Results 1 to 14 of 14
Thread: Δεν ειστε μονοι!!!
-
06-08-2013, 02:49 #1
Δεν ειστε μονοι!!!
Ξερω πως ειμαι καλος ανθρωπος... ενταξει δεν μπορω να πω πως ειμαι και ο καλυτερος του κοσμου αλλα ναι ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΗ! Πασχω απο ιδεοληψιες και εμμονες ιδεες. Δεν ξερω ποια ειναι η ριζα του αλλα θα την βρω και δεν προκειται να ξαναπαρω χαπια!!! ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ! Ολα αυτα ειναι σκεψεις του μυαλου μου αρρωστες σκεψεις που ειχαν εξαφανιστει με τα χαπια αλλα οταν ειμαι αγχωμενη η δυσαρεστημενη η στενοχωρημενη εμφανιζονται παλι. Δεν ντρεπομαι γιαυτες γιατι πολυ απλα δεν ειναι εγω! Ειναι ηλιθιες ιδεοληψιες!!! Ηλιθιες σκεψεις που βλεπω οτι τις εχει πολυς κοσμος. Με ολο αυτο το αγχος, την χυδαιοτητα που βλεπουμε παντου γυρω μας, την κακια, την αλλαγη του κοσμου σε κατι καταναλωτικο και αψυχο, εχουμε γινει ολοι μας σαν ζομπι! Παλια δεν υπεφερε τοσος κοσμος απο αυτο. Εννοω οταν ακομα δεν υπηρχαν τηλεορασεις, δεν υπηρχε τοση ξεφτιλα παντου γυρω μας, το σεξ να ειναι παντου γυρω μας, σε διαφημισεις, τηλεοραση, τραγουδια κτλ κτλ. Αναφορες σχετικα με το σεξ και τα ναρκωτικα. Αγχος για τα λεφτα και την ζωη. ΟΛΑ ΑΓΧΟΣ!!! Και η ριζα των εμμονων ιδεεων ειναι το αγχος τελικα!!! Οπως μου ειχε πει και η ψυχιατρος μου τοτε οταν επαιρνα τα χαπια ο εγκεφαλος βρισκει διοδο για να ξεσπασει το αγχος σε αυτες τις ηλιθιες ιδεες ετσι ωστε να μην ασχοληθει πραγματικα με το προβλημα. Το διαπιστωσα οταν καταλαβα και πως επαθα την καταθλιψη. Λογω αγχους φυσικα!!! Τι αλλο?! Αγχος για το οτι δεν θα βρω πουθενα δουλεια και οτι θα μεινω ανεργη και αχρηστη μεχρι τα 30 μου. Με το που εμφανιστηκε η καταθλιψη εμφανιστηκαν και οι ιδεοληψιες μου. Δεν ειναι οτι δεν τις ειχα. Τις πρωτοεμφανισα σε ηλικια των 16 νομιζω. Αλλα δεν ηταν εντονες ουτε με πειραζαν. Με την καταθλιψη εγιναν πανισχυρες και τωρα που δεν εχω πλεον καταθλιψη και εχω κοψει και τα χαπια εχουν μεινει σαν μια ουλη που δεν προκειται να κλεισει! Αλλα εχω να πω κατι σε ολους αυτους που πασχουν απο εμμονες ιδεες και φοβουνται!!! Ολα ειναι του μυαλου φαντασιες!!! Σκεψεις ανουσιες που δεν ισχυουν και δεν ειναι εσεις!!! Εσεις μπορει να ειστε ο καλυτερος ανθρωπος του κοσμου αλλα με τις ιδεοληψιες να νομιζετε οτι ειστε κακος, χυδαιος, ενα τερας! Αλλα δεν ειστε!! Ειμαστε δυστυχως οτι η κοινωνια και ο κοσμος μας εφτιαξε να ειμαστε! Υπαρχει λυση ομως και η ψυχοθεραπεια ειναι η καλυτερη! Οχι τα χαπια, οχι η υπνωση του εγκεφαλου που φερνουν τα χαπια!!!
Συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα απλα παλι αποψε δεν μπορεσα να κοιμηθω απο τις εμμονες ιδεες μου και ηθελα να ξεσπασω και να πω σε ολους οτι δεν ειμαστε μονοι και δεν υπαρχει τιποτα που να μην μπορουμε να καταφερουμε! Καλο ξημερωμα!
- 06-08-2013, 03:26 #2
Εγω αυτο που παρατηρησα με μεγαλη απογοητευση ειναι πως τα ατομα που ηταν καπως πιο ευαισθητα και ευαλωτα, με τη σημερινη κατασταση δυσκολευονται περισσοτερο.
Καλη δυναμη παιδες!
06-08-2013, 04:20 #3
marysirena τί φάρμακα έπαιρνες;αντικαταθλιπτικα SSRI; ή και αντιψυχωτικά; πόσο καιρό τα έχεις κόψει;
06-08-2013, 04:40 #4
μανωλη αν μου επιτρεπεις,για να ρωτας, εχεις και συ ιδψ? παιρνεις αγωγη για αυτο? και εαν ναι ποια?
06-08-2013, 04:48 #5
φιλη μου, εχω ιδψ χρονια μα παντα ημουν λειτουργικη, σπουδες εργασια.... με χτυπησε μια καταθλιψη προ 6αετιας και περασε χωρισ αγωγη, μονο με τη διαθεση μου να μην με ριξει κατω, και χασω τη ζωντανια τη λαμψη του τη ζωη μου που μ αρεσε.... για να τη χτυπησω αρχισα μονη μου επαναληψεισ βρηκα καταφυγιο στα τελετουργικα...και οντωσ την ξεπερασα αλλα μεινανε αυτα και τωρα εχω εναν ογκο πραγματων καθε μερα παρα πολυ κουραστικο παραλληλα με τισ δραστηριοτητε σμου τισ φυσιολογικεσ..... ΞΕκινησα γνωσιακη....παραλληλα με χαπι ζολοφτ που στο 4ημερο το εκοψα γιατι μου κανε τη σκεψη βαρια , με αρρωστησε χειροτερτρα...δνε ηθελα υπνωση , ηθελα λυση...με τη γνωσιακη μπηκα στο δρομο τησ εκλογικευσης του προβληματοσ και προχωραω ομορφα και κυριωσ καταλαβαινω γιατι κανω αυτα που κανω...κι οταν κατι το χτυπασ στη ριζα ε ναι...τουλαχιστον "ξεφουσκανεισ τον ογκο του" το απομυθοποιεισ , το ελαχιστοποιεισ... εχω παααρα πολυ δουλει αμπροστα μου μονο 2 ραντεβου εχω κανει με τη γνωσιακη αλλα μου κινητοποει το μηχανισμο μονη μου να δω ποσο ανουσιο ειναι αυτο που θεωρουσα ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να κανω......ακομα δεν τα κοβω δεν πρεπει αλλα σιγουρα τα βλεπω με αλλο ματι.....
06-08-2013, 05:41 #6
Ρωτώ, γιατί έχω και εγώ χρόνια ΙΔΨ και λάμβανα Dumyrox ήμουν καλύτερα. Έκανα το λάθος να τα κόψω μόνος και απότομα με αποτέλεσμα να υποτροπιάσω. Τώρα τα έχω αρχίσει, αλλά δεν είμαι όπως ήμουν.Φοβάμαι ότι έχασα τον έλεγχο και έκανα κάποιο έγκλημα. Οι γιατροί μου προτείνουν να πάρω αντιψυχωτικό για μικρό χρονικό διάστημα. Μου είπαν ότι δεν έχω ψύχωση, αλλά ίσως βοηθήσουν για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα να διαχειριστώ το άγχος μου.
06-08-2013, 06:10 #7
οταν λες υποτροπιασες???εκανες ψυχαναγκασμουσ τελετουργικα πιο πολλα η πιο παραλογα απ οτι συνηθωσ?
06-08-2013, 07:05 #8
Συπμπτώματα έχω μικρό παιδί, τα οποία εντάθηκαν στην εφηβεία.Στα 17 ξεκίνησα την αγωγή και με τη βοήθεια ψυχοθεραπείας σιγά σιγά βελτιώθηκα αισθητά. Αφού σταμάτησα την αγωγή επανήλθα σε ένα μήνα στην κατάσταση που ήμουν στα 17.Αυτή τη φορά ήταν χειρότερα, γιατί είχα βιώσει τα καλύτερα και αισθάνθηκα ότι έχασα τα κεκτημένα.
06-08-2013, 07:25 #9
ara se kratoysan ta xapia....χμμμ.... με την ψυχοθεραπεια δεν βοηθηθηκεσ?τελικα γιαυτο ειναι καλυτερα ισως για τους ιδψ η γνωσιακη συμπεριφορικη.... γιατι φτανεισ στην ουσια του προβληματοσ γιατι το κανεισ αυτο ... ενω τα χαπια απλα θολωνουν , το σκεπαζουν...εκτος αν προκειται για καταθλιψη που ισωσ χρειαζεται μια βοηθεια ν ανεβει καποιοσ λιγο να σταθει στα ποδια του
06-08-2013, 14:33 #10
Καλησπέρα!
Είμαι 25 χρονών κ έχω διαπιστώσει ιδψ από τα 17 μου περίπου..χωρίς ποτέ να απευθυνθώ σε ειδικό. Βλέπω όμως ότι τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Παράλογες σκέψεις κ εμμονές κατακλύζουν τον εγκέφαλό μου, γίνομαι κακιά απέναντι στο συντροφό μου, μετά με πιάνει θλίψη και κλάμα κ πάλι από την αρχή.. Τι να κάνω? ψυχολόγο? ψυχίατρο? νομίζω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει κ χρειάζομαι βοήθεια..
07-08-2013, 02:31 #11
Επαιρνα Cymbalta και Zanax στην αρχη και μετα σιγα σιγα η ψυχιατρος μου αρχισε τα Seroquel τα οποια ηταν σαν ναρκωτικα. Με κρατουσαν κοιμισμενη ολη την ημερα και εξαιτιας τους παχυνα. Τα εκοψα σε μια πολυ δυσκολη φαση της ζωης μου οταν εμεινα μονη μου στο εξωτερικο και ειχα να αντιμετωπισω μονη μου τον εαυτο μου. Ειναι ειρωνικο αλλα τοτε μπορεσα και τα εκοψα σταδιακα. Οταν λεω σταδιακα εννοω οτι αλλες φορες τα επαιρνα αλλες φορες οχι. Τα εκοψα τελειως οταν μια νυχτα παλι με ειχαν πιασει οι εμμονες μου και πηρα ενα χαπι και επαθα δυσπνοια, δεν μπορουσα να αναπνευσω και οι καρδιακοι παλμοι μειωθηκαν επικινδυνα. Εκει φοβηθηκα για την ζωη μου και πηρα ολα τα πακετα που ειχαν μεινει και τα πεταξα. Απο τοτε δεν εχω ξαναπαρει και δεν θελω. Εχω βρει μια λυση να παιρνω καποιο φυτικο ηρεμιστικο για τις νυχτες που με πιανουν οι ιδεοληψιες αλλα ως εκει. Οσον αφορα την καταθλιψη αυτη τη στιγμη ειμαι παρα πολυ καλα στην ζωη μου. Ξυπναω και σκεφτομαι οτι εχω την υγεια μου, ανθρωπους που με αγαπανε, ενα μελλον που μπορω να το φτιαξω εγω οπως θελω κι ετσι δεν εχω ξαναπεσει σε μελαγχολια απο τοτε. Βοηθησαν πολυ και καποια σχετικα βιβλια που διαβασα.
07-08-2013, 02:34 #12
07-08-2013, 20:58 #13
08-08-2013, 19:28 #14
Κανείς δεν είναι μόνος ... σίγουρα δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά μπορείς να καταστρέψεις το παρόν με το να στενοχωριέσαι για το μέλλον.... Είναι σημαντικό που εκφράζεσαι και που προσπαθείς να καταπολεμησης τα θέματα σου... http://www.tokleidi.com/2013/07/mia-apelpismeni-psixi/
Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/