Ενδιαφερον Αρθρο : ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 42
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    εγω παντως σε περιοδο που ημουν 'φουλ εμπλοιμεντ'(πολυτεχνειο, εσιντιελ μαθηματα οδηγησης κ δουλεια 8ωρο) ξεσπασε ολη αυτη η 'υπερπροσπαθεια' κ επαθα ψυχωση μεσω του ψυχωτικου μ επεισοδιου.αρα γιατι να μην αναρωτηθουμε οτι τα ωραια πραματα στην ζωη τλκ μας χαριζονται?μια αποψη λεω μονο...Κ αλιμονο δεν συμφωνω με τον μακριδακη οτι ολα μας τα διδαξαν λαθος.ολα?μα ολα?μπαααα...!ΥΓ θυμηθικα(βεβαια σχεδον ασχετο με το θεμα) ενα μεγαλο ψυχιατρο που αναρωτιοταν πως ειναι δυνατον να μην ξυπναει απο την 'ψυχωση' του ενας ασθενης του παρολα τα φαρμακα τις συνεδριες κ τα ηλεκτροσοκ.αναρωτιοταν πως ειναι δυνατον η ψυχωση να παραμενει.στο τελος ξερετε τι εγινε?επαθε κ ο ιδιος και...αυτοκτονησε
    Εσύ πάντως απ'όσο ξέρω την ντρόγκα την έπινες πολλά χρόνια σωστά;
    Λογικό το βλέπω να έχεις ψύχωση...δε ήξερες ότι το μαύρο καίει το μυαλό;

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Συμπέρασμα: Λύση, είναι η αυτογνωσία, αλλά κι ένα καλό ανοσοποιητικό, γιατί τα πάντα όλα είναι
    χημεία κι ενέργεια.

Σε αυτό θα συμφωνήσω πάρα πολύ....για όλα τα υπόλοιπα σηκώνει και κουβένται πολλή.
    Ο άνθρωπος που είχες τηνν τύχη να συναντήσεις,ήταν ψυχίατρος;

Quote Originally Posted by maus View Post
    Βασικα δε μετραει μονο η διατροφη. περισσοτερο μετραει το περιβαλλον να ειναι καθαρο στη φυση, ο καθαρος αερας, οι καλες σχεσεις με τους συνανθρωπους και η γυμναστικη.

Τοτε το κατωφλι για να αρρωστησεις ανεβαινει νομιζω..

Αλλα περιμενεις στην Αθηνα να μην τρελαθεις ετσι οπως ειναι ; Κανενας λογικος δεν αντεχει αυτη τη τσιμεντουπολη που ειναι μια χαβουζα με νεφος.

Η Ελλαδα ειναι ωραια αλλα μονο στην επαρχια.

Εσυ ειχες παει σε εναν ειδικο ομως ; Γιατι μετραει να ξερει ο ιδιος και οχι απλως να εχει διαβασει ενα βιβλιο. Επισης οτι ισχυει για τον ενα ασθενη μπορει να μην ισχυει για τον αλλο.

Εμενα παντως με βοηθαει η βιταμινη C σε υποτροπη παρα πολυ. Αλλα ιδιως αμα φρεσκα προϊονα πορτοκαλια κλπ.

Τωρα για το οτι ειναι ψυχολογικη αρρωστεια εγω διαφωνω καθετα. Σωματικη αρρωστεια ειναι οπως ολες οι αλλες. Οι υποδοχεις ντοπαμινης μας, για τον ενα ή αλλο λογο τα εχουν παιξει.

Μπορεις να το παθεις και αμα πινεις πολυ καφε κλπ. που ειναι κατι σωματικο. Αλλοι ειναι ευαισθητοι και εχουν περασει δυσκολες καταστασεις και ετσι τρελαθηκαν.

Ισως και το συμπαν να οδηγει μερικους που ειναι εξυπνοι να καιγονται. Εσυ νομιζεις οτι μια φορα καμμενος για παντα καμμενος ;
    ναι μια φορακαμενος για παντα καμενος.αλλα μπορουμε να παιρναμε καλα κ να εχουμε την σωματικη μας υγεια

Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    1.γενικα σε οτιδηποτε το λιγο τονονει το πολυ καιει 2.εσυ το ηξερες η θα μου πεις οτι δεν δοκιμασες? 3.δεν απαντω στην ερωτηση.γτ ειναι προσωπικο δεδομενο. 4.τωρα χωρις πλακα ξερεις οτι εμεινα ορφανος απο τους 2 γονεις μικρος? 5.μην υποτιμας αυτο που ειπα 6.μην υπεραπλουστευεις αυτο που δεν μπορεσαν να βρουν σαν αιτιο τι φταιει γενικα κ ειδικα μεγαλη γιατροι ...

και 7ον μην γινεσαι κακια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    και 7ον μην γινεσαι κακια...
    Το κακιά που το είδες;
    Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι το χόρτο καίει το μυαλό,δεν χαίρομαι για την ψύχωσή σου,ούτε υπονόησα κάτι τέτοιο...
    Για όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ.

αλλά και οι διάφορες ψυχώσεις με τα σημερινά μέσα υπεραπλουστεύονται,αν είμαι σωστή....
    επειδή όμως θα κλείσω για νάνι,μην είσαι αρνητικός σε άλλες θεραπείες-είτε είναι διατροφή-είτε κάτι άλλο που δεν το έχεις σκεφτεί

Καλό βράδυ.!

καλο βραδυ

μαους οσο κ να σε συμπαθω δεν μπορω να δεχτω με τπτ οτι ειναι σωματικη η αρρωστεια μας...

μπορει καλιστα γτ ανθρωπος πχ με τελεια σωματικη υγεια να εχει αρρωστο μυαλο οπως κ το αντιθετο.δες πχ τον στιβεν χοκινγκ η υγεια του η σωματικη σκατα(σκεψου μονο σε τι κατασταση ειναι η καρδια του που δεν περπαταει δεκαετιες...) ενω το μυαλο του ρολοι ελβετιας...

favvel
    Guest
    παραθέτω εδώ μια πηγή σχετικά με το τι κάνουν τα φάρμακα και πώς μπορεί κάποιος να τα κόψει σιγά σιγά..http://http://www.willhall.net/files...uide-Greek.pdf
    Εδώ στο κεφάλαιο "τι κάνουν τα φάρμακα αυτά στον εγκέφαλό σου" λέει ότι αλλάζουν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών,οι οποίοι είναι χημικές ουσίες που αλλάζουν λέει τη ροή του αίματος και την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και είναι οι ουσίες με τις οποίες επικοινωνούν μεταξύ τους όλα τα νευρικά κύτταρα μαζί με τα εγκεφαλικά..
    Όταν αλλάζουν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών αναγκάζονται και οι υποδοχείς των κυττάρων να συρρικνωθούν ή να μεγαλώσουν σε αριθμό προκειμένου να προσαρμοστούν στην αλλαγή..
    Τέλος πάντων το συμπέρασμα είναι ότι άμα έχεις κατάθλιψη και είσαι πεσμένος σου δίνουν φάρμακα που ανεβάζουν τα επίπεδα της σεροτονίνης και που μειώνουν τον αριθμό των υποδοχέων σεροτονίνης ενώ άμα έχεις ψύχωση σου δίνουν φάρμακα που κατεβάζουν τα επίπεδα ντοπαμίνης και αυξάνουν τον αριθμό των υποδοχέων ντοπαμίνης..αυτό που είπες κι εσύ Δημήτρη17817 με άλλα λόγια δλδ..απλά το έγραψα εδώ για να το καταλάβω κι εγώ πιο πολύ..

Τώρα μπορεί πράγματι τα φάρμακα να είναι αναγκαία για να αντιμετωπίσει κάποιος το ψυχωσικό επεισόδιο όμως θεωρώ πως όταν κάποιος τα παίρνει για πολύ καιρό του δημιουργούν άλλα προβλήματα ακόμα κι αυτά που τώρα λένε πως είναι αθώα και πως δεν έχουν καμία παρενέργεια όπως μου λένε εμένα για το abilify..
    Δεν είναι ότι δεν έχουν καμία παρενέργεια απλά μπορεί να επηρεάζουν το άτομο μακροπρόθεσμα οπότε να μην έχουν εντοπίσει αυτήν την παρενέργεια επειδή είναι πολύ μακρινή στο μέλλον..Συγκεκριμένα για τα φάρμακα νέας γενιάς το κείμενο αυτό λέει ότι μπορεί να ευθύνονται για εμφάνιση διαβήτη ή μεταβολικό σύνδρομο απλά δεν το λένε..

Επίσης σου λέει πώς να κόψεις τα φάρμακα σιγά σιγά..δε θα το γράψω εδώ για να μη μου πει κανείς πως επηρεάζω ανθρώπους με πρόβλημα σοβαρό..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Σωπα ρε μαγκα το μαυρο λεγεται και ντρογκα??
    Και για πε μαγκα μου, που ξερεις οτι αυτο του προκαλεσε την ψυχωση? Επειδη το λενε βιβλια και αρθρα και καποιος γιατρος εβγαλες κι εσυ το συμπερασμα οτι το μαυρο του προκαλεσε την ψυχωση και του το χτυπας κι ολας? προφανως εκει φαινεσαι κακο μαγκακι!!!!
    Last edited by ftatl; 09-05-2014 at 09:53.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

ΟΣΟ πιο σιγα τα κοψεις τοσο πιο αργα θα ερθει η υποτροπη αρα παλι δεν κανει να τα κοψουμε τελειως τουλαχιστον...ηθελα επισης να πω οτι πολλες φορες το μυαλο ενος ανθρωπου δυναμωνει για να καλυψει την σωματικη αδυναμια αρα κατα την γνωμη μ παντα κ με βαση αυτο το παραδειγμα δεν εχει να κανει η σωματικη υγεια με ψυχικη.ειναι τελειως αλλο πραγμα σχεδον...

Senior Member
    μια χαρά τα λέει η diana για το χορτο.κάποιοι θέλετε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.όλες οι ουσίες όπως χόρτο, κοκαΐνη, κάπνισμα, ακόμα και ο καφές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ψυχικής φύσεως.

Senior Member
    Quote Originally Posted by paoki View Post
    μια χαρά τα λέει η diana για το χορτο.κάποιοι θέλετε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.όλες οι ουσίες όπως χόρτο, κοκαΐνη, κάπνισμα, ακόμα και ο καφές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ψυχικής φύσεως.
    κυριο ρολο παιζει η ψυχοσυνθεση του καθε ατομου και στο πως αντιδρα στα βιωματα του.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Senior Member
    δεν παίζει κανένα ρολο η ψυχοσύνθεση στην γένεση ψυχασθένειας.το μονο που κάνει η ψυχοσύνθεση-χαρακτήρας είναι να σε κατατάξει σε μια από τις παρακάτω κατηγοριες όταν ασθενήσεις

1) τα παρατάω
    2) κρατάω παθητική στάση
    3) ψάχνω λύση

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast