Results 1 to 15 of 136
Thread: Να ρισκάρω ή όχι?
-
22-10-2014, 13:53 #1
Να ρισκάρω ή όχι?
Είμαι σε μιά σχέση εδώ και 3 χρόνια, περνάμε καλά, υπάρχει εμπιστοσύνη, κατανόηση, ταιριάζουμε, κοινές ασχολίες, και πολλά άλλα που θα ζήλευαν και οι καλύτερες σχέσεις... το πρόβλημα είναι οτι λείπει το πάθος.. ο έρωτας.. έχουμε ξεχάσει τι θα πεί
σέξ... 1 φορά κάθε μήνα και άν... είμαστε σαν φίλοι, σαν συγκάτοικοι, αλλα περνάω καλά σχετικά, την αγαπώ.
Μπήκε στη ζωή μου μια μικρούλα... είμαι 35 και αυτή 24... όταν λέω μπήκε απλά υπάρχει ένα φλέρτ... κάνας καφές... μέχρι εκει, αλλα νοιώθω τη καρδιά μου να χτυπάει για την μικρή αυτή... μου αρέσει, πολύ... θα ήθελα να είμαι μαζί της αλλα δεν ξέρω αν
θα ήθελα να χωρίσω με την σχέση που προανέφερα... είμαι σε φάση επίσης που θα προχωρήσω με την τωρινή σε κάτι σοβαρό, έτσι υποτίθεται δλδ, πρέπει να το σκεφτώ...
Τί να κάνω? Δεν ξέρω, απο τη μία στεναχωριέμαι και δεν θέλω να πληγώσω την τωρινή... απο την άλλη ανυπομονώ να βρεθώ με την μικρή, έστω για έναν καφέ... είναι ενθουσιασμός? Θα ήθελα να είμαι με τη μικρή σοβαρά? Η αλήθεια είναι οτι είμαι ενθουσιώδης χαρακτήρας, και μετά μου φεύγει... σαν μια φούσκα που σκάει...
Τί να κάνω... δεν ξέρω ειλικρινά... πείτε μου τη γνώμη σας... όχι το τί ειναι το σωστό, ηθικό κλπ., αλλα τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου.
Δύσκολο πράμα ο έρωτας, η αγάπη και τα συναφή...
- 22-10-2014, 14:02 #2
...θα μπεις σε γάμο με μια γυναίκα που λειτουργείτε ως οι καλύτεροι φίλοι?
22-10-2014, 14:04 #3
Γιατί οι παντρεμένοι καταλήγουν κάπου αλλού? Εντάξει δεν είμαστε και απλά οι καλύτεροι φίλοι, υπάρχει κάτι παραπάνω, αλλα όχι αυτό που θα ήθελα..
22-10-2014, 14:06 #4
Κωνσταντίνε, το ίδιο δίλημμα έχει απασχολήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, τον καθένα... δεν καταλαβαίνω γιατί αποτελεί θέμα για φόρουμ ψυχολογίας...
παρόλα αυτά, θα σου απαντήσω στο δίλημμα με ένα δίλημμα (τα διλήμματα μας τα λύνουμε μόνοι μας): ή φύγε από τη μεγάλη και πήγαινε με τη μικρή ή πάψε να κοιτάζεις μικρές...
ξέρω, το μάτι πάει μόνο του, αυτό όμως σημαίνει ότι έχεις ήδη φύγει... απλά μένει να το συνειδητοποιήσεις
22-10-2014, 14:17 #5
Δεν πιστεύω πως υπάρχει άντρας που δεν ξενοκοιτάει, και τρελά ερωτευμένος να είσαι, ένα βλέφαρο θα το ρίξεις ( κατ εμέ )
Τώρα, για τον άν αποτελεί θέμα του φόρουμ αντάξια, πιστεύω πως ναί γιατί όλα τα προβλήματα προκαλούν άγχος, στρές και στεναχώρια, οπότε είναι όλα θέμα ψυχολογίας ( εξάλλου η ενότητα απο μόνη της λέει πόστ για σχέσεις )
Δεν κυνηγάω μικρές, είμαι αρκετά ανασφαλής στο να βρώ μια 10 χρόνια μικρότερη, και ειδικά όμορφη σαν αυτή, μπορεί να "πετάξει" μέσα σε μια μέρα μακριά σου... το όλο θέμα μου είναι το άν πρέπει να χωρίσω με την νύν για κάτι νέο και ενθουσιώδες ή
να το πάω λίγο παράλληλα με τη μικρή μέχρι να δώ τι θέλω πραγματικά, αυτό δεν είναι το ποιό ασφαλές? Αν και ανήθικο αλλα κανείς δεν είναι τέλειος...
Απλά σκέφτομαι οτι άν χωρίσω και το μετανιώσω, και δεν μας βγεί με την μικρή, θα καταρρακωθω... ίσως την παρα έχω σίγουρη την νύν και αν τη χάσω, χάσω τη γή κάτω απο τα πόδια μου... αλλα η μικρή μου έχει κλέψει τη καρδιά... είναι αλήθεια οτι τη σκέφτομαι συνεχώς... τί να κάνω? Να μετακομίσω στα Αραβικά εμιράτα, να ασπαστώ τον Ισλαμισμό και να κρατήσω και τις δυό???
22-10-2014, 14:25 #6
- still searching for the right place.....
Κωσταντίνε νομίζω πως το θέμα ΔΕΝ είναι το άμα θα θα κάνεις κάτι με τη μικρή, στο κάτω- κάτω σιγά τη διαφορά ηλικίας που έχετε....... μπορεί να είναι ενθουσιασμός, μπορεί κ όχι, who cares? Το θέμα είναι πως προφανώς για να ξενοκοιτάς κ για να "ζεις κ αναπνέεις" για την ώρα που βρεθείς με κάποια άλλη, τότε σου'χει τελείωσει με την νυν. Φαίνεσαι για τους ανθρώπους που δεν είναι πολυγαμικοί εκ πεποιθήσεως, αλλά από αυτούς που θα ξενοκοιτάξουν, ξενο..... κλπ κλπ από τη στιγμή που η σχέση τους δεν τους καλύπτει ή δεν τους καλύπτει πλέον σε κάποιον - για εσένα πάντα- νευραλγικό τομέα (ο τομέας αυτός μπορεί να είναι είτε ο ερωτικός, είτε ο συναισθηματικός, είτε ο υλικός, είτε ο τομέας επικοινωνίας). Δεν είναι ανάγκη να πας σαν την μαϊμού, να περνάς από τη μια σχέση στην άλλη. Απλά υποψιάζομαι πως με την νυν το ερωτικό έχει τελειώσει κ αν τώρα ξενοκοιτάς 1, αν συνεχίσετε μαζί θα νοιώθεις να πνίγεσαι τόσο, που θα καταλήξεις να ξενοκοιτάς 21. Κ τότε παίζει να'ναι κ χειρότερο γιατί ίσως έχετε κάνει κ οικογένεια. Κανείς που παντρεύτηκε από υποχρέωση δεν έκανε έναν υγιή ευτυχισμένο γάμο.
22-10-2014, 14:28 #7
mariposa σε ευχαριστώ για τη συμβουλή, έχεις δίκιο, αλλα ο έρωτας μπορεί να κρατήσει αιώνια?
( είμαι πολυγαμικός, λατρεύω τις γυναίκες και πάντα ήμουν άτακτος, αλλα πρέπει να σοβαρευτώ... μεγάλωσα )
22-10-2014, 14:34 #8
Συμφωνω με mariposa ( αμαν βρε mariposa , γραφεις σωστες και πληρεις απαντησεις , δεν αφηνεις τιποτα για μας ! ) . Κι εγω λεω οτι ηρθε η ωρα να την ΄κανεις ' kontantine . Αν ησουν παντρεμενος με παιδια , μονο τοτε θα επρεπε να το σκεφτης .
22-10-2014, 14:35 #9
...ααακριβως.
Κωνσταντίνε, το θέμα δεν είναι ότι κάποτε θα σου περάσει το πάθος με τη γυναίκα σου. Ναι, θα περάσει.
Το ζήτημα είναι πότε.
Είναι διαφορετικό να κάνεις ένα τόσο σοβαρό βήμα όπως είναι ο γάμος, ήδη κουρασμένος σεξουαλικά με τη γυναίκα σου και ενώ μπροστά σας έρχονται εφιάλτες ρουτίνας, όπως είναι η συγκατοίκηση και τα παιδιά.
22-10-2014, 14:40 #10
μεσα σε 3 χρονια σας εχει φυγει οπως λες το παθος... σε 7-8 δηλαδη τι θα γινει? θα γινεται κολληταρια?
εγω θα την χωριζα.. αν φυγει το παθος-ο ερωτας μενει μονο η αγαπη για τον αλλον.. μπορει να την νιαζεσαι και να την σκεφτεσαι αλλα δεν ειναι αναγκη να εισαι σε σχεση μαζι της.. και ειναι σαν να την κοροϊδευεις αν μενεις μαζι της.. λες οτι ειστε σαν φιλοι.. αν κι αυτη νιωθει ετσι τοτε κοροϊδευετε και οι 2 τον εαυτο σας. απλως εχετε συνηθισει αυτη την κατασταση και συνεχιζετε να ειστε μαζι απο συνηθεια (και πιστεψε με η δυναμη της συνηθειας ειναι μεγαλη)..
επισης μετα τον χωρισμο θα τσεκαρεις κι οντως τα συναισθηματα σου για την κοπελα αυτη.. αν δεν την εχεις πλεον δεδομενη και ειστε χωρια τοτε θα δεις αν πραγματικα την θες για σχεση ή οχι.. ισως και η κοπελα σου να βαριεται και να μην βρισκει το κουραγιο να στο πει.
τωρα σχετικα με την 24χρονη τι να σου πω.. αν χωρισεις απο την σχεση και κατευθειαν πας γι αλλα σιγουρα στην κοπελα σου θα φανεις μΑΑΑκας. το θεμα ειναι να την χωριζες οταν ηταν καιρος. αν μενεις με την αλλη μονο και μονο απο συνηθεια και οταν σου παρουσιαζετε νεο "κομματι" την παρατας αυτο σιγουρα δεν ειναι σωστο.. αλλα απο την αλλη το συναισθημα ειναι συναισθηματα. δεν ρυθμιζεις εσυ ποτε σου ερχεται ο ερωτας και ποτε φευγει.
εγω παντως θα χωριζα στην θεση σου, αλλα δεν θα ετρεχα και κατευθειαν στην αγκαλια της αλλης.And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
22-10-2014, 14:43 #11
Συγκατοικώ ήδη, απλά αυτό που λές με τα παιδιά, πιστεύω πώς η γυναίκα που θα κάνει το παιδί μου θα ξυπνήσει πολλά συναισθήματα μέσα μου για αυτή, θα είναι η μητέρα του παιδιού μου και θα πολλαπλασιάσει την εκτίμηση, αγάπη και σεβασμό μου προς αυτή, έτσι πιστεύω τουλάχιστον... εγώ λειτουργώ έτσι, αν δεν είμαι έστω και λίγο ερωτευμένος, δέν, δέν κρατάει το ερωτικό, εκτός αν ταιριάζουμε ερωτικά φοβερά. Επίσης κάτι τελευταίο ρε παιδιά, για να δείτε ότι οι άνθρωποι είμαστε αχάριστοι και δεν ξέρουμε τι θέλουμε, και αν σας προσβάλλω, συγνώμη να μιλήσω για μένα συγκεκριμένα, η νύν μου είναι κοπελάρα, με όλη τη σημασία, την κολλάνε συνεχώς, θα ήθελε πολύς κόσμος να ήταν μαζί της... απλά ειναι πολύ "παθητικός" χαρακτήρας, δεν παίρνει καθόλου πρωτοβουλίες κλπ., είναι στρατιωτάκι.
παρένθεση αυτό, να συνεχίσω με την αχαριστία, στην ουσία τα έχω όλα, το σπίτι μου, την όμορφη κοπέλα μου που ταιριάζουμε σε όλα ( πλύν του ερωτικού ) αλλα ψάνχω το τέλειο, τον τρελό έρωτα που θα κρατήσει χρόνια, το καλύτερο για μένα... είναι εγωϊστικό αλλα παράλληλα και επίφοβο.. σκέφτομαι, άν ερωτευτώ, πές τη μικρή, και φάω καψούρα, μετά θα αρχίσει ο γολγοθάς μου, ανασφάλειες, γκρίνια, ζήλια, κλπ. κλπ., θα χάσω όλο αυτο το "ήσυχο" περιβάλλον που μου προσφέρει η νύν, μια σταδιοδρομημένη σχέση που έχει πάρει
το καλουπάκι της και προχωράει κούτσα κούτσα, απο την άλλη... όλα τα προηγούμενα περι της μικρής... δεν ξέρω είμαι ψυχοπαθής?
22-10-2014, 14:45 #12
Σωστή τοποθέτηση 66psy, αλλα όλοι μας, το καλύτερο για εμάς δεν αναζητούμε?
22-10-2014, 14:47 #13
[QUOTE=66psy;509575]
τωρα σχετικα με την 24χρονη τι να σου πω.. αν χωρισεις απο την σχεση και κατευθειαν πας γι αλλα σιγουρα στην κοπελα σου θα φανεις μΑΑΑκας. το θεμα ειναι να την χωριζες οταν ηταν καιρος. αν μενεις με την αλλη μονο και μονο απο συνηθεια και οταν σου παρουσιαζετε νεο "κομματι" την παρατας αυτο σιγουρα δεν ειναι σωστο..
Γιατι καλε δεν ειναι σωστο ? μια σχεση εχουν , οι σχεσεις δεν κρατανε για παντα ( συνηθως ) , νεο παιδι ειναι . Ας χαρει τον ερωτα του .
22-10-2014, 14:50 #14
Κωνσταντινέ, από ότι μου λες ενθουσιάζεσαι εύκολα και μετά σου περνάει και αν δεθείς με αυτήν σοβαρά και στην πορεία βρεις κάποια άλλη και ενθουσιαστείς και με αυτήν όπως με την μικρή τότε τι θα κάνεις; Σε όλη σου την ζωή αυτό θα κάνεις θα ενδουσιάζεσαι με καινούριες σχέσεις και θα ρισκάρεις την προηγούμενη. Ποιος σου είπε εσένα ότι άνθρωποι παντρεμένοι δεν ενθουσιάστηκαν από άλλα πρόσωπα όμως δεν προχώρησαν και δεν ρίσκαραν την σιγουριά μιάς σχέσεως δοκιμασμένης και σοβαρής. Εγώ στην θέση σου δεν θα παρατούσα την σοβαρή σχέση μου η οποία σχέση είναι δοκιμασμένη μάλιστα και περνάμε καλά, για μια καινούρια σχέση που δεν ξέρω που θα με βγάλει. Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν είναι απαραίτητο να την οικειοποιηθείς.:)
22-10-2014, 14:54 #15
Μόνιμα πρησμένα χέρια και πόδια
05-07-2025, 15:04 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή