Results 46 to 60 of 68
Thread: Ανχος λογο Στρατου
-
24-06-2013, 21:09 #46
- 25-06-2013, 00:05 #47
Μην πας φιλε μου, μεγαλη μαλακια, δεν μαθαινεις τιποτα της προκοπης. Αν και ψυχωτικος πηγα, ημουν βεβαια αοπλο Ι4 ψυχολογικο, αλλα την εβγαλα τη μαλακια.Βασικα δεν ηθελα να παω καθολου, αλλα ο πατερας μου ανεβασε 21 πιεση εκανε αιματωμα στο ματι, και με τις ηλιθιες προκαταληψεις του αναγκαστικα και πηγα.Βασικα μετραει και το οτι ημουν στην καταπληκτικη ηλικια των 22 που δεν χαμπαριαζα και πολλα.Για να μην πολυλογω τη θητεια την εβγαλα μες στη σουρα και στο τελος ο διοικητης με παρακαλαγε να αλλαξω το γιωτα.Εγω σε προτρεπω να μην πας καθολου.Ημουν σε ταγμα ανεπιθυμητων στον εβρο και οι θανατοι που υπηρετουσα εκεινη την χρονια δεν ειχαν τελειωμο, και φυσικα ουτε μια αναφορα απο τα μμε,τιγκα στην συγκαληψη.Απο αυτοκτονια στρατιωτη, σε αυτοκτονια στρατιωτικου, ατυχημα με χειρομβοβιδα, νεκροι λαθρομεταναστες στο ποταμι του εβρου και ενα σωρο μαλακιες για την παπαρια του στρατου...γι αυτο αστο καλυτερα, παρε απαλλαχτικο και με τον νομο περι προσωπικων δεδομενων δεν θα εχεις καμια επιπτωση πουθενα!.
25-06-2013, 10:37 #48
Η ολη ιστορια μου θυμιζει το τραγουδι του φοβερου Μηλιωκα ,'ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΛΚΕΣ' , ολους εμας που πηγαμε 20-26 μηνες στρατο...........
25-06-2013, 11:23 #49
[QUOTE=keep_walking;443063]Δεν υπαρχουν και πολλα ατομα στην Ελλαδα που να θελουν να πανε στρατο. Αντε 1 στους 100 ισως , εαν θελει να παει τιποτα ειδικες δυναμεις, θελει αναπαυλα ισως απο καποια λουκια που τρωει κλπ. Πανε επειδη τους το επιβαλλει η νομοθεσια να πανε. Ο γιος σου νομιζω ειναι σε αρκετα μεγαλη ηλικια να χειριστει καταστασεις, δεν βλεπω τι θα μπορουσες να κανεις. Ναι θα μπορουσε να κυνηγησει το Ι5 αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τα καταφερει σιγουρα.
Ειναι σαν να λεμε εγω δεν θελω να πληρωσω εφορια και ειμαι ανενδοτος....ναι μπορει να την γλυτωσω εαν παρανομησω, αλλα μπορει και οχι.
κηπ καλημέρα, δεν είσαι σκληρός..εχεις δίκιο. Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που μας δυσαρεστούν αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τις υποστούμε. Είπα ότι δεν συμφωνώ ιδεολογικά με την στράτευση, ομως απο την άλλη, το να μπει σε μια διαδικασία για Ι5 όντας μια χαρά στην υγεία του , το θεωρώ εξίσου ψυχοφθόρο.
Οι δηλώσεις του είναι ότι δεν θέλει να πιάσει όπλο, ότι δεν θέλει με τίποτα να υποστεί όλη αυτή τη διαδικασία, ότι δεν την αντέχει ούτε σαν σκέψη. Προσπάθησα να ενημερωθώ και να τον εκλογικεύσω αλλά τελικά βασίζομαι μόνο στον χρόνο και στην συνειδητοποίηση ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για να βγάλει Ι5.
