Πιστεύετε πως ο καθένας μας παίρνει αυτό που του αξίζει; - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast
Results 106 to 120 of 146
    Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Όταν λέω να με μένουμε στις εντυπώσεις, εννοώ ότι πολλές φορές μας φαίνεται ότι κάποιος είναι πολύ τυχερός γιατί κατά τη γνώμη μας όλα του έρχονται καλά, όμως συχνά τα φαινόμενα απατούν.
    Ok....δε διαφωνώ σε αυτό που λες.
    Εγώ πάντως ξέρω μερικούς πολύ τυχερούς ανθρώπους που τους έρχονται όλα καλά και ξέρω επίσης μερικούς πολύ άτυχους που όλα τους πηγαίνουν ανάποδα! Και μιλάω για ανθρώπους που τα φαινόμενα ΔΕΝ απατούν!

Senior Member
    Quote Originally Posted by smigol View Post
    Ok....δε διαφωνώ σε αυτό που λες.
    Εγώ πάντως ξέρω μερικούς πολύ τυχερούς ανθρώπους που τους έρχονται όλα καλά και ξέρω επίσης μερικούς πολύ άτυχους που όλα τους πηγαίνουν ανάποδα! Και μιλάω για ανθρώπους που τα φαινόμενα ΔΕΝ απατούν!
    Εγώ πάλι δίνω ένα μικρό ποσοστό στην τύχη. Πιστεύω ότι τη μοίρα μας τη φτιάχνουμε εμείς. Για παράδειγμα, άνθρωποι που μεγάλωσαν σε δύσκολες συνθήκες, άλλοι θα μεγαλουργήσουν κι άλλοι θα βουλιάξουν. Και το αντίθετο.
    Και, ειλικρινά, η προσωπική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι άνθρωποι που τους έρχονται συνέχεια αναποδιές, έχουν βάλει κι αυτοί το χεράκι τους.
    Ίσως προτιμώ να τα βλέπω έτσι τα πράγματα. Γεγονός είναι όμως, ότι όταν δίνεις μικρό ποσοστό στην τύχη, τότε δεν δίνεις εύκολα άλλοθι στον εαυτό σου για την κακιά σου μοίρα. Αυτό σε κάνει μεν να νιώθεις δυνατός, αλλά από την άλλη σε αναγκάζει να παίρνεις την ευθύνη των πράξεών σου και να μη τα ρίχνεις στους άλλους ή στην κακούργα κοινωνία.

Senior Member
    Εγώ πάλι δίνω ένα μικρό ποσοστό στην τύχη. Πιστεύω ότι τη μοίρα μας τη φτιάχνουμε εμείς. Για παράδειγμα, άνθρωποι που μεγάλωσαν σε δύσκολες συνθήκες, άλλοι θα μεγαλουργήσουν κι άλλοι θα βουλιάξουν. Και το αντίθετο.
    Και, ειλικρινά, η προσωπική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι άνθρωποι που τους έρχονται συνέχεια αναποδιές, έχουν βάλει κι αυτοί το χεράκι τους.
    Ίσως προτιμώ να τα βλέπω έτσι τα πράγματα. Γεγονός είναι όμως, ότι όταν δίνεις μικρό ποσοστό στην τύχη, τότε δεν δίνεις εύκολα άλλοθι στον εαυτό σου για την κακιά σου μοίρα. Αυτό σε κάνει μεν να νιώθεις δυνατός, αλλά από την άλλη σε αναγκάζει να παίρνεις την ευθύνη των πράξεών σου και να μη τα ρίχνεις στους άλλους ή στην κακούργα κοινωνία.
    Φυσικα και είναι ηθικα σωστο να αναλαμβανουμε την ευθυνη των πραξεων μας, και να μην κατηγορούμε ανευ λογου τους αλλους όμως δε μπορούμε να παραβλεψουμε ότι η κοινωνια, όπως ειπες μαριαν χαρη αστεισμου δεν είναι κακουργα. Δεν είναι διολου αγγελικα πλασμένος ο κοσμος που ζουμε. Για μενα δεν είναι ουτε καθαρα θεμα τυχης ουτε καθαρα θεμα προσωπικων ικανοτητων όλα και παντα. Τουλάχιστον το βασικο είναι να μην σταματήσουμε να προσπαθουμε για κατι καλυτερο επειδή θα βρεθουν στο δρομο μας ανθρωποι που θα επιχειρησουν να το κανουν αυτο. Και όπως ειπες μαριαν είναι πως προτιμάμε εν τελει να βλέπουμε τα πραγματα, άλλος είναι πιο ευαίσθητος άλλος πιο δυναμικος, άλλος απαισιόδοξος άλλο αισιόδοξος, άλλος μοιρολάτρης άλλος όχι, άλλο τον πεισμωνουν οι δυσκολιες άλλο τον ριχνουν στην καταθλιψη.
    Αναλογα με τα βιωματα του ο καθενας διαμορφωνει και μια ξεχωριστη εμπειρια και αποψη για τη ζωη και τους ανθρώπους..

Senior Member
    [QUOTE=marian_m;463993]Εγώ πάλι δίνω ένα μικρό ποσοστό στην τύχη. Πιστεύω ότι τη μοίρα μας τη φτιάχνουμε εμείς. Για παράδειγμα, άνθρωποι που μεγάλωσαν σε δύσκολες συνθήκες, άλλοι θα μεγαλουργήσουν κι άλλοι θα βουλιάξουν. Και το αντίθετο.

Θα συμφωνησω απολυτως . Οι ανθρωποι που τους πανε ολα στραβα , ειναι μεμψιμοιροι , απαισιοδοξοι , διστακτικοι , ανικανοι για μεγαλα πραματα , χωρις οραμα
    K μου τη δινουν οι ανθρωποι που δεν αναλαμβανουν τις ευθυνες των πραξεων τους , κ τα ριχνουν οπουδηποτε αλλου , πλην του εαυτου τους .
    Last edited by Macgyver; 04-12-2013 at 12:48.

Member
    Εγώ πάλι δίνω ένα μικρό ποσοστό στην τύχη. Πιστεύω ότι τη μοίρα μας τη φτιάχνουμε εμείς.

Αααααα.....καλά.....όχι απλώς θα συμφωνήσω.....αυτό που λες είναι το πιστεύω μου! Να σκεφτείς μόνο πως στις γιορτές και στα γεννέθλια των άλλων εύχομαι μόνο υγεία και τύχη.

Senior Member
    Eφερα το θεμα αυτο στην επικαιροτητα , λογω του ατυχηματος του Σουμαχερ . Ξερετε ποσα χρηματα εχει δωσει ο ανθρωπος αυτος σε φιλανθρωπιες ? 30 εκατομ. για ενα ιδρυμα που εφτιαξε με εναν νευροχειρουργο , κ στο τσουναμι του 2004 , ειναι ο μονος που εδωσε 10 εκατομ. ( ο Χριστοδουλος , δλδ η εκκλησια μας εδωσε 30.000 !!) . Ο ανθρωπος ουτε δοεφθαρμενος επιχειρηματιας ητο , ταβγαλε με την αξια του . Του αξιζε αυτο που επαθε ????
    Την τυχη μας λοιπον την φτιαχνουμε εμεις ??

Senior Member
    Macgyver
    Ο Σουμαχερ έκανε σκι με επικίνδυνο τρόπο του άρεσε η ταχύτητα σε όλα τα επίπεδα καθώς και τα επικίνδυνα σπορ.
    Μπορεί να ήταν πρωταθλητής στην φόρμουλα όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είσαι TOP σε όλα τα ριψοκίνδυνα αθλήματα γιατί πολύ απλά κάποια στιγμή με μαθηματική ακρίβεια κάπου θα γκρεμοτσακιστεις.
    Το ότι ήταν καλός άνθρωπος και ευεργέτης δεν αντιπαρέρχεται το γεγονός της μαλακιας του ότι δεν προστατευε τον εαυτό του όσο έπρεπε.
    Μήπως την είχε δει μικρός Θεός ????

Banned
    Ηταν να γινει αυτο που εγινε με τον Σουμι..Ποσοι εχουν πεθανει απο ρηξη οργανων πεφτωντας απο δυο σκαλια??Πολλοι!Οτι γραφει δεν ξεγραφει..Εχει βοηθησει πραγματι πολυ κοσμο ο Σουμαχερ και φυσικα ηταν ενας ανθρωπος που του εδινε ζωη η αδρεναλινη,αλλιως δεν θα εκανε και φορμουλα,δεν θα τον κατηγορησουμε γι'αυτο.

Banned
    Και στο ερωτημα αν την τυχη μας την φτιαχνουμε εμεις,λεω ναι κατα το ημισυ ομως!Ενα κουμαντο το κανουμε εμεις και το αλλο καποια ανωτερη δυναμη,δεν θα την ονομασω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Ηταν να γινει αυτο που εγινε με τον Σουμι..Ποσοι εχουν πεθανει απο ρηξη οργανων πεφτωντας απο δυο σκαλια??Πολλοι!Οτι γραφει δεν ξεγραφει..Εχει βοηθησει πραγματι πολυ κοσμο ο Σουμαχερ και φυσικα ηταν ενας ανθρωπος που του εδινε ζωη η αδρεναλινη,αλλιως δεν θα εκανε και φορμουλα,δεν θα τον κατηγορησουμε γι'αυτο.
    Άλλο λέω εγώ όμως..

Banned
    Ναι λες οτι του αρεσε να παιζει με την φωτια..Το καταλαβαμε!Σου λεω οτι ηταν ανθρωπος της αδρεναλινης,σου εφερα ενα παραδειγμα επισης ποσοι εχουν σκοτωθει κατεβαινοντας δυο σκαλακια :) Γνωμη μου ειναι οτι ηταν να γινει..Βασικα ηταν και λιγο ειρωνικο ετσι?Ενας ανθρωπος που ετρεχε με χιλια στις πιστες να παει απο μια πτωση στο σκι..Δεν το υποτιμω ειναι επικινδυνο και το σκι σαφως,απλα σαν συγκριση μονο.
    Μακαρι να τα καταφερει ο ανθρωπος και ο καθε ΑΝΩΝΥΜΟΣ ανθρωπος που δεν ασχολειται κανεις μαζι του.

Senior Member
    Ναι λες οτι του αρεσε να παιζει με την φωτια..Το καταλαβαμε!Σου λεω οτι ηταν ανθρωπος της αδρεναλινης,σου εφερα ενα παραδειγμα επισης ποσοι εχουν σκοτωθει κατεβαινοντας δυο σκαλακια :) Γνωμη μου ειναι οτι ηταν να γινει..Βασικα ηταν και λιγο ειρωνικο ετσι?Ενας ανθρωπος που ετρεχε με χιλια στις πιστες να παει απο μια πτωση στο σκι..Δεν το υποτιμω ειναι επικινδυνο και το σκι σαφως,απλα σαν συγκριση μονο.
    Μακαρι να τα καταφερει ο ανθρωπος και ο καθε ΑΝΩΝΥΜΟΣ ανθρωπος που δεν ασχολειται κανεις μαζι του.

????????????

Banned
    ελα καλα.. :)

Senior Member
    Δεν υπάρχει αυτό που μας αξίζει...
    Τι αξίζει σε εσάς και γιατί?
    Τι αξίζει σε εμενα και γιατί?
    Τι αξίζει στο παιδάκι που φτιάχνει nike παπούτσια και γιατί?
    Τι αξίζει στον "αμερικανοαφρικανο" από το γκέτο που αγοράζει τα nike παπούτσια και γιατί?
    Δεν υπάρχει η έννοια της αξιας...
    Ούτε υπήρχε ποτε,είναι άλλο ένα παραμυθάκι της εξαιρετικά προοδευτικής πλούσιας κοινωνίας...(Θα έλεγα λευκης αρχικά αλλα όλοι οι φραγκάτοι άσχετος χρώματος,θρησκείας κλπ τα ίδια μυαλά έχουν).
    Υπάρχει τι θες να πάρεις και με ποιων τρόπο θες να το πάρεις...
    Αξια δεν υπάρχει πάντως.
    Τώρα αν αρχίσουμε να βάζουμε μέσα στην συζήτηση τρόπους θανάτου διαφορων...Ας το αφήσουμε είναι σάπιο το θέμα.Έτυχε απλά...

Senior Member
    Και στο ερωτημα αν την τυχη μας την φτιαχνουμε εμεις,λεω ναι κατα το ημισυ ομως!Ενα κουμαντο το κανουμε εμεις και το αλλο καποια ανωτερη δυναμη,δεν θα την ονομασω.
    Θα συμφωνησω με μνημονιο (εγινε κ αυτο !! ) . Μarsia ,δεν μπορεις να πεις οτι ο ανθρωπος δεν επαιρνε τα μετρα του , κρανος φοραγε , και αλλοιμονο αν θεωρησουμε το σκι , το νορμαλ , οχι το extreme , ριψοκινδυνο . Απλως δινω μια αλλη διασταση στο ερωτημα του θεματοθετη αν ο καθενας παιρνει αυτο που του αξιζει .

Ανδρεα , θεωρω την αποψη σου αρκετα μηδενιστικη , κ δεν καταλαβαινω τι εννοεις με το ολοι οι φραγκατοι τα ιδια μυαλα εχουν . Μην καταφευγουμε σε γενικευσεις .

Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast