...21. Πώς δρουν τα ψυχοφάρμακα; Τί θεραπευτικό αποτέλεσμα, ποιές παρενέργειες έχουν; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 117
    Senior Member
    In this old house where every door is open
    τωρα κατερινα θα σου πει τα βοτανα περιμενε. Μαντζουρανα για πασαν νοσον και μαλακιαν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    βρε κοριτσι μου σταματα να αραδιαζεις κατεβατα! ειναι γνωστα αυτα που γραφεις ! εχεις να πεις κατι αλλο , αν βοηθησεις αυτους που υποφερουν?πηγαινε για καφε με τους φιλους σου κ δειξε τις γνωσεις σου!
    τωρα περιμενε θα εξαφανιστει παλι, πεταξε την κοτσανα και μην την ειδατε, ακτα τη συνηθη τακτικη των ανθρωπων χωρις επιχειρηματα. Να μου βρεις μαρκελα το βοτανι για τη δυσλεξια.

Senior Member
    Σ'ευχαριστώ αγαπητό λίλιουμ για το ενδιαφέρον.η ψυχοθεραπεία δεν μου αρέσει,εξάλλου ήμουν σε θέση να καταλάβω από που προήλθαν όλα αυτά.
    όσο για τις υπόλοιπες κακοήθειες που γράφουν για εμένα,μη δίνεις βάση.Θα ήθελε πολύ η "κυρία" μαριαμ να ήμουν μια άνεργη νοσηλεύτρια αλλά θα την δυσαρεστήσω..δεν πειράζει,εξάλλου σε ένα φόρουμ ψυχολογίας αναμενόμενα είναι αυτά,μπορεί η κοπέλα να έχει κάποια πάθηση.
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    ΕγΩ ρωτάω από ενδιαφέρον, όχι για ειρωνια. Οτι από αύτα και να εχει που αναφέρθηκαν, πιστεύω θα ωφελειτο από Ψυχοθεραπεια

Senior Member
    τι γινεται ρε παιδια χαμος???

Senior Member
    εχουμε γεμισει κοτες σε αυτο το φορουμ. οποτε δεν τους συμφερει εξαφανιζονται, δεν απαντανε σε επιχειρηματα, η χτυπανε τον αλλο σε καποιο αδυναμο σημειο του, φανταστικο ή υπαρκτο.

So much για τις καλοψυχες καλαοκαρδες διαλογιστριες που πρεσβευουν την αγαπη.

Banned
    Οπως ειπε και η Μαρινα υπαρχει ενα πληθος ασθενειων που εκαστη χρηζει διαφορετικης αντιμετωπισης!Πχ στην δικη μου παθηση,που ηταν οι κρισεις πανικου,δεν χρειαστηκε να παρω φαρμακα,το απεφυγα κιολας..Καθε περιπτωση ομως ειναι διαφορετικη,καθε ασθενεια ειναι διαφορετικη,καθε ασθενης εχει την δικη του ιδιοσυγκρασια..

Εγω θα ελεγα να κλεισει το θεμα διοτι ειναι ακραια επικινδυνο κατ'εμε..Το να μιλησουν ειδικοι πανω σε αυτο το πολυ ειδικο θεμα να το δεχτω,το να κοτσαρει η καθε τυχαια μαρκελα ενα λινκ και ενα copy paste και να το διαβαζει καποιος που με το ζορι αποφασισε να ξεκινησει αγωγη,γιατι με δυσκολια αποδεχτηκε-συνειδητοποιησε την κατασταση του,την ασθενεια του και μια ωραια πρωια κοβει τα φαρμακα και ξεκιναει τον ευκαλυπτο :)

Σωστη χρηση φαρμακων και οχι αλογιστη και φυσικα οπου χρειαζονται.

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Και συνεχίζουμε...

ΠΕΤΕΡ ΛΕΜΑΝ «Επέζησα από τα ψυχιατρεία και έγινα... ψυχολόγος»

...«Η σύγχρονη κοινωνία έχει εθιστεί στα ψυχοφάρμακα ως την εύκολη λύση και δυστυχώς οι ψυχίατροι
    υποστηρίζουν αυτή τη νοοτροπία. Αυτό, που δεν μας λένε ωστόσο είναι ότι τα εν λόγω χημικά,
    πρώτον, έχουν σοβαρότατες παρενέργειες, δεύτερον προκαλούν σοβαρό εθισμό και, τρίτον, μακροπρόθεσμα
    καταπολεμούν απλώς τα συμπτώματα χωρίς να λύνουν τα προβλήματα που υποβόσκουν...
    ...Αυτό όμως είναι δύσκολο. Και στις ημέρες μας ψάχνουμε την εύκολη λύση: φάρμακα.
    Για τα παιδιά που δεν συγκεντρώνονται εύκολα, για τις γυναίκες που πιέζονται συναισθηματικά
    σε μια φαλλοκρατική κοινωνία, για τους ηλικιωμένους που βυθίζονται στην κατάθλιψη,
    για τα ζευγάρια που είναι δυστυχισμένα στον γάμο τους. Η λίστα δεν έχει τέλος»
    τονίζει ο δρ Λέμαν...

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=379772

Στον Πέτερ Λέμαν απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Γενικά, υπάρχουν κι αυτοί που δεν αντέχουν την αλήθεια, που εθελοτυφλούν. Είναι όμως γελοίο κι ανόητο να υποστηρίζεις
    ότι στο λάθος σύστημα ανατροφής, εκπαίδευσης και νοοτροπίας που γεννάει προβλήματα υγείας, μπορούν τα φάρμακα να δώσουν λύσεις.
    Οι πραγματικές ασθένειες κι οι άλλες "ασθένειες" οι ψυχολογικές, είναι άμυνες προκειμένου ν' αλλάξουμε τρόπο σκέψης κι αντίληψης.
    Το αν δεν μπορούμε είναι άλλο θέμα...
    ωραια αυτος τα καταφερε το δεχομαστε το παραδεχομαστε του βγαζουμε το καπελο μπραβο στον ανθρωπο και σε οποιον τα καταφερε γιουπι ολε ολε. επειδη ειχα διαβασει το βιβλιο αυτοι που τα καταφεραν ειχαν συναισθηση του τι τους συνεβαινε μπορουσαν να ελεγξουν τον εαυτο τους σε περιοδους κρισης ειχαν ανθρωπους κοντα τους να τους στηριξουν και φυσικα δεν ειχαν βιοποριστικο θεμα. Γινεται αλλα (οχι σε ολους) υπο συνθηκες.

Senior Member
    Το αισιόδοξο είναι ότι για να τα καταφέρουν κάποιοι μπορούν κι άλλοι... και το έχουμε δει να συμβαίνει ακόμα κι εδώ μέσα...
    Εννοείται, ότι κάποιοι δεν θα μπορέσουν κι αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους...

λιλιουμ, πάντως δεν θυμάμαι να σου έχω κάνει επίθεση. Ξέρεις πολύ καλά ότι πρόθεσή μου είναι να βοηθήσω.
    Εξάλλου, κάτι τέτοιο το έχεις επισημάνει κι εσύ για μένα στο παρελθόν.

Και δεν είμαι υπέρ του διαλογισμού.
    Last edited by μαρκελα; 16-02-2014 at 15:36.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Και συνεχίζουμε...

ΠΕΤΕΡ ΛΕΜΑΝ «Επέζησα από τα ψυχιατρεία και έγινα... ψυχολόγος»

...«Η σύγχρονη κοινωνία έχει εθιστεί στα ψυχοφάρμακα ως την εύκολη λύση και δυστυχώς οι ψυχίατροι
    υποστηρίζουν αυτή τη νοοτροπία. Αυτό, που δεν μας λένε ωστόσο είναι ότι τα εν λόγω χημικά,
    πρώτον, έχουν σοβαρότατες παρενέργειες, δεύτερον προκαλούν σοβαρό εθισμό και, τρίτον, μακροπρόθεσμα
    καταπολεμούν απλώς τα συμπτώματα χωρίς να λύνουν τα προβλήματα που υποβόσκουν...
    ...Αυτό όμως είναι δύσκολο. Και στις ημέρες μας ψάχνουμε την εύκολη λύση: φάρμακα.
    Για τα παιδιά που δεν συγκεντρώνονται εύκολα, για τις γυναίκες που πιέζονται συναισθηματικά
    σε μια φαλλοκρατική κοινωνία, για τους ηλικιωμένους που βυθίζονται στην κατάθλιψη,
    για τα ζευγάρια που είναι δυστυχισμένα στον γάμο τους. Η λίστα δεν έχει τέλος»
    τονίζει ο δρ Λέμαν...

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=379772

Στον Πέτερ Λέμαν απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Γενικά, υπάρχουν κι αυτοί που δεν αντέχουν την αλήθεια, που εθελοτυφλούν. Είναι όμως γελοίο κι ανόητο να υποστηρίζεις
    ότι στο λάθος σύστημα ανατροφής, εκπαίδευσης και νοοτροπίας που γεννάει προβλήματα υγείας, μπορούν τα φάρμακα να δώσουν λύσεις.
    Οι πραγματικές ασθένειες κι οι άλλες "ασθένειες" οι ψυχολογικές, είναι άμυνες προκειμένου ν' αλλάξουμε τρόπο σκέψης κι αντίληψης.
    Το αν δεν μπορούμε είναι άλλο θέμα...
    ειρωνακι πιο μεγαλο λαθος απο το να μην παιρνουμε τα φαρμακα μας(εστω κ στραβα κουτσα πρεπει να τα παιρνουμε...αλιμονο) δεν υπαρχει κ το αποκαλεις ανοησια?ποσο εξω πεφτεις...ΥΓ τι και συνεχιζουμε γραφεις?με αντιγραφες δυσκολο να μας εντυπωσιασεις κ να μας επιρεασεις κειμενων.τουλαχιστον πατας control+c gia thn antigrafh h to kaneis deksi click?(control+v=paste)

se ligo paidia tha ta akoysw ta kalanta(alla den krathθηκα να λεει ανοησια το να παιρνουμε χαπια-μας υποτιμα)

Senior Member
    Mαρκελα , στο παρον νημα δεχτηκαν επιθεση αυτα που εγραψες και οχι εσυ προσωπικα.
    Πρεπει καποια στιγμη να καταλαβεις πως πολλα απο αυτα που γραφεις στην καλυτερη των περιπτωσεων προσβαλλουν τα ατομα που πασχουν απο ψυχικη νοσο , στην χειροτερη μπορει να ειναι και επικινδυνα.

Senior Member
    Και ομως Μαρκελλα , υπαρχει ψυχιατρος που θαπαιρνε ο ιδιος τα φαρμακα που συνταγογραφει . Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ . Επειδη εχει μια καταθλιψουλα , παιρνει ladose , επειδη το προτιμα , κ μου γραφει seroxat , επειδη το προτιμω , παρατηρωντας ομως οτι τα φαρμακα αυτα δεν εχουν ιδιαιτερο αποτελεσμα , κ μαλιστα ( λεει ) οτι σε κανουν απαθη , οποτε δεν εισαι ο εαυτος σου . Αλλα ειναι πολυ εντιμος κ σπανιος ανθρωπος .
    Συγχαρητηρια Μαρκελλα , που θιγεις ενα τετοιο θεμα , κ επικροτω τα γραφομενα σου στο επακρον .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Και ομως Μαρκελλα , υπαρχει ψυχιατρος που θαπαιρνε ο ιδιος τα φαρμακα που συνταγογραφει . Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ . Επειδη εχει μια καταθλιψουλα , παιρνει ladose , επειδη το προτιμα , κ μου γραφει seroxat , επειδη το προτιμω , παρατηρωντας ομως οτι τα φαρμακα αυτα δεν εχουν ιδιαιτερο αποτελεσμα , κ μαλιστα ( λεει ) οτι σε κανουν απαθη , οποτε δεν εισαι ο εαυτος σου . Αλλα ειναι πολυ εντιμος κ σπανιος ανθρωπος .
    Συγχαρητηρια Μαρκελλα , που θιγεις ενα τετοιο θεμα , κ επικροτω τα γραφομενα σου στο επακρον .

θα μου πεις ποιος ειναι ,να παω κ εγω. το κυριο χαρακτηριστικο των καλων ψυχιατρων θεραπευτων ειναι η καταθλιψη , αλλοιως δεν εχουν συναισθηση με τον ασθενη
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    θα μου πεις ποιος ειναι ,να παω κ εγω. το κυριο χαρακτηριστικο των καλων ψυχιατρων θεραπευτων ειναι η καταθλιψη , αλλοιως δεν εχουν συναισθηση με τον ασθενη
    Κατερινακι , ευχαριστως να σου πω τα στοιχεια του , κ σωστο ειναι αυτο που λες οτι εχει συναισθηση με τον ασθενη , αλλα δεν μπορω να τον αξιολογησω ως προς την αποτελεσματικοτητα του , διοτι απο το 2010 που πηγα με καταθλιψη , σημερα συνεχιζω να εχω . Δεν λεω οτι φταει αυτος , αλλα εχω υποχρεωση να το πω . Ειναι στο Χαλανδρι .Αν επιμενεις παραυτα , πες το μου , κ θα σου δωσω πληρη στοιχεια .

Senior Member
    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΠΩΣ Η ΑΓΑΠΗΤΗ marian_m EINAI ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙΝΙΕΣ.........
    παντα μετα την βροχη βγαινει το ουρανιο τοξο!

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast