άγχος, πανικός και αγχολυτικά! Ποια η γνώμη σας; - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 107
    Senior Member
    εννοειται αυτο..τα παντα ειναι εθιστικα αν δε υπαρχει μετρο.. και το αλκοολ κ ακομα κ το φαι..
    για τα ηρεμιστικα το ξερω.. προσωπικα τα σιχαινομαι και νιωθω ανασφαλεια κ μονο που τα βλεπω..οσο παραξενο κ αν σ φαινεται.. αλλα το γνωριζω για τον εθισμο κ τισ δοσολογιεσ απο αλλα παιδια..
    οσο για τα αντικαταθλιπτικα δε το γνωριζω .. απλα εδω στο φορουμ εχω ακουσει απο ατομα που τα παιρνουν χρονια ολοκληρα οτι καποια στιγμη δε λειτουργουν.. δε ξερω αν αυτο λεγεται εθισμοσ η οχι..δε το γνωριζω ..και δε εχω μιλησει με καποιον ειδικο..
    απο θεμα φαρμακωσ δε εχω εμπειρια προσωπικη. απειροελαχιστη θα ελεγα.. οποτε κ δε μπορω να κρινω..μονο οτι εχω ακουσει η εχω διαβασει..
    δε τα πηγα ποτε καλα με τα φαρμακα..ημασταν εχθροι..
    μονο σε αναγκη σε μεγαλη αναγκη θα επαιρνα..
    συμφωνω μαζι σου ομωσ.. ειναι κ θεμα χαρακτηρα βεβαια κ ανθρωπου..

Senior Member
    Δεν είναι σωστό να μην παίρνεις φάρμακα όταν ο γιατρός σου τα γράφει... ΤΕΛΟΣ!
    Όπως δεν είναι σωστό να παίρνεις από μόνος σου ΕΠΙΣΗΣ ΤΕΛΟΣ!

Για τα αντικαταθλιπτικά όντως μπορεί σε ειδικές περιστάσεις να χρειαστεί μια πρόσκαιρη αύξηση και μετά να τα ξαναμειώσεις. Έτσι κι αλλιώς αυτά που παίρνουμε οι περισσότεροι (SSRI) είναι τα πρώτα, τα απλά ας πούμε φάρμακα. Υπάρχουν πολύ ισχυρότερα (αλλά με παρενέργειες και ειδικές διατροφές κλπ)!

Senior Member
    Quote Originally Posted by xart View Post
    Δεν είναι σωστό να μην παίρνεις φάρμακα όταν ο γιατρός σου τα γράφει... ΤΕΛΟΣ!
    Όπως δεν είναι σωστό να παίρνεις από μόνος σου ΕΠΙΣΗΣ ΤΕΛΟΣ!

Για τα αντικαταθλιπτικά όντως μπορεί σε ειδικές περιστάσεις να χρειαστεί μια πρόσκαιρη αύξηση και μετά να τα ξαναμειώσεις. Έτσι κι αλλιώς αυτά που παίρνουμε οι περισσότεροι (SSRI) είναι τα πρώτα, τα απλά ας πούμε φάρμακα. Υπάρχουν πολύ ισχυρότερα (αλλά με παρενέργειες και ειδικές διατροφές κλπ)!
    εννοειται αυτο.. αλλα αν ειναι στην επιλογη μου θα πω οχι στα φαρμακα.. δε θα παω να τα ζητησω μονη μου ντε κ καλα.. αν μου πει οπωσ κ μου ειχε πει οτι δε μου ειναι απαραιτητα αλλα αν θελω να παω για να τρεξω πιο γρηγορα οκ..εγω του ειπα οχι.. εφ οσων δε ειναι αναγκαιο οχι.. απο αυτη την εννοια το ειπα..
    αμα μ λεγε πρεπει να παρεισ οπωσδηποτε φυσικα κ θα επαιρνα.. οτι κ να ειχα..ειτε σωματικη ειτε ψυχικη ασθενεια..
    το λεω γιατι οπωσ ξερεισ πολλοι ανθρωποι με το παραμικρο χαπακωνονται.. αχ ποναει η κοιλια μου. δωστου φαρμακο.. αχ αγχωθηκα λιγο για τη δουλεια.. δωστου ηρεμιστικο.. και παει λεγοντασ.. δε ειναι ολοι ετσι ..προσ θεου.. αλλα ειναι αρκετοι που με το παραμικρο το ριχνουν στα χημικα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλησπερα φιλη μου,καταρχας υπομονη δεν νομιζω οτι ειναι αρκετοι 2 3 μηνες για πληρη θεραπεια,οπωσδηποτε ο γιατρος ειναι αυτος που θα καθορισει τι θα κανεις ομως εμενα με βοηθησε πολυ το ζαναξ για το αγχος,νομιζω πρεπει να ξεκινησεις ορισμενες δραστηριοτητες κ να βγαινεις κ βολτες ομως μην το παρακανεις κ ειναι φουλ το προγραμμα σου αρκει να αφαιρειται το μυαλο σου απο τις αγχωδεις σκεψεις για λιγο,Εγω που βιωνα κ αγχος κ καταθλιψη παραλληλα αυτο που με βοηθησε οσο τιποτα να νιωσω ηρεμη ειναι η επισκεψη που εκανα σε πνευματικο εκκλησια κ βοηθανε κ το αγορι μου κ η ειδικος που πηγαινω κιολας,Προτεινω να τα δοκιμασεις ολα ομως φαρμακα αποκλειστικα με συνταγη γιατρου,Καλη δυναμη!
    καλημέρα και απολογούμαι που καθυστέρησα να σου απαντήσω αλλά τώρα το είδα τυχαία. δεν ξέρω γιατί, ίσως άλλαξε μετά η σελίδα και μπήκα κατευθείαν εκεί. σε ευχαριστώ για αυτά που είπες. πόσο καιρό έπαιρνες το ζάναξ που λες σε βοήθησε; Μόνο αγχολυτικά έπαιρνες; είδες κάποια διαφορά; πόσο συχνά έπαιρνες; σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Tasos75 View Post
    Touch για κρίσεις πανικού σου έδινε σιπραλεξ και σεροκουελ?
    Ναι τασο. Και για φοβιες. Θανατου κλπ :)
    11/12/2006

Senior Member
    Quote Originally Posted by thura7 View Post
    σε μενα το λεσ τασο? κανω 9 μηνεσ γνωσιακη- συμπεριφορικη.. δε ξερω.. μια πανω μια κατω ειμαι.. δε ξερω γιατι.. βεβαια κ το περιβαλλον μου δε με ηρεμει.. δε ξερω τι φταει.. γι αυτο σε ρωταγα για την ομοιπαθητικη..
    Στη marsad το έγραψα thura, εσύ από ότι κατάλαβα το παλεύεις καιρό τώρα. Η marsad δεν έχει αποκτήσει ακόμα τη δική μας "πείρα" και εύχομαι να μη την αποκτήσει ποτέ. Όσο πιο νωρίς μπει στη μάχη τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα βγει από αυτή. Όσο για τη γνωσιακή που λες, θέλει ιδιαίτερη συμμετοχή και από εμάς τους ίδιους και κάποιες φορές δε φτάνει, ιδιαίτερα αν το πρόβλημα έχει πολύ βαθιά ρίζα και οι παράγοντες που το προκαλούν έχουν γίνει τρόπος ζωής μας.

Senior Member
    καταλαβαίνω τι λες Τάσο. Αυτή τη θεραπεία έχω αρχίσει γτ έχω καταλαβει οτι το προβλημα ειναι ο τρόπος σκέψης μου. μακαρι να μπορουσα να αλλαξω τον τροπο που σκεφτομαι γιατι αυτος ευθυνεται για όλα. πάντα αυτο ηταν το προβλημα αλλα δεν εδινα σημασια γτ μπορουσα να το παραβλεψω και να το ελεγξω. Τωρα εφτασα στο σημειο να μην το ελεγχω. Μου εξηγησε και η κοπελα πως οταν το μυαλο σου ειναι κολλημενο σε κατι συνεχεια π..χ στο οτι κατι θα παθω τοτε λογικο ειναι να νιωθεις διαφορα σωματικα. Αυτο παλευω να αλλαξω αλλα δυσκολευομαι. Ελπιζω να το καταφερω.....

Banned
    Quote Originally Posted by xart View Post
    Τι ανοησίες είναι αυτά που γράφεις ρε thura7. ΕΛΕΟΣ δηλαδή! Θα ακούσει εσένα και τις αρλούμπες που διάβασες σε κάποια εφημερίδα ή τον γιατρό του/της;
    ΘΕΟΣ...... ΘΕΟΣ πες τα...

