Results 46 to 55 of 55
-
06-02-2014, 14:22 #46
Συγχαρητήρια.
Είσαι μέρος του 1%.
Δεν ειρωνεύομαι.
Όσο για τους μουσικούς....
Δεν μιλάμε για "καρβελες" και μπάντες ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ,σε παγκόσμια φάση....
Και ναι,σε όλα χρειάζεται ταλέντο.
Και ναι,οι περισσότεροι,δεν το έχουν.
Και ναι,οι περισσότεροι,είναι μίζεροι γιατί κάνουν ότι θέλει η κοινωνία να κάνουν.απλά δεν τους αρέσει να τους το λες μετά....
Και δεν είπα ότι είναι όλοι μαϊμούδες...
Είπα ότι είναι οι περισσότεροι,όπως ήταν πάντα,άσχετα που θίγονται και δεν παραδέχονται την μηδενική ύπαρξη ατομικότητας τους όταν το λες....
Και ξαφνικά,είναι όλοι μοναδικοί και αγαπάνε αυτό που κάνουν....
Ενώ στην πραγματικότητα απλά λειτουργούν ρομποτικά για να είναι αρεστοί στον περίγυρο....
"γιαυτο" και όλας με το παραμικρό κλαίγονται ότι αυτό βρωμάει,το άλλο είναι έτσι,το άλλο είναι αλλιώς,ποσο δύσκολα είναι κλπ....
Αν Γούσταραν αυτό που κάνανε δεν θα υπήρχε ποτε κλάψα για κανέναν λόγο,γιατί όσο δύσκολο και αν είναι κάτι,όταν σου αρέσει και σε ικανοποιεί πραγματικά,ο βαθμός δυσκολίας είναι τεράστιο κίνητρο,μιας και προσφέρει την αίσθηση μοναδικότητας,ότι ναι εγώ μπορώ,οι περισσότεροι όσο και να kwloxtypiountai δεν μπορούν....
Και ναι υπάρχουν τομείς όπου ναι χρειάζονται οι σπουδές,και όμως από αυτές της σχολες,πχ αρχιτεκτονική,θα είναι ο ένας στο mil(παγκόσμιος)που πραγματικά θα το κατέχει και θα είναι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ...
Οι άλλοι είναι απλά οικοδόμοι που μπορούν να ζωγραφίζουν.
LEFTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
Ο καθένας γουστάρει το παραμύθι του,και ειδικά άμα θιχτεί το θέμα ατομικότητας,που απουσιάζει από το 99%,θα σε λιντσάρουν,γιατί βάζεις το δάχτυλο στην σούπα τους εκείνη την στιγμή.
Τι να kanoume.h αλήθεια πονάει.
Δεν μου είπε κανεις όμως,ότι ξέρεις κάτι,ναι δεν γουστάρω αυτό που κάνω,είμαι μέτριος,αλλα βγάζω λεφτά,οποτε αυτό μου αρκεί....
Μου προσφέρει την δυνατότητα να κάνω αλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν....Και απλά σπούδασα κάτι στο οποιο είμαι για πέταμα απλά για να μπορώ να έχω μια άνετη ζωή,μιας και η κοινωνία το επιτρέπει.
Ειλικρίνεια,ναι το ξέρω πως είναι δύσκολο,μιας και είναι μαϊμούδες,αλλα κάποιος μπορεί να ελπίζει...
- 06-02-2014, 14:38 #47
Όσο για την "αιστησιση" κατωτερότητας που έχω προς της μαϊμούδες,το έχω επιβεβαιώσει,ισχύει.
Ζηλεύω απίστευτα την ανυπαρξία ατομικότητας και των ρομποτικό τρόπο ζωής,με γαρνιτούρα μιζέριας και "ψευδοικανοποιησης" από τα επιτεύγματα των περισσοτερων,με βάση τα πιστεύω και θέλω της μάζας.
Επίσης,ο θεός είναι ένας μπάρμπας,λευκός,με μούσια,και είναι ίδιος με τον santa claus.
Έτσι είναι.
06-02-2014, 15:11 #48
Ποιος κρίνει την μετριότητα; Η κοινωνία μήπως; Αυτήν όμως όπως υποστηρίζεις δεν πρέπει να τη λαμβάνουμε υπόψη, αντιθέτως να της πάμε κόντρα.
Αν όχι, τότε μήπως εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας; Τότε μπορώ κάλλιστα να πω ότι είμαι μεγαλοφυία. Ποιος θα με αντικρούσει, εσύ;
Και ποιο είναι το πρόβλημα με την "μετριότητα";
Και επειδή έπιασες τον τομέα μου, αν μόνο οι καταπληκτικοί αρχιτέκτονες σχεδίαζαν κτήρια, τότε οι περισσότεροι θα μέναμε στο δρόμο. Και ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ποιος είναι ο πραγματικά καλός αρχιτέκτονας; Αυτός που έγινε διάσημος; Και όποιος είναι διάσημος είναι πάντα επειδή είναι πιο αξιόλογος; Ή μήπως, πολλές φορές επειδή έχει καλύτερες δημόσιες σχέσεις και διασυνδέσεις και επειδή πουλάει καλύτερα τον εαυτό του;
Εφόσον κάποιος αγαπάει αυτό που κάνει και του δίνει χαρά, λίγη σημασία έχει αν θα κάνει κάτι που θα τον κάνει διάσημο ή όχι. Πάνω απ' όλα μετράει το να νιώθει καλά με τον εαυτό του, να απολαμβάνει αυτό που κάνει και να είναι ικανοποιημένοι και αυτοί για τους οποίους σχεδιάζει (αν μιλάμε π.χ. για τον αρχιτέκτονα). Αν αναγνωριστεί το έργο του και ευρύτερα ακόμη καλύτερα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Αυτή είναι η άποψή μου.
Όπως, καλό είναι να μιλάμε για τον εαυτό μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας, από το να ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι και πόσο σωστά το κάνουν ή όχι. Πολύ συχνά προβάλουμε στους άλλους τα δικά μας άλυτα θέματα και προβληματισμούς.
Από το να κατηγορούμε τους άλλους για το πόσο μέτριοι, ανεπαρκείς, γκρινιάρηδες, ανειλικρινείς και προσανατολισμένοι στο χρήμα είναι, μήπως είναι πιο εποικοδομητικό να ψάξουμε τι -ίσως- εμείς δεν κάναμε σωστά και νιώθουμε τέτοια αγανάκτηση;
06-02-2014, 15:19 #49
Εγώ θεωρώ ότι το μορφωτικό επίπεδο είναι ένα από τα συστατικά για την ολοκλήρωση ενός καλού χαρακτήρα.
06-02-2014, 16:36 #50
@marian
Όσο για το μέσο,ισχύει(ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ),"γιαυτο" και βλέπεις ποσα γκαλερί με σκουπίδια μέσα,για διαφορους λόγους,γιατί ο μπαμπάς έχει εργοστάσια,γιατί ο γκόμενος είναι επιχειρηματίας κλπ, οποτε δίνεται η δυνατότητα σρόν κάθε ξεκάρφωτο,να το παίζει κάτι που δεν είναι...
Αυτό απλά σαν παράδειγμα,εξάλλου σε όλους τους τομείς,υπάρχουν οι "thλεπερσονες",και τα πραγματικά αστερια,που συνήθως,αστερια,πεθαίνουν στην πίνα,γιατί δημιουργούν για την party τους(όχι για της μαϊμούδες...
Και ναι,μπορεί να το αγαπάει,αλλα ρε φιλε πως να το "καnουμε",δεν το kate,γιατί δεν ψάχνεις κάτι άλλο που να το kate,ώστε να έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις κάτι δικό σου...
Όλοι αγαπάμε την μουσική,δεν σημαίνει πως είμαστε Hendrix όμως...
Ζούμε στην εποχή της ποσότητας,όχι της ποιότητας...
Και γιατί πρέπει πάντα,οποτε κάποιος σχολιάζει αρνητικά την ποσότητα,να υπάρξει κάποιος άλλος που να του λέει,ξέρεις κάτι,εσύ έχεις το "προβλιmα"...
Η ιστορία,και το κυνήγι διαφορων μαγισσών,μας δείχνει το αντίθετο...
Και αυτό που με προβληματίζει εμενα,προσωπικά,είναι η έλλειψη ποιότητας....
Σε όλα σχεδόν...
Μπορείς να έχεις έναν ξυλουργό,που να είναι απίστευτος σαuτών των τομέα,αλλα μιας και παίζουν περισσότερα φράγκα στην περίπτωση που ανοίγεις φροντιστήριο,να το ξεγράψει entelws και να πάει μαθηματικό.
Okay δεκτό.Μπορεί επίσης να το συνεχίσει,σαν χόμπι(το οποιο ταλέντο),αλλα περιμένω να μου πει,ότι ναι,απλά είμαι άλλος ένας που ξέρει να λύνει εξισώσεις απλά,δεν πρόκειται να βοηθήσω στην εξέλιξη του τομέα,και το κάνω απλά για τα φράγκα....
Πάλι δεκτό.
Αλλα,είπαμε,δάχτυλο στην σούπα....
Δεν τα παραδέχεται,κανεις,σχεδόν αυτά...
Οποτε προσβάλλεται και νοιώθει μειωμένο το "άτομο"...
Πάλι ποσότητα...
Μιας και όλο αυτό ξεκίνησε από τα ποσοστά,"προβληματισμέν� �ν"ελλήνων,φοιτητών που έθιξε κάποια...
Ναι,μπορεί να τύχουν χίλια 13,και να μην μπορείς να τελειώσεις την σχολη στο καθορισμένο διάστημα.
Δεκτό.
Σπάνιο όμως το να τύχει κάτι τόσο βαρύ και ασήκωτο...
Απλά συνήθως υπάρχει η έλλειψη όρεξης,μιας και ναι δεν σου αρέσει αυτό που κανεις και μιας και το ελλάδα σε δέχεται με το να χρωστάς 300 μαθήματα,και δεν trws kick,η reboot.
Μην κάνουμε την εξαίρεση,κανόνα οποτε μας συμφέρει...
Γιατί άμα το πάρουμε έτσι,οι περισσότεροι έχουν ανίατες ασθένειες, εμπλέκονται σε ατυχήματα,κλπ που δεν τους επιτρέπουν να τελειώσουν την σχολη στον απαιτούμενο χρόνο...
Όχι,απλά παίζει τεμπελιά και ανέχεια...
Δεν μπαίνουν δικαιολογίες,ειδικά σε μια χωρα που το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας "αποτελειtαι" από άτομα με "ειδικές"ανάγκες,για να μπορούν να "καβατζοσουν" την οποια πρόνοια...
Και μετά πέφτει κλάψα ότι είναι πορνείο η ελλάδα...
Δεν θες να σου την λένε,κανε μόκο και παίζε των ρολο σου,μιας και η κοινωνία ΣΟΥ,λειτουργεί με αυτών των τρόπο.
Αν όμως,έχεις το θράσος να μιλάς και από πάνω,e,κάποιος θα βρεθεί να φωνάζει,γιατί δεν αντέχει άλλο να ακούει παράσιτα...
Και βεβαια θα θιχτεί κόσμος...
Τι να κάνουμε.
Και τέλος,την ποιότητα την ορίζει η διαχρονικότητα...
Πχ οι κλασικοί,θα μείνουν για πάντα.
Ο καρβέλας,και ο κάθε καρβέλας,σε οποιονδήποτε τομέα,είναι απλά μέρος της ποσότητας...
Μεθαύριο δεν θα των θυμάται κανεις...
06-02-2014, 19:08 #51
- In this old house where every door is open
Επίσης λένε οτι ο δυστυχής εστιάζει σε όλα τα στραβά κ τον ενοχλουνε, καθώς επίσης ο στραβός αναγνωρίζει τα στραβά των άλλων επειδή τα εχει κι αυτός.
06-02-2014, 19:22 #52favvelGuestπαιδιά μην μου κακολογείτε τις μετριότητες..χωρίς αυτές δεν θα μπορούσε να υπάρξει ο κόσμος..
Κάποιος πρέπει να κάνει και τις χαμαλοδουλειές..
δλδ είναι δυνατόν να είναι κάποιος διάνοια στο να αδειάζει ένα βόθρο και να είναι γεννημένος για να κάνει αυτή τη δουλειά και να έχει ταλέντο σε αυτό?
ή στο να καθαρίζει ένα σπίτι?ή στο να καθαρίζει το δρόμο?
Βέβαια θα μπορούσαμε αυτές τις χαμαλοδουλειές να τις κάνει ο καθένας μόνος του παράλληλα με την κύρια εργασία του που θα του άρεσε και θα είχε ταλέντο σε αυτήν..
Αλλά γίνεται να τα κάνει όλα ένας άνθρωπος?είναι και θέμα χρόνου..
Οπότε προσφέρονται κάποιοι άνθρωποι να κάνουν κάποιες δουλειές που ίσως να μην ήταν το όνειρο της ζωής τους από άποψη αντικειμένου αλλά που μπορεί να τους δίνουν ένα πιάτο φαϊ και αυτό να τους αρκεί..
Δλδ δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο..ούτε είναι όλοι γεννημένοι για να γίνουν κάτι σπουδαίο..
Πολλοί δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους και καταλήγουν να κάνουν κάτι μόνο και μόνο επειδή πρέπει να κάνουν κάτι για να ζήσουν..
Επίσης είναι το ίδιο όπως στην περίπτωση των δούλων και των πλουσίων..
Αν δεν υπήρχαν δούλοι δεν θα υπήρχαν και οι πλούσιοι..
Το ίδιο,αν δεν υπήρχαν μετριότητες δεν θα υπήρχαν και διάνοιες στον τομέα τους..
Οι μετριότητες ασχολούνται με τις χαμαλοδουλειές του τομέα τους ενώ οι διάνοιες ασχολούνται με τα υψηλά ζητήματα του ίδιου τομέα..
07-02-2014, 00:34 #53
Για το αρχικό ερώτημα, εγώ πιστεύω ότι το παρόμοιο μορφωτικό επίπεδο είναι πολύ σημαντικό για μια ουσιαστική και διαρκή διαπροσωπική σχέση (ερωτική-συντροφική ή φιλική). Σίγουρα υπάρχουν πολλά που παίζουν ρόλο για μια επιτυχημένη σχέση και σίγουρα δεν μπορούμε να βάλουμε επακριβώς τα πτυχία στη ζυγαριά... πχ αν έχω διδακτορικό δεν πρέπει ντε και καλά να σχετιστώ μόνο με διδάκτορες. Κι επίσης παίζουν ρόλο κι η γενικότερη καλλιέργεια και παιδεία, ή πχ η μη-τυπική εκπαίδευση και η άτυπη μάθηση (εκτός επίσημου εκπαιδευτικού πλαισίου).
Αλλά για εμένα είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά μιας σχέσης, διότι τη βοηθά να αναπτυχθεί σε ισότιμη βάση, παραπέμπει σε κοινά βιώματα και τρόπο σκέψης, και διευκολύνει την επικοινωνία και την ανάπτυξη οικειότητας.
Τώρα είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι (στη χώρα μας) μαζεύουν πιο πολλά πτυχία απ' όσα χρειάζονται και μάλιστα στις πλάτες των γονιών, με άνθηση της παραπαιδείας και χωρίς να αποκτούν άλλες εμπειρίες... κι επίσης πολύ λίγοι επιλέγουν κι ακολουθούν αυτό που πραγματικά επιθυμούν (λαμβάνοντας υπόψη και τις ικανότητες τους)... και ναι υπάρχει προκατάληψη έναντι των μη-πτυχιούχων, παρότι πολλοί πτυχιούχοι έχουν μόνο ένα χαρτί που δεν αντιστοιχεί ούτε στις γνώσεις τους, ούτε στις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας... Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σπουδάσουν, που γνωρίζουν πραγματικά καλά το αντικείμενο των σπουδών τους, που το επέλεξαν μεταξύ άλλων και σε αντίθεση με τις κοινωνικές πιέσεις, που το αξιοποίησαν επαγγελματικά και τους αρέσει. Αναμφισβήτητα υπάρχουν. Και... δεν υπάρχει λόγος να είσαι τόσο πικρόχολος και θυμωμένος βρε Αντρέα...
07-02-2014, 10:07 #54
, Ολοι καλα τα λετε , λιγο πολυ τα ιδια εννοειτε , γιατι τοσος εκνευρισμος βρε παιδια ?
Οταν ανιχνευσω εκνευρισμο σενα thread , αποφευγω να συμμετασχω , ας τοχω ανοιξει εγω , οπως αυτο .....
07-02-2014, 10:40 #55
και ο ταλαντουχος και ο αταλαντος και ο μετριος και ο εξαιρετικος, ειναι κλασεις πιο βελτιωμενος σε ποιοτητα και ενδιαφερον, οταν ειναι μορφωμενος, παρα αμορφωτος.
τωρα, οποιος εχει την ορεξη, τον χρονο και την ζυγαρια να μετρησει του καθενος την αξια λαμβανοντας ολα τα παραπανω υποψη του, ας το κανει.
booooring ......