οχι φωνες αλλα υπερφαντασια - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 39 of 39
    ΓΕΝΙΚΟΤΑΤΑ η αποψη μ ταυτιζεται με αυτο που κανω για την ψυχικημ ασθενια:1μισοακουω τον γιατρο μ2λειτουργω με βαση προγραμματος γενικης υγειας που ακολουθω κ εχω φτιαξει εγω ο ιδιος για τον εαυτο μ3προσπαθω να παιρναω με εξυπνο τροπο καλα.αποτελεσμα να ειμαι λειτουργικοςΠΑΝΤΩΣ κατατην ταπεινη μ γνωμη δεν εχει κατι ο εγκεφαλος διαφορετικο απο τους φυσιολογικους(αν εξαιρεσουμε την εξαιρετικα μικρη συρικνωση απο τα ψυχοφαρμακα) αλλα οτι ολα ειναι ψυχολογικα κ στο μυαλο μας.βεβαια το οτι ειναι στο μυαλο μας δεν ειναι καθολου μα καθολου παρηγορο...

Senior Member
    δεν ισχυει δηλαδη οτι υπερλειτουργουν τα δικτυα ντοπαμινης μας ; ή οτι εχει γινει μεγαλη και ισως λαθος καλωδιωση σε ορισμενα σημεια στον εγκεφαλο μας ;

τωρα καθαρα "συναισθηματικο" εγω δε το βλεπω. αλλιως δε θα μας πιανανε τα φαρμακα και μονο η ψυχοθεραπεια. αλλα η ψυχοθεραπεια σπανια πιανει ενω τα φαρμακα στους περισσοτερους.

βεβαια απλως αναισθητοποιουμαστε. αλλα εγω νομιζω οτι η υπερλειτουργια των δικτυων της ντοπαμινης ειναι κατι το οργανικο.

σαν να λες οτι δεν υπαρχει αλτσχαϊμερ αλλα ειναι θεμα συναισθηματων..

αμα ηταν θεμα συναισθηματικο-ψυχολογικο τοτε οποιοι επαιρναν ναρκωτικα δε θα ειχαν ψευδαισθησεις οπως οι σχιζο.

τα φαρμακα ειναι μαλλον κατι σαν δεκανικι για να λειτουργουμε κανονικα..

βασικα εγω δε τα πολυχρειαζομουνα οταν τα πηρα για πρωτη φορα αλλα μετα τα συνηθισε ο οργανισμος μου και τωρα δε μπορω χωρις αυτα.

σαν να σου δινουν ενα δεκανικι και μετα το συνηθιζεις και δε μπορεις χωρις αυτο.

τουλαχιστον ειμαστε κουλ οτι και να μας συμβει και βοηθανε και στην καταθλιψη..

μειζονα ηρεμιστικα λεγονται και οντως ειναι ετσι.. βλεπω αλλους να αγχωνονται και εγω ειμαι κουλ..
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    ΓΕΝΙΚΟΤΑΤΑ η αποψη μ ταυτιζεται με αυτο που κανω για την ψυχικημ ασθενια:1μισοακουω τον γιατρο μ2λειτουργω με βαση προγραμματος γενικης υγειας που ακολουθω κ εχω φτιαξει εγω ο ιδιος για τον εαυτο μ3προσπαθω να παιρναω με εξυπνο τροπο καλα.αποτελεσμα να ειμαι λειτουργικοςΠΑΝΤΩΣ κατατην ταπεινη μ γνωμη δεν εχει κατι ο εγκεφαλος διαφορετικο απο τους φυσιολογικους(αν εξαιρεσουμε την εξαιρετικα μικρη συρικνωση απο τα ψυχοφαρμακα) αλλα οτι ολα ειναι ψυχολογικα κ στο μυαλο μας.βεβαια το οτι ειναι στο μυαλο μας δεν ειναι καθολου μα καθολου παρηγορο...
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Banned
    αμα ηταν θεμα συναισθηματικο-ψυχολογικο τοτε οποιοι επαιρναν ναρκωτικα δε θα ειχαν ψευδαισθησεις οπως οι σχιζο...
    έτσι ακριβώς.

Quote Originally Posted by maus View Post
    δεν ισχυει δηλαδη οτι υπερλειτουργουν τα δικτυα ντοπαμινης μας ; ή οτι εχει γινει μεγαλη και ισως λαθος καλωδιωση σε ορισμενα σημεια στον εγκεφαλο μας ;

τωρα καθαρα "συναισθηματικο" εγω δε το βλεπω. αλλιως δε θα μας πιανανε τα φαρμακα και μονο η ψυχοθεραπεια. αλλα η ψυχοθεραπεια σπανια πιανει ενω τα φαρμακα στους περισσοτερους.

βεβαια απλως αναισθητοποιουμαστε. αλλα εγω νομιζω οτι η υπερλειτουργια των δικτυων της ντοπαμινης ειναι κατι το οργανικο.

σαν να λες οτι δεν υπαρχει αλτσχαϊμερ αλλα ειναι θεμα συναισθηματων..

αμα ηταν θεμα συναισθηματικο-ψυχολογικο τοτε οποιοι επαιρναν ναρκωτικα δε θα ειχαν ψευδαισθησεις οπως οι σχιζο.

τα φαρμακα ειναι μαλλον κατι σαν δεκανικι για να λειτουργουμε κανονικα..

βασικα εγω δε τα πολυχρειαζομουνα οταν τα πηρα για πρωτη φορα αλλα μετα τα συνηθισε ο οργανισμος μου και τωρα δε μπορω χωρις αυτα.

σαν να σου δινουν ενα δεκανικι και μετα το συνηθιζεις και δε μπορεις χωρις αυτο.

τουλαχιστον ειμαστε κουλ οτι και να μας συμβει και βοηθανε και στην καταθλιψη..

μειζονα ηρεμιστικα λεγονται και οντως ειναι ετσι.. βλεπω αλλους να αγχωνονται και εγω ειμαι κουλ..
    ειναι ικασια με την αυξημενη ντοπαμινη.δεν ειναι επιστημονικο το παραδεχονται ολοι οι ψυχιατροι οτι απλα τους εξυπηρετει.τελος εγω περισσοτερο απο κατι πιστευω οτι πρεπει επιστημονικα πλεον πρεπει να βρουν το αιτιο η τουλαχιστον να το προσεγιζσουν καλυτερα με ποιο εξειδικευμενη ικασια! διοτι με την ικασια ντοπαμινης ειναι σαν να ποναει το ποδι κ το κοβουμε για να μην ποναει
    Last edited by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817; 04-05-2014 at 04:17.

Senior Member
    το αιτιο της σχιζοφρενειας θεωρω οτι ειναι ψυχολογικο και συναισθηματικο, σε πολλους πριν την ασθενεια προυπαρχει η καταθλιψη! πολλα ψυχοτραυματικα γεγονοτα ειναι ικανα να προκαλεσουν την σχιζοφρενεια. Δεν ξερω για τα ατομα που πασχουν εδω αλλα εχω γνωρισει ατομα με αυτην την παθηση να εχουν περασει ψυχοτραυμτικα γεγονοτα που δεν μπορεσαν να τα διαχειριστουν και αρρωστησαν.
    σαφως οταν υπαρχει ψυχικη διαταραχη η συσταση του εγκεφαλου μεταβαλλεται καποιες ουσιες εκκρινονται περισσοτερο καποιες λιγοτερο! εγκεφαλικη βλαβη θα μπορουσαμε να πουμε οταν υπαρχει νοητικη υστερηση, αυτισμος κ.αλλες τετοιου ειδους διαταραχες.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Senior Member
    Το οτι υπαρχουν καποια συμπτωματα που ειναι κοινα και τα ονομασαν "σχιζοφρενια" , δεν σημαινει απαραιτητα οτι εχουμε να κανουμε και με μια ασθενεια. Ειναι ισως υπεραπλοποιηση , μια ταμπελα εκει που θα επρεπε να υπαρχουν χιλιες -δυο και που στην ουσια δεν θα αποσκοπουσαν και πουθενα μιας και οι θεραπειες ειναι κοινες ως εχει. Σαν να πηγαινεις στο γιατρο και να λες εχω πυρετο .... αυτο ειναι το συμπτωμα αλλα στην προκειμενη δεν το ονομαζει "πυρετια" , αλλα ψαχνει τι ειναι αυτο που φταιει. Μονο που στον εγκεφαλο τρεχα- γυρευοπουλος. Τουλαχιστον αυτη ειναι η γνωμη μου.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Kαι εγω τεινω να πιστεψω πως πιο πολυ ειναι ενα εγκεφαλικο βραχυκλωμα, οχι τιποτα αλλο δεν μας αφηνει και να την βρουμε βρε αδερφε μου.....

Senior Member
    Αν λυγισεις το χερι σου και το αφησεις λυγισμενο για πολυ καιρο μετα θα δυσκολευτεις να το ισιωσεις θα παθει αγκυλωση καπως ετσι ειναι και με την ψυχικη ασθενεια οσο πιο πολυ εμμενουμε σε αρνητικες σκεψεις και δινουμε πολυ βαση και ζουμε με αυτες τοσο πιο δυσκολο ειναι μετα να ξεφυγουμε.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

NAI einai na mhn to skefteis pote...

Page 3 of 3 FirstFirst 123