Αλλαζω? - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 13 FirstFirst ... 210111213 LastLast
Results 166 to 180 of 182

Thread: Αλλαζω?

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Ότι δεν αλλάζει, χορταριάζει.
    Η αλλαγή είναι ο τρόπος της Φύσης.
    Προσωπικά, αντί του όρου «αλλαγή» θα προτιμούσα τον όρο «εξέλιξη».

Εξελίσσομαι = Αλλάζω προς κάποιον στόχο/σκοπό που έχω ορίσει ως προορισμό. Ο προορισμός του καθενός εξαρτάται από το νόημα που έχει δώσει στη ζωή. Κάποιος θα μπορούσε για παράδειγμα να βάλει σκοπό της ζωής του να γίνει καλύτερος άνθρωπος, ή να γνωρίσει τον εαυτό του και τις δυνατότητές του, ή να ενωθεί με τη συμπαντική ψυχή (δύσκολο, εκτός αν είσαι ο Βούδας), ή να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Ο σκοπός καθορίζει την πορεία της εξέλιξης. Βέβαια, μπορεί κάποιοι να βάλουν για σκοπό της ζωής απλά να περνάνε καλά. Αυτοί μάλλον δεν θα πάνε μακριά…

Ο προορισμός δεν είναι το μόνο που έχει αξία. Ο Οδυσσέας είχε συνεχώς στο μυαλό και στην καρδιά του την Ιθάκη, αλλά μάζεψε εμπειρίες στην πορεία. Το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό (ο οποίος μπορεί και να αλλάξει ακόμα στην πορεία).

Όπως πολύ σωστά παρατήρησαν κάποιοι εδώ, η μεγαλύτερη δυσκολία του ταξιδιού είναι ο αποχωρισμός των άχρηστων για μας αποσκευών. Είναι ανθρώπινο να δυσκολευόμαστε όταν πρέπει να αφήσουμε πίσω ένα κομμάτι της ζωής μας. Αν όμως δεν το κάνουμε, το κομμάτι αυτό θα γίνει σιδερένια μπάλα δεμένη στο πόδι μας και δε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Στην ουσία, η αξία του ταξιδιού μετριέται από αυτά που αφήνουμε πίσω μας και όχι τόσο από αυτά που κατακτάμε…

Με ποια ταχύτητα εξελισσόμαστε? Υπάρχει ο δρόμος της χελώνας, σταδιακά και βήμα βήμα. Υπάρχει και ο δρόμος του Φοίνικα (του μυθικού πουλιού που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του), δηλαδή οι ξαφνικές ανατροπές. Συνήθως επιλέγουμε τον πρώτο δρόμο, αν και πολλοί έχουν κάνει σε μερικές περιπτώσεις ριζικές μεταβολές στη ζωή τους, π.χ. μια αλλαγή καριέρας ή έναν χωρισμό.

Με αφορμή τον προβληματισμό που έβαλε η Φωτεινή και οι φίλοι που συμμετείχαν στο θέμα της: Δεν είναι κακό να προσαρμοζόμαστε, ακόμα και να συμβιβαζόμαστε με κάποιες καταστάσεις για ένα διάστημα, αρκεί να το βλέπουμε σαν τακτικό ελιγμό και να μην αλλοιώνεται η προσωπικότητά μας. Αλλάζουμε εφ’ όσον και όποτε εμείς το αποφασίζουμε, όχι επειδή μας το επιβάλλουν άλλοι. Όταν είμαστε αληθινοί («ο εαυτός μας», όπως λέμε), όταν δε χρειάζεται να φορέσουμε διαφορετική «μάσκα» ανάλογα αν απευθυνόμαστε στο φίλο μας, στον εργοδότη μας, στη μητέρα μας, όταν η αλήθεια μας είναι «παντός καιρού», τότε είμαστε σε καλό δρόμο…

Ζητώ συγνώμη για την έκταση που έχει το σχόλιό μου. Μου βγήκε κάτι σε πραγματεία...:)
    Πολυ ανθρωπινα σχολια και αληθινα! Ακριβως ό,τι χρειαζεται ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης! Βεβαια πολλες φορες αυτα που λες ειναι δυσκολο να γινουν στην πραξη αλλα αυτο που εχει σημασια ειναι το συναισθημα και το δικο σου δειχνει ζεστο! :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Φωτεινη! View Post
    ειναι νωρις για να σας κρινω σαν ανθρωπο!θα ηταν επιπολαιο...:)
    Εννοείται, Φωτεινή μου. Εδώ δε γνωρίζω ο ίδιος τον εαυτό μου μετά από τόσα χρόνια....χαχαχ
    Να είσαι καλά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by julias View Post
    Πολυ ανθρωπινα σχολια και αληθινα! Ακριβως ό,τι χρειαζεται ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης! Βεβαια πολλες φορες αυτα που λες ειναι δυσκολο να γινουν στην πραξη αλλα αυτο που εχει σημασια ειναι το συναισθημα και το δικο σου δειχνει ζεστο! :)
    Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
    Αν πιστέψουμε οτι είμαστε μόνο για τα εύκολα, θα μείνουμε να παλεύουμε με μιά γκρίζα καθημερινότητα. Αλλωστε, όταν βλέπεις μπροστά σου το δρόμο, ακόμα και αν είσαι ακόμα στην αρχή, έχεις μιά κατεύθυνση. Και αυτό δεν είναι λίγο, ε? :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
    Αν πιστέψουμε οτι είμαστε μόνο για τα εύκολα, θα μείνουμε να παλεύουμε με μιά γκρίζα καθημερινότητα. Αλλωστε, όταν βλέπεις μπροστά σου το δρόμο, ακόμα και αν είσαι ακόμα στην αρχή, έχεις μιά κατεύθυνση. Και αυτό δεν είναι λίγο, ε? :)
    Την κατευθυνση την εχεις...μπορει ομως να μην την βλεπεις...Παρόλα αυτα ξερεις οτι υπαρχει, και αυτο δεν ειναι λιγο, εχεις δικιο!!

Senior Member
    χανω κατι σημαντικο για να κερδισω κατι αλλο εξισου σημαντικο...αλλα τελικα σημασια εχει να μη χρειαζεται να κανω τετοιες ανταλλαγες!

εχεις καταλαβει πιο ειναι το προβλημα.αυτο ειναι ενα βημα.το επομενο βημα ειναι πιο δυσκολο ισως.ομως αναγκαιο για σενα και για καθε εναν απο μας που η συνηθεια μας μπλοκαρει και ο φοβος γινεται εμποδιο να προχωρησουμε στην αλλαγη χωρις ανταλλαγες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Φωτεινη! View Post
    καταρχην να σου πω οτι η ευγενεια σου φαινεται στα γραπτα σου...
    κι οτι κι η δικη σου συμμετοχη (οπως και των αλλων) δινει σε εμενα τροφη για σκεψη.

Ελπιζω μονο να καταλαβα τι λες!
    Αν εχω μαθει να ειμαι καπως(πληγωμενη,φορτωμενη ασχημα παιδικα χρονια,φοβισμενη),πως να κατασταλαξω σε κατι αλλο?αυτο λες?βοηθα με λιγο...
    Μόνο και μόνο ο τρόπος που εκφράζομαι προκαλεί πονοκέφαλο, η ευγένεια είναι κάτι σαν παυσίπονο,

και η σημετοχή ???

απο τα καλύτερα που έχει ο κάθε άνθρωπος

Δεν χρειάζεσαι βοήθεια, τα είπες όλα, ( χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν απο τους προ λαλίσαντες ) όλα όσα είπες είναι εμπόδια ( πληγές φόβος άσχημα παιδικά χρόνια κλπ κλπ )

πως τα καταφέρνεις ? τα προσπερνάς ? ελίσσεσαι ανάμεσα ? τα πηδάς ? τα γκρεμίζεις ?

Η λές απλά ένα πάρτο αλλιώς ? χωρίς δεύτερη σκέψη ? ( δις ισ μαι λαστ σικρετ )

η κάτι άλλο ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by γιώτα2 View Post
    χανω κατι σημαντικο για να κερδισω κατι αλλο εξισου σημαντικο...αλλα τελικα σημασια εχει να μη χρειαζεται να κανω τετοιες ανταλλαγες!

εχεις καταλαβει πιο ειναι το προβλημα.αυτο ειναι ενα βημα.το επομενο βημα ειναι πιο δυσκολο ισως.ομως αναγκαιο για σενα και για καθε εναν απο μας που η συνηθεια μας μπλοκαρει και ο φοβος γινεται εμποδιο να προχωρησουμε στην αλλαγη χωρις ανταλλαγες.
    χμμμμμ Γιωτιους...λες?
    να γινονται ανωδυνες οι ανταλλαγες καποια στιγμη και για μενα?
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Senior Member
    Quote Originally Posted by fevgatos67 View Post
    Μόνο και μόνο ο τρόπος που εκφράζομαι προκαλεί πονοκέφαλο, η ευγένεια είναι κάτι σαν παυσίπονο,

και η σημετοχή ???

απο τα καλύτερα που έχει ο κάθε άνθρωπος

Δεν χρειάζεσαι βοήθεια, τα είπες όλα, ( χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν απο τους προ λαλίσαντες ) όλα όσα είπες είναι εμπόδια ( πληγές φόβος άσχημα παιδικά χρόνια κλπ κλπ )

πως τα καταφέρνεις ? τα προσπερνάς ? ελίσσεσαι ανάμεσα ? τα πηδάς ? τα γκρεμίζεις ?

Η λές απλά ένα πάρτο αλλιώς ? χωρίς δεύτερη σκέψη ? ( δις ισ μαι λαστ σικρετ )

η κάτι άλλο ?
    αναλογα Φευγατε ..
    αναλογα με το σταδιο στο οποιο βρισκομαι.
    κι ακριβως με τη σειρα που τα εγραψες!!!!!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εμμανουέλα1 View Post
    Οι μεγαλύτερες αλλαγές συμβαίνουν μέσα από την μοναξιά.

Συμφωνώ απόλυτα.. μάλιστα ένας γέροντας είχε πει: "κλείσου στο κελί σου κι αυτό θα σε διδάξει.."
    και τώρα θυμήθηκα και κάτι, που μου είχε πει ο ψυχολόγος στην πρώτη μου συνεδρία: "Θέλω να ξέρεις, ότι δεν μαθαίνει μόνο
    ο θεραπευόμενος μέσα από την διαδικασία της ψυχοθεραπείας, πως θα βελτιώσει την ζωή του, αλλά κι εμείς
    οι θεραπευτές, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε από σας και τις εμπειρίες σας.." Είμαστε λοιπόν όλοι σε μια διαρκή πορεία μάθησης..
    Βέβαια, πολλά απ' όλ' αυτά τα θέματα, που αφορούν την ψυχοσωματική υγεία.. θάπρεπε να τα διδασκόμαστε στα σχολεία,
    γιατί η πρόληψη είναι χίλιες φορές καλύτερη από την θεραπεία, αλλά το έχουμε πει πολλές φορές κι εδώ, ότι δεν έχουμε παιδεία
    οπότε δυστυχώς αναγκαζόμαστε να μετράμε και θύματα και να συνεχίζουμε το ταξίδι χωρίς εφόδια.. κρίμα..

υ.γ. πάντα λοιπόν, θα υπάρχει κάτι να μάθουμε..
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Η μονη αλλαγη ειναι να συνειδητοποιεις και να εφαρμοζεις .
    Σαν Πακετο ομως,Σετακι πανε.
    Αλλιως δεν υπαρχει αλλαγη που να σε βοηθαει να ΝΙΩΣΕΙΣ αποτελεσμα.

Senior Member
    Αν αλλαζεις προς το καλυτερο απολαυσε το!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by evitaki View Post
    Αν αλλαζεις προς το καλυτερο απολαυσε το!!!
    Κρινω απο το πως αισθανομαι...
    Εχω βελτιωθει ,αγαπω το λευκο ενω παλιοτερα αναζητουσα την ασφαλεια της μαυριλας.
    Βεβαια δεν εχω ακομα ξεφορτωθει αυτη την αναγκη της αποσυρσης...

Banned
    χμμ εγω πιστευω οτι απλα τα ακρα ειναι πολυ κοντα το καλο κ το κακο κ οταν καπιος ειναι πολυ καλος αν τσατιστει ευκολα μπορει να αλλαξει σε θηριο ανημερο

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    χμμ εγω πιστευω οτι απλα τα ακρα ειναι πολυ κοντα το καλο κ το κακο κ οταν καπιος ειναι πολυ καλος αν τσατιστει ευκολα μπορει να αλλαξει σε θηριο ανημερο
    Τα ακρα ειναι για μενα αυτο ακριβως.Ακρα.
    Το ιδιο επικινδυνα και φοβιχτερα αν με ρωτας.Ομως πως σου ρθε η θεωρια των ακρων..?
    Εδω μιλαω για επιπονη αργη κ δυσκολη διαδικασια αλλαγων.

Banned
    Ομως πως σου ρθε η θεωρια των ακρων..?
    απλα με προβληματιζει η υπογραφη σου αλλα θα σου πω πμ γιατι αποφευγω να μιλω για φιλους που εχω η εμενα δημοσια...

Page 12 of 13 FirstFirst ... 210111213 LastLast