Senior Member
    Νομιζω παιδια παντως οτι οι σωστες αναπνοες την ρημαδα εκεινη ωρα ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις.!!
    11/12/2006

Senior Member
    Quote Originally Posted by marsad View Post
    καταλαβαίνω τι λες Τάσο. Αυτή τη θεραπεία έχω αρχίσει γτ έχω καταλαβει οτι το προβλημα ειναι ο τρόπος σκέψης μου. μακαρι να μπορουσα να αλλαξω τον τροπο που σκεφτομαι γιατι αυτος ευθυνεται για όλα. πάντα αυτο ηταν το προβλημα αλλα δεν εδινα σημασια γτ μπορουσα να το παραβλεψω και να το ελεγξω. Τωρα εφτασα στο σημειο να μην το ελεγχω. Μου εξηγησε και η κοπελα πως οταν το μυαλο σου ειναι κολλημενο σε κατι συνεχεια π..χ στο οτι κατι θα παθω τοτε λογικο ειναι να νιωθεις διαφορα σωματικα. Αυτο παλευω να αλλαξω αλλα δυσκολευομαι. Ελπιζω να το καταφερω.....
    Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει υπομονή και προσπάθεια. Πόσο καιρό κάνεις ψυχοθεραπεία και με τί συχνότητα βλέπεις την ψυχολόγο σου αν επιτρέπεται; Τη ρώτησες αν κρίνει απαραίτητο να πάρεις για κάποιο καιρό φάρμακα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Touch_The_Sky View Post
    Ναι τασο. Και για φοβιες. Θανατου κλπ :)
    οκ, θενκς :)

Senior Member
    Δεν έχω πολύ καιρό. Εδώ και 3 βδομάδες περίπου μπορεί και λιγότερο και τη βλέπω 2 φορές την εβδομάδα. Ουσιαστικά ακόμη να αρχίσει η θεραπεία, είμαστε στο πρώτο στάδιο ακόμη. Την είχα ρωτήσει στην αρχή και μου είπε ότι δεν χρειάζεται προς το παρών αλλά τότε κάτι έκανα, το προσπαθούσα πιο πολύ να βγω κλπ. Τώρα τίποτα και για αυτό άρχισα να το ψάχνω για τα φάρμακα και τέτοια αν και τα ψιλοφοβάμαι. Απλά θεωρώ πως αν πάρω κάτι που να μου διώξει για λίγο το άγχος, θα είναι πιο εύκολο για μένα να επανέλθω σ' αυτά που έκανα παλιά και σιγά σιγά θα αρχίσω να τα κάνω πιο συχνά και θα μου φύγει ίσως ένα βάρος. Δεν ξέρω... Μπορεί και να μη δουλέψει αυτό, πάντως έχω απελπιστεί για αυτό είπα να ρωτήσω εσάς που ξέρετε από τη δική σας εμπειρία...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Tasos75 View Post
    Στη marsad το έγραψα thura, εσύ από ότι κατάλαβα το παλεύεις καιρό τώρα. Η marsad δεν έχει αποκτήσει ακόμα τη δική μας "πείρα" και εύχομαι να μη την αποκτήσει ποτέ. Όσο πιο νωρίς μπει στη μάχη τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα βγει από αυτή. Όσο για τη γνωσιακή που λες, θέλει ιδιαίτερη συμμετοχή και από εμάς τους ίδιους και κάποιες φορές δε φτάνει, ιδιαίτερα αν το πρόβλημα έχει πολύ βαθιά ρίζα και οι παράγοντες που το προκαλούν έχουν γίνει τρόπος ζωής μας.
    το ξερω τασο.. ειναι δυσκολο... μακαρι να μηντην αποκτησει..αλλα ακομα κ αν την αποκτησει θα βγουμε ολοι νικητεσ.. δε εχουμε κ τιποτα..αγχοσ ειναι.. δε πεθαινουμε κιολασ..αυτο πρεπει να το βαλουμε καλα στο μυαλο μας..

Senior Member
    δε φαντάζεσαι πόσες φορές το τελευταίο διάστημα, νιώθω ότι έχω πυρετό, ότι καίγομαι λες κι εχω 40 πυρετό, βάζω θερμόμετρο και όλα καλά. τι βλακεία κι αυτή πάλι δεν αντέχω

Senior Member
    Καλό είναι να εμπιστευτείς την ψυχολόγο σου (αρκεί να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να αισθάνεσαι ότι επικοινωνείτε). Αν σε αυτή τη φάση νιώθεις πιο χάλια να της το πεις.
    Επίσης τα χάπια δεν σκότωσαν κανένα, απλά προσοχή μην πέσεις σε κανένα γιατρό και σου γράψει οτι να ναι γιατί έχει και από τέτοιους.

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast