Results 16 to 30 of 55
-
24-10-2014, 14:36 #16
Μαριποσα δυστυχώς δεν μένω Αθήνα για να πάω στο νοσοκομείο αυτο που μου προτείνεις, σ´ευχαριστω πάντως για το ενδιαφέρον! Όσο για τα συμπτώματα που λες οτι δεν ειναι σε όλους το ίδιο, ναι, συμφωνώ μαζί σου. Απλά, επειδή εχω διαβάσει οτι πολλοί διπολικοί έχουν αυτο το σύμπτωμα, δηλαδή να κοιμούνται λίγες ώρες και να έχουν απίστευτη ενέργεια, θεώρησα πως ειναι κατι κοινό σε αυτή την ασθένεια και γι'αυτο προβληματίστηκα.
\"καταδίκη μιας κατάστασης σημαίνει την ασυνείδητη επιθυμία της\"-Freud-
- 24-10-2014, 14:45 #17
Dreamless και μένα αυτο μου ανέφερε ο γιατρός που μου διέγνωσε διπολικό, οτι, δηλαδή η θεραπευτική προσέγγιση ειναι πανω κατω η ίδια και στους διπολικους και στους οριακούς/ μεταιχμιακους. Και ναι, ταιριάζουμε οπως είπες κι εσύ! Θελω να σε ρωτήσω αν ακολουθείς θεραπευτική αγωγή και ποια ειναι αυτή? Εγω αυτή τη στιγμή παίρνω το cymbalta των 60mg και seroquel των 50 mg το οποίο αυξάνω κάθε ημέρα. Διάβασα κάπου οτι κάποιοι παίρνουν για αντικαταθλιπτικό το Effexor και επειδή παλιότερα το είχα πάρει και είχα δει πολυ καλά αποτελέσματα, θα προτιμούσα να έπαιρνα πάλι το Effexor αλλα ο γιατρός επιμένει οτι το cymbalta θα με βοηθήσει καλύτερα τη δεδομένη στιγμή.
24-10-2014, 16:03 #18
καλησπερα βαν κονγκ
παιρνω πολλα φαρμακα και σε μεγαλες δοσολογιες.
παιρνω---> zyprexa 25 mg, remeron 60 mg, lyrica 450 mg kai clonotril 2 mg.
και να φανταστεις οτι επερνα περισσοτερα!!!
το ζυπρεξα ειναι αντιψυχωτικο-σταθεροποιητης διαθεσης, το λυρικα και το κλονοτριλ ειναι αντιεπηλιπτικα που βοηθανε πολυ στο αγχος και το ρεμερον αντικαταθλιπτικο.
ο στοχος μου ειναι να μειωθει κατα πολυ αλλα σταδιακα το ζυπρεξα γιατι ειναι το χειροτερο φαρμακο οσων αφορα την προσληψη κιλων.
περα απο τα φαρμακα κανω και ψυχοθεραπεια και λιαν συντομως θα αρχισω και group-therapy
εσυ κανεις ψυχοθεραπεια ή παιρνεις μονο φαρμακα?
24-10-2014, 18:08 #19
Α μαλιστα! Ναι, για το ζυπρεξα το ξερω κι εγω οτι παιρνεις πολλα κιλα, οπως και με το ρεμερον. Πηρα για λιγο διαστημα το newzypra που ειναι γεννοσημο του ζυπρεξα και μου ανοιξε τρελλα η ορεξη και εβαλα και κιλα. Το ρεμερον ηταν να το παρω κι εγω αλλα επειδη ειναι αρκετα κατασταλτικο οπως μου ειπε ο γιατρος, δεν μου το εδωσε προς το παρον. Χρειαζομαι κατι να κινητοποιηθω και γι'αυτο μου εδωσε το cymbalta διοτι δεν μπορω να βγω ουτε απο το σπιτι την ημερα. Εχεις καθολου εμπειρια μηπως απο το συγκεκριμενο φαρμακο?
