Mήπως είμαι καθυστερημένη; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 51
    όλοι εσείς που συμφωνείτε με το ολγάκι και λέτε πως κι εσείς αισθάνεστε ηλίθιοι... ηλίθιοι αισθάνεστε ή ανίκανοι? γιατί ανίκανη αισθάνομαι κι εγώ κάποιες φορές, χωρίς όμως να πιστεύω πως είμαι ηλίθια... δηλαδή νιώθω ανίκανη να τα καταφέρω σε διάφορα θέματα αλλά όχι λόγο νοημοσύνης... εσύ όλγάκι χαζή νιώθεις ή ανίκανη?

και στην τελική πιστεύω σχεδόν απόλυτα αυτό που λέμε με τον ανακιν ή που είπα στο άλλο ποστ... πως η εξυπνάδα είναι υπερτιμημένη από κάποιους ανθρώπους, απ' τους ειδικούς πλέον όχι και τόσο, μιας και δίνουν σημασία και στο eq, που στην ουσία όλοι δίνουμε κι ας μην ξέρουμε τι είναι... συμπεριλαμβάνει και την ικανότητα του να σχετιζόμαστε, έχει άμεση σχέση με την αυτοπεποίθηση... όλοι δίνουμε δηλαδή σημασία... το να είναι κάποιος έξυπνος εμένα δεν μου λέει τίποτα... υπάρχουν πολλοί και πολύ έξυπνοι άνθρωποι που την εξυπνάδα τους δεν ξέρουν τι να την κάνουν, γιατί δεν έχουν eq (η λέξη συναισθηματική δεν μου αρέσει, μου κάνει πως όποιος δεν την έχει είναι αναίσθητος... αν και φαντάζομαι πως όντως κάποιος με μηδέν eq αναίσθητος θα είναι). Τι να το κάνω αν είσαι φουλ έξυπνος και δεν μπορείς να το επικοινωνήσεις...
    Επίσης πρέπει να σας πω, χωρίς παρεξήγηση, πως όλοι εδώ μέσα είμαστε συναισθηματικά χαζοί, μιας και ένας ευφυής συναισθηματικά δεν νοσεί ψυχολογικά

Quote Originally Posted by καθευτης View Post
    όλοι εσείς που συμφωνείτε με το ολγάκι και λέτε πως κι εσείς αισθάνεστε ηλίθιοι... ηλίθιοι αισθάνεστε ή ανίκανοι? γιατί ανίκανη αισθάνομαι κι εγώ κάποιες φορές, χωρίς όμως να πιστεύω πως είμαι ηλίθια... δηλαδή νιώθω ανίκανη να τα καταφέρω σε διάφορα θέματα αλλά όχι λόγο νοημοσύνης... εσύ όλγάκι χαζή νιώθεις ή ανίκανη?
    Προσωπικά εντελώς ανίκανος να κάνω το οτιδήποτε,δεν αισθάνομαι.Νιώθω όμως καθυστερημένος επειδή κάποια πράγματα που για άλλους είναι απλά και δεδομένα να συμβούν,για μένα είναι βουνό.Γιατί ποτέ δε μπόρεσα να μάθω τον τρόπο.Συμφωνώ 100% με τον όρο συναισθηματικά χαζοί

Senior Member
    So do i... Ας μας πει καποιος γνώστης πως ξεπερνιέται αυτο.. Γιατι η συναισθηματική αυτη χαζομάρα ή η ανικανότητα ή πείτε το οπως θέλετε οδηγεί (εμενα τουλαχιστον) σε απραξία και καταθλιψη..

Senior Member
    Και νιωθω οτι ειναι μια κατάσταση μη αναστρέψιμη..

Εγώ προσωπικά φοβάμαι ότι η μόνη μου επιλογή είναι να μάθω να ζω με αυτό.Σε τελείως απραξία δε με οδηγεί τουλάχιστον όχι ακόμη, γιατί με κρατάει το ένστικτο της επιβίωσης και η αγάπη μου για κάποια πράγματα που μου δίνουν έστω και προσωρινή χαρά.Αν και τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή,δεν είναι πράγματα.

Senior Member
    Ναι ανέβασε τα τεστ Anakin

Quote Originally Posted by kozchr View Post
    Προσωπικά εντελώς ανίκανος να κάνω το οτιδήποτε,δεν αισθάνομαι.Νιώθω όμως καθυστερημένος επειδή κάποια πράγματα που για άλλους είναι απλά και δεδομένα να συμβούν,για μένα είναι βουνό.Γιατί ποτέ δε μπόρεσα να μάθω τον τρόπο.Συμφωνώ 100% με τον όρο συναισθηματικά χαζοί
    όταν λες καθυστερημένος εννοείς χαζός στο μυαλό? αυτό δεν μπορώ να καταλάβω... τι εννοείτε?

πάντως η συναισθηματική νοημοσύνη που όπως είπα έχει άμεση σχέση με την αυτοπεποίθηση καλιεργείται σε παιδική ηλικία σε μεγαλύτερο βαθμό από την κλασσική που είναι περισσότερο έμφυτη... και επίσης αλλάζει και με την πάροδο του χρόνου... μπορούμε να την αλλαξούμε δηλαδή..

Senior Member
    Και η κλασσικη νοημοσυνη δυναται να καλιεργηθει , οχι ισως σε μεγαλο βαθμο κατα την γνωμη μου. Απο κει και περα ολα θελουν ενασχοληση και σκληρη δουλεια. Τα εργα ειναι που μετρανε και η δημιουργια.

Βλεπεις πολλους να σκεφτονται , μα καλα πως γινεται να εχει επιτυχει τοσα αυτος ο ανθρωπος οταν εχει την μιση νοημοσυνη απο μενα κλπ κλπ. Μαλλον κατι κανει σωστα , ετσι δεν ειναι?

Αλλα δεν ειναι και τοσο απλα τα πραγματα. Δεν μπορεις να βαλεις στο ιδιο καλουπι ενα "γιατρο χωρις συνορα" , που πολεμαει για ιδανικα και ενα πολιτικο που ισως να τον ενδιαφερουν μονο οι μιζες.

Εχει σχεση δλδ απο το τι θελουμε απο τη ζωη , τι προσδοκιες εχουμε ... ποσο εστιασμενοι ειμαστε για να πετυχουμε το σκοπο μας και φυσικα τα ιδανικα μας. Οχι δεν θα γινω πχ εγκληματιας προσωπικα για να γινω ας πουμε πλουσιος , αλλος μπορει να το κανει.

Οσον αφορα τις προσδοκιες , δεν μπορεις να εστιαζεις στο νομπελ λογοτεχνιας , ενω σκεφτεσαι πως θα ηταν να παρεις οσκαρ ενω ταυτοχρονα θελεις να γινει πρωταθλητης στο στοιβο . Καλα ειναι τα ονειρα , αλλα κοψε κατι απο τις προσδοκιες σου ή εστιασε τες ή τελοσπαντων αν σε κανει ευτυχισμενο και βρισκεις νοημα γιατι οχι... κυνηγησε τα ολα.

I want it all and i want them now
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Καποιος μπορει να αντιπαραθεσει οτι δουλευει σκληρα 12 ωρα καθε μερα με μισθο πεινας στην Ελλαδα του σημερα και αγκομαχαει καθε μερα , αλλα δεν βλεπει το "αστρο του" να λαμπει , οπως λαμπει σε αλλους.

Ισως γιατι μερικα πραγματα τα θελουν πολλοι και ολοι παλευουν για μια θεση κατω απο τον ηλιο .... ναι ανταγωνισμος σε ολα τα επιπεδα.

Εαν ο σκοπος για παραδειγμα ειναι ας πουμε "πλουσιος" και εχετε την ιδια παστα κατασκευης και τις ιδιες βασεις πες δυο ατομα και το ενα εγινε πετυχημενος γιατρος και ο αλλος μεροκαματιαρης ... δυσκολα να αλλαξουν τα πραγματα.

Γιατι εγινε αυτο?

Αν δουμε σαν τριτοι την πορεια των δυο ατομων , μπορει ο ενας να εκανε κοπανες και να γλενταγε μικρος και ο αλλος να εβγαζε καλους στην καρεκλα διαβαζοντας. Μετα ερχεται ο πρωτος που ακολουθησε αυτη την διαδρομη και λεει:

Εαν ειναι δυνατον , κοιτα ποσο χαλια ειναι η δικια μου ζωη και ποσο δικαια φερθηκε στο ταδε λαμογιο.

Αλλα οπως προειπα τιποτα δεν ειναι απλο και φυσικα ποτε δεν τα παραταμε και προσαρμοζομαστε. Ουτε υπαρχουν πολλες φορες αυτοσκοποι ,η ζωη του καθενος αποτελειται απο πολλα ψηφιδωτα μερη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

γειά σου Όλγα, καλή χρονιά. το θέμα που σε απασχολεί απασχολεί κι εμένα. όταν μου γίνεται εμμονή, ότι εγώ υστερώ, είμαι πίσω από την ηλικία μου κτλ τότε τελματώνω. δεν ξέρω που να στηρίξω τη δική μου καθυστέρηση. πάντα το ένοιωθα παρόλο που η ακαδημαική πορεία λέει το αντίθετο. στα μαθήματα ήμουν καλή, πέρασα με την πρώτη, τελείωσα τη σχολή μου. αλλά από τα 25 και μετά τελμάτωσα. νιώθω μια υστέρηση, ομορφαίνω τη λέξη βλέπεις, το βιώνω και σωματικά δηλ. το σώμα μου συμπεριφέρεται κάπως διαφορετικά. έχω δει άτομα που έχουν καταφέρει πολύ λιγότερα, αλλά επειδή δεν κόλλησαν στο μυαλό με αυτή την "υστέρηση" ή δεν το εκφράζουν γύρω τους το καλύπτουν με πονηριά.

δυστυχώς η εκπαίδευσή μας δεν μας βοηθάει να αναπτύξουμε δεξιότητες. έτσι το να ασχολείσαι μόνο με τα μαθήματα με λάθος τρόπο δεν αποδεικνύει τίποτα. αλήθεια, οδηγείς;

Senior Member
    Quote Originally Posted by CHILD View Post
    δυστυχώς η εκπαίδευσή μας δεν μας βοηθάει να αναπτύξουμε δεξιότητες. έτσι το να ασχολείσαι μόνο με τα μαθήματα με λάθος τρόπο δεν αποδεικνύει τίποτα. αλήθεια, οδηγείς;
    Έχω πάρει δίπλωμα αλλά δεν οδηγώ αλλά αυτό τι σχέση έχει;

άκου, γενικά το να μπορείς να οδηγείς είναι μια δεξιότητα με πολλές απαιτήσεις. απαιτεί ψυχοκινητικό συντονισμό που όμως είναι μια μορφή μόνο εξυπνάδας. θα σε έκανε να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. εσύ που στηρίζεις ότι δεν είσαι τόσο "σπίρτο";

Για να τα πηγαινεις καλα με τους ανθρωπους,απλως χρειαζεται να σαι καπως καλος στο μπλα μπλα και στο χαβαλε.Τιποτα απο τα 2 δε θελει ιδιαιτερη νοημοσυνη.Μεγαλο συν ειναι και η εμφανιση,που ανοιγει πολλες πορτες,κυριως για τις γυναικες.

Στο επαγγελματικο επιπεδο,στην Ελλαδα τουλαχιστον που η κοινωνια ειναι ακρως ταξικη,αναξιοκρατικη,οπως θελετε πειτε την,το πιο σημαντικο ειναι απο ποιανου τα αρχιδια εχεις βγει.Και αν δε γεννηθηκες σε ''εξασφαλισμενη'' οικογενεια,πρεπει να κανεις κονε μονος σου.Αλλα τα κονε ειναι θεμα του κατα ποσο ανεχεσαι να γλυφεις κατουρημενες ποδιες,οχι εξυπναδας.Παλι και εδω η νοημοσυνη δε βλεπω να βοηθαει ιδιαιτερα.

Τι θελω να πω.Οτι και καθυστερημενη να σαι οπως λες,που δεν το νομιζω,δεν ειναι αυτος ο λογος που δεν εισαι καλα.Τα ψυχολογικα σου σε πανε πισω.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast