Results 16 to 30 of 44
-
18-07-2013, 15:18 #16
Θεοφανία, το πρόβλημα με το ΜΑΖΙ είναι ότι ακριβώς απευθύνεται σε ανθρώπους που
έχουν κατάθλιψη, όχι σε ανθρώπους που πάσχουν από ελλειπή κοινωνικοποίηση. Αυτά
τα δύο είναι τελείως διακριτά μεταξύ τους. Κάποιος μπορεί να έχει οικογένεια, φίλους,
σκύλους κτλ και να πάσχει από κατάθλιψη. Αντίστοιχα, κάποιος μπορεί να έχει κατάθλιψη
ακριβώς λόγω της έλλειψης φίλων, που δεν έχει καμιά σχέση με την Κατάθλιψη τύπου
I ή II που λένε αυτοί.
- 18-07-2013, 15:20 #17
Πάντως εγώ θέλω αν και φοβάμαι μια τέτοια συνάντηση...
18-07-2013, 15:29 #18
Εγώ φοβάμαι το ενδεχόμενο του να έρθει κάποιος και να"στραβώσει" κάπου και οι υπόλοιποι να μην ξέρουμε τι να κάνουμε.Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς.Δηλαδή στην τελική πας κάπου για έναν καφέ,υπάρχει κόσμος γύρο,λέτε διαφορα.Υπάρχει μια αλλαγή περιβάλλοντος,με άτομα που είναι square 1 όπως εγώ και όχι square 27.
18-07-2013, 23:54 #19
Καταλαβαίνω τι εννοείς. Πάντα υπάρχει ο φόβος αυτουνού που είναι χειρότερα από σένα.
Νομίζω είναι απολύτως ανθρώπινο συναίσθημα, ειδικά αν δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις
σε ένα τέτοιο θέμα. Εξάλλου είναι και θέμα κατανόησης. Τι κοινό έχει ένας ψυχωσικός
με ένα διπολικό με ένα κοινωνιοφοβικό; Κατ'εμέ, απολύτως τίποτα πέραν του ότι είναι
όλοι homo sapiens!
Τέλοσπαντων, εγώ το σκεφτόμουν γιατί και μένα το κύριο πρόβλημά μου είναι ότι
έπεσα από το τρένο της κοινωνικοποίησης παλιά και δεν ξέρω πώς να ξανανέβω.
Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορώ να τον πάρω τηλέφωνο και το απόγευμα να
είμαστε έξω, όλο αυτό το πράγμα είναι ένας φαύλος κύκλος.
Δεν βλέπω κάτι κακό στην ιδέα της εξόδου για προπόνηση. Κακό δεν μπορεί να κάνει
σίγουρα, στην χειρότερη θα είναι λίγο awkward, και τι έγινε; Με κάτι κοπέλες που
βγήκα απ'την ομαδική θεραπεία, οι οποίες είχαν θέμα με την αυτοεκτίμησή τους, μια
χαρά πέρασα και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.
19-07-2013, 00:14 #20
Αυτό λέω και εγώ.Στην χειρότερη απλά δεν θα μιλάει κανεις και θα περάσουμε 2 ώρες στην μούγκα...
Λέω να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμα μπας και βρεθεί και κανεις άλλος που ενδιαφέρεται και γιατί έχω μπει στην φάση αλλαγής δέρματος μετά το ψήσιμο της δευτέρας και η μούρη μου έχει διαφορα χρώματα πάνω.
Όταν ξεφορτωθώ το μελλοντικό πορτοφόλι από την μάπα μου θα στείλω PM σε όσους ενδιαφέρονται ώστε να κανονίσουμε.
Y.G.
Σκέφτομαι Πλακα σαν απλή λύση και σαν εύκολα προσβάσιμο μέρος.
19-07-2013, 00:47 #21
Ναι ρε, αν δεν έχει κάποιος πρόβλημα με το να μην είμαι/είμαστε τόσο κοινωνικοί ή
να είμαστε ξέρωγω πεσμένοι, δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνουμε. Αλλά πάντα
είναι καλύτερα > 2 άτομα, είναι πιο ενδιαφέρον κτλ. Ξέρω κι άλλα δύο άτομα από δω
μέσα που είχαν μάλλον κάποιου είδους κατάθλιψη και ενδιαφέρονταν να κανονίσουν,
μάλιστα ένας απ'αυτούς είχε ανοίξει και θέμα αλλά δεν προχώρησε ποτέ. Αυτό που μου
κάνει βέβαια εντύπωση είναι που καμία κοπέλα δεν έχει όρεξη ποτέ για τέτοιες συναντήσεις.
Μήπως τελικά εμείς οι άντρες έχουμε πιο πολλή ανάγκη για κοινωνικότητα;
19-07-2013, 01:40 #22
Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα φυσικά.Της κοπέλες δεν της αδικώ,στην τελική θάναι μια απρόσωπη συνάντηση,στην οποια δεν ξέρουμε ποιος θα σκάσει και με τι προθέσεις.Αλλα μπορεί αν βρεθούμε μια και έχει καλο αποτέλεσμα,μετά,να θελήσουν και άλλοι να πάρουν μέρος σε μια δεύτερη κλπ και κάποια στιγμή να υπάρξουν και κοπέλες που να ενδιαφερθούν.Έχουμε καιρό μπροστά μας.
Τώρα για την ανάγκη κοινωνικοποίησης κατά την άποψη μου απλά είμαστε περισσότεροι άντρες που έχουμε ανασφάλειες(άσχετα που δεν το παραδεχόμαστε)και επιλέγουμε να κλειστούμε στης σπηλιές μας.Οποτε αργά αλλα σταθερά καταλήγουμε σε φάση homo erectus,δηλαδή έχουμε ακόμα μια συγγένεια με το είδος,αλλα επίσης αποτελούμε είδος ξέμπαρκο το οποιο εξαφανίζεται γιατί δεν είναι το ίδιο προσαρμοστικό.
19-07-2013, 02:08 #23
Master ισα ισα νομιζω πως πολλες κοπελες απο εδω εχουν συναντηθει με αλλα μελη εκτος φορουμ.
Εδω εγω , που ειμαι η απολυτη καχυποπτη και μενω 3000 χλμ μακρια ,εχω συναντηθει με μελος του φορουμ!!!
Και νομιζω πριν λιγους μηνες ειχε γινει συναντηση γυναικοπαρεας του φορουμ.
Νομιζω πως απλα αυτο με τις ανοιχτες προσκλησεις δεν προχωραει γιατι προτιμουν να βγουν με ατομα με τα οποια εχουν ηδη αναπτυξει σχεσεις .
19-07-2013, 02:47 #24
Έχω ξαναπεί πως συμφωνώ μαζί σου,αλλα το "αναπτύσσω"σχέσεις προϋποθέτει τουλάχιστον ένα καλο διάστημα γνωριμίας.Και τελικά πάλι,ποτε δεν είσαι σίγουρος τι θα αντικρίσεις(από πλευράς γκάμερ μιλώντας δεν μπορείς ποτε να γνωρίζεις ποιος βρίσκεται πίσω από μια οθόνη).
Οποτε μιας και βρέθηκε ήδη ο Ridley που ενδιαφέρεται,μπορεί και κάνα 2-3 άτομα ακόμα να το διακινδυνεύσουν και να κάνουμε μια πρώτη casual συνάντηση.Να αποφέρει κάποια επιθυμητά αποτελέσματα και να υπάρξει μια δεύτερη κλπ στην πορεία.Δεν ξέρουμε μέχρι να το δοκιμάσουμε.
(ΑΣΧΕΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΒΛΕΠΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΟ FORUM)
19-07-2013, 03:03 #25
Πιστεύω (χωρίς να έχω αποδείξεις) ότι αυτοί που βγαίνουν μέσω φόρουμ είναι αυτοί
που βγαίνουν και στην κανονική τους ζωή, irl που λένε. Αντίθετα, άνθρωποι που έχουν
χάσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες δεν έχουν κάποιο τρόπο να τις ξανα-αποκτήσουν
γιατί κάθε φορά που βρίσκονται με τους άλλους, κάνει μπαμ ότι είναι ένα επίπεδο παρα-
κάτω πχ ντρέπονται και δεν μιλάνε ή δεν είναι τόσο χαλαροί όσο αυτοί κτλ.
Πώς να στο πω, είναι σαν να έχεις πέσει απ'την άμαξα και τώρα να μην μπορείς να
ανεβείς γιατί είναι ψηλά ή σαν να προσπαθείς να κάνεις merge σε αυτοκινητόδρομο
που οι άλλοι έρχονται με τα χίλια. Δε γίνεται.
Εγώ προσωπικά έχω βγει κάποιες φορές με σούπερ-κοινωνικά άτομα και ήταν όλες
χάλια γιατί κόμπλαρα άσχημα. Αντίθετα, βγήκα και με 2 κοπέλες που γνώρισα στην
ομάδα χαμηλής αυτο-πεποίθησης και τουλάχιστον μπόρεσα να είμαι λίγο ο εαυτός
μου γιατί υπήρχε κατανόηση και όχι το αφ'υψηλού των ήδη φτασμένων. Δυστυχώς,
έτσι είναι ο κόσμος και κανένας δεν έχει την διάθεση να σε πάρει απ'το χεράκι και
να σου μάθει την αλφαβήτα απ'την αρχή
19-07-2013, 03:19 #26
Αυτός είναι και ο σκοπός του όλου topic,να μαζευτούμε μερικοί και να πάρουμε ο ένας των άλλων από το χεράκι και να ανεβούμε square,γιατί οι άλλοι στο square 25 και άνω δεν πρόκειται να ασχοληθούν.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα Ridley,η μονη διαφορα είναι ότι εγώ θα ζορίσω των εαυτό μου ανά μερικούς μήνες(με την βοήθεια των καλών μας φίλων ΤΑ ΞΥΔΙΑ)και θα τα κάνω όλα πω***να,γιατί σε αντίθεση με το πως συμπεριφερόμουν όταν ήμουν normal,δηλαδή όλο κέφι και χαρά,τώρα μου βγαίνουν μαυρίλες.Μαυρίλες+ ξύδια=κάτι πολύ μοχθηρό(πχ κάποια στιγμή αποφάσισα να φτιάξω ένα happy face πάνω στο χέρι μου,σβήνοντας τσιγάρα.Γιατί θα με έκανε πιο χαρούμενο.E...Το έκανα,δεν πέτυχε από θέμα χαράς πάντως,άσχετα που τώρα,μετά από 2 χρονια έχω ένα happy face πάνω m...),με αποτέλεσμα να ξενερώσω ακόμη περισσότερο και να κλειστώ για μεγαλύτερο διάστημα.Και απλά έχω φτάσει στα όρια μου εντελώς με αυτό.
19-07-2013, 03:35 #27
Την ιδέα την έκλεψα από την Ιαπωνία,έπρεπε να το πω αυτό.Εκεί αντιμετωπίζουν άτομα σαν εμενα με αυτών τον τρόπο.Τους μαζεύουν όλους μαζί και τους πετάνε στο δρόμο.Κοινωνικοποιηθείτε reeeee!!!Κάπως έτσι.Αλλα όχι έναν έναν,μιας και έχουν δει ότι απλά θα μουχλιάσουν σε μια γωνια.Δημιουργούν αγέλες,ώστε να υπάρχει το συναίσθημα της συντροφικότητας,(φάση:σε νιώθω bro,δεν χρειάζεται να μιλάμε μιας και θα μας αγχώσει όλο αυτό,απλά θα μουχλιάζουμε παρέα)με αποτέλεσμα όμως σιγά σιγά τα μέλη να ενεργοποιούν το ένα το άλλο και χεράκι χεράκι να αρχίζουν να κάνουν βήματα προς των θόρυβο πάλι.
19-07-2013, 14:55 #28
Για να πετυχει τετοια συναντηση (κατ αρχην για να γινει δλδ) απαιτειται καποιο καλο υποβαθρο (το έχω αναλύσει στην πρωτη σελίδα του θεματος).
Προσωπικα λογω αποστασης δεν εχω συναντηθει με μελη του φορουμ, ουτε με καλεσαν σε καποια συναντηση προφανως μαλλον λόγω αποστασης, αν και παλια μιλησα τηλεφωνικως με καποιους ή ανταλλάξαμε φεις. Νοειται ότι πρωτα προέκυψε αυτο το υποβαθρο.
Καπως ετσι Αντρεα.. αλλιως θα βρεθεις σε κατι οργανωμενα που ισως δε θα ναι αυτο που θα θελες.γιάννης
19-07-2013, 15:45 #29
Καταλαβαίνω τι λες Γιάννη.Εσύ δεν καταλαβαίνεις την δικη μου θέση όμως(ίσως και του Ridley,που εμενα τουλάχιστον μου φαίνεται σε ίδια κατάσταση).Πχ,θα βγω με την normal παρέα,και θα είναι όλοι εκτος εμβέλειας για πολλούς λόγους.Να σου το περιγράψω με απλά λόγια,είναι σαν να βρίσκομαι εγώ στο ισόγειο του κτηρίου και εκείνοι είναι στον δέκατο όροφο,δεν υπάρχει common ground,γιατί και εκείνοι,άντε να κατεβουν στο 8 στην καλύτερη,άντε να ανεβώ και εγώ με το ζόρι στο 2.Θα συνεχίζουμε απλά όμως να φωνάζουμε ο ένας στον άλλον (για τους πονηρούληδες:όχι!!!δεν έχουμε κινητά ρε!!!),με αποτέλεσμα τα περισσότερα να χαθούν.Δεν υπάρχει επικοινωνία.Και ζορίζω των εαυτό μου χωρίς λόγο,κατεπανάλειψη.
Πρέπει να υπάρχει common ground,να ξεκινήσουμε από το ισόγειο και να προχωρήσουμε από κει.Δεν ξέρω ποσο κατανοητές είναι οι μεταφορές που χρησιμοποιώ,φαντάζομαι ότι ο Ridley καταλαβαίνει τι λέω πάντως.Ο σκοπός τέλος πάντων είναι,όπως λες και εσύ να βρεθούμε άτομα τα οποια βρίσκονται στην ίδια θέση.Όχι άτομα τα οποια δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι λέω.
Και το χειρότερο πιθανό αποτέλεσμα,στην περίπτωση μας είναι απλά να βγούμε,και να χαζεύουμε στο άπειρο.Τουλάχιστον θα έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα.Έτσι το σκέφτομαι.
Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι θα λειτουργήσει,από την άλλη όμως λίγη θετικότητα θα μου/μας κάνει καλο.Αν δεν λειτουργήσει(εννοώ αν όσοι βρεθούμε για x ps λόγους δεν θεωρήσουμε πως μας πρόσφερε κάτι)απλά θα προσπαθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση.Ίσως αυτό που προτείνεται εσύ και η Betel,ίσως κάποιος άλλος προτείνει κάτι άλλο.Το πάν πάντως για άτομα σαν εμενα,είναι αυτό το πρώτο βήμα.Γιατί έχουμε την τάση να το αναβάλουμε επάπειρον,με αποτέλεσμα να βρεθούμε εδώ που βρισκόμαστε τώρα.
19-07-2013, 16:05 #30
Προφανως υπαρχουν πολλες διαφορετικες αποψεις.
Εγω για καποιο διαστημα εβγαινα με μια κοπελα με την οποια ειμασταν μαζι στην ομαδα αυτοβοηθειας και η αληθεια ειναι οτι σταματησα να κανω παρεα μαζι της γιατι ολη την ωρα μιλουσε για καταθλιψη και ποσο ασχημο ειναι κλπ.
Εμενα δεν μου αρεσει να μιλαω εκτος ομαδας ( και εκτος φορουμ) για την ιψδ ή την καταθλιψη , οκ μπορει να το αναφερω αλλα δεν κολλαω εκει.
Βεβαια θεωρω οτι ειναι καλο το μιλας με ατομα τα οποια εχουν βιωσει ή βιωνουν το ιδιο προβλημα με εσενα , αλλα νομιζω πως το να περιστρεφεται η συζητηση διαρκως γυρω απο αυτο το θεμα σε εξαντλει καπως.