Results 20,551 to 20,565 of 22967
Thread: Τι σκέφτεστε;
-
08-07-2014, 18:35 #20551
Σκέφτομαι ότι όπου και να είμαι, όσο καλά (αν μπορώ να το πω κι αυτό) κι αν περνάω, πάντα ξαναγυρίζω στη μελαγχολία/δυστυχία μου... :(
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
- 08-07-2014, 18:41 #20552
Παιδια , παιρνω παραδειγμα τον πατερα μου . 88 χρονων , εχει αντιμετωπισει στην ζωη του τα πανδεινα , περα απο καθε φαντασια , για αυτο εγινε αυτος που εγινε , κ ακομη , εχει τον τσαμπουκα που απεκτησε απο τις αντιξοοτητες . Οι αντιξοοτητες σε δυναμωνουν , φτιχνεις χαρακτηρα . Αμα με το καλο 50αρισετε , τα ξαναλεμε .
08-07-2014, 18:43 #20553
Συμφωνώ και σε αυτό mnimonio.....όντως αλλά από την άλλη πιστεύω ότι ένας ανθρωπος με στοιχειώδες μυαλό και καλλιέργεια,καταλαβαίνει πως πρέπει να φέρεται στην δική του οικογένεια ανεξάρτητα από το πως μεγάλωσε....συμφωνείς σε αυτό;
Δηλαδή καποτε αυτό που είπες το συμμεριζόμουν απόλυτα,αλλά κάπου διάβασα ότι ίσως κάποιοι να το χρησιμοποιούν και ως δικαιολογία ....ένας καλός χαρακτήρας κοιτάει να φερθεί με καλό τρόπο ανεξάρτητα το πως έχει βιώσει στην ζωή του!
Ολοι μας έχουμε και άσχημες εμπειρίες αν φερόμασταν ανάλογα στους άλλους τοτε .........
08-07-2014, 18:45 #20554
Παρεξηγηση,δεν απευθυνομουν προσωπικα σε εσενα,ισως το νομισες επειδη εγραψα ακριβως απο κατω σου.Σχολιασα μια συζητηση που γινοταν πιο πανω για τους ανθρωπους που βολευονται στον πατο.
Προσωπικα,αν φτασω στην ηλικια σου και εχω ακομα αυτα τα θεματα που με απασχολουν (μου ριχνεις καμια 20αρια χρονια),δεν μπορω να φανταστω σε τι ψυχολογικο ρακος θα βρισκομαι ή αν θα εχω κρεμαστει απο καπου καμια 10ετια πιο πριν.
Ετσι ειναι,δυσκολο στην πραξη,αλλα δεν υπαρχει αλλος τροπος.
08-07-2014, 18:46 #20555
08-07-2014, 18:49 #20556
[QUOTE=Αλαφροίσκιωτος;492207]Παρεξηγηση,δεν απευθυνομουν προσωπικα σε εσενα,ισως το νομισες επειδη εγραψα ακριβως απο κατω σου.Σχολιασα μια συζητηση που γινοταν πιο πανω για τους ανθρωπους που βολευονται στον πατο.
Συγγνωμη απο μενα ,Αλαφρωικιοτε , σε θεωρω καλοπροαιρετο ανθρωπο , κ μουκανε λιγο εντυπωση το σχολιο σου .
08-07-2014, 18:51 #20557
08-07-2014, 18:55 #20558
Η διαφορα μεταξυ του οικογενειακου περιβαλλοντος με τις αλλες διαπροσωπικες μας σχεσεις ειναι τεραστια..Γιατι η οικογενεια σου πλαθει τον ψυχικο σου κοσμο και κατ'επεκταση τον χαρακτηρα..Δεν ειναι ενας φιλος που μας φερθηκε ασχημα,τραβαμε ενα χ και συνεχιζουμε..Ειναι οι γονεις που σου πλαθουν την ψυχη σου και που μεχρι καποια ηλικια πρεπει να ανεχτεις και να γαλουχηθεις.
Υπαρχουν παντα και οι εξαιρεσεις,δεν σημαινει οτι οποιος εζησε σε ενα κακο οικογενειακο περιβαλλον οτι θα γινει ομοιος,οι περισσοτεροι ομως ακολουθουν αυτη την γραμμη η οποια δεν ξερω αν ειναι δικαιολογια.Μπορει να ειναι και ενα ειδος τιμωριας για οσα δεινα εζησαν..Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.
08-07-2014, 18:59 #20559
- still searching for the right place.....
Το mnimonio έχει δίκιο, γιατί κυκλοφορεί συνήθως πολλή ανωριμότητα. Ένας ώριμος άνθρωπος αντιλαμβάνεται το ότι επειδή εκείνος μεγάλωσε έτσι, αυτός δεν είναι πιθανόν κ ο καλύτερος τρόπος, κ στην οικογένεια που θα κάνει αργότερα ο ίδιος να το πάει αλλιώς. Η αμφισβήτηση προγενέστερων κ δεδομένων πρακτικών είναι κομμάτι εξέλιξης κ αμφισβήτησης. Κάποιοι χτυπάγανε τα παιδιά τους όταν αυτά ήταν μικρά. Τα παιδιά αυτά όταν ενηλικιώθηκαν, κάποια αναπαράγουν το ίδιο πρότυπο κ στα δικά τους παιδιά, ενώ κάποια θεωρούν το ξύλο ως απαράδεκτη μέθοδο διαπαιδαγώγησης κ δε θα σηκώνανε χέρι ούτε για πλάκα.
08-07-2014, 19:25 #20560
Συμφωνω με mariposa , και οι 2 κολλητοι μου , εχοντας πατερα στρατιωτικο-σκληροπυρηνικο ( του ενος εκανε 10 χρ, φυλακη για συμμετοχη στο πραξικοπημα 21ης Απριλιου ) ειχανε φαει ΠΟΛΥ ξυλο κ απειλες σε τρυφερη ηλικια . Τωρα , ειναι πατερες υποδειγμα , αμφοτεροι , σε σημειο θυματοποιησης απο τις γυναικες τους .
08-07-2014, 19:28 #20561
Τελικά με την δική μου οπτική συμφωνείς ή με του μνιμονίου;
Εγώ κατάλαβα ότι συμφωνείς με την δική μου γνώμη αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη ωριμότητα ώστε οι άνθρωποι που υπέστησαν "κακοποίηση" στο οικογενειακό τους περιβάλλον,να μην την αναπαράγουν αργότερα στα παιδιά τους.
@mnimonio πιστεύω ότι ο χαρακτήρας όντως διαμορφώνεται κατα κύριο λόγο από το οικογενειακό μας περιβάλλον αλλά έχει αντίκτυπο και στο κοινωνικό σύνολο.
Δεν θεωρώ ότι κάποιος είναι καλός στην οικογένεια και κακός στην κοινωνία,απλώς στην κοινωνία μπορεί να δείχνουμε έναν καλύτερο εαυτό για να μας αποδέχονται ενώ στο σπίτι μας να είμαστε πιο δεδομένοι,οπότε αφήνουμε και λίγο να φανει ο κακός μας εαυτός!
Δεν θεωρώ ένας πατέρας που χτυπάει τα παιδιά του στο σπίτι ότι σε όλα τα υπόλοιπα είναι σωστός(υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις)
08-07-2014, 19:47 #20562
Δεν βρίσκω ότι οι απόψεις σας είναι οπωσδήποτε αλληλοαντικρουόμενες. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα μείγμα dna/χαρακτήρα, ανατροφής από οικογενειακό περιβάλλον, κοινωνικού περιβάλλοντος, προσωπικών του επιλογών κ πάσης φύσεως εμπειριών. Το ποιός παράγοντας σε συνδυασμό με ποιόν θα υπερισχύσει κάθε φορά, δεν το ξέρει κανείς.
Στο σημείο που διαφωνώ μαζί σου είναι το ότι πιστεύω πως το πρόσωπο που βγάζει κανείς σε μια όψη της ζωής του, δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο που βγάζει σε κάποια άλλη. Πχ κ ο Τσοχατζόπουλος μπορεί να ήταν ο καλύτερος σύντροφος για τη Βίκυ Σταμάτη, όμως στο δημόσιο βίο του άστο μην πω τί ήταν για την κοινωνία..... Εκτός κ αν θες να πεις ότι στην κοινωνία σχεδόν όλοι "το παίζουν" γιατί υπάρχει υποκρισία. Αν θες να πεις αυτό, ότι λίγο- πολύ όντως προς τα έξω πουλάνε όλοι το καλό τους πρόσωπο, εκεί συμφωνώ.
08-07-2014, 19:54 #20563
Νομιζω οτι ο καθενας οπου τον παιρνει ειναι κακος και οπου δεν τον παιρνει,ή θελει να παρει κατι απο κει προσπαθει να ειναι καλος.
Προσωπικα πιστευω οτι καποιος που γενικα ειναι σκατανθρωπος αλλα σε σενα ειναι οκ,καποια στιγμη θα στην κανει και σενα.
Πχ το βλεπω σε γνωστους/ες που τα εφτιαξαν με συντροφους που παλιοτερα ηταν απιστοι.Ενιωθαν κολακευμενοι οτι τους ''τυλιξαν'' και τους εφεραν στα νερα τους,μεχρι που ξαφνικα δεν χωρουσαν να περασουν απο την πορτα.
08-07-2014, 19:57 #20564
Σωστά.
Όταν όμως βλέπεις κάποιον να αναπαράγει μια συμπεριφορά επειδή τη θεωρεί φυσική, ή επειδή δεν ξέρει αλλιώς, ή επειδή νομίζει ότι έτσι έχουν τα πράγματα, εκεί πρόκειται απλά για ανώριμο άνθρωπο.
Όταν ακούς "....... κ εμένα έτσι μου κάνανε", ".......... στη ζωή μου είχα αυτές τις εμπειρίες κ έπαθα αυτά....... κ μου συνέβησαν κ τα άλλα.......", εκεί αυτός/αυτή που τα λέει έχει αποκωδικοποιήσει τη συμπεριφορά, έχει συνειδητοποιήσει τις εκάστοτε αιτίες κ συνέπειες, ξέρει για την ύπαρξη εναλλακτικών κ την όλη κατάσταση τη χρησιμοποιεί σα βολική δικαιολογία.
08-07-2014, 19:58 #20565
@mariposa7 Οχι η ουσία της ανταλλαγης απόψεων ήταν το δίπολο "ανατροφή-αναπαραγωγή συμπεριφοράς" που κολλάει τόσο με το οικογενειακό μας περιβάλλον όσο και με το κοινωνικό....
αλλά όπως λες και εσύ η συμπεριφορά είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων....και εκεί που κάπου είμαι καλός κάπου αλλού είμαι κακός.!
Αλλά προσωπικά θεωρώ δικαιολογία κάποιος να φέρεται άσχημα στους άλλους επειδή έτσι του φέρθηκαν κάποτε οι γονείς του.
Εκτός και αν του λείπει βασική παιδεία-κουλτούρα-ωριμότητα ώστε να μην μπορεί να επεξεργαστεί το λάθος και το σωστό!
Γι'αυτό πέρα από το οικογενειακό περιβάλλον μεγάλη ουσία έχει και το εκπαιδευτικό σύστημα και αυτό δημιουργεί "ψυχές" με τον δικό του τρόπο!Last edited by Diana1982; 08-07-2014 at 20:35.
Le Meilleur Complément Pour Hommes en 2025 ?(Retour) ???? |...
30-06-2025, 13:49 in Σχόλια, προτάσεις, προβλήματα