Ψυχοθεραπεια δεν κανω προς το παρον αλλα μολις παρω λιγο τα πανω μου θα ξεκινησω.\"καταδίκη μιας κατάστασης σημαίνει την ασυνείδητη επιθυμία της\"-Freud-
24-10-2014, 21:06 #20
Kαλησπέρα. Σε όποιο φάρμακο δείς ότι ανταποκρίνεται ο οργανισμός σου περισσότερο τότε αυτό να συνεχίσεις και αυτό είναι και μια καλή απόδειξη για το τί έχεις. Δηλαδή αν το seror σε ''ποιάσει'' (αντικαταθλιπτικό που δείνει ενέργεια και σε ανεβάζει - διεγερτικό δηλαδή και όχι κατασταλτικό) πάει να πεί ότι έχεις κατάθλιψη. Τώρα αν σε ρυθμίζει καλύτερα το seroquel πάει να πεί ότι δεν έχεις κατάθλιψη αλλά οριακή διαταραχή προσωπικότητας.. Έχω πάρει σχεδόν όλα τα φάρμακα και γι αυτό στο λέω! Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος αλλά επειδή και εγώ περνάω τη φάση σου ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΜΟΥ ΕΝ ΤΕΛΕΙ! Καλύτερος γιατρός από τον ίδιο μας τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ δεν νομίζω ότι υπάρχει.
24-10-2014, 23:21 #21
δεν εχω εμπειρια απο το συγκεκριμενο φαρμακο.
το μονο που ξερω ειναι οτι περιεχει συστατικα που περιεχει και το λαντοζ, αλλα ειναι πιο καλο απο το λαντοζ γιατι εχει και αλλα συστατικα περαν του λαντοζ.αυτα μου τα ειχε πει ενας παλιος μου φιλος που επερνε συμπαλντα και τον ειχε βοηθησει.
φαση ειναι θα περασει.
26-10-2014, 15:15 #22
Καλησπέρα σερενιτι! Δεν παίρνω το συγκεκριμένο φάρμακο που αναφέρεις, δηλαδή το σερορ. Και το θέμα ειναι οτι παίρνω και αντικαταθλιπτικό και το seroquel οποτε πως να καταλάβω ποιο απο τα δυο με βοηθάει για να καταλήξω, οπως λες, στο τι εχω και να εμπιστευθώ τη διαίσθηση μου. Εσένα τι σου έχουν πει οτι εχεις? Γιατι βλέπω οτι εισαι κι εσύ μπερδεμένη...
26-10-2014, 15:20 #23
26-10-2014, 15:53 #24
26-10-2014, 17:12 #25
Ax Van Gogh και να ξερες πόσο θα ήθελα να πάρω αρκετή ποσότητα διεγερτικών για να βγώ από την κατάθλιψη (αυτό έχω εγώ μαζί με αυπνια αλλά εκμεταλλευόμαστε την παρενέργεια του seroquel για την αυπνια και μου φέρνει νάρκωση το βράδυ) και ας πάθω μανία μακάρι παναγία μου ( αν υπάρχει) να πάθω μανία μου το εύχομαι!!!!!! Τί να πώ επειδή σε καταλαβαίνω σου το εύχομαι και σένα!!! Εμένα η φάση μου διαρκεί τέσσερα χρόνια και δεν έχω νιώσει ποτέ καλά από τότε παρα μόνο δύο μέρες. Τί πρέπει να κάνω??? Είμαι όλη αυτιά!!
26-10-2014, 17:13 #26
29 ετών.... τώρα.
26-10-2014, 17:26 #27
η οποία νάρκωση νομίζω ότι δεν αφήνει τα διεγερτικά να δράσουν και με κρατάει σε καταστολή όλη μέρα. Μετά από ένα χρόνο που το έπαιρνα όταν είπα του γιατρού ότι το έκοψα μου είπε εντάξει και να συνεχίσω με τα υπόλοιπα διεγερτικά. Τώρα αν αρχίσω να κάνω αλχημείες μόνη μου εγώ θα φταίω? Οπότε γνώμη μου επισκέψου και άλλο γιατρό και πραγματικά 'άκουσέ' με σε αυτό: ΕΣΥ ΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ??
27-10-2014, 01:53 #28
27-10-2014, 02:24 #29
Υπομονή σερενιτι υπομονή... Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω... Κι εγώ απο τότε που θυμάμαι οτι άρχισα να μπλέκομαι με τα ψυχολογικά, τα μεγαλύτερα διαστήματα τα περνούσα με καταθλίψεις. Σε καταλαβαίνω πολυ καλά! Πόσο seroquel παίρνεις και σε ναρκώνει? Παντως να ξέρεις, απο αυτα που μου είπε ο γιατρός, επειδή του είπα οτι θα προτιμούσα να βρισκόμουν σε φάση μανίας, το seroquel δεν αφήνει να συμβεί κατι τέτοιο.
Σου εύχομαι τα καλύτερα!!! Κοντά είμαστε στην ηλικία...
Ειναι αυτο που σου έγραψα παραπάνω, δηλαδή το seroquel δεν αφήνει να πάθεις μανία. Οταν λες διεγερτικά εννοείς τα αντικαταθλιπτικά ή ειναι άλλη κατηγορία αυτα? Και οχι, γνώμη μου ειναι να μη κάνεις αλχημείες σερενιτι διότι δεν ειναι παιχνίδι η χημεία του εγκεφάλου. Τώρα γιατι σου είπε εντάξει που έκοψες το seroquel, αν κατάλαβα καλά, ο γιατρός, δεν ξέρω. Ισως θεώρησε πως δεν τα χρειάζεσαι πλέον? Τι να πω? Εμένα παντως μου είπε οτι το βασικό φάρμακο στη διπολική ειναι ο σταθεροποιητής. Αυτα μου είπε, αυτα σου λέω.
Εχω επισκεφθεί και άλλον γιατρό, ο οποίος μου είπε οτι εχω οριακή/ μεταιχμιακη διαταραχή προσωπικότητας. Όσο για το τι νιώθω εγώ οτι εχω? Τι να σου πω? Δεν ξέρω ειλικρινά, γι'αυτο άνοιξα και αυτο το θέμα, να μιλήσω με παιδια που ειναι διπολικοί.
Εσύ εχεις διπολική? Εχεις πάρει και δεύτερη γνώμη απο άλλον γιατρό? Ειναι πολυ μεγάλο το διάστημα που εχεις κατάθλιψη, οπως ανέφερες παραπάνω, που δεν δικαιολογείται. Ο γιατρός που σε παρακολουθεί τι σου λέει? Σου εύχομαι παντως να βγεις/βγούμε γρήγορα απο αυτή την κατάσταση... Και προπάντων να κάνεις κουράγιο!\"καταδίκη μιας κατάστασης σημαίνει την ασυνείδητη επιθυμία της\"-Freud-
27-10-2014, 02:26 #30
Υπομονή σερενιτι υπομονή... Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω... Κι εγώ απο τότε που θυμάμαι οτι άρχισα να μπλέκομαι με τα ψυχολογικά, τα μεγαλύτερα διαστήματα τα περνούσα με καταθλίψεις. Σε καταλαβαίνω πολυ καλά! Πόσο seroquel παίρνεις και σε ναρκώνει? Παντως να ξέρεις, απο αυτα που μου είπε ο γιατρός, επειδή του είπα οτι θα προτιμούσα να βρισκόμουν σε φάση μανίας, το seroquel δεν αφήνει να συμβεί κατι τέτοιο.
Σου εύχομαι τα καλύτερα!!! Κοντά είμαστε στην ηλικία...
Ειναι αυτο που σου έγραψα παραπάνω, δηλαδή το seroquel δεν αφήνει να πάθεις μανία. Οταν λες διεγερτικά εννοείς τα αντικαταθλιπτικά ή ειναι άλλη κατηγορία αυτα? Και οχι, γνώμη μου ειναι να μη κάνεις αλχημείες σερενιτι διότι δεν ειναι παιχνίδι η χημεία του εγκεφάλου. Τώρα γιατι σου είπε εντάξει που έκοψες το seroquel, αν κατάλαβα καλά, ο γιατρός, δεν ξέρω. Ισως θεώρησε πως δεν τα χρειάζεσαι πλέον? Τι να πω? Εμένα παντως μου είπε οτι το βασικό φάρμακο στη διπολική ειναι ο σταθεροποιητής. Αυτα μου είπε, αυτα σου λέω.
Εχω επισκεφθεί και άλλον γιατρό, ο οποίος μου είπε οτι εχω οριακή/ μεταιχμιακη διαταραχή προσωπικότητας. Όσο για το τι νιώθω εγώ οτι εχω? Τι να σου πω? Δεν ξέρω ειλικρινά, γι'αυτο άνοιξα και αυτο το θέμα, να μιλήσω με παιδια που ειναι διπολικοί.
Εσύ εχεις διπολική? Εχεις πάρει και δεύτερη γνώμη απο άλλον γιατρό? Ειναι πολυ μεγάλο το διάστημα που εχεις κατάθλιψη, οπως ανέφερες παραπάνω, που δεν δικαιολογείται. Ο γιατρός που σε παρακολουθεί τι σου λέει? Σου εύχομαι παντως να βγεις/βγούμε γρήγορα απο αυτή την κατάσταση... Και προπάντων να κάνεις κουράγιο!\"καταδίκη μιας κατάστασης σημαίνει την ασυνείδητη επιθυμία της\"-Freud-