Results 106 to 120 of 128
Thread: το φαινομενο ' φορουμ '
-
25-04-2014, 17:07 #106
ΓΑΤΑ , οντως ο Γιωργος ειναι μια ευαισθητη ψυχη , τον εκτιμω πολυ σαν ανθρωπο , ειναι ταλαιπωρημενο παιδι , κ λιγοι μπορουν να καταλαβουν οτι εχει τις καλυτερες προθεσεις . Πραγματι , η κοινωνια ειναι ζουγκλα . Δεν το πιστευω οτι ειμαστε πιο αδυναμοι , εχω διαβασει οτι η κτθλψη στατιστιστικως πληττει τις 'ισχυρες προσωπικοτητες ' , κ πιο ευφυεις ανθρωπους . Ισως δεν ειναι καλο να καταλαβαινεις κ πολλα , ετσι νομιζω . Οσον αφορα εμενα , ποτε δεν χρειαστηκε να ' φαω ' κανεναν , πριν με φαει , οποτε μαλλον απορριπτεται αυτη η θεωρια . Σαν προσωπικοτητα , εχω αυτοκαταστροφικες τασεις , οταν ολα στραβωσουν ασχημα βεβαια . Νομιζω οτι εχουμε προδιαθεση σε αυτην την ασθενεια , κ αν παρουσιαστει μια ( σοβαρη ) αφορμη , θα εκδηλωθει , ειδαλλως οχι , πχ , οταν στρεσσαριστω πολυ , μα πολυ , παρουσιαζω ψωριαση , αυτο δεν σημαινει οτι οποιος στρεσσαριστει , θα παθει ψωριαση , εχω προφανως προδιαθεση . Τωρα κ εγω εικασιες κανω . Παντως πρεπει να πω , οτι κ εγω , ευαισθητος ειμαι , αν κ προσπαθω να το κρυβω , ισως να παιζει και αυτο ρολο . .
Να προσθεσω οτι σε οποιον φιλο-η λεω οτι εχω κτθλψη , λιγο πολυ μου λενε οτι κ αυτοι-ες εχουν κτθλψη , αρα ειναι ενας ορος που χρησιμοποιειται καταχρηστικως , δλδ αν καποιου δεν του παει η ζωη του οπως την σχεδιαζε ( κ σε ποιον παει ) αμεσως , εχω κτθλψη . Η πραματικη κτθλψη ομως ειναι μια σοβαροτατη ασθενεια , με πλειαδα συμπτωματων , που θεωρειται πλεον ενα ειδος αναπηριας . Ενα βιβλιο αυτοβοηθειας που εχω αρχιζει με την φραση ' η λεξη κτθλψη ειναι πολυ μικρη για να περιγραψει την σοβαροτητα αυτης της ασθενειας ' . Οσο για τα πραματικα αιτια , οι ερευνες εχουν επικεντρωθει σε αιτια οπως , δυσλειτουργια του λαβυρινθου , σε μια πρωτεινη με κωδικοποιημενη ονομασια , στους υπερηχους κ.ο.κ. δλδ κανεις δεν γνωριζει τα πραματικα αιτια . Αυτο που ειναι βεβαιον , ειναι οτι η ευμαρεια κ η ευκολη ζωη , μπορει να πυροδοτησει μια κτθλψη , αν κρινω απο την Σουηδια , που δεν υπαρχουν φτωχοι , κ ομως ειναι η μονη χωρα που η πρωτη αιτια θανατου ειναι οι αυτοκτονιες λογω κτθλψης . Δεν ειναι τυχαιο οτι στις κατ ' ευφημισμον , τριτοκοσμικες χωρες , τα ποσοστα κτθλψης ειναι μικρα .
Σευχαριστω για τα καλα σου λογια . Αγγελος .Last edited by Macgyver; 25-04-2014 at 21:10.
- 25-04-2014, 20:24 #107
25-04-2014, 20:49 #108
25-04-2014, 21:29 #109
ΓΑΤΑ , πολυ σωστα λες οτι η ηλικια παιζει μεγαλο ρολο . Οσο θυμαμαι τον εαυτο μου πριν 20 χρονια , λεω ' καλα , εγω ημουν αυτος , μπα αλλος θαταν ' , δεν υπαρχει κανενα υποκαταστατο της εμπειριας , ουτε ευφυια ουτε τιποτα . Το οτι αναθεωρεις συνεχως , ειναι ενδειξη εξυπνου ανθρωπου , μονο οι ' χαζοι ' δεν αναθεωρουν , ουτε ειναι βεβαιον οτι μεγαλωνοντας καποιος , θα μαθει απο τα λαθη του , η και θα ωριμασει . Οντας πλεον ' μεγαλος ' , χρησιμοποιω πολυ συχνα την εκφραση ' δεν το ξερω αυτο ' .
Last edited by Macgyver; 25-04-2014 at 23:05.
25-04-2014, 22:41 #110
Εχεις πολυ δικιο..και το εχω δει να μου συμβαινει αυτο που λες.Εγω βεβαια δεν ειχα συνειδητοποιησει οτι ημουν τοσο ρομαντικη κι ουτε σκεφτομουν οτι αυτο που με κανει τοσο δυσαρεστημενη με τον εαυτο μου ηταν αυτο ακριβως.
Τυφλη εμπιστοσυνη δεν ξαναδειξα κι ουτε προκειται.Οπως θα εχεις διαπιστωσει κι εσυ,δεν χρειαζεται να ειμαστε κακοι για να μη καταπινουμε αμασητο οτι πεφτει στο τραπεζι,ουτε ειναι δυσκολο πια να στηριζουμε τη γνωμη μας-δεν μιλαω για χαζοεγωιστικη ισχυρογνωμοσυνη- ειναι επιταγη πια κοντα στα σαραντα που ειμαι κι εγω,να εχεις καταληξει στο ποιος στα διαλα εισαι τι θες και πως θα βαδιζεις...:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
25-04-2014, 22:45 #111
Βρισκω κι εγω πιο δυνατους αυτους που δεν αφηνουν να φαγωθουν ...οχι αυτους που τρωνε για να μη φαγωθουν ,ειναι κατι που με δυσκολευει πολυ και τελευταια βλεπω πως νιωθω πολυ καλα οταν το καταφερνω χωρις να τσαλαπατησω την ταυτοτητα μου.
:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
27-04-2014, 20:03 #112
Φίλε Macgyver δεν είναι κακό να λέμε ότι δεν ξέρουμε κάτι. Μεγαλώνουμε μαθαίνοντας καθημερινά. Είναι μεγάλη μαγκιά να παραδεχόμαστε ότι δεν τα ξέρουμε όλα. Πάντως οι ηλικίες μας είναι σαν μια δεύτερη εφηβεία. Αμφισβητούμε, αναθεωρούμε, τρώμε σφαλιάρες, μαθαίνουμε, πονάμε και νιώθω ότι περνάω σε δεύτερη φάση την εφηβεία που με αλλάζει πάλι σαν άνθρωπο, ή να το πω πιο σωστά, με συμπληρώνει, μου προσθέτει, μου αφαιρεί, μου διορθώνει. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή που έπρεπε να αναθεωρήσω με έπιασε πανικός. Σαν να έχασα λίγο τις ΄΄σταθερές΄΄ μου. Τώρα όμως νιώθω πιο ώριμη και έχουν καταλαγιάσει οι φοβίες μου και αρχίζει να μένει μια γλυκιά αίσθηση.
Γιώργο δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου αλλά θα σου πρότεινα ταπεινά να αγαπάς πρώτος εσύ τον εαυτό σου γιατί έχω την εντύπωση ότι πιο πολύ εσύ τον βάζεις τιμωρία στη γωνία, παρά οι άλλοι. ΜΠορεί κάποιος να μην εγκρίνει να το πω έτσι τις επιλογές σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις σαν άνθρωπος. Να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να του δίνεις ένα ΄΄λουκουμάκι΄΄ για κάθε τι που καταφέρνεις καθημερινά, να απαλύνεις από μόνος σου τις πληγές σου. Το ότι παλεύεις να σταθείς στα πόδια σου και κάνεις τον αγώνα σου, σε κάνει πολύ πιο άξιο άνθρωπο από πολλούς που απλά ζουν επιφανειακά και χωρίς να τους αγγίζει τίποτα. Φιλικά.μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
29-04-2014, 06:32 #113
ΓΑΤΑ , δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο μαζι σου . Ναι οντως αναθεωρουμε , αμφισβητουμε , τα ερωτηματα πληθαινουν . Καποια στιγμη το παιρνεις αποφαση , οτι δεν υπαρχουν απαντησεις για τα παντα , απλως δεχεσαι την ζωη με τα καλα και τα κακα της . Χρησιμοποιω πιο συχνα τις εκφρασεις , δεν ξερω , ισως , μαλλον , πιθανον , μπορει . λες ? , γινεσαι πιο συγκαταβατικος , και πιο επιεικης με τους ανθρωπους , και εισαι σε θεση να κρινεις πιο αντικειμενικα . Οι αξιες και οι προτεραιοτητες αλλαζουν μορφη με τα χρονια .
29-04-2014, 14:27 #114
Και επέτρεψέ μου να προσθέσω ότι παίρνοντας απόφαση μερικά πράγματα ηρεμεί λίγο και η ψυχούλα μας. Μιλάω σύμφωνα με προσωπικές εμπειρίες και βιώματα. Με ανθρώπους όμως που μιλάω είτε στη δουλειά, είτε στην οικογένεια, είτε με φίλους, υπάρχει μια κοινή ομολογία ότι με τα χρόνια οι αξίες και οι προτεραιότητες αλλάζουν μορφή όπως πολύ εύστοχα είπες Άγγελε.
Καλή συνέχεια.μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
30-04-2014, 02:43 #115
ΓΑΤΑ , ηταν πολυ ενδιαφερουσα η ' συνομιλια ' μας . Ηθελα να μαθω που αποδιδεις τον προβληματισμο των νεων παιδιων , 17-25 χρονων , δεν βρισκουν νοημα , δεν διασκεδαζουν οπως εμεις παλαιοτερα , βεβαια ειναι πιο ωριμα απο μενα στην ηλικια τους , αλλα επειδη ειχα μια ελαφρα διαφωνια με καποιο μελος , αρρεν , καλοπροαιρετο , αν ο πολιτισμος ( κ οι ανθρωποι ) , προχωραει . Τι θεωρειται εξελιξη ? τα κομπιουτερ , τα κινητα , οι LED τηλεορασεις , κ γενικως η τεχνολογια ? ακομα και στην ιατρικη , προχωραει η ερευνα για ασθενειες , εμφανιζονται νεες θεραπειες για τις ασθενειες , οι ασθενειες πληθαινουν , και η συχνοτητα των ασθενειων , για διαφορους λογους ( δενχειαζεται να μπω σε λεπτομερειες ) και οι γιατροι ειναι περισσοτερο διεφθαρμενοι απο παλαιοτερα κ.ο.κ. Ο Αισταιν ειχε πει το περιφημο ' ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ , ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ' και ως γνωστον , πληθαινουν οι ανθρωποιπου πεινανε , αλλα το θεωρουμε φυσιολογικο , δεδομενο , και σφυραμε αδιαφορα . Κατι δεν παει καλα , καθολου καλα .
Οι ανθρωποι ησαν πιο ευτυχεις παλαια , αν κρινω απο την μαρτυρια του πατερα μου ( κ οχι μονον ) , που εζησε κατοχη , και χρονια χωρις τις τεχνολογιες του σημερα , παροτι γνωριζει να χρησιμοποιει υπολογιστες αριστα ,
Δεν ξερω τι αλλο να πω , προσαρμοζομαι στα δεδομενα του σημερα , αλλα δεν βλεπω περισσοτερη ευτυχια , τουναντιον .........
Βεβαια θα σπευσουν να με πετροβολησουν , καποιοι , αλλα εγω ξερω τι βλεπω .......Last edited by Macgyver; 30-04-2014 at 23:14.
01-05-2014, 00:25 #116
είναι πολύ ενδιαφερον οσα λετε, αληθεια, αν ο κοσμος σκεφτοταν, αν ο κοσμος εβαζε τέτοιες προτερεοτητες δεν θα είμασταν σε ένα κοσμο σχεδόν ουτοπικο?
ειδα ένα βιντεακι, συγκρηνε την συμπονια των ανθροπων με των σκυλιων!!οσο κι να ακούγετε γελειο! εδειχνε ένα σκυλακι που ατυχησε κι σκοτωθηκε σε έναν αυτοκινητοδρομο από καποια αμαξια, στην συνεχεια ένα άλλο σκυλι με παρατολμω κι επικυνδηνο σκοπο! διεσχησε τον δρομο κι μετεφερε με το στωματου το χτυπημενο σκυλο στην ακρη του δρομου! εδειξε ενδιαφερον για το άλλο σκυλι!!
απεναντίας , μετα εδειχνε καπου στην ανατολικη ασια ,ένα παιδακι οπου σε δρομο κεντρικης αγορας γεματη από κοσμο κι οχήματα ειχε την ατυχια το παιδακι να το πατησει ένα διερχομενο φορτηγακι!! με απανθρωπο κι τερατοδης τροπο ο οδηγος πατησε το παιδακι κι το πατησε ξανα κανοντας τον εληγμο για να φυγει!! αλλα το χειροτερο ηταν ότι αυτος ο οδηγος δεν ηταν η εξερεση!!δεν ηταν ο μεμονομενος εγκληματιας!!! στο βιντεακι φαινοταν από μια καμερα του δρομου ότι για πανω από 8-10 ωρες διερχομενοι οδηγοι -αν θυμαμαι καλα 2-3 αμαξια ξανα πατησαν την σωρο του μικρου παιδιου, κατά λαθος βεβαια αλλα δε σταματησε κανενας !!! υπηρξαν οδηγοι από δυκικλα που σταματαγαν αλλα απλος κοιταγαν την σορο του μικρου παιδιου κι συνεχεια εφευγαν!! πηγαιναν στις αναθεματησμενες υποχρεώσεις τους!! ακομα κι οι πεζοι περναγαν, το κοιταγαν κι εφευγαν!!! μια στιγμη ενας τυπος τραβηξε το παιδακι στην ακρη, το ακουμπησε σε κατι παλετες σαν να ηταν ένα μεγαλο σκουπιδι κι συνεχησε κι αυτος στις καταραμενες του υποχρεώσεις!!! ωσπου καποια κοπελα !!ωσπου εμφανηστικε ενας "ανθρωπος" μια κοπελιτσα κι το πειρε αγγαλια πηγαινωντας το παιδακι στο νοσοκομειο!!
το νεκρο κοριτσακι παραδοθηκε στην μαματου!! οπου εδειχνε σε βιντεο παλυ τους λιγμους κι την παραφρον μανα του να σπαει κι να αντιδρα σαν τρελη!! εσπαγε!! χτυπαγε!! φοναζε στην γειτωνια που σκοτωθηκε το κοριτσακι της!! και φυσικα ηταν λαθος της που εκανε ετσι ποτ φεροταν βιαια η μητερα,! αλλα ποιος να της πει τι?? ότι δεν φερετε ανθρωπινα?????
αυτος είναι ο σύγχρονος ανθρωπισμος οπου δυστυχφως φενετε σε κάθε κινηση μας, σε κάθε πραξη μας, ακομα κι εδώ μεσα σε πολύ μικρες βεβαια φασεις αλλα παντου φενετε!!
τελος θελω να πω αγγελε αυτό που λες, το εχω δει κι εγω, κι το νιωθω!! οσο μεγαλωνω μαθαινω ότι γνωριζω πολύ πιο λιγα!! η "μεγαλη γνωση είναι η αγνοια των οσων τελικα νομιζαμε ότι γνωρίζαμε"
01-05-2014, 12:00 #117
Γιωργο , το ποιος ειναι το πραγματικο ' θηριο ' , οι ανθρωποι η τα ζωα , σηκωνει πολυ συζητηση . Μουχει διηγηθει ο πατερας ιστοριες μου οπα το Καμερουν , που ξεκινησε να δουλευει απο το 1952 , τους πραματικα πολιτισμενους ανθρωπους τους συναντησε εκει . Ουτε τα ζωα τα ' αγρια ' σε πειραζουν αν δεν τα πειραξεις .
Οσο για το οτι μεγαλωνεις , κ αισθανεσαι οτι ξερεις λιγοτερα , που να φτασεις στην ηλικια μου . Φυσικα , αυτο δεν ισχυει για ολους , τις πιο πολλες φορες , η ηλικια φερνει μαζι της την αλαζονεια
01-05-2014, 16:56 #118
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα...................συν του γεγονότος ότι οι ισχυρές προσωπικότητες εξαιτίας του δυναμικού του χαρακτήρος τους,δεν ανέχονται εύκολα την ήττα και "πέφτουν"μόλις καταρρεύσει η πραγματικότητά τους.
Αυτο που ειναι βεβαιον , ειναι οτι η ευμαρεια κ η ευκολη ζωη , μπορει να πυροδοτησει μια κτθλψη , αν κρινω απο την Σουηδια , που δεν υπαρχουν φτωχοι , κ ομως ειναι η μονη χωρα που η πρωτη αιτια θανατου ειναι οι αυτοκτονιες λογω κτθλψης . Δεν ειναι τυχαιο οτι στις κατ ' ευφημισμον , τριτοκοσμικες χωρες , τα ποσοστα κτθλψης ειναι μικρα .
Αλλά γενικά η ευμάρεια πυροδοτεί τις ψυχικές ασθένειες,αυτό συμβαίνει. Γιατί αν χάσουν έστω 1 πράγμα χαλιούνται...οι τριτοκοσμικές χώρες δεν έχουν να χάσουν τίποτα-στο μηδέν βρίσκονται εκ προοιμίου.
01-05-2014, 17:10 #119
Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως Μακ,όσο και αν προχωράει η ιατρική βλέπουμε ότι δεν λύνονται τα προβλήματα υγείας,αλλά μάλλον πληθαίνουν,κάθε άνθρωπος που έχει κατάθλιψη- και αυτό το λέω για να το ακούω και εγώ-πρέπει να βρίσκει κίνητρα στη ζωή του-ερεθίσματα για να ξεφύγει από το πρόβλημα...τα πολλά φάρμακα δεν φέρνουν αποτέλεσμα.
01-05-2014, 17:54 #120
Ντιανα , συμφωνω και επι των δυο ποστ , διαφωνω δε καθετα με την πολυφαρμακια της Δυτικης ιατρικης . Πως εξηγηται ομως το φαινιμενο Ιαπωνια , που δουλευουν πολυ , αρα δεν εχουν χρονο να σκεφτουν , και ομως αυτοκτονουν 100/ημερα , σε πληθυσμο 130εκατομ. ?????
Δλδ δεν δουλευεις , κτθλψη , δουλευεις , παλι κτθλψη !!!!!!!!!
κορωνα κερδιζω , γραμματα χανεις......