Results 16 to 30 of 50
Thread: Εμμονικό σύνδρομο και αγάπη....
-
30-05-2014, 18:49 #16
Εχεις μαθει κατι αλλο απο τοτε που εφυγες απ το σπιτι εκτος απ το μηνυμα που εστειλες? καποιο νεο? οτιδηποτε.
- 30-05-2014, 18:51 #17
Νομίζω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον πείσεις να ακολουθήσει την αγωγή του ή αν θεωρείς πως αυτή η μέθοδος δεν τον βοηθά επισκεφτείτε κάποιον άλλον ψυχίατρο...
Είναι πολύ ευαίσθητο ζήτημα αλλά πιστεύω πως θα βρει την άκρη.
30-05-2014, 18:54 #18
Συμφωνα με τους γιατρους τα ξεσπασματα θυμου θεωρουνται και αυτα οτι κρυβουν καποια ψυχικη αρρωστεια.
Τα φαρμακα θα τον ηρεμησουν αλλα παραλληλα ισως και να μειωσουν τη δημιουργικοτητα και εκδηλωτικοτητα του. Αλλα αμα περιμενεις λιγο θα ανακαμψει και μπορει
να ζησει ανετα μια ευχαριστη ζωη μαζι σου. Ειναι ολα θεμα υπομονης και να παιρνει τα φαρμακα του ευλαβικα.
Αμα εκανε ζομπι το Zyprexa ισως χρειαζονταν να περιμενει λιγο , γιατι τους πρωτους μηνες (ξερω απο εμενα) εισαι περισσοτερο ζομπι αλλα μετα σιγα σιγα γινεσαι πολυ καλυτερα.
Μερικοι που παιρνουν Ζυπρεξα απο το φορουμ λενε οτι ειναι σαν να μη παιρνουν τιποτα.
Στην αρχη οι γιατροι δινουν μια μεγαλη δοση , που σε κανει ζομπι, και μετα οταν σταθεροποιηθεις σου ελαττωνουν τη δοση και πας σε μια δοση συντηρησης που συνηθως ειναι καλα ανεκτη
και θα μπορει να ειναι μια χαρα.
Απλα θα πρεπει να τηρει να παιρνει τα φαρμακα του καθε μερα.
Εναλλακτικα υπαρχουν και ενεσεις που γινονται μια φορα το μηνα και ειναι για οσους δε τηρουν τη φαρμακευτικη τους αγωγη. Οποτε μαλλον αυτο θα χρειαζεται.
Ειναι κριμα να τυρρανιεται ενω στην εποχη μας υπαρχει λυση. Πες του να κανει υπομονη τους πρωτους μηνες και μετα θα τα ελαττωσει σιγα σιγα τα φαρμακα ο γιατρος. Το ξερουμε αυτο ολοι μας εδω μεσα στο φορουμ.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
30-05-2014, 18:54 #19
kerasi: δεν επεδίωξα να ξαναεπικοινωνήσω μαζί του, γιατί έκρινα πως οποιαδήποτε άλλη προσπάθειά μου επικοινωνίας, ίσως τον τάραζε περισσότερο, γιαυτό τον άφησα να ηρεμήσει...αν ηρεμήσει
οι δικοί του επικοινωνησαν μαζί μου, λέγοντάς μου οτι έχει απομονωθεί και ζητά την ησυχία του...πέραν αυτού δεν ξέρω τίποτα αλλο για το πώς είναι....
justanotherday: δυστυχώς δεν πρόλαβα να το κάνω....όταν είναι στη φάση αυτή με τις εμμονικές ιδέες (σαν να σκαλώνει το μυαλό του σε μια λέξη και να τον ταράζει οτιδήποτε του πεις)
αυτός είναι και ο λόγος που είμαι σε απόγνωση, μη ξέροντας τι να κάνω εκτός απο το να περιμένω....δεν ξέρω και γω τι να περιμένω!
30-05-2014, 18:57 #20
Eγω πιστευω παντως οτι στρεσαρεται απο τη δεσμευση γιατι δεν εισαστε και παιδακια και μαλλον πιεστηκε και απ αυτο. Εφοσον εχει ηδη ενα γαμο και παιδια ειναι δυσκολη κατασταση. Δεν ξερω αν εσυ εστω εμμεσα πιεσες προς αυτη την κατευθυνση, τυπου οτι καπου πρεπει να καταλαξει αυτη η συγκατοικηση.
30-05-2014, 18:57 #21
Maus: Ήταν τόσο κάθετος στο να κόψει τα ζυπρέξα....που δεν σήκωνε συζήτηση το θέμα.
Δυστυχώς αν το ήξερα και γω οτι σταματώντας τα, θα έφτανε σε αυτήν την κατάσταση, θα είχα επιμείνει περισσότερο....παρασύρθηκα βλέποντάς τον να λειτουργεί κανονικά στην καθημερινότητα, γιαυτό το ανέβαλλα, μη θέλοντας να τον πιέσω απότομα...Αυτό ήταν το δικό μου λάθος στην ολη ιστορία. Αν έπαιρνε ακόμα τα zyprexa, πιστεύω πως δεν θα έφτανε εδω που έφτασε....
30-05-2014, 18:58 #22
kerasi....όχι δεν επρόκειτο για κάτι τέτοιο, δεδομένου οτι τέτοιες κρίσεις πάθαινε και προτού υπάρξουμε ως ζευγάρι.
Μακάρι να ήταν έτσι...θα ήταν πιο απλά τα πράγματα για όλους.
Όχι, πιέσεις δεν δέχτηκε απο μένα. Ίσα ίσα ήμασταν πολύ χαλαροί και κατασταλαγμένοι σε αυτά τα θέματα. Εκτός του οτι τα παιδιά του είναι πολύ μεγάλα πια για να τον απασχολούν τέτοια ζητήματα.
30-05-2014, 19:00 #23
Μαλιστα, καταλαβαινω πως αισθανεσαι.
Εισαι προθυμη να τον πλησιασεις, ή πιστεύεις πως θα ήταν καλύτερο να σε προσεγγίσει εκείνος όταν νιώσει έτοιμος;
Επειδή δεν έχω βιώσει κάτι ανάλογο, δεν είμαι σε θέση να σε συμβουλέψω, απλώς στη θέση σου θα προσπαθούσα να του δείξω πως βρίσκομαι δίπλα του και πως θέλω το καλό του
30-05-2014, 19:02 #24
Φυσικο ειναι να αντιδρασει , κανεις δε θελει αυτα τα φαρμακα.
Αλλα αμα δε μπορει να λειτουργει στην καθημερινοτητα τοτε αυτα θα τον στηριξουν.
Ολα ειναι θεμα χημειας και δοσης.
Στην αρχη ειναι δυσκολα αλλα μετα οταν μειωθει η δοση ειναι ολα καλυτερα.
Δεν αξιζει να τυρρανιεται , πρωτα απο ολα για τον ιδιο αλλα και για τη σχεση σας κατα δευτερον.
Οι δικοι του να επιμεινουν να παρει τα φαρμακα.
Το καλυτερο πιστευω ειναι να κανει την ενεση μια φορα το μηνα.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
30-05-2014, 19:04 #25
Είμαι πάντα πρόθυμη να τον πλησιάσω.....απλά δεν θέλω να τον ταράξω
ή ίσως δεν πρέπει να τον ταράξω.
Ειλικρινά δεν ξέρω πώς να τον αντιμετωπίσω....έδειχνε να έχει τόση οργή που δεν μου αφήνει περιθώρια προσέγγισης.
Το πρώτο που με ανησυχεί, είναι οτι αυτή τη φορά, η κρίση του και η απομάκρυνσή του κράτησε περισσότερες μέρες....
30-05-2014, 19:05 #26
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
30-05-2014, 19:07 #27
maus....χτύπησες φλέβα....
οι δικοί του δεν αντιλαμβάνονται καν το μέγεθος του προβλήματος....
και το καταλαβαίνω....είχα στην οικογένειά μου άνθρωπο με διπολική διαταραχή, και η οικογένεια (πλην εμού) ήταν σε άρνηση για να κατανοήσει το τι ακριβώς του συμβαίνει.
Δυστυχώς, σε αυτό το κομμάτι, οι δικοί του δεν θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν. Το προσπάθησα στην τελευταία μας επικοινωνία, αλλά το αντιμετωπίζουν σαν κάτι που θέλουν να μείνουν έξω απ' αυτό....
30-05-2014, 19:19 #28
Δεν πας μια επισκεψη απ το γιατρο που τον παρακολουθει να του πεις οτι δεν παιρνει τα φαρμακα? Γιατι παιζει να πηγαινει και να λεει δεν εχω τιποτα ή τα παιρνω ενω να μην τα παιρνει. Μπορει να του προτεινει και αλλαγη μεχρι να βρει αυτα που θα τον πιασουν. Αμα του λεει αλλα πραγματα ομως πως να το ξερει και ο γιατρος?
30-05-2014, 19:24 #29
Αυτό ναι είναι μια καλή προσέγγιση.
Το κατά πόσο θα παραβιάσει ο γιατρός του το ιατρικό απόρρητο ίσως να είναι θέμα, αλλά πιστεύω εφόσον θα του πω οτι γνωρίζω την κατάσταση, να δεχτεί να τον βοηθήσει εκείνος άμεσα -αν γίνεται.
Ξέρω απο πρώτο χέρι πόσο πλασματικά μπορεί να παρουσιάσει την κατάσταση στο γιατρό του καθώς και τις "δοκιμές" των κοκτέιλς φαρμάκων μέχρι να αρχίσουν να επιδρούν θετικά.
30-05-2014, 19:29 #30
Ο γιατρος δεν παραβιαζει το απορρητο. Δε θα πας να ρωτησεις για τον ασθενη. Εσυ θα πας και θα πεις θελω να σας μιλησω για εναν ασθενη σας, εχουμε μια σχεση, κανει αυτα κι αυτα κλπ. Γιατι πολλοι πανε στο γιατρο και τα λενε ολα τελεια.