Results 61 to 75 of 87
-
27-09-2013, 14:41 #61
Eγραψα κάτι πιό πάνω (σελ.2), αλλά μάλλον πήγε αδιάβαστο. Λοιπόν:
1) Το κάπνισμα του χασίς δεν ισούται με τη΄γενικότερη χρήση κάνναβης. Τα βλαβερά αποτελέσματα για τα οποία το κάπνισμα φούντας θεωρείται πιθανός υπεύθυνος, οφείλονται κυρίως στις χημικές ενώσεις που παράγονται από την καύση των φύλλων. Το φυτό της κάνναβης πέρα από τα φύλλα έχει και άλλα μέρη, από τα οποία με την κατάλληλη επεξεργασία εξάγονται ουσίες φαρμακευτικές, αναγνωρισμένες από τους οργανισμούς φαρμάκων κάποιων χωρών και χορηγούνται με ιατρική συνταγη.
2) Υπάρχουν επίσημες μελέτες από πιστοποιημένους φορείς που έχουν παρουσιαστεί σε παγκόσμια ιατρικά συνέδρια και αναφέρουν τις ευεργετικές ιδιότητες ουσιών που προέρχονται από το φυτό της κάνναβης. Υπάρχουν επίσης αντίστοιχες μελέτες (λιγότερες πάντως) που υποστηρίζουν το αντίθετο, οτι δηλαδή η χρήση της κάνναβης προκαλεί βλάβες, αλλά μόνο από τη μη σωστή χρήση και από συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων. Σαν παράδειγμα αναφέρεται οτι όσοι έχουν προδιάθεση να αναπτύξουν σχιζοφρένεια, με τη χρήση τσιγάρων χασίς αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσής της.
3) Οταν εκφέρουμε γνώμη για θέματα ευαίσθητα, καλό είναι να κάνουμε μιά έρευνα (έστω από το διαδίκτυο) και να μη βασιζόμαστε μόνο σε προσωπικές εμπειρίες ή μαρτυρίες φίλων. Ψάξτε το λοιπόν...
Εν κατακλείδι, δεν υπάρχουν θέματα ταμπού. Μόνο κολλημένα μυαλά. Οταν εκφέρουμε την άποψή μας με προσοχή, βασιζόμενοι σε επιχειρήματα, χωρίς εμπάθεια και άναρθρες κραυγές, βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι....
- 27-09-2013, 14:56 #62
Ειχα διαβασει ενα αρθρο οτι πχ σε ασθενεις με καρκινο , τους βοηθουσε απο την αποψη οτι τους εκανε πιο χαρουμενους και τους ανοιγε την ορεξη ωστε να φανε , το οποιο ειχε πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο φαρμακευτικες αγωγες.
Το αναφερω λιγο περιληπτικα γιατι δεν θυμαμαι με ακριβεια τα λεγομενα.
Προσωπικα εγω ειμαι της αποψης stay away , αλλα εαν θελετε να καπνισετε καντε το με υπευθυνοτητα.
Περι νομιμοποιησης δεν εχω ακομα ξεκαθαρη αποψη , μιας και δεν με απασχολει τοσο το θεμα ωστε να κανω ολοκληρη ερευνα πανω σε αυτο και να σχηματισω μια εμπεριστατωμενη αποψη.
Γενικα ειναι θεμα "ταμπου" , οπως ειναι ταμπου ολα σχεδον τα θεματα που αφορουν ψυχοτροπες ουσιες που πολλαπλασιαζονται με γοργους ρυθμους με την εξελιξη της τεχνολογιας , φαρμακευτικης και αλλων επιστημων και ως τετοια πολλες φορες συνεπαιρνει τους ερευνητες μαλλον να ασχοληθουν με το αντικειμενο εφοσον μπορουν , γιατι ειναι κατι που θα χιλιοδιαβαστει και θα δημοσιευτει.
Εμενα περισσοτερο απο τις ψυχοτροπες ουσιες με ενδιαφερει η εξελιξη φυσικα των φαρμακων που ειμαι αναγκασμενος να παιρνω , η ερευνα πανω σε αυτα , καθως με ενδιαφερουν και οι νοοτροπες ουσιες πασης φυσεως.
Ολοι ξερουμε τον καφε ως νοοτροπα ουσια και την καταναλωνει ολος ο πλανητης , αλλα φαρμακευτικα θα αρχισουν καποια στιγμη να παρασκευαζονται φαρμακα που αυξανουν την συγκεντρωση , την μνημη , την ευφυια κλπ .... και ηδη υπαρχουν καποια.
Το θεμα φυσικα χωραει πολυ συζητηση απο πολλες αποψεις , οπως του κατα ποσο θα ναι ακινδυνα , κατα ποσο θα ειναι προσβασιμα σε ολους και χιλια δυο αλλα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
27-09-2013, 15:13 #63
Κηπ, σε όσα πολύ ορθά έθιξες θα προσθέσω τον παράγοντα χρήση-κατάχρηση. Ακόμα και η πιό αβλαβής ουσία μπορεί να γίνει επικίνδυνη λόγω λανθασμένης χρήσης της. Ενας με δύο καφέδες μπορεί να έχουν θετική επίδραση στη νοητική εγρήγορση. Αν όμως πιείς δέκα...
Τέλος πάντων τα παραπάνω σχόλιό μου επικεντρώθηκε στη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης. Αν κάποιος θέλει να τη σρησιμοποιήσει για θεραπευτικό σκοπό, δε νομίζω πως θα καταφύγει στο χασίς αναγκαστικά. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι....
28-09-2013, 00:17 #64
πες το καλε οτι εισαι κοπελα....ειχα μπερδευτει τελειως...χιχιχιχ.....τεσπα δεν εχει νοημα να λεμε για το πως χρησιμοποιουμε την κανναβη απλα θα σου δωσω μια συμβουλη...ειμαι τελειως αγνωστη σου και αν θες το κρατας.....επειδη ειχες αναφερει πιο πανω οτι αντιμετωπιζεις καποια θεματα....και οτι λιγο πολυ τα τσιγαρα που κανεις σε βοηθανε ....προσπαθησε λιγο και χωρις αυτα.....απλα συμβουλευτικα εχω περασει παρομοια φαση με δικα μου θεματα και ειχα την εντυπωση οτι με βοηθανε....απλα με βοηθουσανε να μην σκεφτομαι....για σενα το λεω μονο....βασικα να κανεις οτι σε ευχαριστει...τωρα αν ειναι αυτο η οχι...ειναι ενα αλλο θεμα....καληνυχτα!!!!
29-09-2013, 21:39 #65
Ρώτησα τη γνώμη σου για να πάρω ουσίες??
Οι γνώση σου και οι περιορισμοί της φαίνονται απο το πως εξισώνεις πρεζάκια μπαφακιδες και εξαρτημένους.(ντρέπομαι που μπορεί και με θυμώνει αυτό, αλλά έχουμε 2013 γ@μωτΟ!!! όχι 1952!!!) Κατέβασε τη μύτη σου λιγάκι! Όποιος κοιτάει ΜΟΝΟ ψηλά πατάει αργά η γρήγορα σκ@τ@ που λεει κ η μάνα μου..
Όποιος πίνει μπάφους δε χρειάζεται τον οίκτο κανενός. Βερμπαλισμοί μιας επιφανειακής ανωτερότητας και ημιμάθειας, αυτό είναι ο λόγος σου, είσαι τυχερός που η "αρρώστια" μου δε μου επιτρέπει να σε αγνοήσω και σου απαντώ. Ισως έτσι δεις το είδωλό σου. Ίσως μια μέρα γίνω καλά κ τύπους σαν κι εσένα καταφέρω να τους αγνοήσω .. έως τότε.. καλό μου κουράγιο!
29-09-2013, 22:08 #66
μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ μμμμ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
29-09-2013, 22:30 #67
30-09-2013, 02:32 #68
ναι για τα γαλακτοκομικά δεν θα διαφωνήσω... αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, ούτε το φασκόμηλο και η βαλεριάνα (με την ευκαιρία φυσικά να σας πω ότι ναι, βεβαίως και έχει κινδύνους η κατάχρηση του φασκόμηλου ή η χρήση από άτομα με συγκεκριμένη προδιάθεση ή προβλήματα υγείας).
Μιλώντας λοιπόν για την κάνναβη (η οποία δεν βοηθά καθόλου στη δυσθυμική κατάθλιψη, αντιθέτως), υποθέτω ότι λες πως δεν κάνει να χρησιμοποιείς όταν έχεις προδιάθεση για πιο σοβαρά ψυχικά νοσήματα. Ας πούμε λοιπόν ότι είναι έτσι. Και το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι: πού το ξέρεις αν έχεις ή όχι προδιάθεση? Διότι συνήθως το ανακαλύπτεις εκ των υστέρων κι όταν έχει ήδη συμβεί κάποιο επεισόδιο. Κατ' εμέ λοιπόν, είναι προτιμότερο να απέχει κανείς από καθημερινές συνήθειες που μπορεί να έχουν απρόβλεπτο κόστος. Φυσικά ο καθένας κρίνει κι αποφασίζει για τον εαυτό του.
30-09-2013, 02:39 #69
Νικ, δεν πήγε αδιάβαστο... Αλλά όλα αυτά δεν αναφέρονται φυσικά στην φούντα που θα αγοράσεις (το από πού και ποιον το αφήνω ασχολίαστο).
Και η συζήτηση ξεκίνησε από μια μάλλον απόλυτη προσωπική εμπειρία, ενώ όπως σωστά λες πρόκειται για ευαίσθητο θέμα.
Τέλος, όπως είπα και προηγουμένως, δεν υπάρχει κάποιο απλό τεστ που σου λέει 'έχεις προδιάθεση για σχιζοφρένεια'. Υπάρχει όμως το 'κατόπιν εορτής' που δεν είναι πάντα εύκολα διαχειρίσιμο ή ευχάριστο.
30-09-2013, 08:43 #70
Ειλικρινα φίλε ... hopeless. Και μόνο η περιγραφή της εμπειρίας σου... πω...!!
Άνθρωπε του Θεού πήγα εγώ να σε πείσω για κάτι;; Είπα τη γνώμη μου με την ίδια επιμονή που λες τη δική σου!! Βάλτα λοιπόν πρώτα με τον εαυτό σου πρωί πρωί!!!
Αδαείς όντως.
Το χασίς έσκασε το '80?? Σοβαρά?? ΑΔΑΕΙΣ!!
Ίσως να θες να γίνω ένα με τα σκ@τ@ για να μην αισθάνεσαι μειονεκτικά, sorry, ain't gonna happen.
Για παρέθεσε τις έρευνες τις αξιόπιστες που έχεις λοιπόν.
Το τελευταίο σκέλος της απάντησής σου θα το διαβάζω όταν έχω τις μαύρες μου για να γελάω. Ήδη το τύπωσα σε Α4 και θα το δώσω στους συμφοιτητές μου για καλή εβδομάδα!! :D
Περιμένω τις "έρευνες" εναγωνίως να τις τυπώσω κι αυτές!!
Φιλάκια!!! <3
30-09-2013, 15:17 #71
δεν μπορω να σε καταλαβω ρε κοπελια ....πραγματικα....δηλαδη ολοι μας ειμαστε κλειστομυαλοι περα απο εσενα....ολοι λενε πανω κατω τα ιδια και επιμενεις στα δικα σου με ασχημο τροπο κιολας....ξερεις αυτο λεγετε εμμονη και ψυχωση...δεν ξερω εχω βαρεθει να γραφω και να συμμετεχω σε ολο αυτο...λεμε μια κουβεντα η οποια μονο καλο μπορει να σου κανει ....και εσυ πιστευεις οτι σου προσφερει την ψυχικη σου ηρεμια....ο ανθρωπος δεν εχει φτιαχτει για να περνει ουσιες για να εχει την ψυχικη του ηρεμια...δεν σε βλεπω εννοειτε να γινεσαι ενα με τα σκατα...και βασικα αυτες ειναι εκφρασεις που δεν θα επρεπε να λεγονται καν οποιος θελει να εχει σωστα επιχειρηματα ελεος δηλαδη....και εγω κανω χρηση εδω και πολλα χρονια...δεν σημαινει οτι θα καταληξω στα σκατα...ημαρτον....ουτε με θεωρω πρεζακι ...αλλα δεν θεωρω οτι κανω και το καλυτερο πραγμα στον κοσμο....εννοειτε οτι δεν μπυ προσφερει κατι συγκεκριμενο....απλα σκεψου λιγο τι λες???? μιλαμε για ναρκωτικα ρε παιδια....οτι και να ειναι..ειναι ναρκωτικα....οι επιπτωσεις στο μελλον....και μετα ξαναμιλαμε......και κατι τελευταιο richter υπαρχουν ανθρωποι που πρεπει να παθουν για να μαθουν.....εννοειτε οτι δεν θα ξεπεσουμε στο aids...δεν ειμαστε ολοι οι ανθρωποι το ιδιο ομως.....!!!!!!!!
30-09-2013, 15:27 #72
και κατι τελευταιο οι ανθρωποι που εχω καποιο ψυχολογικο θεμα-αρρωστια δεν ειναι σε θεση καν να γνωριζουν ποιο ειναι το καλο για για τον εαυτο τους...γι αυτο καταφευγουμε σε ψυχολογους και γιατρους.....
30-09-2013, 22:29 #73
Τελευταίο μου ποστ φίλοι.
ΔΕΝ είπα σε κανέναν ότι το να πίνει φούντες είναι ΚΑΛΟ. Είπα ότι το νόμισμα έχει 2 όψεις και το φυτό απο μόνο του ΔΕΝ είναι ΚΑΚΟ. Ούτε το να το καπνίζεις ειναι ΚΑΚΟ πλην εξαιρέσεων.
ΔΕΝ είναι σωστό -επιστημονικά απλά και λιτά- να κατατάσσετε την κάνναβη στα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ γιατί το σύνολο των ναρκωτικών ουσιών που υπάρχουν είναι ΜΟΝΟ καταστρεπτικές ΜΟΝΟ βλαβερές όταν τις χρησιμοποιείς για ευχαρίστηση και όχι για θεραπεία -π.χ. όπιο- .
Δεν έχω καμία ψύχωση, ή εμμονή daeva, μόνο οριακή διαταραχή και υπομανίες. Δε με ρώτησες απλά ήθελα να στο πω.
Richter, αντιμετωπίζεις την κάνναβη όπως όλα τα ναρκωτικά, γι αυτό μάλλον έχεις την εντύπωση ότι κάνω κι εγώ το ίδιο.
Είμαι ΚΑΤΑ των ναρκωτικών και δεν έχω δοκιμάσει καμία ουσία ΠΛΗΝ της ινδικής κάνναβης και του αλκοόλ.
Είμαι τις άποψης ότι ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ είναι απαραίτητο να κάνει κάποιος χρήση κάνναβης, όμως αν επιλέξει να κάνει, ας το κάνει υπεύθυνα, πρώτα για τον εαυτό του και μετά για τους γύρω του.
Το ίδιο ισχύει και για το αλκόολ που πιστεύω ότι είναι χειρότερο μακράν παρότι νόμιμο και όλοι μα όλοι έχουν κάνει χρήση και κατάχρηση του χωρίς κυρώσεις και περιθωριοποίηση σαν αυτή που ασκείς εσύ σε μένα. Καταλαβαίνεις ελπίζω πως αυτό έκανες. Έβαλες κάποιον που καπνίζει κάνναβη εκεί που βάζεις το πρεζάκι το εξαρτημένο, το άρρωστο, που είναι ικανό να κλέψει ή να δώσει το κορμί του για να πάρει τη δόση του. ΔΕΝ εχω δει ΚΑΝΕΝΑΝ να φτάνει εκεί για τη ΦΟΥΝΤΑ του!! NOT EVEN CLOSE!!!
Daeva επιμένω τόσο γιατί είμαι πεποισμένη ότι η συνάνθρωποί μου έχουν διαστρευλομένη εικόνα για την οποία ευθήνονται κάποια @ρχιδ@ ψηλά στην αξιοκρατία που αφήνοντας μας να πιστεύουμε όλα αυτά για την κάνναβη και να την κατατάσσουμε στα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ουσιαστικά ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ εμας και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ναρκωτίκα aka ΠΡΕΖΑ.
Επίσης έχω υποστεί συνέπειες στη ζωή μου λόγω αυτού και έχω βγει νικήτρια. Οπότε δε θέλω σε κάτι τόσο απλό όσο το forum να τα παρατήσω. Γιατί ακόμα και αν δεν το πιστεύεις εγώ μιλώ ελπίζοντας η επιμονή μου να προβληματίσει και ο κόσμος που διαβάζει να ψαχτεί και να γνωρίσει την καθολική εικόνα της κατάστασης. Έστω ένας να το κάνει και να προβληματιστεί, όχι απαραίτητα να αναθεωρήσει αξίζει τον κόπο μου, κι ας ήμουν 9 ώρες στη σχολή σήμερα κι ας έκανα ένα κάρο δουλειές και αντι να βλέπω tv με το αγόρι μου, να βλέπει μόνος του για να αναλώνομαι εγώ έτσι, έστω ένας, έχω πετύχει.
Κράξτε με όσο θέλετε, ελεύθερα. Κρίνετε όσο θέλετε. Συνέχεια αυτό αντιμετωπίζουμε όλοι άλλωστε.
Καλή σας νύχτα και ευχαριστώ για το διάλογο.
06-01-2014, 03:39 #74
Το χασις δεν ειναι ναρκωτικο.. αλλα δεν ειναι και καλο.. και προκαλει και εξαρτηση.. Ασχετα τι προκαλει και σε τι βαθμο το προκαλει γιατι πρεπει να εξαρτηθεις απο αυτο?
Τα αναβολικα-στεροειδη που ειναι νομιμα ειναι πολυ πιο επικινδυνα για την υγεια του χρηστη και για τους γυρω του.. ωστοσο δεν προκαλουν εξαρτηση..
Προσωπικα θεωρω τα ενθεογενη και ορισμενα ψυχεδελικα πολυ πιο χρησιμα για τον ανθρωπο.. αλλα πρεπει να ξερεις πως να τα χρησιμοποιησεις.. και φυσικα δεν προοριζονται για διασκεδαση..
06-01-2014, 16:26 #75
αυτή η ερευνα δεν είναι ακριβης ουτε εχει περασει από το υπουργειο του αντιστοιχου κρατους, κάθε χρονο γινοντε χιλιαδες ερευνες σε πολλα πανεπηστιμια! οι πιοι πολλες όπως κι η παραπανω είναι βαση στατιστικης!
ο πιο σημαντικος λογος που δεν είναι ετσι είναι κι ο πιο απλος!! ο καρκινος στον πνευμονα κατά το μεγαλητερο μερος του!! είναι κι προερχετε από την καυση του χαρτιου!! πολ υ απλα!! το χαρτι σαν κεγαιτε κι εμεις το ρουφαμε δημιουργούμε όλα αυτά!! ο καπνος από μονος του σχεδόν καθολου δεν δημιουργει καρκινο!! το χαρτι είναι που εχει τα στοιχεια όλα αυτά! ετσι λοιπον κι το χασις κι ο καπνος ο απλος δν εχουν καμια σχεση με αυτό τον καρκινο!!
Ασχετα με αυτό δεν λεω ότι το χασις κανει καλο ουτε ότι πρεπει να αρχισουν να πινουν ολοι!! απεναντίας πιστευω ότι κάθε ουσια που χανεις την αντιληψη που γενικα ξεφευγεις πρεπει να αποφευγετε!! αλλα επειδή προσωπικα κι λογο ιδεολογιας είμαι εναντι σε κάθε χειραγογηση, πιστευω ότι δεν εχω δικαιωμα να κανω κουμαντο στην ζωη κανενος ενηλικα όπως κι κανενα κρατος σε εμενα!! εάν μια ουσια δεν προκλαει εξαρτηση κι δεν εχει χημεια που να εχει σκοπο αυτό τοτες πρεπει να είναι ελευθρη για τους ανθρώπους! όμως πρεπει να υπαρχει κι η γνωση στα νεα παιδια το παιζει με το κάθε τι, δεν είναι σωστο να απαγορευοντε μονο το χασις κι το αλκοολ που είναι χιλιαδες φορες πιο ασχημο κι πιο κακο να το εχουμε ως κοινωνικη καταξιωση!!! δεν μπορει να κανουμε δωρα αλκοολ κι να αφήνουμε νεα παιδια να γινοντε φεσι με το αλκοολ κι οι γωνεις να λενε αντε εγινες ανδρας τωρα!!!