Results 31 to 45 of 55
-
05-02-2014, 01:20 #31
Antreas MpR δεν το *παίζω* φοιτήτρια. Είμαι, και έχω κάθε δικαίωμα να θεωρούμαι πως είμαι. Έκατσα να διαβάσω και πέρασα σε μια σχολή με την αξία μου (και με καλή σειρά μάλιστα). Έχω περάσει έναν σημαντικό αριθμό μαθημάτων και σκοπεύω να συνεχίσω την προσπάθεια. Μου ακούγεσαι λίγο...πικραμένος(;). Μήπως δεν κατάφερες να περάσεις ο ίδιος σε κάποια σχολή και θέλεις να μειώσεις αυτούς που τα κατάφεραν; Σταμάτα να χρησιμοποιείς το ξεπερασμένο στερεότυπο του αργόσχολου φοιτητή ως επιχείρημα.
- 05-02-2014, 01:24 #32
05-02-2014, 01:31 #33
Πω πω με κατάλαβες...
Είμαι πικραμένος,γιατί δεν είμαι άλλος ένας και καλά,όπως εσύ...
Απλά μου την σπάει το ότι δεν έχετε καν το θάρρος να λέτε,ναι μωρέ,μετά από ποσα χρονια διαβάσματος κλπ είπα να κάνω ένα διάλειμμα,και μιας και παίζει μπαμπάκας και μανούλα μέχρι τα 40 αποφάσισα να ζήσω επιτέλους...
Και απλά λέτε τα ίδια και κάνετε τα ίδια...
Ηλίθιες δικαιολογίες και τεμπελιά στο full...
Και ο σκύλος xwrtatks και η πίτα ολόκληρη...
Δεν πάνε μαζί αυτά...
Αποφασίζεις και παίρνεις...
Η σπουδάζεις,η το παίζεις...
Απλά μετά δεν βγαίνεις να κλαφτείς ότι καϊά καλά...
Δεν έχει πέθανε το χρυσόψαρο μου και δεν μπόρεσα να περάσω 30 μαθήματα...
Ο γκόμενος με άφησε και δεν μπόρεσα να συνεχίσω μετά...
Ότι και να έγινε,απλά βρήκες των χώρο και τα έγραψες όλα...
Άσε της δικαιολογίες τώρα...
Κοπελίτσα.
Όσο έζησα έζησα...
Όσο διάβασα διάβασα...
Και μόλις "ξετρυπαρω" πάλι θα τα ξανακάνω όλα αυτά...
Εσύ δεν κανεις τίποτα αυτήν την στιγμή...
Απλά προσπαθείς να δικαιολογηθείς σε εμενα,των άγνωστο πίσω από την οθόνη,για της αποτυχίες σου και για την τεμπελιά σου...
Άντε καλή συνεχεια.
Λήγει η "συζήτηση"εδώ.
Δεν έχω όρεξη να μιλάω με μανιτάρια.
05-02-2014, 01:37 #34
Τελικά αυτό που πίστευα ισχύει. Το απέδειξες με το τελευταίο ποστ σου. Σύμπλεγμα κατωτερότητας στο μεγαλείο του.
Δε δικαιολογήθηκα για κάτι. Μη μου βάζεις λόγια.
05-02-2014, 01:45 #35
Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι.
Αισθάνομαι κατώτερος από των νεοέλληνα φοιτητή.
Και επίσης,ζηλεύω παραφορα τους δημοσιους υπαλληλους.
Έχω μέρες που λόγο ζήλιας,δεν κοιμάμαι.
Άντε καλή συνεχεια.
Και διδακτορικό στα 50.
05-02-2014, 08:12 #36
05-02-2014, 09:47 #37
XA0XA00XA0XA0XA0X0XA0XA0XA0XA0XA
Καλά,άραξε και εσύ.
Σιγά το κελεπούρι να oum.
Δεν έχουνε νόημα οι ντροπές κλπ.
Εξάλλου κανεις εδώ δεν ξέρει κανέναν.
Ούτε από που προερχόμαστε,ούτε που οδεύουμε.
Και λόγο ανίας-βαρεμάρας,ξεφεύγουμε και την βλέπουμε πιο προσωπικά την φάση,σε κάποια θέματα,ενώ δεν θα έπρεπε.
Τέλος πάντων.
Sorry κορίτσαρε,κανε τα δικά σου και καλή δύναμη.
05-02-2014, 10:47 #38
Μακ, σου ειπε το ευχαριστώ του πήγες να τον υποστηρίξεις... Τι να τους κανεις τετοιους ανθρωπους....
silverfish, συμφωνώ μαζι σου. Τα τελευταια μηνυματα στο θεμα μου θυμησαν καποτε, καποιους παλιους συμμαθητές μου που δεν κατορθωσαν να μπουν σε καμιά σχολή. Θυμαμαι που με αντίκριζαν όλο πίκρα οταν επεστρεφα για διακοπές, την προφανή ζηλια με την οποια με ρωτουσαν πως τα πάω, κι ουτε συζητηση για παρεα για να μην νιωθουν κατωτεροι, αλλά και το γεμάτο ικανοποίηση χαμόγελο τους (όπως τωρα του Αντρέα ΜΡ) όταν τα πρωτα μου επαγγελματικα βηματα ηταν κατωτερα αυτου που σπουδασα. Βεβαια με τα χρονια το χώνεψαν και επακολουθει αναγνώριση.
Οι αποτυχίες/δυσκολίες αυτου που τα καταφερε πιστευουν πως τους μειώνει τη μεταξυ τους διαφορά (η ειρωνία, ο χλευασμος και η ζηλια ειναι η αποδειξη αυτου) και απαλυνει τον πονο που συνεπαγεται το αισθημα κατωτεροτητας. Τετοιο υφος χαρακτηριζει τους ανθρωπους που κατα βαθος μετανιωσαν πικρα που δεν σπουδασαν, ασχετως αν κομπάζουν πως ειναι ευτυχεις που δεν σπουδασαν ή πως κατεχουν κοινωνικη παιδεια ή τους παν καλα οι δουλειες. Εσύ συνέχισε με τις σπουδες όπως ειπαμε!!
Θα συμφωνουσα ωστοσο πως καποιος με υψηλο επιπεδο σπουδων δεν σημαινει απαραιτητα πως απέκτησε την ωριμοτητα και την κοινωνικη παιδεία της ζωής. Η επιστημη εντουτοις, μεσα απο τον τροπο σκεψης που παρεχει βοηθαει προς αυτη την κατευθυνση αμα το ατομο χρησιμοποιήσει αυτο τον τροπο σκεψης ως τετοιο εργαλειο.γιάννης
05-02-2014, 10:57 #39
05-02-2014, 11:36 #40
- In this old house where every door is open
εγω ενα καταλαβα, δεν υπαρχει λογος να αγχωνεστε! Πολλοι μορφωμενοι βγαζουν κομπλεξ σε μη μορφωμενους, μη μορφωμενοι σε μορφωμενους, χοντροι σε αδυνατους, αδυνατοι σε χοντρους, ασχημοι σε ομορφους, ομορφοι σε ασχημους, πλουσιοι σε φτωχους, φτωχοι σε πλουσιους κοκ. Αρα, δεν υπαρχει νοημα να ασχολειται κανεις.
05-02-2014, 12:40 #41
[QUOTE=ioannis2;470768]Μακ, σου ειπε το ευχαριστώ του πήγες να τον υποστηρίξεις... Τι να τους κανεις τετοιους ανθρωπους....
Δεν πιστεύω ότι ο mac είναι goofy και δεν κατάλαβε τι είπα...
Και,ναι ΔΕΝ αισθάνομαι μειονεκτικά απέναντι σε άτομα που απλά σπουδάζουν κάτι,γιατί το απαιτεί η κοινωνία να Σπουδάζεις κάτι...
Αισθάνομαι μειονεκτικά απέναντι σε άτομα που έχουν βρει των δρόμο τους και δημιουργούν κάτι δικό τους...
Διαφέρουν κατά πολύ τα ενδιαφέροντα μου,από τα κοινωνικά θέλω*..
Η ζωγραφική,όπως και οι διαφορες μορφές τέχνης,δεν απαιτούν σπουδές,απαιτούν ταλέντο...
Όπως με της πολεμικές τέχνες ΠΧ...
Παρα πολύς κόσμος,φτάνει σε σημείο να ανοίγει και σχολες ακόμα,αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν κάποια ιδίατερη κλίση στον τομέα...
Απλά το κάνουν γιατί,είναι κάτι για το οποιο υπάρχει ζήτηση,οποτε στην συνεχεια υπάρχει και η οικονομική απολαβή...
Δεν είναι ντροπή να κυνηγάς το χρήμα,μιας και το απαιτεί η κοινωνία.
Είναι ντροπή να δαγκώνεις μόλις σου λέει κάποιος ότι το κανεις,και να προσπαθείς να το παίζεις πληγωμένη πεταλουδίτσα...
Απλά monkey see,monkey do...
Με της μαϊμούδες,ναι,έχω θέμα.
Γιατί έχουν δικαίωμα ψήφου...
Ειδικά με της μαϊμούδες που δεν αντιλαμβάνονται τι κάνουν,και μετά πάνε στην επίθεση μόλις τους το πει κάποιος.
Αλλα,όπως είπε και η lili,παίζει κόμπλεξ για διαφορα θέματα.
No worries.
Δεν παρεξηγώ.
05-02-2014, 12:58 #42
http://www.youtube.com/watch?v=JkNV0rSndJ0 μα γιατι μια χαρα τα κατφερνει η μαιμουδιτσα!!
05-02-2014, 20:07 #43
[Antreas Όπως με της πολεμικές τέχνες ΠΧ...
Παρα πολύς κόσμος,φτάνει σε σημείο να ανοίγει και σχολες ακόμα,αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν κάποια ιδίατερη κλίση στον τομέα...
Αλλα,όπως είπε και η lili,παίζει κόμπλεξ για διαφορα θέματα.
Δεν παρεξηγώ.[/QUOTE]
Ουτε κ εγω Αντρεα-σαν , τον Μιγιαγκε να βρουμε ......Last edited by Macgyver; 05-02-2014 at 20:36.
06-02-2014, 07:58 #44
Ενα μικρο σχόλιο στα αμέσως πιο πάνω... Τα δυο ατομα ΑντρέαΜΡ που σου απαντησαμε, αν καταλαβες, μεσα απο τις σκέψεις μας που σου παραθεσαμε, σπουδασαμε κατι επειδη το γουσταραμε κι οχι επειδη μας το επεβαλε η κοινωνία. Μεσα απο την πικρία που βγαινει απο τις σκέψεις σου και τις σκεψεις σου καθ΄αυτές ευκολα συμπεραινει κανεις ότι μετανιωσες που δεν σπουδασες, μεσα σου τρέφεις απωθημένα για τις καταστασεις που δεν σου επετρεψαν να το κατορθωσεις. Αν ενιωθες πραγματικα καλα μεσα σου παρα το ότι δεν τα καταφερες δεν θα ανοιγες τετοια συζητηση. Το ξεσπασμα σου ειναι μορφη εξιλέωσης. Το να μην σπουδασεις δεν ηταν αυτό που ήθελες.
Ωραία η ζωγραφική. Κάποιου όμως το ταλέντο του μπορει να μην ειναι μια τέχνη, αλλά μια σπουδή, μια επιστημη. Αυτο ωστοσο δεν αφορά τη νοσηρή κατάσταση καποιων γονιων που σωνει και καλα γραφουν τον κανακαρη τους σε μια σχολή πχ χορού, τένις, ποδοσφαιρου κλπ ενώ το παιδι τους δεν χαμπαριαζει απο τετοια ονειροπαρμενοι ότι εχουν το παιδι θαυμα.
Οσο γι αυτους που ανοιγουν σχολες, οχι επειδη τους αρεσει το αντικειμενο αλλα για να βγαλουν ευκολο χρημα, αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί ξέρουν τον τρόπο (βρήκαν τη φλέβα του ευκολου πλουτισμού) και επειδή υπάρχουν οι χαζοί και επιπόλαιοι να τους πλουτιζουν με τα υστερήματα τους. Από τέτοιου ειδους σχολες σπάνια θα δεις καποιον να εχει επιτυχει ή να ασχολείται με τον οικείο τομέα σπουδής.
Δεν ξερω γιατι προς στο τελος του μηνυματος σου πεταχτηκες απ το θεμα σπουδες στα πολιτικα και τις καθε μορφής πολιτικες μαϊμούδες, είτε ενεργητικές είτε παθητικές.
Βαρεθηκα αυτη τη συζητηση, πάω αλλού.....γιάννης
06-02-2014, 13:17 #45
Αστεία και παιδαριώδη τα επιχειρήματα του Αντρέα, αλλά ο καθένας μπορεί να μένει περιχαρακωμένος σ' αυτό που τον κάνει να νιώθει καλύτερα. Κι ας είναι μια ψευδαίσθηση.
Φυσικά και όλοι όσοι σπουδάζουν δε σημαίνει ότι είναι φυτά και βεβαίως όσοι σπούδασαν δεν το έκαναν γιατί ακολούθησαν τις επιταγές της κοινωνίας και των γονιών τους.
Και παίρνοντας παράδειγμα από τον εαυτό μου, σπούδασα αυτό που μου άρεσε και λατρεύω, διάβασα ελάχιστα για να το καταφέρω και διασκέδασα πολύ αλλά και κατά καιρούς δούλεψα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Και δεν είμαι η μοναδική ούτε η καν εξαίρεση στον κανόνα.
Με τη λογική του Αντρέα θα έπρεπε όλοι να είμαστε αυτοδίδακτοι. Και καλά, ένας μουσικός ή ένας ζωγράφος μπορεί να είναι και αυτοδίδακτοι (οι περισσότεροι δεν είναι). Ένας μηχανικός ή ένας χειρουργός θα μπορούσαν να είναι; Ή είναι άχρηστοι έτσι κι αλλιώς;
Ή είναι απίθανο κάποιου να του αρέσει να είναι μηχανικός ή γιατρός;