Results 1 to 15 of 18
-
30-06-2014, 06:16 #1
Δυνατοτητες του φορουμ και τεστινγκ
Θα ασχοληθω λιγο με τις λειτουργιες του φορουμ και μπορειτε και να τεσταρετε στη συγκεκριμενη σελιδα αν θελετε να δοκιμασετε κατι.
συνηθως απαντατε σε ενα μηνυμα φανταζομαι χρησιμποιωντας τη γρηγορη απαντηση απο κατω ακριβως απο το τελευταιο ποστ ενος νηματος.
Υπαρχει ενα κουμπι εξελιγμενη επεξεργασια που σαν δινει επιπλεον δυνατοτητες.
Για να κανουμε παραθεση ενα μηνημα μπορουμε να το συμπεριλαβουμε σε δυο tags ενα το quote στην αρχη του κειμενου και ενα το /quote εκει που θελουμε να τελειωσει το κειμενο. Αυτα τα δυο πρεπει να ειναι μεσα σε αυτες τις αγγυλες:[].
παραδειγμα επιτηδες λαθος δεν εχω βαλει ενα [ στο μπροστα quote: QUOTE] ααααααα [/QUOTE]
Να το σωστο :aaaaaaaaa
τωρα με το ιδιο τροπο υπαρχει και η php , /php
PHP Code:μηνυμα σε php
Code:μηνυμα σε code
HTML Code:μηνυμα σε html
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 30-06-2014, 06:22 #2
Μπορειτε φυσικα να εχετε φωλιασμενα quotes για να το δοκιμασουμε με ενα λαθος βαζω στα quotes 2 { αντι για [ :
{quote] τραλαλα {quote] μπλα μπλα μπλα
[/quote]
[/quote]
Για να το βαλω σωστα τωρα
τραλαλαμπλα μπλα μπλα
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
30-06-2014, 06:28 #3
οσα quote τοσα και /quote στο τελος. Φυσικα μπορεις να ανακατεψεις και php , /php μεσα κλπ:
ειμαι ενα μηνυμαPHP Code:ειμαι προγραμματιστης σε γλωσσα php
Code:γραφω και κωδικα
10-07-2014, 23:27 #4
Γεια σας,
Σαν web design/devlopment θελω και εγω να αναφερω μερικα πραγματικα σχετικα με τον editor.
Οπως ολοι γνωριζετε κατω απο ενα θεμα, η σε ενα πμ ακομα και μεσα στο προφιλ σας, σας δινετε η δυνατοτητα να γραψετε αυτο που θελετε και να το δημοσιευσετε.
Αλλα, ας παραμεινω στο code οπου μπορειτε να εισαγετε κωδικα.
Παμε, να δουμε ενα παραδειγμα παρακατω
Αν καποιος ξερει εστω και ελαχιστα απο HTML τοτε γνωριζει οτι η εντολη <b> κανει τα γραμματα εντονα, δηλαδη το
<b> ΑΛΕΚΟΣ </b>
Θα κανει το αλεκος με εντονα γραμματα, δηλαδη σαν να παταμε το B στο editor.
Συνηθως το κωδικα το βαζουμε σε code, αν ομως δεν το βαλουμε τι θα γινει?
Καποιος θα μου πει οτι απο την ωρα που το <b> κανει τα γραμματα εντονα τοτε αν παω και γραψω αυτο εδω <b> ΑΛΕΚΟΣ </b> και πατησω δημοσιευση θα το βγαλει με εντονα γραμματα, σωστο ακουγετε αλλα ειναι λαθος.
Και αναρωτιστε το γιατι αφου εγω ειπα πριν απο λιγο ο ιδιος οτι με το <b> θα γινουν εντονα.
Η απαντηση ειναι γιατι ο editor δεν εκτελει κωδικα μονο το εμφανιζει σαν κωδικα στο χρηστη και αυτο συμβαινει για λογους ασφαλειας δηλαδη προστασια απο hackers και επιθεσεις τυπου XSS.
Παμε να δουμε τι εννοω.
Εστω οτι καποιος χρηστης γραφει σκετο το <b> ΑΛΕΚΟΣ </b> θα μου πει ενταξει ρε φιλε επειδη θελω τα γραμματα με εντονα αυτο με κανει hacker?
Φυσικα και οχι, μεχρι εδω εισαι ενας απλος χρηστης αλλα καποιος που εχει κακοβουλες προθεσεις και εχει παραπανω γνωσεις μπορει να εκμεταλευτει την αδυναμια οτι ο editor εκτελει οτι γραψεις σε κωδικα.
Ας μπουμε λιγακι σε javascript.