Στην τελική θεωρώ και εγώ πως πρέπει να τον αφήσω μόνο του να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα.Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
25-06-2013, 11:25 #50
25-06-2013, 14:21 #51
25-06-2013, 14:49 #52
Παιδιά μην τον φρικάρετε περισσότερο τον άνθρωπο!! Εγώ στρατό δεν πήγα, αλλά από τις εμπειρίες των φίλων μου και του καλού μου θα σου πω ότι το αν περάσεις καλά ή όχι είναι καθαρά δικό σου θέμα! Το αγόρι μου γούσταρε πάρα πολύ δεν ήταν στρατόκαυλος (συγγνώμη για την έκφραση) αλλά γενικά του αρέσει η περιπετειώδης ζωή, πήγε πεζοναύτης και θα ξαναπήγαινε άνετα! Οι περισσότεροι φίλοι μου πήγαν πεζικό και πέρασαν κι αυτοί καλά! Στην αρχή όλοι ένιωθαν χάλια! Αλλά όταν μπαίνεις και παίρνεις πρέφα τι γίνεται προσαρμόζεσαι! Ένας απ' τους φίλους μου πέρασε πολλά καψόνια- τα έπαιρνε όλα στην πλάκα και την έβγαλε καθαρή! Μια εμπειρία είναι! Θα αποκτήσεις φίλους και θα χεις και ιστορίες να λες... Με το που μπεις βρες ένα τύπο που σου ταιριάζει να κάνετε παρέα και θα είναι όλα κομπλέ!! Λέω ότι είναι δικό σου θέμα πως θα περάσεις γιατί εξαρτάται τι ψυχολογία έχεις... Μπες χαλαρά δες το σαν μια εμπειρία κι αν δεις ζόρικα παρ' το στο χαβαλέ!
Άποψη μου πάντα!
25-06-2013, 14:58 #53
στρατοκαυλος χαχα δεν αντεχω αλλο χιχιχιχι
25-06-2013, 15:24 #54
25-06-2013, 15:33 #55
μπερδευεις τα αγορακια που αναγκαστικα κανουν τη θητεια με τους επαγγελματιες οπλιτες. το πρωτο ειναι ενα φασιστικο απομειναρι σε μια ελλαδα που αρνειται να εκσυγχρονιστει (θελουν κι ευρωπες τρομαρα τους), το δευτερο επιλογη. ζητημα αν μαθαινουν τα αγορακια να κανουν πιου πιου εκει μεσα. αυτο που μαθαινουν περισσοτερο ειναι πως να καθαριζουν τη καλλιοπη, πως να ξεφλουδιζουν πατατες, πως να δενουν τα κορδονια τους, να γυαλιζουν την αρβυλα τους, να στρωνουν το κρεβατι τους. μα προπαντων πως να γλυφουν και να υπηρετουν ανωτερους. τη πρωτη μερα που μπηκα μεσα αυτοι που με υποδεχτηκαν μου ειπαν πως ολα ειναι ενα θεατρο για τα ματια του κοσμου, να δειχνει η ελλαδα οτι εχει στρατο, και να ετοιμαστω να πηξω. καψωνια ειχα μεχρι και τη τελευταια, αφου με ξυπνησαν στις 4 το βραδυ να μεταφερω αιμα νεοσυλλεκτων για εξετασεις στην Αθηνα με το ΚΤΕΛ, λες και δεν ειχαν οχημα αυτοι.
αν θελει να το προσπαθησει για Ι5 να φροντισει να παει σε γιατρο ΠΡΙΝ τον καλεσουν, μηπως και γλυτωσει το πηγαινελα και τη γραφειοκρατια γιατι οντως ειναι ψυχοφθορο. ας του γραψει οτι εχει αγχος, οτιδηποτε που εκει μεσα με τη πιεση μπορει να χειροτερεψει. κανεις δε ξερει τι κουβαλαει ο καθενας στη ψυχουλα του και πως μπορει να αντιδρασει κατω απο συγκεκριμενες καταστασεις, γι'αυτο προσπαθουν να ειναι προσεκτικοι. ειδικοτερα μολις ακουν τη λεξη αυτοκτονια ΧΕ-ΖΟ-ΝΤΑΙ γιατι εχουν καθε χρονο καμποσες και δε θελουν αλλη ευθυνη, ηδη γινονται κι ατυχηματα πολλα με τις αντικες τους.
25-06-2013, 16:05 #56
Φιλε μου ,η αποψημου ειναι να πας! πηγαινε, κι αμα δεν γουσταρεις φυγε! απλα πραματα!,ειτε παρε αναβολη ειτε παρε τρελοχαρτο,παντος καντο σαν δοκιμη!
Προσωπικα τον στρατο στην ηλικια που πηγα δεν τον γουσταρα, ομως μου ετυχε να δω καποια πραματα, να παω σε μεροι που δεν παιζει να ξανα παω! λογο του οτι με εκαναν οδηγο για καποιο διαστημα ταξιδεψα στα πανεμορφα βουνα της ροδοπης! ειδα την οροσηρα που χωριζει την κομοτηνη με τη βουλγαρια, πηγα κι γυρησαμε τα μεροι οπου εγινε το αλβανικο επος του "40! ολα αυτα δεν προκετε να τα εβλεπα ουτε να τα ξανα δω! οπως το πανεμορφο ποταμι του Νεστου! οπου πραγματικα ειναι παρα πολυ ομορφο, ειδικα στο σημειο της περιοχης τοξοτες αλλα και χρυσουπολη( η καπος ετσι) οπου το ποτοαμι και το πρασινο που υπαρχει στις ακτες του ειναι μαγευτικο!
Αυτα εχω να θυμαμαι απο τον στρατο, και δεν θα τα ξεχασω! ειδα τις ομορφιες της βοριας ,ανατολυκης αλλα και δυτικης μακεδωνιας! οπου ειναι παρα πολυ ομορφες - σε αντιθεση με μερικους κατοικους της οπου ειναι το αλλο ακρο,οσο ομορφο και καλο ειναι το τοπιο τοσο ασχημοι ειναι μερικοι απο αυτους! ¨)¨)
Αλλα παιδια τους ελαχε να παν σε νησια! για φαντασου να σου τυχει κατι τετοιο? για φαντασου να σου τυχει να πας αεροπορια κι να σε στειλουν στην βορεια μυκονο?? ¨)¨), η να σε παν σε καμια ροδο??ε ?? θα ηταν ασχημα κατι τετοιο? ναι, ο στρατος δεν ειναι ομορφο πραμα, ποσο μαλον για ανθρωπους οπου εχουν καποιες ευαισθησιες, η που εχουν καποιο θεμα με την αξιωπρεπεια και την ελευθερια!! Αλλα η ελλαδα εχει τοσο ομορφα μεροι οπου αμα σου τυχει να πας σε καποια απο αυτα θα ειναι αξεχαστες οι μερες σου και θα λες τι καλα που ειναι!! για αυτο δες το ετσι.
17-08-2014, 19:26 #57
καλημέρα παιδια περασε καιρος την ανοβολη την πηρα πλεον εφτασα στα 2 χρονια αναβολων υγειας το θεμα είναι ότι σε 1 μηνα παω για το τελικο θεμα μου γενικα το προσπαθησα αλλα δεν μπορω στο στρατο δεν αντεχω και θα ζητησω ι5 γιατι δεν αντεχω.ελπιζω να πανε όλα καλα γιατι είμαι ασχημα αυτό το καιρο από την στρατολογια μου ειπα αμα δεν θελω να υπηρωτησω δεν θα με κρατησουν με το ζορι. ελπιζω όλα να πανε καλα θα ενημερωσο για την κατασταση μου φιλικα γιαννης
17-08-2014, 19:45 #58
θα ζητησω ι5 γιατι δεν αντεχω.
17-08-2014, 20:02 #59
δηλαδή φιλος θα μου που αφου δεν αντεχω και δεν μπορω να προσαρμοστο στο στρατο να υπηρετησω με το ζορι φιλος(εχω ανχος κρισεις δεν αντεχω μαυριζο από μεσα δεν αντεχω πνιγομαι.
17-08-2014, 20:11 #60
Παιδια , υπαρχει και το Ι6 , καλυτερο απο το Ι5 , δεν ειναι τρελλοχαρτο , απλως σε περιπτωση πολεμου , γινεσαι ομηρος .....