Results 1 to 14 of 14
Thread: σιχαθηκα τα χάπια ρε παιδιά..
-
16-02-2014, 15:40 #1
σιχαθηκα τα χάπια ρε παιδιά..
καλησπέρα εδώ και 6 μήνες είμαι σε φαρμακευτική αγωγή με rispelen και entact , τώρα τελευταία παρατηρώ οτι κάποιο απο τα 2 μου προκαλούν ενα άνχος επίσεις δεν μπορώ να κάνω τίποτα πχ μια εργασία η καποια δουλεια που χρειαζεται οργάνωση δεν έχω καθολου υπομονή και δεν μπορώ να καθαρίσω το σπίτι ουτε μπορώ να δουλεψω πλεον με όρεξη κοιμάμε απο της 8.30 το απογευμα και άλλα τετοια ωραία δεν αντεχω ρε παιδιά θελω να ζήσω ελευθερος!
- 17-02-2014, 00:18 #2
Κουραγιο φιλε μου η αληθεια ειναι οτι δεν επιτρεπεται να τα κοψεις ετσι κ δεν το επιτρεπει ο γιατρος πηγαινε να τον συμβουλευτεις να σου αλλαξει φαρμακο η δοσολογια
17-02-2014, 06:21 #3
Να τα κόψεις....!!!
Τι πάει να πει δεν επιτρέπεται?Ολα επιτρέποντε....
Ακου αδερφέ...εγώ πέρυσι τέτοια εποχή είχα χοντρό πρόβλημα και πήγα σε ψυχίατρο.Δεν πήγα σε ψυχολόγο ΠΡΩΤΟΝ γιατί ήμουν χάλια,νόμιζα ότι θα πάθω κάτι και ΔΕΥΤΕΡΟΝ που μυαλό για να ψαξεις ή να σκεφτείς τι θέλεις.
Ο τυπάς ο ψυχίατρος ήθελε απο την αρχή να μου δώσει χάπια και μέχρι να με πείσει να τα πάρω εκανε τάχα και τον ψυχαναλυτή.Παπαρια...
Εγώ του ξεκαθάρισα απο την αρχή ότι χάπια δεν παίρνω.Κι έτσι κι έγινε...Χάπια δεν πήρα ποτέ,του είπα να το βγάλει απο το μυαλό του και μετά απο 2-3 συνεδρίες που είδα ότι τελικα μόνο χάπια πουλάει και δεν έχει κάτι να μου πει,σταμάτησα να πηγαίνω και δουλεψα μόνος μου και με το δικο μου μυαλό.
Εν ολίγης το μόνο εύκολο ήταν να πάρω χάπια.Προς θεού δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον που κάνει φαρμακευτική αγωγή ή πρέπει οπωσδήποτε να κάνει...απλά πρέπει να πιέσουμε λίγο τον ευατό μας να δοκιμάσουμε και την άλλη λύση που μελλοντικά θα μας ικανοποιήσει.Θα κουραστούμε περισσότερο αλλά δεν θα εθιστούμε σε κάτι,ούτε θα αφήσουμε διάφορες ουσίες να ελέγχουν τους ευατούς μας και τα συναισθήματά μας...!!!
Αυτά
Προσωπικά είμαι πολύ περίφανος για τον ευατό μου που δεν πήρα τα χάπια εκείνη την μέρα παρόλο που ήμουν σε πολύ δύσκολη κατάσταση....
17-02-2014, 07:03 #4favvelGuestΠροσωπικά είμαι πολύ περίφανος για τον ευατό μου που δεν πήρα τα χάπια εκείνη την μέρα παρόλο που ήμουν σε πολύ δύσκολη κατάσταση....
Εδώ επεμβαίνω γιατί θέλω να πω ότι έχω δοκιμάσει το χωρίς φάρμακα και με φάρμακα και ξέρω πώς είναι..
Στην αρχή του προβλήματός μου υπήρχε κάποιος που ήταν κάθετος και μου έλεγε να μην πάρω φάρμακα..εγώ τα πήρα για 10 μέρες και μετά τα σταμάτησα επειδή είχα τύψεις..
Τις 10 αυτές μέρες ήδη είχα αισθανθεί αλλαγή προς το καλύτερο..Μετά που τα σταμάτησα άρχισε ο κατήφορος..Πήρα απότομα πολλά κιλά και ήμουν σε κατάσταση πανικού..
Μετά από λίγους μήνες τα ξαναπήρα για 1 μήνα αν θυμάμαι και τα ξανασταμάτησα..Μετά από 3 χρόνια άρχισα θεραπεία με άλλο γιατρό και έπαιρνα ό,τι μου έδινε για 2 χρόνια..Μετά έφυγα απ'αυτό το γιατρό και πήγα σε άλλον..Έπαιρνα ό,τι μου έδινε αλλά τα ξανασταμάτησα..Έκανα μια ωραία υποτροπή και αποσυντονίστηκα τελείως..Από τότε παίρνω τα φάρμακά μου κανονικά χωρίς να τα σταματήσω και έχω δει άσπρη μέρα..
Το συμπέρασμα είναι αν είναι να πάρεις φάρμακα μην τα σταματήσεις γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να πάθεις..
Ή θα πάρεις και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού ή δε θα πάρεις καθόλου..
Εγώ τώρα που είμαι καλά είμαι τυχερή γιατί έπαθα τόσες υποτροπές και από κάποιο σημείο και μετά αν τα σταματάς συνέχεια ο οργανισμός δεν μπορεί να επανέλθει..Εγώ ευτυχώς επανήλθα..Αλλά δε σου προτείνω να ακολουθήσεις το δικό μου δρόμο σε καμία περίπτωση..
Μία άλλη αλήθεια είναι ότι με τις αλλαγές που μου έκαναν συνέχεια στα φάρμακα είχα καταντήσει λίγο πειραματόζωο..Το ίδιο ισχύει και για σένα και για τον καθένα..
Μέχρι να βρει ο γιατρός τι σου ταιριάζει θα χρειαστεί ίσως να δοκιμάσεις πολλά φάρμακα..
Γι'αυτό αφού νιώθεις έτσι τώρα ίσως χρειαστεί να σου αλλάξει φάρμακα ο γιατρός..Συζήτησέ το μαζί του..
Ή απ'την άλλη μπορεί να χρειάζεται χρόνος για να δράσει το φάρμακο αν και δε νομίζω..πόσος χρόνος πια να χρειάζεται?θα έπρεπε ήδη να έχει δράσει..
Αυτό βέβαια που κοιμάσαι τόσο νωρίς και που δεν έχεις υπομονή το έχω κι εγώ..
Επίσης έχω και κάτι άλλο..βαριέμαι πάρα πολύ..εσύ βαριέσαι?
Εν τω μεταξύ δε μας είπες τι έχεις?δλδ πέρα από το τι κάνεις δε μας είπες πώς αισθάνεσαι..Πριν πάρεις τα χάπια δλδ δεν τα είχες αυτά που περιγράφεις?
Κι αν δεν τα είχες και πούμε πως αυτά είναι παρενέργειες απ'τα χάπια,ποιος ήταν ο λόγος που άρχισες να τα παίρνεις?προφανώς κάτι δεν πήγαινε καλά..
πώς ήσουν δλδ πριν πάρεις χάπια??
17-02-2014, 10:00 #5
Kαλημερα...
Να υποθέσω μόνο η πρώτη πρόταση είναι για εμένα ε?
Δεν έχω πάρει ποτέ χάπια στη ζωή μου....
Όσο γι αυτα που τα έχω με Β,δεν θα το αναλύσω...Τα λες μόνη σου.
Πειραματόζωο,χάπια,αλλα ο ενας άλλα χάπια ο αλλος,χάπια που να ταιριάζουν.....
Δεν έχω κάτι να πω και να εξηγήσω το μόνο που μπορώ να σου πω είναι οτι δεν έχω υποτροπες και χημείες ...
17-02-2014, 10:54 #6
- ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
καλα θα ηταν (αν δεν το εχεις ηδη κανει) να το συζητησεις με τον ψυχιατρο μηπως να σου αλλαξει αγωγη η να αλλαξει δοσολογια. Απο την δικια μου εμπειρια ξερω οτι οι ψυχιατροι πειραματιζονται αναγκαστικα δηλαδη υποθετουν πανω κατω συμφωνα με τα συμπτωματα τι αγωγη να σου δωσουν και αν αυτη δεν πιασει μετα απο ενα ευλογο χρονικο διαστημα στην αλλαζουν. Για μενα το θεμα ειναι να ειναι ξεκαθαροι δηλαδη να σου πουνε "ξερεις θα δοκιμασουμε αυτα τα χαπια αλλα στην πορεια αν δεν δεις βελτιωση θα δοκιμασουμε αλλη αγωγη". Η προηγουμενη ψυχιατρος μου μου εδινε αντικαταθλιπτικα για εντονο αγχος αλλα μετα 7 μηνες της ελεγα οτι δεν εβλεπα την βελτιωση που μου ειχε υποσχεθει. Οποτε ειχε "σκυλιασει" και συνεχεια μου ανεβαζε την δοσολογια γιατι δεν δεχοταν οτι αυτο το χαπι πιθανως δεν μοε βοηθουσε. Αυτος ο τυπος ψυχιατρου ειναι για μενα πολυ κακος τυπος ψυχιατρου.
Τωρα στην ψυχιατρο που παω της εχω ξεκαθαρισει απο την αρχη οτι θα δοκιμασω τις θεραπειες που θα μου προτεινει μεχρι να βρω ποια μπορει να με βοηθησει (το δικο μου βασικο προβλημα εχει να κανει με νευρωσεις σε εντερο στομαχι).
Ηδη δοκιμασα μια θεραπεια την οποια δεν αντεξα οποτε πηγαμε σε αλλο χαπι με ρυθμο 1 καθε δυο μερες ωστε να προσαρμοστει ο οργανισμος και αργοτερα θα αυξησουμε την δοση.
Οσο για τα υπολοιπα μηνυματα δικια μου γνωμη ειναι οτι υπαρχουν περιπτωσεις οπου καποιος μπορει να ξεπερασει το προβλημα χωρις χαπια (με η χωρις ψυχοθεραπεια) αλλα υπαρχουν και πολλες περιπτωσεις οπου η βοηθεια απο χαπια ειναι σημαντικη και απαραιτητη. Το οτι καποιος καταφερε να μην παρει χαπια και να βγει νικητης ειναι μια ιδανικη περιπτωση αλλα υπαρχουν ανθρωποι που εχουν καταρρευσει πραγματικα και χρειαζονται βοηθεια με φαρμακευτικη αγωγη.Ενταξει πολλα ακουγονται και γραφονται για τα αγχωλυτικα και τα αντικαταθλιπτικα χαπια οτι πισω απο αυτα κρυβοντσι μεγαλοβιομηχανιες αλλα πεστε μου ενα χαπι το πιο απλο παυσιπονο που απο πισω του δεν κρυβονται κερδη και συμφεροντα.
Κλεινω με αυτο που μου ειχε πει ενας ψυχιατρος οταν πηγα την μανα μου πριν χρονια και του ειπα οτι παιρνει χαπια πανω απο 30 χρονια. Η απαντηση του ηταν "και που νομιζεις οτι θα ηταν η μανα σου αν δεν υπηρχαν τα χαπια?". Η απαντηση μου ηταν ..."θα ειχε πεθανει"Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...
17-02-2014, 11:23 #7
Στο πρώτο μου ποστ διευκρίνισα ''Προς θεού δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον που κάνει φαρμακευτική αγωγή ή πρέπει οπωσδήποτε να κάνει...απλά πρέπει να πιέσουμε λίγο τον ευατό μας να δοκιμάσουμε και την άλλη λύση που μελλοντικά θα μας ικανοποιήσει.Θα κουραστούμε περισσότερο αλλά δεν θα εθιστούμε σε κάτι,ούτε θα αφήσουμε διάφορες ουσίες να ελέγχουν τους ευατούς μας και τα συναισθήματά μας...!!!'' αλλά εγώ δεν έχω ακούσει κάποιον ψυχίατρο που να μην έχει εκεί την λυση.Βασικά αυτή είναι η δουλειά του.Το θέμα είναι να διαχωρίζοντε οι καταστάσεις και οχι όποιος περάσει το κατώφλι της πόρτας αμέσως χάπια!!!
Επίσης το λέω για τους ευατούς μας κι όχι για το αν ειναι παιχνίδι των φαρμακοβιομηχανιών(όπως και το ότι βρέθηκε το χαπι του καρκινου αλλα δε το βγάζουν για κέρδη)....Σε τρυπάκια συνωμοσιών δεν μπήκα ποτέ κι ούτε πρόκειται.Δε με ενδιαφέρουν αυτα.Θεωρώ όμως ότι πολλοί δεν τα χρειάζονται και νομίζουν ότι τα χρειάζονται.Και δε λέω λόγια του αέρα έχω περάσει κι εγώ πολύ δύσκολες καταστάσεις με αυπνίες πολλών ημερών,ασιτίας και διαφόρων άλλων συμπτωμάτων!!!
17-02-2014, 13:41 #8
- ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
Κοιτα δεν ειναι το θεμα να μπλεξουμε σε αντπαραθεσεις.
Θα στο πω πιο απλα. Για πολλα χρονια νευριαζα που η μανα μου επαιρνε χαπια για τα ψυχολογικα της την μαλωνα της ελεγα χιλια δυο. Καποια στιγμη βρεθηκα και εγω σε μια δυσκολη κατασταση και αναγκαστικα να παρω αγωγη για να σταθω στα ποδια μου κυριολεκτικα. Οποτε αφου εζησα (και ζω) και εγω μια παρομοια κατασταση πλεον το βουλωνω γιατι ξερω οτι σε πολλες περιπτωσεις τα χαπια χρειαζονται. Αλλωστε ολοι οι σοβαροι ψυχιατροι στο λενε οτι ξερεις θα σου δωσω θεραπεια ωστε να σταθεις στα ποδια σου αλλα παραλληλα πρεπει να βρεις τι ειναι αυτο που σε καταστρεφει. Και πιστεψε με πολλες φορες θελει πολυ χρονο και κοπο να βρεις αυτο που σου βασανιζει την ψυχη.
ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ στα 45 θυμαμαι στην ζωη μου αλλες δυο φορες που περασα καταθλιπτικα επισοδεια τα οποια ομως τα ξεπερασα μονος μου χωρις την βοηθεια φαρμακων και γιατρων. Ομως δυστυχως για πολλους ανθρωπους δεν ειναι τοσο ευκολο να ξεπερασουν καποιο εντονο αγχοτικο η καταθλιπτικο επεισοδιο και λογικα θα πρεπει να στηριχθουν απο καπου απο την στιγμη που οι δικες τους ψυχολογικες δυναμεις δεν ειναι αρκετες.
Εγω ας πουμε παω και σε ψυχολογο και σε ψυχιατρο. Πριν ενα χρονο ξεκινησα την ψυχολογο η οποια ειναι εναντια στα χαπια και για καποιο διαστημα καταφερα και τα εκοψα. Ομως μετα απο καποιους μηνες αρχισα να μην την παλευω οποτε ξαναξεκινησα τα χαπια. Συμφωνω μαζι σου οτι πολλοι ψυχιατροι δεν εμβαθυνουν στο προβλημα και δινουν με μεγαλη ευκολια χαπια αλλωστε αυτο προσπαθω προσωπικα να ελεγξω. Δηλαδη να μην παιρνω χαπια γιατι σωνει και καλα μου τα εδωσε ο γιατρος αλλα να παρατηρω αν πραγματικα με βοηθανε η με χειροτερευουν.
Θελω να πω με αλλα λογια οτι ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικες ψυχικες δυναμεις και διαφορετικα προβληματα και υπαρχουν οι τυχεροι που καταφερνουν να ανταπεξερθουν με τις δικες τους δυναμεις αλλα υπαρχει και καποιος κοσμος που χρειαζεται το "δεκανικι" των φαρμακων για καποιο διαστημα ή ακομα και για μια ζωη.Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...
18-02-2014, 16:16 #9
καλησπέρα το θεμα ειναι οτι αισθάνομαι οτι πλέον δεν εχει να μου δωσει κατι άλλο το χαπι ειδικά το αντικαταθλιπτικο , ενταξει με εχουν βοηθίσει αρκετά όμως θα ήθελα να εχω ενα χρονοδιάγραμα για πόσο καιρό θα τα παίρνω , μπορει απλά να συνήθισα την δόση αλλα δεν ειναι εκεί το θέμα ,δεν αναζητώ την χαρά του χαπιού άλλα την πραγματική ευτυχία, αισθάνομαι οτι πατάω πλεον αρκετά στα πόδια μου , διαγνώσθηκα με γνωσιακή διαταραχή .
18-02-2014, 16:22 #10
εαν δεν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα ίσως χρειάζεται να αλλάξεις γιατρό.λες ότι σιχάθηκες τα χάπια σε 6 μήνες και αισθάνεσαι τόσο άσχημα..εγώ που κάνω αγωγή δηλαδή 2 χρόνια τι πρέπει να κάνω;
Μην μας ψυχοπλακώνεις έτσι αγαπητέ μου φίλε...
18-02-2014, 17:57 #11
δεν ειμαι ουτε χαρουμενος ουτε δυσαρεστημενος ειμαι αρκετά καλά μονο που δε μπορω να κανω σχέση , σεξ , να δουλεψω με παθος να οργανωθω δεν εχω υπομονή ειμαι ολη μερα σε ενα κρεββάτι και παιζω κανενα μπασκετακι στο xbox αντε μετα βίας παω κανενα γυμναστηριο υποθετω οπως ολοι εδω μεσα που παιρνουμε φάρμακα το θεμα ειναι οτι δε βλέπω ο γιατρος να μου λεει ποτε θα τα κόψω και ανησυχώ εδώ βλεπω οτι παιφτει πολυ χαπάκωμα 2 χρόνια και βάλε.. ρε παιδιά θα σαλτάρω αμα πάρω τόσα χρόνια φάρμακα μα το θεό!
18-02-2014, 18:30 #12
sun_night ποιο ειναι το προβλημα σου αν επιτρεπεται?
19-02-2014, 17:38 #13
25-02-2014, 03:29 #14
na rwthsw kati an pareis polla xapia apo ta xanax petheneis?