Καποιος χρηστης δημιουργει ενα θεμα και βαζει μεσα αυτο εδω <script>alert("εισαι τρελος")</script> τι θα συμβει?
Οταν καποιος παει να μπει στο θεμα θα του εμφανισει ενα μηνυμα το οποιο θα λεει οτι εισαι τρελος, φανταστειτε να μπορουσε ο καθε χρηστης να γραφει οτι θελει σε καθε θεμα, σε καθε forum που υπαρχει θα ητανε ενα μπαχαλο....
Θα ανοιγα εγω ενα θεμα για να ζητησω βοηθεια και θα πηγαινε ο αλλος απο κατω και θα εβαζε ενα περιεργο μηνυμα και οτι του ερθει στο μυαλο.
Φυσικα, αυτο ειναι λιγο μπορει να γινει και χειροτερα να φτασει ακομα και στη κλοπη κωδικον αλλα δεν θα αναφερθω σε παραπανω, απλα ειναι μια εισαγωγη στο πως δουλευει το code και γιατι δεν παιρνει κωδικα, και αν επερνε τι επιπτωσεις θα ειχε.
12-09-2014, 14:39 #5
Εντελως ασχετο με το θεμα ποστ , αλλα βαριεμαι να ανοιγω καινουργιο. Τελευταια εχω κατι θεματακια με τον υπολογιστη και για να παρει μπρος εχω καταργησει τα σκριπτς στους μπροσερς . Απο τοτε λοιπον , οταν γραφω μου τα εμφανιζει ολα σε μια σειρα ενω αφηνω κενες σειρες αναμεσα. Λογικα καποιο script την κανει την ζημια , αλλα δεν εχω βρει ποιο για να το επιτρεψω . Καμμια ιδεα κανεις για να λυθει το προβλημα ? To να επιτρεψω παλι ολα τα σκριπτς δεν παιζει .Θα ηταν επικινδυνο για την ψυχικη μου υγεια. :Ρ
12-09-2014, 14:50 #6
...έχω και γω ένα θέμα, (στη δουλειά για να βρούμε τεχνικό πρέπει να κάνουμε τάμα στον Άγιο Φανούρη, οπότε οποίος μπορεί ας βοηθήσει)
Έχω βάλει αντμπλοκ.
Στο σπίτι δεν έχω κανένα πρόβλημα, όλα τέλεια, (λαπτοπ)
Εδώ που είναι σταθερός ο υπολογιστής, μόλις ανοίγω πχ το φόρουμ, μου βγαίνει το όνομα και η πρώτη μπάρα και μετά τρια-τεσσερα μεγάλα παραληλογραμμα τετράγωνα που καταλαμβάνουν τη μισή σελίδα, μέχρι να φτάσω στα θέματα.
Αυτό είναι τρομερα κουραστικό. Αν ξερει κάτι κάποιος, χελπ.
12-09-2014, 15:54 #7
το αντμπλοκ σου εχει καπου μια επιλογη που λεει σε ελευθερη μεταφραση , αποκρυψη μπλοκαρισμενων στοιχειων που καταλαμβανουν χωρο. Ισως εκει να οφειλεται. Κλικαρε το και δες τι θα γινει.
12-09-2014, 16:39 #8
12-09-2014, 16:47 #9
Πανω δεξια αν εχεις chrome είναι μια παλάμη που σου λέει παρτα να μην στα χρωστάω.
12-09-2014, 16:47 #10
Εμενα το εχει στα εξτρα , αλαλ ισως σε καθε μπροσερ να ειναι αλλου . Ψαξε λιγο , λογικα να δεν το βρεις πουθενα θα το βρεις στα add on.
12-09-2014, 16:51 #11
Πως απενεργοποιουμε τον κορεκτορα ρε παιδιά;
''Παρτα'' γράφω, πατρα-παργα βγαίνει.. Είναι εκνευριστικο!!
12-09-2014, 16:57 #12
12-09-2014, 17:01 #13
τη βρήκα τη μούτζα, οι επιλογες είναι τσεκαρισμένες
Πάλι τα ίδια. Δέκα άτομα έχω ρωτήσει στη δουλειά, κανείς δεν ξέρει.
12-09-2014, 17:17 #14
Απο το ταμπλετ είμαι.. Πραγματικά αν δεν τσεκαρα αυτά που γράφω θα έπεφτε το γέλιο της αρκούδας.
12-09-2014, 17:34 #15
Μην τα διορθωνεις ρε συ . Στο κατω κατω με τοσα που εοχυμε διαβασει εδω μεσα οτι και να γραψεις θα μοιαζει με αριστουργημα.