ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥΣ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 124
    Banned

Senior Member
    Αχχχ συγχιστηκα κ μονο π ειδα τη φατσα του! καλα οσο για αυτα π λεει τι να πεις! κατι παιρνουν ολοι αυτοι οι μεγαλοεπιχειρηματιες κ τεχνοκρατες, δν εξηγειται αλλιως!!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Παιδια πριν καποια χρονια ειχα δει ενα ντοκυμαντερ για μια χωρα της Λατινικης Αμερικης ( αν δεν κανω λαθος Χιλη ) , οπου το κρατος ιδιωτικοποιησε ολο το νερο της χωρας
    , και οταν λεω ολο εννοω και τα ποταμια, πηγαδια , λιμνες κλπ .
    Το αποτελεσμα ηταν να καποιες μεγαλες εταιριες να εχουν τα δικαιωματα , και φτασαν σε σημειο να απαγορευουν στου αγροτες την αδρευση , στα ζωα να πινουν νερο απο το ποταμι , και καποιες κοινοτητες απλα να σταματησουν να υπαρχουν γιατι οι εταιριες αντλησαν ολο το νερο της περιοχης.

Bρηκα και το λινκ. Δειτε το , αξιζει
    http://www.youtube.com/watch?v=3H91Qqtzp5A
    Last edited by betelgeuse; 10-06-2013 at 09:03.

Senior Member
    Για την καταθλιψη και το καλοκαιρι , δεν ξερω.
    Αντιθετα απο οσα γραψατε εγω νιωθω καλυτερα το καλοκαιρι απο τον χειμωνα.

Banned
    Μην τα βαζετε με τον καιρο.Αν δεν αλλαζε καθε τοσο,οι εννια στους δεκα,δεν θα ηταν σε θεση να ξεκινησουν μια συζητηση.......

Senior Member
    Στεφανε απο ολα αυτα που διαβασα μου εμεινε περισσοτερο που σε επηρεαζει αυτο το κ*** facebook.... και επετρεψε μου να σου πω το εξης... το facebook ειναι ενα μεσο κοινωνικης δικτυωσης, μεσα στο οποιο κανενας δε φαινεται οπως ειναι... λυπαμαι που το λεω αλλα αν θελεις να δηλωσεις ενας δευτερος Ωνασης και να βρεις να βαλεις φωτογραφιες απο μια "λουσατη" ζωη γεματη ξεφρενους ρυθμους μπορεις να το κανεις.... αυτο που θελω να πω ειναι οτι αυτοι οι ανθρωποι που βλεπεις οτι "και καλα" περνανε καλα, περνουν περισσοτερο χρονο να αναρτουν ολη τους την προσωπικη ζωη μεσα στο ιντερνετ παρα να ασχοληθουν πραγματικα για το πως θα περασουν καλα.... στημενες ποζες, στημενα χαμογελα τιτλοι τυπου "περναμε τελειααααααααα"... αν περνουσαν πραγματικα τελεια, πιστεψε με δεν θα τους ενοιαζε να ανεβασουν καθε μερα και ωρα των διακοπων τους στο φατσοβιβλιο.... αν περνουσαν πραγματικα τελεια, δεν θα τους ενοιαζε να το κανουν. Το facebook ειναι ενα μεσο μεσα στο οποιο ο καθενας προβαλλει τον υπερμετρο εγωισμο του οσο θελει.... ολοι ασχολουνται με τον εαυτο τους και προβαλλουν τη ζωη τους προθυμα σαν να ειναι ριαλιτι.... Μην νομιζεις οτι περνανε τοσο τελεια.... οι εικονες την σημερον ημεραν, τις περισσοτερες φορες ειναι παραπλανητικες... γιατι φυσικα διαλεγεις ποιες θα βαλεις... και βαζεις τις καλυτερες για να δειξεις την καλυτερη εικονα... Το να εισαι κλεισμενος σε 4 τοιχους δεν ειναι καλο αυτο ειναι σιγουρο... το οτι θελεις να βγεις μονος σου απο αυτο το λουκι ειναι το πρωτο βημα και εισαι ηδη στα μισα της διαδρομης... αυτο που θα σε βοηθησει να το κανεις ειναι να ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.... και δεν το λεω προσβλητικα εε?? Να κοιταξεις τι μπορεις να κανεις εσυ για να χαρεις... σκεψου λιγο με τι πραγματα ευχαριστιοσουν παλαιοτερα, και τι καινουριο θα σε ιντριγκαρε...

