Results 91 to 105 of 109
Thread: Συζήτηση για τον Αλφισμό
-
10-07-2013, 16:03 #91
Originally Posted by marilena97;[QUOTE
1. Θα προτείνουμε σε έναν 50χρονο σύζυγο και πατέρα επαρχιακής πόλης, που δουλεύει για το μεροκάματο, να ξεβάψει μαλλί και να κάνει ανταυγεια, βάφοντας βλεφαρίδες και φρύδια ??
2. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορείς να απαιτείς και να εισακούγονται οι ανάγκες σου ως φοιτήτρια (φαντάζομαι), όμως πριν τριάντα χρόνια θα μπορούσε ένας νεαρός μαθητής να έχει τέτοιου είδους απαιτήσεις ??
3. Καλό να πάρουμε ένα ταξί και να πάμε στη δουλειά / καθήκον, έλα όμως που προ λίγων εβδομάδων δέχτηκα στο σπίτι μου έναν συμπολίτη μου με αλφισμό και κάπως προχωρημένης ηλικίας, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει πόρτα, δρόμο, προσανοτολιαμό μιας πο ερχόταν πρώτη φορά σε περιοχή και σπίτι μου!!!
4. Θα παραλείψω το γεγονός ότι πολίτες άνω των 40 στη χώρα μας, διάλεξαν όπως όπως το επαγγελμα τους, γιατί δεν μπόρεσαν να τελειώσουν καν δημοτικό και τώρα άνεργοι ή μπουχτισμένοι, δεν μπορούν ν' ακολουθήσουν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, ούτε με το χαρτί της δυσλεξίας -μόνο προφορικές εξετάσεις δηλ.
keep_waliking
Ωραια
Σιγουρα το να μπεις στο τριπακι οτι ειμαι καραβοτσακισμενος απο την μοιρα για το δεινα λογο ή να σκεφτεσαι οτι οι αλλοι σε βλεπουν καπως λογω καποιου προβληματος δεν ειναι οτι καλυτερο για τροφη στην σκεψη
Και αυτο εννοουσα με το ποστ μου.
Ανθρωποι ειμαστε , προβληματα εχουμε ...και συνεχιζουμε[/COLOR]
Ομως, τι έχουμε να προτείνουμε στο 5χρονονο κοριτσάκι από την Ταζμανία, που έτρεξε έντρομο πριν δυο χρόνια στην αγκαλια ενός από τους γιατρούς δίχως σύνορα φωνάζοντας να τη βοηθήσουν γιατί οι... μάγοι θέλουν να της φάνε τα κόκαλα ??
Τι έχουμε να προτείνουμε στις τρτες χώρες ή στους δικούς μας Πομάκους της Θράκης, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν προβλήματα και προκλήσεις, σαν αυτά που περάσαμε εμείς πριν 30 - 40 χρόνια πριν ??
Ευχαριστώ και συγνώμη που γίνομαι... σπασίκλας καλοκαιριάτικα :-)
Πρόσθέτω μερικές ακόμα σκέψεις και ερωτηματικά μου, χωρίς να το παίζω αδερφή Τερέζα:-)
- 10-07-2013, 16:14 #92
πρώτον, αυτή είναι μία λύση που αφωρά τις γυναίκες, η δική μου λύση, ένας άντρας αν θέλει μπορεί αν σκουρίνει μαλλί και φρύδι αν όχι οφείλει στον εαυτό του να τον αγαπήσει όπως είναι! Δε μιλάμε για παλιότερα χρόνια, τότε ναι ήταν πολύ δυσκολότερο και ναι είναι δύσκολο κανείς να πρωσανατολιστσεί όμως στις μέρες μας μπορεί να βρει λύσεις όπως και τόσοι άλλοι με προβλήματα όρασης πχ! Δεν εισακούονται όλες οι απαιτήσεις μου ως μαθήτρια όμως ψάχνω να βρω όσο το δυνατόν καλήτερες λύσεις!
Εννοείται ότι στην Αφρική είναι πολύ δυσκολότερα τα πράγαμτα ναι! Αυτό είναι κατι εντελώς διαφορετικό εκεί είναι που πρέπει να γίνουν πολλά και να τους αλλάξουν τα μυαλά, τ θεμα ειναι πως!Λέω απλά τη γνώμη μου..
10-07-2013, 22:52 #93
΄Ακόμα κι αυτός ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων κάνει κάτι και για τους "Αλλους", της Αφρικής, marilena!
13-07-2013, 01:44 #94
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ
Οσο μπορώ και με τις δυνάμεις και γνώσεις που διαθέτω, προχωρώ το στήσιμο της σελιδας για ον αλφισμό. Βλέπω να υπάρχει ένα συγκρατημένο και αποστασιοποιημένο σταθερό ενδιαφέρον για το θέμα, όμως διακρίνω πια δύο παρατάξεις ή φωνές.
Η μια φωνή, κυριως από νέους σε ηλικία ανθρώπων μου λέει ότι το θέμα του αλφισμού δεν υφίσταται πλέον ως πρόβλημα -μια δερματοπάθεια και ένα άλφα πρόβλημα στην όραση, αντιμετωπίζεται απο τον καθε αλφικό σύμφωνα με τις δικές του προσωπικές ανάγκες.
Συνεπώς, προσπαθώ για ένα θέμα που δεν ειναι πια πρόβλημα. Η άλλη παραταξη φωνων, ατόμων σε πιο προχωρημένη ηλικια και μη τόσο καλλιεργημένη σε παιδεία / κουλτούρα, περιμένει να μιλησει πρώτος κάποιος άλλος, ένω βιώνουν πιο σοβαρά τη νόσο του αλφισμού.
Φυσικά το καλοκαίρι είναι μια χαλαρή συνήθως εποχή και, από προσωπική πείρα γνωρίζω πόσο δύσκολα μιλά για το πρόβλημα του ένας πολίτης με αναπηρία. Βέβαια, το διάστημα που άνοιξα τη σελίδα στο φέις ειναι πολύ μικρό, ωστόσο έχω μια σχετική αμηχανία ήδη για το πως να χειριστώ / προωθήσω τη σελίδα αυτήν. Ομως την άνοιξα με μεράκι και αγάπη.
ΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΧ,
1. ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ;;
2. ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΦΙΣΜΟ;;
3. ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ;;
4. ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ;;
5. ΤΙ ΘΑ ΘΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 'Η ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;
ευχαριστώ.
13-07-2013, 04:17 #95
Aν στο δρόμο, πχ. έξω από ένα φούρνο, σε πλησίαζε ένας / μία αλφικός και σου έλεγε Γειά σου, είμαι κι εγώ "λευκος / η" και θέλω να μιλήσουμε.... πώς αντιμετώπιζες το θέμα???
Ο φίλος μου λέει ότι με όποιον αλφφικό συνέβη να συναντηθεί, όλοι απέφυγαν ναα του μιλήσουν. Γιατί συμβαίνει αυτό, κατα τη γνώμη σου marilena ??
13-07-2013, 15:30 #96
Κοίτα δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμειο, ζω σε μια πολύ μικρή χώρα και τυχαίνει να γνωρίζω όλους τους αλφικούς της πόλης μέσω της σχολής τυφλών (προσφέρουν διευκολύνσεις στα άτομα με προβληματα ώρασης και είναι εύκολο να γνωρίσεις άλλους. Δεν ξέρω πως θα το αντιμετώπιζα, αν είχα το χρόνο θα του μιλούσα, ή καλήτερα θα του έδινα ένα μέιλ φαντάζομαι
Δεν ξέρω γιατί συμβαινει αυτό φαντάζομαι αμηχανία και κόμπλεξΛέω απλά τη γνώμη μου..
13-07-2013, 18:01 #97
Οτι ποιο ακυρο ηλιθιο αντιεπιστημονικο και ρατσιστικο εχω δει εδω και παρα μα παρα πολυ καιρο είναι αυτο το θέμα.
14-07-2013, 02:30 #98
14-07-2013, 03:41 #99
marilena97;446076]Κοίτα δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμειο, ζω σε μια πολύ μικρή χώρα και τυχαίνει να γνωρίζω όλους τους αλφικούς της πόλης μέσω της σχολής τυφλών (προσφέρουν διευκολύνσεις στα άτομα με προβληματα ώρασης και είναι εύκολο να γνωρίσεις άλλους. Δεν ξέρω πως θα το αντιμετώπιζα, αν είχα το χρόνο θα του μιλούσα, ή καλήτερα θα του έδινα ένα μέιλ φαντάζομαι
Δεν ξέρω γιατί συμβαινει αυτό φαντάζομαι αμηχανία και κόμπλεξ
Πες μου σε παρακαλώ, από όσα ξέρεις τουλάχιστον, οι αλφικοί που γνωρίζεις ποιας ηλικίας είναι ?? Πήγαν σχολείο, έχουν οικογένεια δική τους ??
Ο παιδικός μου φίλος λέει ότι στη δική του εφηβεία, πρινν τριάντα - σαράντα χρόνια, ένα ξανθό και πολύ λευκό αγόρι ή νέος άνδρας στην ελλληνική επαρχία προκαλούσε περιέργεια, κοροιδια και οι γυναίκες είχαν πρόβλημα μαζί του. Βέβαια, τώρα με την παγκοσμιοποίηση, δεν μας προκαλεί εντυπωση ο κατάξανθος Ιρλανδος φίλος μας!
Εγώ βλέπω ότι, αν είναι ήρεμος και νιώθει ασφαλής, ο παιδικός μου φίλος μου, δεν κάνουν ακούσιες κινήσεις οι κόρες των ματιών του και ουσιαστικά δεν είναι και τόσο ορατά τα μικρά μελανώματα που έχει στα χέρια του. Ομως, αυτός και πάλι έχει εμμονή και μεγάλο άγχος για το παρουσιαστικό του. Ισχυρίζεται μάλιστα, ότι η γυναίκα του δεν κατάλαβε ποτέ το πόσο αδύναμος και φοβισμένος είναι μέσα στην κατάσταση του αλφισμού του.
Είσαι μαθήτρια ακόμα, πολύ νέα σε ηλικία εννοώ, όμως, στην εποχή μας ένας άνθρωπος με αλφισμό μπορεί να έχει μια υγιή συντροφική και ερωτική ζωή, να χαρεί το φλέρτ αν η ψυχολογία του είναι καλή ??
Εξάλλου, καρκίνο, πρόβλημα όρασης μπορεί να αποκτήσουμε όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας :-)Last edited by Αναζητηση; 14-07-2013 at 04:08.
14-07-2013, 03:42 #100
ο φίλος μου έχει μεγάλο πρόβλημα με την όραση του, ωστόσο είναι αξιο θαυμασμού το γεγονός ότι, στα μέρη πιυ συχνάζει και και κυκλοφορεί, λειτουργεί εντελώς αυτόνομος, αφού έχει μετρήσει πόσα βήματα έχει ο κάθε δρόμος ή χώρος κι έτσι ξέρει πότε να στρίψει και πού ακριβώς!!! Οπως ο κάθε "νορμάλ" πολίτης ενός πολυσύχναστου δρόμου μιας σύγχρονης πόλης....
Last edited by Αναζητηση; 14-07-2013 at 04:03.
14-07-2013, 09:20 #101
14-07-2013, 12:46 #102
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .......................
Last edited by Αναζητηση; 15-07-2013 at 02:16.
14-07-2013, 21:02 #103
Ειναι ξεκάθαρο πλεον πως μπήκες με 14 στη ψυχολογία... αν μπήκες ποτέ...
Και καποιος επιτέλους να ειδοποιησει τον Mondaration!!!!???? Ουτε εγω το ξερα... το εψαξα όμως και ιδού... το google βγαζει μόνο ενα αποτέλεσμα για το Mondaration
http://www.emtwowebstudios.com/play/monday_inspiration/!
υποκλίνομαι
Last edited by nikprik; 14-07-2013 at 23:23.
04-08-2013, 03:25 #104
Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου 2008 σχετικά με τις δολοφονίες λευκοπαθικών ατόμων στην Τανζανία
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ,
– έχοντας υπόψη τα προηγούμενα ψηφίσματά του για τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
– έχοντας υπόψη την Οικουμενική Διακήρυξη της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ της 10ης Δεκεμβρίου 1948 για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,
– έχοντας υπόψη τον Αφρικανικό Χάρτη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Λαών ο οποίος εγκρίθηκε στις 27 Ιουνίου 1981 και ετέθη σε ισχύ στις 21 Οκτωβρίου 1986,
– έχοντας υπόψη τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία εγκρίθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1989 και ετέθη σε ισχύ στις 2 Σεπτεμβρίου 1990 και η οποία είναι δεσμευτική και εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις,
– έχοντας υπόψη τη Διακήρυξη των ΗΕ της 18ης Δεκεμβρίου 1992 για τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε εθνοτικές, θρησκευτικές ή γλωσσικές μειονότητες,
– έχοντας υπόψη το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού του,
A. εκτιμώντας ότι, σύμφωνα με πληροφορίες ΜΚΟ και των μέσων ενημέρωσης, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από την κυβέρνηση της Τανζανίας, τουλάχιστον 25 λευκοπαθικά άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχουν δολοφονηθεί και ακρωτηριαστεί από τον Μάρτιο του 2008 στη ζώνη της λίμνης Βικτώρια, ιδίως στις περιοχές Mwanza, Shinyanga και Mara, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση λευκοπαθικών ατόμων,
B. εκτιμώντας ότι, πέρα από τις δολοφονίες λευκοπαθικών ατόμων, οι τρεις ανωτέρω περιοχές είναι επίσης διαβόητες για τις δολοφονίες ατόμων που πιστεύεται ότι είναι μάγισσες ή μάγοι• λαμβάνοντας υπόψη ότι απλές φήμες συχνά αποτελούν επαρκή αιτιολόγηση για τον εξαγριωμένο όχλο να δολοφονήσει άτομο ύποπτο για άσκηση πρακτικών μαγείας,
Γ. εκτιμώντας ότι, σύμφωνα με τις αρχές της Τανζανίας, οι δολοφονίες των λευκοπαθικών ατόμων αποτελεί έργο οργανωμένων συμμοριών που μισθώνονται από μάγους-γιατρούς,
Δ. εκτιμώντας ότι, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης στο Νταρ Ες Σαλάαμ, 173 άτομα συνελήφθησαν για τους φόνους των λευκοπαθικών ατόμων στην Τανζανία, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και σημαντικός αριθμός μάγων-γιατρών καθώς και οι πελάτες τους,
E. εκτιμώντας ότι, σύμφωνα με την εθνική αστυνομία, οι μάγοι-γιατροί πωλούν ακρωτηριασμένα ανθρώπινα μέλη και αίμα λευκοπαθικών ατόμων σε εργάτες ορυχείων και ψαράδες οι οποίοι πιστεύουν ότι τα μέλη αυτά μπορούν να τους φέρουν τύχη, υγεία και πλούτο,
ΣΤ. εκτιμώντας ότι οι δολοφονίες αυτές έχουν προξενήσει σοβαρή ανησυχία και φόβο στην κοινότητα των λευκοπαθικών ατόμων καθόσον πλέον νιώθουν πολύ ανασφαλή ενώ φοβούνται ακόμη και να παραμείνουν σε ένα μέρος, να περπατήσουν ή να ταξιδέψουν μόνα τους για να αποφύγουν πιθανούς κινδύνους,
Ζ. εκτιμώντας ότι το 36% του πληθυσμού της Τανζανίας ζει κάτω από το εθνικό όριο της φτώχειας και ότι η πρόσβαση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι πολύ περιορισμένη, καθιστώντας την προσφυγή του πληθυσμού στους μάγους-γιατρούς ή στους παραδοσιακούς θεραπευτές κοινή πρακτική,
H. εκτιμώντας ότι τα λευκοπαθικά άτομα αποτελούν μειονότητα και οι διακρίσεις σε βάρος τους αποτελεί σοβαρό πρόβλημα σε ολόκληρη την υποσαχάρια Αφρική• εκτιμώντας ότι το φαινόμενο της λευκοπάθειας σε παγκόσμιο επίπεδο πλήττει έναν ανά 20.000 άτομα,
Θ. εκτιμώντας ότι, σύμφωνα με μελέτη του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), σχεδόν το ήμισυ των γονέων των παιδιών που πάσχουν από λευκοπάθεια υπέστησαν εξευτελισμό κατά τη γέννηση του παιδιού τους• εκτιμώντας ότι οι γυναίκες που πάσχουν από λευκοπάθεια υπόκεινται σε διακρίσεις από άλλες γυναίκες ενώ οι γυναίκες που γεννούν παιδιά με λευκοπάθεια αντιμετωπίζουν τη χλεύη ή την απόρριψη και υπόκεινται σε διακρίσεις στον χώρο εργασίας• εκτιμώντας ότι τα δύο τρίτα των γονέων ανέφεραν ότι η ειδική υγειονομική περίθαλψη για τα παιδιά που πάσχουν από λευκοπάθεια είναι δαπανηρή ενώ το ήμισυ από αυτούς ανέφεραν ότι τα παιδιά τους αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα όρασης• εκτιμώντας ωστόσο ότι το 83% των γονέων ανέφερε ότι η επίδοση των παιδιών τους στο σχολείο ήταν αντίστοιχη με αυτή των υπολοίπων παιδιών,
1. καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονίες λευκοπαθικών ατόμων στην Τανζανία και το καταγγελλόμενο εμπόριο μελών του σώματός τους•
2. χαιρετίζει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τανζανίας κ. Jakaya Mrisho Kikwete καταδίκασε τις δολοφονίες λευκοπαθικών ατόμων και υπεσχέθη να καταβληθούν επικεντρωμένες προσπάθειες για τον τερματισμό των εγκλημάτων αυτών• επισημαίνει ότι τα λόγια αυτά πρέπει να στηριχθούν από πράξεις•
3. συγχαίρει τον πρόεδρο της Τανζανίας Jakaya Mrisho Kikwete για την απόφασή του να ορίσει την Al-Shymaa Kway-Geer ως την πρώτη λευκοπαθική βουλευτή του κοινοβουλίου, λόγω της αποφασιστικότητάς της να καταπολεμήσει τις διακρίσεις τις οποίες υφίστανται αυτή και τα αλλά λευκοπαθικά άτομα•
4. υποστηρίζει και χαιρετίζει τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της Τανζανίας, όπως η απογραφή των λευκοπαθικών ατόμων και η δημιουργία υπηρεσίας αστυνομικής συνοδείας για τα παιδιά που πάσχουν από λευκοπάθεια• προσυπογράφει το αίτημα των μελών του κοινοβουλίου της Τανζανίας που ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει περαιτέρω μέτρα για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος και τον τερματισμό όλων των διακρίσεων σε βάρος των λευκοπαθικών ατόμων•
5. καλεί τις αρχές της Τανζανίας, τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών γενικώς, να συνεργαστούν για την προστασία όλων των λευκοπαθικών ατόμων• καλεί μετ" επιτάσεως την κυβέρνηση της Τανζανίας να αναλάβει άμεση δράση για την προώθηση της κοινωνικής συνειδητοποίησης και της παροχής πληροφοριών σχετικά με τη λευκοπάθεια• πιστεύει ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, όπου συνήθως ο πληθυσμός είναι λιγότερο μορφωμένος και διακατέχεται περισσότερο από δεισιδαιμονίες•
6. χαιρετίζει τη σύλληψη τον τελευταίο μήνα 173 υπόπτων σχετικά με τη δολοφονία των λευκοπαθικών ατόμων στην Τανζανία• καλεί μετ" επιτάσεως τις αρχές να προχωρήσουν με ταχύτητα και να προσαγάγουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης•
7. επισημαίνει με λύπη το γεγονός ότι μια δημοσιογράφος που δραστηριοποιείται στον τομέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας , η Vicky Ntetema, υποχρεώθηκε να κρυφτεί επειδή έγινε αποδέκτρια απειλών για τη ζωή της επειδή κατήγγειλε την εμπλοκή μάγων-γιατρών και αστυνομικών στις δολοφονίες• καλεί τις αρχές της Τανζανίας να κινήσουν ενδελεχή και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών της Vicky Ntetema•
8. εκφράζει την εκτίμηση και τη στήριξή του στο έργο της Ένωσης Λευκοπαθικών της Τανζανίας που παρέχει βοήθεια στην κοινότητα των λευκοπαθικών ατόμων• καλεί την Επιτροπή να στηρίξει ενεργά την ένωση αυτή και την έκκληση που έχει απευθύνει στους πανεπιστημιακούς, τους θρησκευτικούς αρχηγούς και τους ακτιβιστές για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ότι η δολοφονία των λευκοπαθικών ατόμων είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτη•
9. καλεί την Επιτροπή να στηρίξει τις προσπάθειες του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για την προώθηση και την προστασία των λευκοπαθικών ατόμων στην Αφρική•
10. πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας των δικαιωμάτων των λευκοπαθικών ατόμων στην Τανζανία είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους σε ποιοτική εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη, στο πλαίσιο πολιτικών ενσωμάτωσης και να τους παρασχεθεί επαρκής κοινωνική και νομική προστασία•
11. καλεί την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Τανζανίας, των ΜΚΟ και της κοινωνίας των πολιτών για τη χάραξη πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των λευκοπαθικών ατόμων, με βάση την κατάργηση των διακρίσεων και την κοινωνική ενσωμάτωση και την ισότιμη πρόσβαση στην απασχόληση•
12. ζητεί τη βελτίωση της επιμόρφωσης των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τη δημιουργία εργαστηρίων επιμόρφωσης για τους δασκάλους και τους γονείς, προκειμένου αυτοί να ενθαρρυνθούν στην προσπάθειά τους να προστατέψουν τα παιδιά που πάσχουν από λευκοπάθεια από τον ήλιο, καθόσον πολλά από αυτά πεθαίνουν από καρκίνο του δέρματος πριν από την ηλικία των 30 ετών•
13. επιμένει ότι η Επιτροπή και τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι το ιατροφαρμακευτικό υλικό θα φθάσει στις φτωχότερες περιοχές της Τανζανίας• επισημαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις αγροτικές και απόμακρες περιοχές•
14. καλεί το Συμβούλιο και την Επιτροπή και το Συμβούλιο να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λευκοπαθικών ατόμων στην Τανζανία•
15. αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει το παρόν ψήφισμα στο Συμβούλιο, στην Επιτροπή, στα κράτη μέλη, στην Αφρικανική Ένωση, στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο της Τανζανίας, στον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, στους συμπροέδρους της Συνέλευσης Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, και στο Συμβούλιο ΑΚΕ.
23-02-2015, 18:07 #105
Χωρίς περιττά λόγια, αναρτώ την κουβεντούλα που είχα με τον Στράτο, πρόσφατα για το θέμα Αλφισμός. Ο Στράτος, ένας νέος άνδρας που πλησιάζει τα 30, με ξάφνιασε θετικά με τον δυναμικό του χαρακτήρα, τελειόφοιτος πανεπιστημίου, μένει κάπου στη Νότια περιοχή της Έλλάδας και συμβαίνει να έχει αλφισμό.
Αφήνω μόνο τα όσα μου είπε ο ίδιος, μια και σαν γάργαρο νερό τρέχουν οι λέξεις του και, με τόση σαφήνεια, που ξαφνιάζουν ευχάριστα!
Είμαι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έκρυψε ή δεν κρύφτηκε πίσω από το "πρόβλημά" του , είμαι 25 ετών και φέτος διεκδίκησα και πήρα όσα δικαιούμαι από το κράτος τόσα χρόνια . Θεωρώ πως ίσως κι εμείς οι πάσχοντες από αλφισμό έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης γα τον τρόπο με τον οποίο μας βλέπει η κοινωνία ... Αν δεν αγαπήσουμε πρωτα οι ίδιοι τους εαυτούς μας , δε θα το κάνει κανείς ...
Στην περιοχή είμαστε 5-6 άτομα με αλφισμό ( κάπως μεγαλύτερο από το κανονικο ποσοστό εμφανισής του ) . Γνωρίζω μόνο ένα από τα υπόλοιπα άτομα χωρίς να έχουμε προσωπικές σχέσεις ...
Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα στην επαφή μου με το συγκεκριμένο άτομο , κανονικές τυπικές σχεσεις ...
Μικρός ένιωσα έντονο ρατσισμό . Οι γονείς μου πάλεψαν για να πάω σε δημόσιο παιδικό σταθμό καθώς ένα κορίτσάκι είχε ζητήσει να φύγω γιατί με φοβόταν ... Στο πέρασμα των χρόνων αρνούμουν τον εαυτό μου πίστευα πως είμαι απόλυτα υγιής σε μια προσπάθεια να κάνω και τους γύρω μου να πιστέψουν το ίδιο , έτσι ενώ έχω 95% αναπηρία στην όραση ποτέ μου δεν έδωσα ουτε μία εξεταση προφορικά , ήμουν άριστος μαθητής , έμαθα αγγλικά και γερμανικά επιπλέον , προσπάθησα να γίνω κι αθλητής αλλά ο ήλιος στις προπονήσεις με έπεισε πως δεν ήταν καλή ιδέα ....
Οι σχέσεις με το άλλο φύλλο ήταν δύσκολες , ίσως να ήμουν κι εγώ φοβισμένος πολυ παλαιότερα .... Από τα 19 μου και μετά όμως δε θεωρώ πως έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα , όσα ζω τα αντιμετοπίζω με αυτοσαρκασμο , κάτι που μετατρλεπει το <<μειωνλεκτημα>> σε <<προταλιρημα>> στις σχέσεις μου ...
Οι γονείς μου δεν έχουν καταλάβει ακόμη ίσως τι ζω και γι αυτό δεν έχουν κανένα πρόβλημα .. Το μόνο αρνητικο ήταν η στάση της μητέρας μου όταν αποφάσισα να περάσω από επιτροπές και να δούμε τι ποσοστό αναπηρίας έχω και τι δικαιούμαι . Φοβήθηκε πως η κοινωνία μετά από αυτό θα με στιγματίσει ως "ανάπηρο" , της εξήγησα όμως πως αν κάποιος θέλει να με στιγματίσει μονο και μονο από την εμφάνηση μπορεί και πως ότι πιστοποιητικά έβγαιναν θα μου έκαναν μόνο καλό ...
Απαντώντας όμως μιας και μου αρέσει να απαντάω σε όλες τις ερωτήσεις , στη μέχρι τώρα ζωή μου έχω κανει σχέση με εξωτερικά πολύ όμορφες για τα κρητήρια του ευρύ κοινού κοπέλες κι αλλες όχι τοσο ....
Η εξωτερική εμφάνηση ποτέ δεν ήταν κίνητρο επιλογής συνεπώς θα έκανα σχεση με κοπέλα που έχει αλφισμο αν ένιωθα πως ταιριάζαμε ...
Έχω οφθαλμοδερματικό αλφισμο , επομένως έχω λευκό κάτασπρο κι ευαίσθητο δέρμα , βλεφαρόπτωση , νυσταγμό , αυτα ... Πρόβλημα προσανατολισμού δεν έχω απλά δυσκολεύομαι να θυμάμαι μέρη και δρόμους αν περάσω μία μόνο φορά ...
Νομίζω πως ναι στο θέμα της ψυχολογικής στήριξης πάσχουμε , απλά πιστεύω πως ακόμη κι ένας γνώστης της ψυχολογίας δεν μπορεί απόλυτα να βοηθήσει καθως αυτό που ζούμε είναι ουσιαστικά ψυχοσωματικό ....
Ήθελα να γίνω αθλητής αλλά δεν τα κατάφερα δυστυχώς , ήθελα να μάθω τέννις αλλά δεν έβλεπα το μπαλάκι ( κωμικοτραγικό ) ... Το καλοκαίρι πήγα διακοπές με όλη μου την παρέα στα Χανιά και δεν μπορούσα να συμμετέχω σε όλες τις δράσσεις . Ο αλφισμός από την άλλη όμως με έχει γεμίσει με δίψα για ζωή , όσα μου στερεί , τόσα κι άλλα τοσα ξεκινάω να κάνω ....
Ζω 2 λεπτά από τη θάλασσα και δυστυχώς δεν μπορώ να την απολαύσω όσο θα ήθελα ...
Δε ξέρω αν αποφεύγουμε ο ένας τον άλλο , ίσως με μία ματιά να ανταλλάξουμε πολυ περισσότερα αισθήματα , βιώματα από μια 2ωρη συζήτηση ....
Ίσως ο καλύτερος τρόπος να ήταν ένα βιβλίο σε συμβατική αλλά κι ηλεκτρονική μορφή με ιατρικές , ψυχολογικές αναλύσεις και διηγήσεις βιωμάτων από πάσχοντες ... Ένα βιβλίο που να απευθύνεται τόσο σε γονείς για να γνωρίσουν τι περνουν τα παιδιά τους αλλά και σε αλφικούς για να νιώσουν πως υπάρχουν άνθρωποι που τους νιωθουν ....
Επισης μπορεί να δημιουργηθεί κάποια "ένωση" ατόμων που πάσχουν από αλφισμό !
Κι εγώ είχα αρκετα προβλήματα στο σχολείο , τα παιδιά είναι σκληροι κριτές ..
Δεν με έχω φανταστεί ποτέ , ξέρω πως με τη ζωή που κάνω δεν προστατεύω τον εαυτό μου όσο θα έπρεπε καθως καταπονώ και τα μάτια και το δέρμα μου αρκετά ....
Έχω επιλέξει όμως όσα χρόνια είναι να ζήσω , να μη χάσω ουτε μία μέρα , να γεμίσω από γνωσεις κι εμπειρίες ...
από το σχολείο ....
κι ειδικά στη σχολή είναι απαραίτητοι φακοι μεγέθυσης κλπ; για το διαβασμα εννοω
εδώ και κάποιους μήνες παίρνω επίδομα αναπηρίας από την πρόνοια
σαν τυφλός , όχι αλφικός
Με αφήνει αδιάφορο το βλέμμα των αλλων, όχι όλων γυρω μας,
...
Το καταλαβαίνω κιόλας , κάποιες φορές αυτό που δε μπορούμε να καταλάβουμε , αυτό που δε χωράει το μυαλό μας το φοβόμαστε !
Προσωπικά έχω ένα smartphone στο οποίο έχω κατεβάσει κάποια εφαρμιογή κι είναι ευδιάκρυτα και μεγάλα όλα τα βασικά εικονίδια οποτε είναι πολυ εύκολο στη χρήση του , επίσης χρησιμοποιώ αρκετά την φωνητική εντολή !
Πριν καποιους μήνες έτυχε να είμαι στο πανεπ. Νοσοκομείο για να κάνω κάποιες εξετάσεις .... Ο γιατρός με ρώτησε , μου εξήγησε τι θα γινόταν κι αφού πήρε την άδεια μου κάλεσε κάποιους ειδικευόμενουςστην οφθαλμολογια , συνεδεσε τα όργανα του σε μια οθόνη και τους έκανε μάθημα ....
Με εξέταζε 3 ώρες είχαν μουσκέψει τα ρούχα μου από το κολύριο και τα δάκρυα που έτρεχαν από τα μάτια μου καθώς οι εξετάσεις ήταν πολυ δύσκολες για μένα .....
Έβλεπα όμως τόσο έντονο πόθο στους ειδικευόμενιους , τοσα χρόνια στο πανεπιστημιο δεν είχα συναντήσει περισσότερη προσήλωση , φεύγοντας με ευχαρίστησαν όλοι , πλεον ξέρω πως όταν αντιμετοπίσουν παρόμοια περίπτωση στο μέλλον θα έχουν καποια εμπειρία ....
Για το πως βλέπω ......
Χρόνια με βασανιζει το συγκεκριμένο ερώτημα ...
Πως βλέπεται οι υπόλοιποι ? Τι βλέπετε ?
Δεν ξέρω , δεν μπορω να καταλάβω , δεν μπορω να συγκρινω ...
Οταν μου είπαν πως ίμαι πρακτικα τυφλός δεν το πίστευα , ήξερα πως δεν βλέπω καλά αλλά όχι σε τέτοιο σημειο ....
Νομίζω πως εφόσον το πρόβλημα μου είναι εκ γενετής κι όχι επικτητο , ποτέ δε θα έχω σαφή γνώση στο πόσο διαφορετικά βλέπω από τον μέσο ανθρωπο
Στο συναισθηματικό κομμάτι δε νιώθω , νιώθω όμορφα που μεγάλωσα και μπόρεσα να δω τόσα όμορφα , που μπορώ να διαβάζω , εστω και δύσκολα όμως , που σε λίγους μήνες θα πάρω το πτυχίο μου , που ξέροντας τι ειναι εξωτερικά όμορφο μπορώ να επιλέγω τις όμορφες ψυχες , που είδα ηλιοβασιλεματα κι αυγες ...
Πριν ακόμη οριμάσω και καταλάβω γιατί είαι έτσι εξωτερικά κι επειδή ήμουν πάντα ένα παιδί με ανησυχίες είχαν περάσει πάρα πολλά πράγματα απ το μυαλό μου ...
Έψαξα αλλά δε βρήκα καμία απολύτως στυγένεια , καμία σύνδεση της οικογένειας του πατέρα μου και της μητέρας μου μεχρι κι 7,8 γενιές πίσω ...
Από διηγήσεις ξέρω πως μία δεύτερη θεία του πατέρα μου έπασχε από αλφισμό ....
Απ όσο ξέρω πλέον στις εξετάσεις που κάνει μία εγκυμονούσα φαίνεται αν το παιδί θα έχει αλφισμό κι αν επιθυμεί μπορεί να διακόψει την κύηση ....
Έπειτα η κοινωνία δεν μπορεί να καταλάβει , σωστότερα δεν ενδιαφέρεται ώστε να καταλάβει .... Για τους περισσότερους είμαστε απλά ένα "αξιοθέατο"
Μέχρι τώρα στις σχέσεις μου δεν είχα κάποιο πρόβλημα , ίσα ίσα θεωρώ πως έχω αγαπήσει λιγότερο απο όσο έχω αγαπηθεί ....
Πριν κάποιες μέρες γνώρισα την μητέρα της κοπέλας μου , είπε πως με εγκρύνει κι οτι με θεωρεί πολύ όμορφο κιολας . ( κάτι που μου έκανε εντύπωση η αλήθεια είναι )
Τώρα για το γάμο δε ξέρω , φοβάμαι κι εγώ , περισσότερο όχι για τη γυναίκα μου καθώς οι ανθρώπινες σχέσεις φεύγουν κι έρχονται .... Φοβάμαι στην περίπτωση που έχω παιδια . Δε θέλω στα 50 μου να ειμαι τυφλός ή να πάθω καρκίνο του δέρματος ..... Θέλω να είμαι εκεί να μπορώ να τα προστατέψω , να τα μεγαλώσω , να είμαι δίπλα στις χαρες και τις λύπες τους , να χαμογελάω και να τα επιβραβεύω στις επιτυχίες , να τα κρατώ σφιχτά και να τους δίνω ώθηση για την επόμενη προσπάθεια στις αποτυχίες ....
Ουτε για ένα δευτερόλεπτο δεν έχει περάσει από το μυαλό μου η λύση του μπαστουνιού ή του σκύλου ...
Πιο σωστά , ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη για κάτι τέτοιο ...
Αντιθέτως όλες μου τις μετακινήσεις τις κάνω με ποδήλατο χωρίς κανένα πρόβλημα τόσα χρονια !!!
Η κρίση δεν νομίζω πως έχει να κανει με το πως μας βλέπει η κοινωνία , πριν την οικονομικη κρίση υπήρχε κι υπάρχει ακομη κοινωνική κρίση .... Είμαστε ένας λαός με μόρφωση χωρίς παιδεία όμως.
κάθε φορά υπενθυμίζω στον εαυτό μου και τους γύρω μου πως τα μυαλά , τα αλεξίπτωτα και τα ραδιόφωνα λειτουργούν μόνο όταν είναι ανοιχτά…
Καλησπέρα και παλι , την Τεταρτη που μας πέρασε πήρα την απαλλαγή μου από το στρατό ....
Δε με ενόχλησε καθόλου ίσα ίσα , κέρδισα 9 μήνες στη ζωή μου !
Το να κρατάω ένα όπλο και να τρέχω στα βουνά δε με κάνει άντρα , το ότι σέβομαι τους γύρω μου κι ιδιαίτερα τις γυναίκες με κάνει ανδρα , το ότι δεν επιβάλλομαι με τη μυικη μου δύναμη σε πιο αδύναμους από εμένα αλλά με την οξίτητα του λόγου μου , αυτά με κάνουν να νιώθω ανδρας ...