Διπολική Διαταραχή και άσχημη συμπεριφορά - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 10 FirstFirst ... 78910 LastLast
Results 121 to 135 of 140
    Senior Member
    σορρυ που ειναι λιγο ακυρο..αλλα διαβαζω και εχω μια απορια... οτν καποιος εχει διπολικη..ειναι για ενα μεγαλο διαστημα ετσι και για αλλο ενα μεγαλο διαστημα αλλιως...? η μπορει αν ειναι ανισα σαν διαρκεια? και ειναι ακτι ξαφνικο χωρις πραγματικα αιτια η καποιες καταστασεις το πυροδοτουν?

κανει ναι!!! απλα σχετικα με τις 2 τελευταιες μερες η συμπεριφορα του ηταν οπως οταν δεν εκανε θεραπεια!! επειδη εχω διαβασει σχεδον ολα τα θεματα εδω μεσα..ανθρωποι διπολικοι καθονται και λενε μειναμε μονοι μας λογω της ασθενειας!! εμενα δεν μου αρεσει να παρατησω τον ανθρωπο που αγαπαω γιατι ειναι αρρωστος..το λογικο δεν ειναι στα δυσκολα να εισαι εκει και να στηριζεις τους ανθρωπους που αγαπας?γιατι γυρισε και μου πε οτι δεν τον στηριζω! εσυ εχεις την ασθενεια??

αλεξανδρε δεν θα τον αντεξει καμια!! ουτε τις καταστασεις που γινονται!!! πραγματικα ολοι το λενε ποσο υπομονη εχω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by iliana26 View Post
    κανει ναι!!! απλα σχετικα με τις 2 τελευταιες μερες η συμπεριφορα του ηταν οπως οταν δεν εκανε θεραπεια!! επειδη εχω διαβασει σχεδον ολα τα θεματα εδω μεσα..ανθρωποι διπολικοι καθονται και λενε μειναμε μονοι μας λογω της ασθενειας!! εμενα δεν μου αρεσει να παρατησω τον ανθρωπο που αγαπαω γιατι ειναι αρρωστος..το λογικο δεν ειναι στα δυσκολα να εισαι εκει και να στηριζεις τους ανθρωπους που αγαπας?γιατι γυρισε και μου πε οτι δεν τον στηριζω! εσυ εχεις την ασθενεια??
    στην diana το ρωτας?

Banned
    αλεξανδρε δεν θα τον αντεξει καμια!! ουτε τις καταστασεις που γινονται!!! πραγματικα ολοι το λενε ποσο υπομονη εχω.
    δε γινετε αυτο που λες για ολους υπαρχει ο καταληλος απλα δε σε βολευει για αυτο εγω πχ συναντησα μια μερα το πιο δυσκολο ανθρωπο που υπαρχει κ ολοι τα εφτυσαν κ μονο εγω καταλαβαινα τι ελεγε.

Banned
    προφανως επιδη δε τον καταλαβαινεις αγριευει περισσοτερο για αυτο σου δινει την εντυπωση οτι δε παλευεται

Banned
    αν αυτο που λες σε ενοχλει το οτι εχει πολες πλευρες δε θα συνοηθητε ουτε το πρασινο μαη.στο ξεκαθαριζω.

Senior Member
    Οχι την έχει όμως η Αδερφή μου!

ηταν και σε ψυχιατρικη κλινικη παιρνει και χαπια!! εσυ εισαι διπολικη η εχεις γνωστους με την αρρωστια?

οχι!!στον ρεμεντυ

Banned
    καλησπερα!
    παιδια! εσεις που ειχατε εμπειρια απο αυτη την ασθενια, ειτε απο συγγενεις κι φιλους ειτε προσωπικα, τι συμπερανατε τελικα?
    ροτω αν εχει ολικη θεραπεια δλδη, εαν ο ανθρωπος που παθει κατι τετοιο μπορει να γινει καλα? και αν γινετε καλα μονο με φαρμακα, δλδη αν υπαρχει κι αλλος τροπος θεραπειας χωρις βαρια φαρμακα? σας ροτω διοτι με απασχολει - οχι για εμενα- αλλα επειδη δεν ειναι γιατρος, δεν θελω να βγαλω συμπερασμα τετοιο για καποιο προσωπο, διοτι θα το βλεπω ,θα το αντιμετοπιζω σαν να ειναι κατι κακο! κι απο την αλλη σκεφτομαι οτι απλα κανω λαθος!! οτι ολοι μας εχουμε μερες με θλιψη, μερες που ειμαστε νευρικοι, μερες που η ζωη μας φερνει δυσκολιες κι για καποιο καιρο απλα ειμαστε"καπως" . αυτο ειναι που με απασχολει πιο πολυ! το οτι δεν μπορω να κρινω! κι για αυτο σας ροταω, εαν ξερετε η αν καταλαβαινετε ποια ειναι τα ορια της ασθενειας απο την απλη κακη διαθεση??

Banned
    ηταν και σε ψυχιατρικη κλινικη παιρνει και χαπια!! εσυ εισαι διπολικη η εχεις γνωστους με την αρρωστια?
    kaλα κρασια συνεχιζεις εσυ το τροπαριο.... αμα συνενοηθητε ετσι σφυρα μου.

Senior Member
    iliana26 Να απαντάς με παράθεση για να καταλαβαίνουμε σε ποιόν απευθύνεσαι..........
    Βρίσκεται κάτω από κάθε κουτακι απάντησης δεξιά....."Απάντηση με παράθεση"

ok diana

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    καλησπερα!
    ροτω αν εχει ολικη θεραπεια δλδη, εαν ο ανθρωπος που παθει κατι τετοιο μπορει να γινει καλα?
    και αν γινετε καλα μονο με φαρμακα, δλδη αν υπαρχει κι αλλος τροπος θεραπειας χωρις βαρια φαρμακα? σας ροτω διοτι με απασχολει - οχι για εμενα- αλλα επειδη δεν ειναι γιατρος, δεν θελω να βγαλω συμπερασμα τετοιο για καποιο προσωπο, διοτι θα το βλεπω ,θα το αντιμετοπιζω σαν να ειναι κατι κακο! κι απο την αλλη σκεφτομαι οτι απλα κανω λαθος!! οτι ολοι μας εχουμε μερες με θλιψη, μερες που ειμαστε νευρικοι, μερες που η ζωη μας φερνει δυσκολιες κι για καποιο καιρο απλα ειμαστε"καπως" . αυτο ειναι που με απασχολει πιο πολυ! το οτι δεν μπορω να κρινω! κι για αυτο σας ροταω, εαν ξερετε η αν καταλαβαινετε ποια ειναι τα ορια της ασθενειας απο την απλη κακη διαθεση??
    Γιατρειά τύπου ίασης, δηλαδή το άτομο να επανέλθει στην ψυχολογική κατάσταση και ισορροπία που είχε πριν ασθενήσει μπορεί να υπάρξει εν μέρη σε άτομο που δεν είχε από την έναρξη της ασθένειας ψυχωσικό επεισόδιο. Τουλάχιστον αυτό ξέρω από συγγενή μου που είναι διπολικός και από φίλο μου που η μητέρα του παρουσίασε μανιοκατάθλιψη πριν χρόνια και μετά από δύο χρόνια θεραπείας τώρα δεν παίρνει φάρμακα. Όπως μου είπε ο ίδιος, η μητέρα του πλέον αραιά και πού χάνει τις ισορροπίες αλλά μπορεί και το ελέγχει από μόνη της. Σε περίπτωση ψυχ. επεισοδίου η αγωγή θα πρέπει να λαμβάνεται εφ όρου ζωής. Η διαφορά ενός διπολικού από ένα άτομο που θεωρείται ψυχικά υγιές είναι ότι ο 1ος ξεπερνάει κάποια φυσιολογικά όρια διάθεσης-συμπεριφοράς σύμφωνα με κλίμακες που έχει ορίσει και αναθεωρεί ανά διαστήματα ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (αν γκουγκλάρεις κάτι θα βρεις).
    Ο διπολικός που βρίσκει το κατάλληλο σχήμα θεραπείας μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή και καλό είναι να αποφεύγει καταστάσεις που του προκαλούν άγχος-πίεση.
    Παίζουν ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες όπως ηλικία, χαρακτήρας-προσωπικότητα ατόμου, περιβάλλον που ζει και εργάζεται κ.τλ. για την πορεία ενός ατόμου με διπολισμό.
    Τέλος να σου πω ότι είναι είναι αρκετά δύσκολο να πεισθεί ο ασθενής ότι έχει πρόβλημα και να πάρει τη θεραπεία που χρειάζεται.
    Αυτά τα ολίγα από όσα έχω διαβάσει, ακούσει και ζήσει από κοντά με διπολικό άτομο.
    Last edited by Tasos75; 17-10-2014 at 10:24.

Page 9 of 10 FirstFirst ... 78910 LastLast