Οσο για το πτυχιο... επειδη ειμαι επισης παθουσα, καταλαβαινω πραγματικα πως νιωθεις.... σε ενα σαπιο ελληνικο πανεπιστημιο ειναι δυσκολο να τα βγαλεις περα... αλλα το πτυχιο ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ... οπως το πηραν και αλλοι πριν απο σενα... ειτε με λαμογιες, ειτε γιατι διαβασαν ειτε γιατι περασαν τα μαθηματα απο τυχη... δεν δεχομαι οτι δεν θα τα καταφερεις....
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.

Triella, κοιταμε τι κανουν οι αλλοι αμα δεν ειμαστε ευτυχισμενοι με μας. Και το να μην ειμαι ευτυχισμενος με μενα δεν σημαινει οπωσδηποτε ότι ειμαι πλεονεκτης ή υπερβολικός. Ειναι η αντικειμενικη συνειδητοποιηση της ελλειψης βασικων για ενα νεο (ε δεν λέω να ψοφα της πείνας), σαν κι αυτα που περιγραφει ο Στεφανος, δυσκολια στο να τελειωσει τις σπουδες, αβεβαιο επαγγελματικο μέλλον, χωρις φιλους κι αμα σου λειπει αυτο πως παιρνας ομορφα όπως όλος ο κόσμος το καλοκαίρι.

Το αισθημα της καταθλιψης γινεται πιο εντονο το καλοκαιρι στα ατομα που νιωθουν εντονα την αναγκη της παρεας και των τόσων που θα μπορουσε κανεις να βιωσει μέσα σε με μια παρεα το καλοκαιρι. Ειναι ατομα που ζουν στη μοναξια χωρις να το εχουν επιδιωξει η οποια τους πληγωνει. Ειναι το αισθημα να θελεις να κανεις πολλα εξω στη ζεστη, στη θαλασσα, στα κλαμπ, εκδρομες κλπ, να νιωθεις ενεργητικοτητα γι αυτο κι όμως η ελλειψη παρεας, το γυρισμα της πλατης ή η ελλειψη καταλληλων προσωπων να σε κρατα σε αδρανεια στο σπιτι, επειδη στο χαρακτηρα σου δεν το ευχαριστιεσαι να βγεις να τα κανεις μονος. Η κατασταση αυτη επιβαρυνει την καταθλιψη.
    γιάννης

Senior Member
    Ioannis2 συμφωνω σε αυτα που λες εως ενα σημειο... Το να μην εισαι ευτυχισμενος με τον εαυτο σου σε αναγκαζει να δεις τι κανουν οι αλλοι... Αλλα το να συνεχισεις να κοιτας τι κανουν οι αλλοι και να μπεις στο τριπακι να συγκρινεις τον εαυτο σου με τους αλλους, χειροτερευει πολυ την κατασταση... και αυτο μπορω να το αποδειξω απο εμπειρια που ειχα... τα βιωματα μου με εχουν κανει να πιστευω οτι καταρχας ειναι φυσιολογικο να ερχεσαι πολλες φορες σε ριξη με τον εαυτο σου... ουτως η αλλως ο δρομος προς την αυτογνωσια ειναι μακρυς και επιπονος αλλα στο τελος επιβραβευομαστε.... Αλλα την ευτυχια μας δεν την καθοριζουν τοσο πολυ οι αλλοι οσο εμεις οι ιδιοι... θα μου πεις ισως παραπιστευω στη δυναμη του ανθρωπου... αλλα ειναι κατι το οποιο με ικανοποιει.... Στο παρελθον περασα περιπου 4 καλοκαιρια σε αυτη την κατασταση γιατι ειχα παθει καταθλιψη απο αλλα πραγματα... κλεινομουν στο σπιτι και ακουσια αλλα και εκουσια... Υπηρχαν φορες που λατρευα τη μοναξια και αλλες φορες που δεν την αντεχα... Ο βασικος λογος που επεσα σε καταθλιψη ειναι οτι ναι μεν μπορει να μην ειχα ολα οσα επιθυμουσα, αλλα μπηκα στο τριπακι (λογω πλυσης εγκεφαλου απο εξωτερικο περιβαλλον), να βλεπω τι κανουν οι αλλοι, να το συγκρινω με τα δικα μου και να εστιαζομαι σε αυτα που ΔΕΝ εχω παρα σε αυτα που εχω.... για αυτο και ειπα ολα οσα ειπα πριν... Για να ξεκινησει να βγαινει σιγα σιγα απο αυτο το λουκι, πρωτα πρεπει να σταματησει να δινει σημασια στο τι κανουν οι αλλοι (μιας και στο ιντερνετ η εικονα που περνουμε για τον αλλον ειναι τελειως πλασματικη), και επειτα να κανει μια αυτοκριτικη για το τι εχει καταφερει μεχρι τωρα και το τι μπορει να καταφερει...
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.

Banned
    χμμ για αρκετα χρονια μου ειχε τυχει αυτο ολοι να πηγενουν διακοπες εκτος απο μενα ειδικα στην εφηβεια.. αλα απο τοτε που εκανα σχεση γυρισαν τα παντα τουμπα και πηγα ενα σορο ταξιδια στο εξωτερικο.. αν και περσι μου ετυχαν ολες οι γκαντεμιες μαζεμενες και περασα χαλια και εγω αφου δε πηγα πουθενα φετος μπωρω να πω οτι αρχιζω και συνερχομαι... μηπως πρεπει να βρεις καμια κοπελα να πας και εσυ κανενα ταξιδι?

Senior Member
    triella σε ευχαριστω πολυ για οσα ειπες!! με βοηθησαν! εχεις δικιο! να σαι καλα.

Βάλε προσωπικούς στόχους, δικούς σου φέτος και μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον κάθε άλλον, αλλά με τον εαυτό σου.
    Τον πρώτο καιρό μη βάζεις τον πήχυ ψηλά, χαλάρωσε και να θυμάσαι ότι είναι σλόγκαν το "περνάμε τέλεια". Προσωπικά, αποφεύγω τέτοιου είδους προφίλ στο φ/β, που είναι για το θεαθήναι ακόμα και σε βάρος των ανήλικών παιδιών τους.

Banned
    Quote Originally Posted by stefanos14587 View Post
    Ηρθε το Καλοκαιρι...θυμαμαι το περυσινο Καλοκαιρι που ηταν κολαση...κλεισμενος ολη μερα στο σπιτι...να μην εχω ορεξη για τιποτα...απολυτως...να με εκνευριζουν τα παντα και οι παντες...να μην εχω ορεξη να φαω...να μην εχω ορεξη να διαβασω, να δω τηλεοραση...τιποτα απολυτως...οι αρνητικες σκεψεις να με εχουν καταπλακωσει...και το χειροτερο...να βλεπω τους αλλους να καλοπερνανε...στις παραλιες, στα κλαμπ, στα ταξιδια...να βλεπεις φωτογραφιες τους στο facebook, να ειναι ολοι μαζι, να καλοπερνανε, και εσυ μονος σου εντελως...να βλεπεις στο σταρ να λενε "περναμε τελειααααααααα" και να θες να σπασεις την τηλεοραση...
    αυτη η εποχη που ολοι μοιαζουν να καλοπερνανε και να διασκεδαζουν και εσυ να βουλιαζεις στην καταθλιψη ειναι ανυποφορη πραγματικα ((
    δε θα αντεξω ενα ακομα τετοιο καλοκαιρι...(
    δε θα την παλεψω με τιποτα...αληθεια σας το λεω...εχουν μαζευτει τοσα πολλα αυτη τη γαμημενη χρονια, μου εχουν παει ολα στραβα, εχω βουλιαξει στις αρνητικες σκεψεις που εχουν γινει μια χιονοστιβαδα ετοιμη να με καταπλακωσει, ενα ηφαιστειο ετοιμο να εκραγει...(τι κλισε μαλακιες λεω παλι...).
    η ζωη μου ειναι εντελως fucked up...και εχω και τους γονεις μου απο πανω μου που οταν ειμαι ετσι χαλια ψυχολογικα, πιστευω οτι αυτοι φταινε και δε θελω ουτε να τους βλεπω, παροτι με εχουν στηριξει και βοηθησει πολυ...δε μπορουν να καταλαβουν ρε γαμωτο οτι θελω να μενω μονος οταν ειμαι ετσι;
    Τι με συμβουλευετε να κανω για να μην περασω καλοκαιρι κολαση οπως περυσι;;
    δεν την παλευω καθολου...
    δε μου παει τιποτα καλα...
    κατι αλλο που με απασχολει ειναι οτι δε θα βρω δουλεια γιατι αν ο εργοδοτης με δει ετσι μελαγχολικο και καταθλιπτικο και αν δει οτι δεν εχω προυπηρεσια...((
    και δεν ξερω καν αν θα παρω το πτυχιο μου ...
    μπορει να εκανα πολλες βλακειες και λαθη, αλλα δε μου αξιζε αυτο...
    μου αξιζαν καλυτερα πραγματα...
    ειχα πολλα ονειρα αλλα ολα καταστραφηκαν...
    αν συνεχισω ετσι, δεν αξιζει να ζω...
    Ομολογώ πως αυτό το θέμα τώρα μόλις το ανακάλυψα!!
    Στέφανε, πόσο σε καταλαβαίνω δε φαντάζεσαι!!! Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Και ακριβώς αυτά που λες αισθάνομαι κι εγώ. Χάλια και το δικό μου περσινό καλοκαίρι, όλα από το κακό στο χειρότερο μου πήγαν φέτος και η διάθεσή μου έχει πιάσει πάτο.
    Εγώ προσπάθησα να βρω καμιά δραστηριότητα εντός του καλοκαιριού, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια, αλλά θα δω, θα κοιτάξω μήπως βρω να κάνω κάτι. Γιατί δεν έχω που δεν έχω φίλους, τουλάχιστον να σκοτώσω την ώρα μου κάπου και ακόμη καλύτερα να μάθω κάτι! Ψάξε τίποτα κι εσύ, για καμιά δραστηριότητα, κάτι που να σου αρέσει. Κοίτα να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και σε γεμίζουν, δες τις δικές σου ανάγκες και άσε τους άλλους να "περνάνε τέλεια".
    Μη σε παίρνει από κάτω πάνω απ'όλα! Όλοι για κάποιο λόγο βρισκόμαστε εδώ και ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ όπως θέλουμε εμείς!!!!

Στέφανε το facebook ΣΒΗΣΤΟ!!
    Πιο σιχαμερό πράγμα δεν υπάρχει!
    Εγώ το κρατάω μόνο και μόνο για τη δουλειά μου, γιατί από κει γνωρίζω άτομα που δε θα μπορούσα αλλιώς να επικοινωνήσω μαζί τους.

Κατά τ'άλλα, όλοι έχουν άποψη για τα πάντα, όλο κακία βλέπω, ειρωνεία, επιθετικότητα, και όλο κάτι "Αχ σήμερα έκανα αυτό, μετά έκανα το άλλο, πόσο blessed νιώθω, επιτέλους να ξεκουραστώ λίγο από την τόση δουλειά που έχω και την τόση ζήτηση" και μου'ρχεται να τους σπάσω το κεφάλι αυτών που τα λένε!

και επιτέλους, δεν είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να είμαστε ίδιοι και να'χουμε τις παρέες, και να ξεφαντώνουμε, να βγαίνουμε έξω, κτλ κτλ.
    Όλα αυτά είναι ένα ΨΕΜΑ! Είναι σαν αυτό που νιώθει κάποιος ότι πρέπει να έχει πχ. κοιλιακούς φέτες για να είναι ωραίος!
    Εγώ κάθομαι σπίτι μου, δε βγαίνω καθόλου, βλέπω τις ταινίες μου που πολύ τις ευχαριστιέμαι, μιλάω σε φόρουμ για θέματα που πραγματικά με ενδιαφέρουν και περνάει η μέρα μου έτσι (καλά, βέβαια το συγκεκριμένο καλοκαίρι έχω και το διάβασμα της αρκούδας), και ούτε μου λείπει το να βγω ή το ένα ή το άλλο. Όλα αυτά είναι μάταια! Μια ψευδαίσθηση!

Banned
    αν και δεν εχω δουλεια, η τελευταια προταση μου θυμισε λιγο τον εαυτο μου. κι εγω με ταινιες και μουσικη καιγομαι.

και δε ξερω ποια ειναι καλυτερη εποχη, οταν πηγαινα σχολειο που ναι μεν ειχα αναγκαστικα φιλους αλλα κανεις δε καταλαβαινε και ταιριαζε τοσο, ή τα τελευταια χρονια που δεν εχω κανεναν και οι ωρες που περνουσα μαζι τους αντικατασταθηκαν με τα φορουμς κι αλλα χομπι ?

αυτο ακριβως διαβαζα και στο προφιλ του Χατζηστεφανου προσφατα. ελεγε οτι η διαδικτυακη επικοινωνια εξυπηρετει στο να ζουμε με ενα ευκολο διαχειρισιμο υποκαταστατο τους, οχι να κανουμε πραγματικους φιλους.

Quote Originally Posted by KENO View Post
    αυτο ακριβως διαβαζα και στο προφιλ του Χατζηστεφανου προσφατα. ελεγε οτι η διαδικτυακη επικοινωνια εξυπηρετει στο να ζουμε με ενα ευκολο διαχειρισιμο υποκαταστατο τους, οχι να κανουμε πραγματικους φιλους.
    Πόσοι από τους "εκεί έξω" είναι πραγματικοί φίλοι;

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast