Results 31 to 45 of 46
-
17-10-2014, 09:56 #31
- still searching for the right place.....
Το ενδεχόμενο να μην παραδέχονται την ασθένεια σου έχει περάσει από το μυαλό......? Όπως επίσης το ότι οι ασθένειες αυτές συνεπάγονται πολύ βαριά φαρμακευτική αγωγή (άλλο διαταραχές του νου βλ. σχιζοφρένεια/ διπολική κ άλλο διαταραχές του συναισθήματος βλ. οριακή, ναρκισσιστική, παρανοειδής, σχιζότυπη κλπ κλπ) κ ο άλλος ταλαιπωρείται πολύ.......
Α, ξέχασα να προσθέσω ότι διπολικός προτιμά να του κόψουν το κεφάλι παρά τη φάση μανίας, νοιώθει τόσο "θεός" εκείνη την περίοδο του δεν αντιλαμβάνεται το νοσηρό της κατάστασης με τίποτα. Κ ούτε θέλει φυσικά να το αντιληφθεί.
- 20-11-2014, 10:11 #32
καλημερα σας και απο μενα!!! θα θελα να σας περασω ενα πολυ θετικο μηνυμα!!ολοι οι ανθρωποι με καθε φυσης προβληματα αν εχουν στηριξη μπορουν να αντιμετωπισουν το προβλημα τους και να φερονται σαν φυσιολογικοι ανθρωποι...!!! το αγορι μου με την διπολικη διαταραχη περασε πολυ δυσκολαα..μπηκε σε ψυχιατρικη κλινικη βγηκε αλλα ειμαστε ολοι διπλα του και με την φαρμακευτικη του αγωγη ειναι πιο φυσιολογικος μεχρι και απο μενα :P και πλεον ξερει το προβλημα του και δεν παει πουθενα χωρις τα φαρμακα του...χωρις κρισεις χωρις τιποτα πλεον ζει φυσιολογικα την καθημερινη του ζωη!! με στηριξη υπομονη και θεληση να ξερετε ολα γινονται!!!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!!
20-11-2014, 14:02 #33
εγω δεν εχω στηριξη απο πουθενα
αρα ειμαι καταδικασμενη να υποφερω εσαει?
20-11-2014, 17:13 #34
δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει απο που προηλθε ολο αυτο
το περιεργο ειναι οτι στα δυσκολα εως ακατορθωτα φενετε να τα παω καλυτερα.. πχ καποτε κοροιδευα ενα καθηγητη μου στη σχολη που εγραφε ως σλογκαν στο μαγαζι που ειχε αν ειναι δυακολο το κανουμε αμεσως αν ειναι αδυνατο χρειαζομαστε λιγο χρονο ενω εκανα κ γω το ιδιο.
ισως εχω προσαρμοσει το μυαλο μου να τρεχει με χιλια σε ενα μονο πραγμα αφου δεν ειχα κ αλλη επιλογη αφου δε μπορουσα να ζησω σαν ερημιτης πανω σε κανενα βουνο...
με εσενα κατι καταλαβαινω μεν αλλα κατι ακομα θα χρειαστω...
20-11-2014, 17:18 #35
φταινε τα γονιδια σε συνδυασμο με το περιβαλλον που μεγαλωσα
οσων αφορα την μετεπειτα πορεια μου-ως ενηλικας- φταιω και γω για τις πολλες λαθος επιλογες ζωης και για το οτι δεν εβαλα αρκετο πεισμα να καταφερω πραγματα που μπορουσα να κανω οταν ημουν καλυτερα απ'οτι ειμαι τωρα
20-11-2014, 17:49 #36
αυτο ειναι ιδιο σχεδον με ενα τραγουδι που μου ελεγε ενας φιλος μου οποτε ας το παω μαντευοντας.. αν κ παρατηρουσα οτι τον συμπαθουσαν ολοι κ περιβαλοταν συνεχως απο κοσμο κ κοσμακη περασαν απο τη ζωη του ανθρωποι που εγω αν ηξερα τους μισους απο αυτους θα ειμουν τωρα αυτοκρατορας σε κανενα θρονο.. ομως εγω δεν λεω οτι ειμουν τελέιος αφου εγω ειχα αλλα ελλατωματα που αυτος δεν ειχε οπως το οτι ζοριζομουν φοβερα να γινω συμπαθητικος στα παντα ενω αυτος ειχε συνεχεια κοσμο πισω του να τον ακολουθει παντου σα να ηταν προεδρος σε καπιο κορυφαιο πολιτικο κομα ισως για αυτο κολησαμε τοσα χρονια επιδη ο ενας ηξερε κοσμο κ ο αλλος ηξερε να πλησιαζει κοσμο αλλα δυστιχως τον εχασα...
20-11-2014, 18:14 #37
20-11-2014, 18:19 #38
εχεις δικιο ρεμεντυ απλα οταν με πιανει η απελπισια μου, η φωνη της λογικης δινει τη θεση της στη φωνη του συναισθηματος...ενος συναισθηματος που τα βλεπει ολα μαυρα...
20-11-2014, 20:08 #39
Μην του λες τετοια ρε συ του ανθρωπου....Ο καθενας μας ειναι διαφορετικος,διαχειριζετα� � αλλιως καταστασεις,εχει αλλα ορια στην κατανοηση,αντοχη,υπομονη, αγαπαει και σκεφτεται διαφορετικα.
Μονο η αληθινη αγαπη μενει διπλα σε ατομα που υποφερουν απο παρομοιες παθησεις.
Μου εξυσες παλιες πληγες,που ακομα μου εμειναν...
@Αlfapark2001 Πολεμησε το ρε αγορι κ μην ακους κανεναν, ακου μονο την καρδια σου.Γαμησε τη λογικη.Στην αγαπη δεν υπαρχει και δεν πρεπει να υπαρχει η λογικη,γιατι η αγαπη ειναι συναισθημα και δυσκολα πια τη βρισκεις σημερα.
Εννοειται αν σε αγαπαει και σε σεβεται,μενεις και τη στηριζεις και ας υποφερεις.Αυτη υποφερει πολυ περισσοτερο απο εσενα(Αυτο μην το ξεχνας ποτε).
Στο θεμα μας τωρα...
Ειναι επιλογη της να μην επισκεφθει ψυχοθεραπευτη.Δε μπορεις να κανεις κατι γιαυτο,εφοσον εχεις κανει πολλες αποτυχημενες αποπειρες να τη μεταπεισεις.Το βιβλιο που της αγορασες καλα εκανε και δεν το ανοιξε καν. Ουτε μανα της εισαι ουτε πατερας της.
Πετα το κωλοβιβλιο. Να σε δει να το παιρνεις και να το πετας στα σκουπιδια.
Αστην να ηρεμησει,αν θελησει θα παει μονη της. Ξερει την αποψη σου, την εχεις εκφραςει εκατο φορες. Η επαναληψη κουραζει και
φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα. Σταματα οποιαδηποτε σχετικη αναφορα σε αυτο το θεμα (πρεπει να πας..καλο ειναι να πας..αν πηγαινες θα..κλπ κλπ).
Εγω ετσι ενηργησα και ακολουθησε θεραπευτικη αγωγη σε ειδικο,με πολυ καλα αποτελεσματα. Μαθαινω ακομα νεα της.
Δε σημαινει οτι και η δικια σου θα κανει το ιδιο,ωστοσο ειναι μια τακτικη που μπορει να σε βοηθησει,εφοσον ολες σου οι προσπαθειες επεσαν στο κενο.
Και μια τελευταια συμβουλη.Γραψτους ολους.ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ και στηριξε την οσο μπορεις,η ψυχουλα της ξερει τι τραβαει.
Ευχομαι ολα να πανε καλα φιλε.Last edited by Psaksevresto; 21-11-2014 at 00:01.
21-11-2014, 00:04 #40
@Αlfapark2001 Πολεμησε το ρε αγορι κ μην ακους κανεναν, ακου μονο την καρδια σου.Γαμησε τη λογικη.Στην αγαπη δεν υπαρχει και δεν πρεπει να υπαρχει η λογικη,γιατι η αγαπη ειναι συναισθημα και δυσκολα πια τη βρισκεις σημερα.
Εννοειται αν σε αγαπαει και σε σεβεται,μενεις και τη στηριζεις και ας υποφερεις.Αυτη υποφερει πολυ περισσοτερο απο εσενα(Αυτο μην το ξεχνας ποτε).
Στο θεμα μας τωρα...
Ειναι επιλογη της να μην επισκεφθει ψυχοθεραπευτη.Δε μπορεις να κανεις κατι γιαυτο,εφοσον εχεις κανει πολλες αποτυχημενες αποπειρες να τη μεταπεισεις.Το βιβλιο που της αγορασες καλα εκανε και δεν το ανοιξε καν. Ουτε μανα της εισαι ουτε πατερας της.
Πετα το κωλοβιβλιο. Να σε δει να το παιρνεις και να το πετας στα σκουπιδια.
Αστην να ηρεμησει,αν θελησει θα παει μονη της. Ξερει την αποψη σου, την εχεις εκφραςει εκατο φορες. Η επαναληψη κουραζει και
φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα. Σταματα οποιαδηποτε σχετικη αναφορα σε αυτο το θεμα (πρεπει να πας..καλο ειναι να πας..αν πηγαινες θα..κλπ κλπ).
Εγω ετσι ενηργησα και ακολουθησε θεραπευτικη αγωγη σε ειδικο,με πολυ καλα αποτελεσματα. Μαθαινω ακομα νεα της.
Δε σημαινει οτι και η δικια σου θα κανει το ιδιο,ωστοσο ειναι μια τακτικη που μπορει να σε βοηθησει,εφοσον ολες σου οι προσπαθειες επεσαν στο κενο.
Και μια τελευταια συμβουλη.Γραψτους ολους.ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ και στηριξε την οσο μπορεις,η ψυχουλα της ξερει τι τραβαει.
Ευχομαι ολα να πανε καλα φιλε.
21-11-2014, 08:32 #41
Psaksevresto είναι φυσικά πολύ όμορφο το γεγονός ότι είσαι τόσο αγαθών προθέσεων, αλλά γνωρίζεις τί είναι η διπολική διαταραχή, ποιοί τύποι διπολικής διαταραχής υπάρχουν, αν υπάρχει θεραπεία, ποιά είναι η συμπτωματολογία του κάθε τύπου κ τί συνεπάγεται η διαταραχή αυτή...........?
21-11-2014, 09:42 #42
21-11-2014, 09:46 #43
21-11-2014, 11:53 #44
Μαριπόσα, άσε η δική μου ιστορία είναι μεγάλη, παλιά, πονάει και δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να την αναπτύξω.
Το θέμα μας είναι ο άλφαπαρκ και αν μπορεί κάποιος από εδώ μέσα να τον βοηθήσει στον τρόπο προσέγγισης της κοπέλας του αναφορικά με την παρακολούθησή της από κάποιον ειδικό.
Εγώ είπα τη γνώμη μου, η οποία παίζει ναναι και λανθασμένη, όμως δεν παύει να είναι δοκιμασμένη και στην τελική είναι η γνώμη μου στο πως θα πρέπει να διαχειριστεί το θέμα της άμεσης ψυχοθεραπείας της κοπέλας του, γιατί καταλαβαίνω ότι την αγαπάει.
Πάντως διατηρώ πολλές αμφιβολίες εάν όντως η συγκεκριμένη κοπέλα πάσχει από διπολική διαταραχή, μπορεί να είναι κυκλοθυμική, ανώριμη, κακομαθημένη, οριακή, τελοσπάντων ό,τι άλλο εκτός από διπολική.
Δεν είναι και τόσο εύκολη η διάγνωση της διπολικής διαταραχής από τα όσα μας έγραψε για αυτήν (το αντίθετο μάλιστα), ενώ αγοράζοντάς της βιβλίο σχετικό με τη δδ,(χωρίς καν να υπάρχει αυτή η διάγνωση από κάποιον ειδικό..) της δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη άρνηση για αντιμετώπιση του όποιου προβλήματός της και την τρόμαξε πολύ.
21-11-2014, 12:03 #45
Στην τελική φίλε αλφαπαρκ2001, εάν δεις ότι δεν αποφασίζει να πάει σε κάποιον ειδικό και εσύ δεν την παλεύεις άλλο, τότε δεν έχεις άλλη λύση μίλα της στα ίσα, πες της ότι την αγαπάς όσο τίποτε στον κόσμο και ότι πρέπει να επισκεφθεί κάποιον ειδικό για το καλό και των δυο σας. Εάν και πάλι δεν σε ακούσει κάνε την καρδιά σου πέτρα και δώσε ένα τέλος. Εσύ ξέρεις τον εαυτό σου, τα όριά σου, τις αντοχές σου και κυρίως την κοπέλα σου. Μόνος σου θα αποφασίσεις τι θα κάνεις, εδώ μέσα ο καθένας μας θα σου πει το κοντό και το μακρύ του και τη δική του ιστορία. Πίστεψέ με ειλικρινά είναι τρομερό λάθος από την πλευρά σου να της βγάζεις την ταμπέλα της διπολικής τόσο εύκολα, γιατί η δδ είναι πολύ σοβαρή διαταραχή, δε διαγνώσκεται έτσι εύκολα και με τον τρόπο σου νομίζω ότι δεν την βοηθάς καθόλου.