Τι ειπε ο Πατερ Παϊσιος για σχιζοφρενεις - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 95
    Senior Member
    1) σωστα ο κυνηγος θα βγαλει το οπλο του και θα κανει γευμα το ζωο στο πι και φι. ή καλυτερα να ριξουμε πυρηνικα αμα θελεις.. να δουμε τι θα πει το ζωο.

2) μα ολα απο θεωριες ξεκινανε. και η γεωργια ακομα μια θεωρια με πρακτικη ειναι. κανεις τη θεωρια οτι αμα βαλεις σπορο στο χωραφι τοτε αμα το ποτισεις, το σκαψεις κλπ. θα βγαλει καρπο τον οποιο θα φας και για αυτο το κανεις.

τωρα για τις αλλες θεωριες περι Θεου κλπ. αυτα μας κανουν να εχουμε το ευ ζην , δηλαδη να ζουμε καλυτερα και πιο αρμονικα σε σχεση με το να μην φιλοσοφουσαμε.

βασικα υπαρχει τεχνικος πολιτισμος και ο ανθρωπιστικος πολιτισμος. ο τεχνικος ειναι για να ζουμε καλυτερα απο υλικης αποψεως αλλα και να δινει οργανα στον ανθρωπιστικο πολιτισμο να φιλοσοφει και να ελεγχει τις θεωριες του μερικες φορες. ο ανθρωπιστικος πολιτισμος ειναι για να εχουμε το ευ ζην, για να εχουμε αρμονικες σχεσεις με τους συνανθρωπους μας, για να κατανοησουμε καλυτερα τον εαυτο μας.

τους τελευταιους αιωνες δινουμε εμφαση μονο στον τεχνικο πολιτισμο με αποτελεσμα η ανθρωποτητα συνεχως να παρακμαζει.

Quote Originally Posted by legalize View Post
    1)εχεις δυο συνολα το ενα μιλαει πολιτισμενα και το αλλο φερετε σαν ζωο,το πρωτο συνολο θα γινει γευμα.σκεψου

αυτο με της μηχανες ξεκινησε σαν καλο αλλα η υπερκαταναλωση εχει σαν αποτελεσμα να χρειαζετε να παραγουμε σε μισο χρονο διπλασιες ποσοτητες με οσο το δυνατον λιγοτερα εξοδα.εδω παιρνουν θεση οι μηχανες.

2) δεν διαφωνω εκαναν μεγαλα βηματα προοδου!!!αλλα το να ταιζω καποιον που καθετε και λεει θεωρειες με εξοργιζει μπορω να πω
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    χαχαχαχα νομιζεις οτι οι "σκεπτομενοι¨ειστε κυνιγοι?!σε αυτο το παιχνιδι ειστε το θυραμα χωρις να θελω να σε πληγωσω.και πως γινετε να κανεις γευμα κατι που δεν τολμας να κοιταξεις επιμονα στα ματια?!

Senior Member
    Καταρχην ειμαι αντρας, δε ξερω πως σου ηρθε η ιδεα οτι ειμαι γυναικα.

Δε πιστευουν στο Θεο ή φιλοσοφουνε μονο οι γυναικες ή οι αδερφες.

Εχεις δικιο οτι δε μου ειπες τοσα, και μαλλον ηταν υπερβολικη η αντιδραση μου, αλλα δεν απευθυνομουν σε εσενα οσο περισσοτερο ειχα μια αγανακτηση
    για τη νοοτροπια που κυριαρχει στις μερες μας και μας επηρεαζει ολους.

Κανεις το λαθος να νομιζεις οτι στο Θεο πιστευαν μονο οι θιτσες. Και οι αρχαιοι Ελληνες πιστευαν στο Θεο-δημιουργο.

Ο Θεος προσεγγιζεται και με τη λογικη περα απο το συναισθημα.

Οπως λεει το Ευαγγελιο "Οι Εβραιοι θελουν θαυματα και οι Ελληνες σοφια".

Αμα ημουν πιο χριστιανος απο παλια τοτε πιθανως να ειχα περισσοτερες ικανοτητες αντιμετωπισης του στρες, αμα ειμασταν ολοι θα ειχαμε πιο αρμονικες σχεσεις και θα ειχαμε και
    λιγοτερα τραυματα που οδηγουν σε ψυχικες ασθενειες.

αμα πιστευεις στο Θεο αυτο σου δινει δυναμη και εχεις την ελπιδα για δικαιοσυνη και για ενα καλυτερο μελλον ενω μπορεις να ξεχωρισεις πιο ευκολα το σωστο απο το λαθος και να πειθαρχεις σε αυτο.

δε λεω οτι το κανω εγω, καθως ειμαι αμαρτωλος πιο πολυ απο ολους , αλλα λεω οτι γινεται.

Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Αυτο το ειπα ΑΦΟΥ μου εσυρες τοσα

Φαρμακα?Πολυ κακως,προσευχες και Παησιο μονο.Στο κατω κατω,η αρρωστια ευλογια ειναι,γιατι θες να απαλλαχθεις απο αυτην?Δε πιστευω να σαι κοιλιοδουλη και να τρως σουβλακια.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

ΠΑΝτως καταρχην ειναι λαθαρα καποιος να 'μην' πιστευει στο θεο απο ντροπη ή ξερω γω να δηλωνει αθεος απλα κ μονο για να ξεχωριζει απο τους αλλους...(Κ η αθεια ακομη πρεπει να βασιζεται σε προιον ωριμης σκεψης κ ψαξιματος)
    θεος αν υπαρχει η οχι δεν το ξερει κανεις με απολυτη βεβαιοτητα.απλα με το περασμα των χρονων κ τον εμπλουτισμο των εμπειριων ο ανθρωπος τεινει να πιστευει παραπανω σιγα σιγα κ πολοι απο
    εμας εχουν νικησει το τυχων αθειιστικο σταδιο που περασαμε στην εφηβια.Παντως η πιστη σε κατι ανωτερο(γενικα) δινει στο ανθρωπο την δυναμη κ την ευθυνη να ειναι πιο δικαιος γτ μεσα στο νου του παντα εχει την αποψη οτι πρεπει να ειναι δικαιος κ σωστος γτ υπαρχει κριση(ας πουμε μεταθανατον κ οχι μονο) κ οτι εξιζει να ζει με ποιοτητα.ΥΓ ο 2ος θερμοδυναμικος νομος παντως παρολα αυτα στεκει ακλονιτος παντα να ενθαρυνει τον πεσιμισμο του ανθρωπου οτι αφου πεθαινει το συμπαν ολα πεθαινουν(θερμοδυναμικος θανατος του συμπαντος δλδ ολες οι μορφες ενεργιες μετατρεπονται σε αχρηστη θερμοτητα κ η εντροπια μεγιστοποιειται σε σχεση με την ταξη...)

Senior Member
    δημητρη τι να την κανω την πιστη ή τον θεο??κορνιζα ή εικονα στο σαλονι?απλα ουτε οι δικοι μου πιστευαν,δεν πηγα ποτε εκκλησια,ποτε δεν εκανα τον σταυρο,ποτε δεν ειπα προσευχη,δεν με απασχολισε ποτε το θεμα αυτο.δεν εχω θεμα με τους θρησκους απλα επελεξαν κατι.δεν ειναι εφηβικη αντιδραση απλος δεν εχει κατι να μου προσφερει.και φυσικα πιστεβω οτι υπαρχει κατι ανωτερο και αυτο ειναι η φυση

εγω παντως ειλικρινα να απαντησω για τον εαυτο μου:πιστευω οτι η πιθανοτητα να υπαρχει θεος ειναι 51% για μενα κ 49% να μην υπαρχει παλι για μενα.κ στην περιπτωση ομως του 49% πιστευω οτι κατι αλλο ανωτερο θα υπαρχει πχ οτι το συμπαν ειναι ζωντανο.Παντως ειλικρινα πιστευω οτι το ερωτημα αν υπαρχει η οχι πρεπει να μας απασχολει ολους εστω κ λιγο γτ το να γνωριζεις την αληθεια ειναι μεγαλο πραμα.κ σε καμια περιπτωση αχρηστο...ΥΓ οσο αφορα την 'εφηβικη αντιδραση' στα θεια σαν εκδηλωση αθειας το παθαμε πολλοι(εγω σε μεγαλο βαθμο) κ δεν το αναφερα για να υποτιμησω καποιον(σε καμια περιπτωση)

@μαους

Σκεφτηκα πως ισως εισαι γυναικα λογω του στυλ της γραφης,δε μπορω να στο εξηγησω.Δεν το πα υποτιμητικα,ουτε επειδη ειπες οτι πιστευεις.Λαθος μου!

@Δημητρης

Ναι υπαρχουν και αυτοι οι αντιδραστικοι,αλλα ειναι ισοπεδωτικο το τσουβαλιασμα που κανεις.Δεν πιστευω στο θεο,οπως δε πιστευω σε νεραιδες,δρακους,γιγαντες κλπ.Αφηνω ενα μικρο ποσοστο να υπαρχει θεος,οπως αφηνω και για ολα τα προαναφερθεντα.Αν τελικα υπαρχει,ειναι πολυ πιθανοτερο να ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο το πως τον περιγραφουν οι υπαρχουσες θρησκειες.

Απο κει και περα,προσπαθω να μην περιπλεκω τα πραγματα και να χανομαι σε υπαρξιακα,οταν εχω μια χειροπιαστη ζωη να ζησω και να ευτηχησω μεσα σε αυτη.Ο πιο συντομος δρομος αναμεσα σε δυο σημεια ειναι ευθεια,για αυτο keep it simple.

Senior Member
    βασικα το θεμα ειναι εν τελει αν πιστευεις στη ζωη ή στο θανατο.

αμα εισαι υπερ της ζωης εισαι με το Θεο αμα με το θανατο τοτε εισαι εναντιον του.

εγω ετσι το βλεπω.

Senior Member
    @maus να σου κάνω μια ερώτηση έτσι από απορία;;;Θέλω την άποψή σου.
    Πιστεύεις στη βιβλική θεώρηση δημιουργίας του κόσμου που λέει οτι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε καθ'εικόνα και καθ'ομοίωση του δημιουργού του;;Φυσικά λέει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε σε 7 ημέρες λες και ο Θεός έχει πρόγραμμα εβδομαδιαίο.Ρωτάω γιατί όλα αυτά τα κείμενα θεωρούνται θεόπνευστα και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησής τους και όταν ο Γαλιλαίος είπε πως η γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου παραλίγο να τον στείλουν στην πυρά.Πως γίνεται ο άνθρωπος να είναι καθ'εικόνα και ομοίωση του δημιουργού του όταν ξέρουμε πως πέρασε κάποια στάδια για να φτάσει στο σημείο του homo sapiens;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Ευτυχως στην εκκλησια πανε μονο τα γεροντια. Ας ελπισουμε μολις ''φυγει'' αυτη η γενια να ησυχασουμε.

Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    @μαους

Σκεφτηκα πως ισως εισαι γυναικα λογω του στυλ της γραφης,δε μπορω να στο εξηγησω.Δεν το πα υποτιμητικα,ουτε επειδη ειπες οτι πιστευεις.Λαθος μου!

@Δημητρης

Ναι υπαρχουν και αυτοι οι αντιδραστικοι,αλλα ειναι ισοπεδωτικο το τσουβαλιασμα που κανεις.Δεν πιστευω στο θεο,οπως δε πιστευω σε νεραιδες,δρακους,γιγαντες κλπ.Αφηνω ενα μικρο ποσοστο να υπαρχει θεος,οπως αφηνω και για ολα τα προαναφερθεντα.Αν τελικα υπαρχει,ειναι πολυ πιθανοτερο να ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο το πως τον περιγραφουν οι υπαρχουσες θρησκειες.

Απο κει και περα,προσπαθω να μην περιπλεκω τα πραγματα και να χανομαι σε υπαρξιακα,οταν εχω μια χειροπιαστη ζωη να ζησω και να ευτηχησω μεσα σε αυτη.Ο πιο συντομος δρομος αναμεσα σε δυο σημεια ειναι ευθεια,για αυτο keep it simple.
    ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ κανενα τσουβαλιασμα παντως.ετσι?

Senior Member
    Θεωρουνται μεν θεοπνευστα αλλα δε λενε οτι τα εγραψε ο ιδιος ο Θεος, αρα μπορει να εχουν και λαθη ανθρωπινα, αν εχω καταλαβει καλα.

οι σημερινοι θεολογοι δε λενε οτι εγινε σε 7 μερες αλλα οτι αυτα ειναι εποχες ολοκληρες.

τωρα αυτο που λες με το Γαλιλαιο εγινε με τον πάπα και οχι στην Ορθοδοξια, οπου ουτε καιγανε μαγισσες κλπ.

Καλα πως εισαι τοσο σιγουρος για τη θεωρια της εξελιξης ; Και τελικα ακομα και να ισχυει η θεωρια της εξελιξης, τον αλγοριθμο για την θεωρια της εξελιξης ποιος τον εφτιαξε ;
    Μηπως και η εξελιξη των βιολογικων ειδων ειναι απλως ενα σχεδιο του Θεου ;

Στους υπολογιστες υπαρχουν γενετικοι αλγοριθμοι για την ευρεση βελτιστης λυσης, αλλα και παλι πρεπει καποιος να το εχει σκεφτει πριν τον αλγοριθμο απο πριν απο τον οποιον προκυπτουν τα νεα ειδη κλπ. και οι συνδιασμοι και να τρεξει το προγραμμα.

αρα παλι στον Θεο καταληγουμε, με τον εναν ή με τον αλλον τροπο.

Quote Originally Posted by serios View Post
    @maus να σου κάνω μια ερώτηση έτσι από απορία;;;Θέλω την άποψή σου.
    Πιστεύεις στη βιβλική θεώρηση δημιουργίας του κόσμου που λέει οτι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε καθ'εικόνα και καθ'ομοίωση του δημιουργού του;;Φυσικά λέει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε σε 7 ημέρες λες και ο Θεός έχει πρόγραμμα εβδομαδιαίο.Ρωτάω γιατί όλα αυτά τα κείμενα θεωρούνται θεόπνευστα και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησής τους και όταν ο Γαλιλαίος είπε πως η γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου παραλίγο να τον στείλουν στην πυρά.Πως γίνεται ο άνθρωπος να είναι καθ'εικόνα και ομοίωση του δημιουργού του όταν ξέρουμε πως πέρασε κάποια στάδια για να φτάσει στο σημείο του homo sapiens;;

παντως ο παισιος κ αλλοι αντιστοιχοι της εκκλησιας κ της ερημικης λενε κατι πραγματα με τοση αυτοπεποιθηση που λες μυρισε τα χερια του κ το ειπε?χωρις καμια λογικη κ αυτοι ειναι μεσα στην αυτοπεποιθηση οταν το λενε προβλεπουν χαλασμους προφητειες κτλ που ειναι σαν να μυρισαν τα χερια τους κ τα ειπαν χωρις καμια λογικη.αυτο με ενοχλει με αυτους το οτι δλδ μπορει να πουν εσχατολογικα πραματα κ για καταστροφες που θα ανησυχισουν στο ακουσμα τους ανθρωποι χωρις να βασιζονται πουθενα

Banned
    Θα συμφωνήσω, η καταστροφολογία δε βοήθησε ποτέ κανέναν! Και κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια.

Senior Member
    Εγω παντως πιστευω οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη πανω απο μας, πεστο θεο πεστο συμπαν. Και αυτο, που ειναι ο θεος οταν συμβαινει κατι κακο, δεν ισχυει. Μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας και παθαινουμε οτι παθαινουμε.

Απλα ηθελα να πω στην τελευταια υποτροπη οπου νοσηλευτηκα, υπηρξε στα θετικα συμπτωματα παρεμβαση μιας ανωτερης δυναμης, που μαρτυρες ηταν και οι γονεις μου.

Απλα μονο αυτο, δεν θελω να πω τιποτα παραπανω, περασαν τρια χρονια και ακομη με στοιχοιωνει, μαλλον θα το θυμαμαι μια ζωη.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast