένας χαρισματικός άνθρωπος και μην αφήνεις να σε επηρεάσει το "ρεύμα". Sorry αν παρεξηγήσεις αυτά που λέω αλλά δεν τα λέω ως συμβουλές - πιο πολύ σαν tips από κάποιον που σκέφτεται σαν εσένα.
31-03-2013, 14:02 #26
Λενα ο συμβιβασμος ειναι πιστευω κατα την δικη μου γνωμη η μεγαλυτερη αιτια διαζυγιων στην σημερινη εποχη.. Θα ηταν μεγαλο λαθος να συμβιβαστεις.... Αλλα δε πρεπει να παψεις και να γνωριζεις κοσμο... Σιγουρα. Καπου εκει εξω υπαρχει ενα ξεχωριστος ανθρωπος που θα σε ακουσει και θα αγαπησει εσενα... Αυτο που κρυβεις μεσα σου
31-03-2013, 15:37 #27
Wundeer, έχεις απόλυτο δίκιο! Προσέχω όσο μπορώ.
Undetermined, λάθος ή σωστό δεν ξέρω. Από όσα βλέπω, οι περισσότεροι-ες συμβιβάζονται. Και εγώ τί παριστάνω? Την ηρωίδα? Μερικές φορές νιώθω ότι περιμένω να πιάσω τον πρώτο αριθμό του λαχείου. Και τα χρόνια περνάνε...
Δεν είμαι ο χαρακτήρας που θα πάει στο μπαρ να βρει άντρα, δεν έχω το στυλ της χαζογκομενίτσας ούτε έχω το εκτόπισμα της "γκόμενας", παλιά με κατηγορούσα που δεν λειτουργούσα έτσι. Είμαι της παρέας, των γνωριμιών και των φιλικών σχέσεων. Να γνωρίζω κόσμο, να επικοινωνώ, να μιλάω. Αλλά δεν βρήκα κάποιον που να μου κάνει το κλικ για κάτι παραπάνω και να εξελιχθεί όλο αυτό. Από την άλλη, οι περισσότεροι άντρες με βλέπουν σαν φίλη, σαν κοριτσάκι (ναι, το έχω ακούσει και αυτό, γιατί ηλικιακά μικροδείχνω) αλλά όχι σαν γυναίκα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση μόνο, είναι θέμα στυλ περισσότερο.
31-03-2013, 15:55 #28
Λενα δεν ειπα σε καμια περιπτωση να αφησεις τα χρονια η τον καιρο να περασει ... Αλλα να ξερεις πως καποια στιγμη θα κανεις και αυτην την γνωριμια με καποιον που δε θα σε βλεπει σαν φιλη
31-03-2013, 23:44 #29
Είναι τυχερά αυτά Λένα μου.. Και να σου πω την αλήθεια είναι πολύ καλύτερα που δεν προχώρησες με καμία από τις γνωριμίες σου, παρά να προχωρούσες και να χώριζες στο τέλος. Στο τέλος τι θα σου έμενε? Το απόλυτο τίποτα, όπως αυτό που έχεις τώρα δηλαδή. Χαμένος χρόνος θα ήταν. Τουλάχιστον τώρα είσαι ικανοποιημένη με τους περισσότερους τομείς στη ζωή σου, γιατί αφιέρωσες όλο σου το χρόνο εκεί.
Μην αγχώνεσαι!! Τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις, γι' αυτό μην το πολυσκέφτεσαι!
01-04-2013, 02:14 #30
Καλησπέρα κι από μένα
Πρώτα απ όλα και μόνο από τον τρόπο που μιλάς καταλαβαίνω πως είσαι πολύ ξεχωριστή και θα είναι πολύ τυχερός όποιος σε γνωρίσει! Μου αρέσει πολύ που είσαι δραστηρια και δεν επαναπαυεσαι. δείχνει άτομο που θέλει να βελτιωνει συνεχως τον εαυτο του σε όλα τα επίπεδα.
Θα βρεις κάποιον, γι αυτό μην αμφιβάλλεις.
Η ιστορία σου μου θυμίζει λίγο αυτή μιας φίλης μου.. Είναι 27 και επίσης δεν έχει ολοκληρώσει ποτέ. Μικρότερη ηλικία το ξέρω, αλλά στην εποχή μας έχει κ αυτό ακόμα καταντησει ταμπου. Είναι εμφανίσιμη, και πολύ κοινωνική, παρόλα αυτά σε αυτόν τον τομέα κάτι κολλάει. Η ίδια έχει βάλει αρκετά ψηλά στάνταρ μέσα της, θες επηρεασμενη και απο τους γονεις της (που καλά κανει, όλοι έχουμε λίγο πολύ κάποια στάνταρ, κ έτσι πρέπει άλλωστε) όμως έχω την αίσθηση πως έτσι δε δίνει ευκαιρίες. Και όσο πιο πολύ περιμένει τόσο πιο πολύ δύσκολο της είναι να συμβιβαστεί, γιατι σκεφτεται 'περιμενα τοσο, θα το χαλασω τωρα;' Δεν ταυτίζω απαραίτητα τις περιπτώσεις σας, έχουν αρκετές διαφορές, όμως αυτό που θέλω να σου πω είναι πως καμια φορά ίσως να χρειαστεί να κάνεις ένα ξεκινημα χαμηλοτερων στανταρ, που μπορεί να σε βοηθήσει να ξεμπλοκάρεις.
Με αυτό δεν εννοώ βέβαια να πας με τον πρώτο τυχόντα, αμφίβολης ποιότητας άνθρωπο, αλλά θα μπορούσες να δοκιμάσεις ενδεχομένως να βγεις με κάποιον που είναι καλός σε χαρακτήρα και έχει κάποια στοιχεία που εκτιμάς, αλλά δε σε ενθουσιάζει ερωτικά εκ πρωτης όψεως. δώσε ευκαιρίες να γνωρισεις ατομα και να βγεις ραντεβου. δεν μπορω να πιστεψω -και νομιζω πως δε θα το αρνηθεις- πως δεν υπηρχε ουτε ενα ατομο που να του αρεσες/σε προσεγγισε. απλώς ίσως να μη σου άρεσε εσένα.
και πάλι δε σου λέω να κάνεις κάτι ερωτικό με κάποιον που δε σ αρέσει αλλά ίσως για να ξεμπλοκάρεις να μπορουσες να δωσεις περισσοτερες ευκαιριες. που ξερεις, κατι στον τροπο του αλλου γνωριζοντας τον μπορει να σε κερδισει.
αν επιτρέπεται είχες ποτέ κάποια σχέση, έστω πλατωνική, και απλώς δεν εχεις ολοκληρωσει ή δεν ειχες ποτε τιποτα;
υ.γ. θα συμφωνησω εννοειται οτι τα καλύτερα ερχονται εκει που δεν τα περιμενεις