Τα πάντα για τους σκύλους. - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 167
    Quote Originally Posted by Loading... View Post
    Κοινώς αποδεκτό πάντως πιστεύω οτι αυτή η ράτσα είναι... μπαλαντέρ!
    Βλέπω να γεμίζει τόσους ρόλους με επιτυχία. Συντροφιά, φύλακας, οδηγός τυφλών, Κ-9... και ενίοτε, του κλόουν :P

Όλα τ' άλλα εντάξει... αλλά φύλακας? Με τίποτα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by καθρεπτης View Post
    Όλα τ' άλλα εντάξει... αλλά φύλακας? Με τίποτα!
    Καθρέφτη, γιατί το λες αυτό;
    Επίσης labrador είναι το σκυλί;
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Το σκυλί στο βιντεάκι είναι γκόλντερ ριτρίβερ και όχι λαμπραντόρ ριτρίβερ, αλλά κανένα από τα δύο δεν κάνει για φύλακας ως ράτσα, αν πέσεις σε άτομο μέσα στην φυλή που θα είναι η εξαίρεση είναι άλλο θέμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Η γατα ειναι ανεξαρτητη και μαγκακι..κοιτα το βλεμμα του αδεσποτου σκυλιου..!ειναι εξαρτημενος απο τον ανθρωπο.
    μα ναι ρε συ, κ επειδη ακριβως η αδεσποτη γατα ειναι ανεξαρτητη κ μαγκακι , με αυτα της τα χαρακτηριστικα μπορει να γεννησει το φαι της.
    Αλλα όχι μωρε ξεχασα, γατα ειναι σιγα ειναι κυνηγος! Στο καδο σκουπιδιων πέφτει πολύ κυνηγι...

Banned
    σιγα μην υπαρχει σκυλος φυλακας με το που θα δει καπιον να κρατα κατι στα χερια του πχ τσαντα κ να το κουνα σαν κουνιστρα απο φυλακας θα προβιβαστει σε κοτοπουλο. απλα σου λεει κατσε μηπως τον τρομαξω γαυγιζοντας κ αν πετυχει το κολπο εχει καλως.

Και γιατί το λέω αυτό να σου εξηγήσω... όλες οι ράτσες εκτρέφονται βάση κάποιων χαρακτηριστικών που έχουν, όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και χαρακτήρα... Αυτο βέβαια στην εποχή του φαίνεσθαι δυστυχώς όσο πάει και μειώνεται αλλά οι ράτσες ακόμα αν και αμβλυμένα κρατάνε τον αρχικό τους χαρακτήρα...
    Όλες οι ράτσες λοιπόν δημιουργήθηκαν και συνέχισαν να εκτρέφονται για κάποια συγκεκρίμενη εργασία, όλες όμως, καμία δεν εμφανίστηκε για την εμφάνιση της, και συνήθως η εμφάνιση εξυπηρετεί και την εργασία για την οποία προορίζεται... τα λαμπραντόρ και τα γκόλντεν είναι θηραματόφορα, ένας σκύλος που δέχέται δηλαδή με μεγάλη ευκολία από την φύση του να του πάρεις από το στόμα αυτό που έφερε, λογικό είναι αυτός ο σκύλος που δεν φυλάει αυτό που κρατάει να μην φυλάει γενικά. Το ότι κάνει για τόσες πολλές εργασίες είναι επειδή είναι εκπαιδεύσιμο, δεν είναι κυριαρχικό (χαρακτηριστικό των σκύλων που είναι για φύλαξη), δεν είναι πολύ αρρωστάριακο και αντέχει σε δύσκολους καιρούς (θερμοκρασίες, υγρασίες κτλ κτλ). Επίσης τα έτη που μπορεί να εργάζεται είναι περίσσοτερα από αυτά που έχει ένα ροτ πχ, που αργει περισσότερο να ωριμάσει και γερνάει νωρίτερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gothly View Post
    μα ναι ρε συ, κ επειδη ακριβως η αδεσποτη γατα ειναι ανεξαρτητη κ μαγκακι , με αυτα της τα χαρακτηριστικα μπορει να γεννησει το φαι της.
    Αλλα όχι μωρε ξεχασα, γατα ειναι σιγα ειναι κυνηγος! Στο καδο σκουπιδιων πέφτει πολύ κυνηγι...
    Χα χα, έχεις δίκιο Gothly μόνο ποντίκια κυνηγάνε οι αδέσποτες τουλάχιστον αλλά αφού δεν τα τρώνε άδικα τα σκοτώνουν τα καημένα...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    Αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά των Κορεατών (μόνο). Αν φάει κανείς πχ με Άραβες κ στο τέλος δεν ρευτεί, θεωρείται αγένεια, γιατί αυτό κ καλά δείχνει πως δεν ευχαριστήθηκε το φαγητό.....
    Δεν θυμάμαι να έγραψα ότι είναι χαρακτηριστικό μόνο των Κορεατών.
    Αυτό που είπα είναι ότι κάποιες συνήθειες που παρατήρουσε ο φίλος μου σε Κορεάτες που τους ζούσε καθημερινά, εμείς τις θεωρούμε σιχαμερές.
    Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Senior Member
    Και γιατί το λέω αυτό να σου εξηγήσω... όλες οι ράτσες εκτρέφονται βάση κάποιων χαρακτηριστικών που έχουν, όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και χαρακτήρα... Αυτο βέβαια στην εποχή του φαίνεσθαι δυστυχώς όσο πάει και μειώνεται αλλά οι ράτσες ακόμα αν και αμβλυμένα κρατάνε τον αρχικό τους χαρακτήρα...
    Όλες οι ράτσες λοιπόν δημιουργήθηκαν και συνέχισαν να εκτρέφονται για κάποια συγκεκρίμενη εργασία, όλες όμως, καμία δεν εμφανίστηκε για την εμφάνιση της, και συνήθως η εμφάνιση εξυπηρετεί και την εργασία για την οποία προορίζεται... τα λαμπραντόρ και τα γκόλντεν είναι θηραματόφορα, ένας σκύλος που δέχέται δηλαδή με μεγάλη ευκολία από την φύση του να του πάρεις από το στόμα αυτό που έφερε, λογικό είναι αυτός ο σκύλος που δεν φυλάει αυτό που κρατάει να μην φυλάει γενικά. Το ότι κάνει για τόσες πολλές εργασίες είναι επειδή είναι εκπαιδεύσιμο, δεν είναι κυριαρχικό (χαρακτηριστικό των σκύλων που είναι για φύλαξη), δεν είναι πολύ αρρωστάριακο και αντέχει σε δύσκολους καιρούς (θερμοκρασίες, υγρασίες κτλ κτλ). Επίσης τα έτη που μπορεί να εργάζεται είναι περίσσοτερα από αυτά που έχει ένα ροτ πχ, που αργει περισσότερο να ωριμάσει και γερνάει νωρίτερα.
    Κατάλαβα...ξέρεις πολλά για τους σκύλους βλέπω...αυτά τα σκυλιά είναι μια ράτσα από αυτές που εντοπίζουν κι ανθρώπους που έχουν χαθεί στα βουνά π.χ. αν δεν κάνω λάθος;

Senior Member
    Ακριβως οπως τα λες καθρεφτη. Ο δικος μου σκυλος ειναι καθαρα εργασιακο τσοπανοσκυλο , πραγμα που τον καθιστα ιδανικο φυλακα και για ανθρωπους, αλλα δυσκολο στην εκπαιδευση ( κοινως , ναι μεν ξερει ολες τις εντολες , αλλα αφου σε ακουσει θα αποφασισει μονος του αν πρεπει να υπακουσει ή οχι).

Με την ευκαιρια να πω και μια ιστορια για να καταλαβεις τι κανει η κακη εκπαιδευση. Καποτε βρισκομουν σε ενα καμπινγκ με διπλα μας ηταν ενα ζευγαρι και τα δυο σκυλια τους ( ενα χασκυ και ενα σναουτσερ) τα οποια συμμετειχαν και σε διαγωνισμους καλλιστεια κλπ.Ο σκυλος μου τα ειχε παρει και γαυγιζε ασταματητα και του λεω να καθισει και να σταματησει να γαυγιζει.Ο δικος μου σταματησε μεν να γαυγιζει αλλα δεν καθισε κατω και βλεπω τα αλλα δυο να καθονται ακινητα , και συνεχισαν να καθονται ετσι μεχρι που ειπα οτι ειναι ελευθερα.
    Κανονικα , ειδικα αφου ημουν ξενη, δεν ειπα το ονομα τους και δεν τα κοιταζα στα ματια δεν θα επρεπε να με ακουσουν, αλλα τα κακομοιρα μαλλον ειχα υποστει τοσο καταπιεση για να γινουν πειθηνια και απλα εκτελουσαν εντολες χωρις να σκεφτονται.

https://www.youtube.com/watch?v=OQwDhQxopu8 αλεξ αυτό είναι κάτι από εκπαίδευση γιατί τώρα δεν μπορώ να ψάξω... ο σκύλος μπορεί να πεθάνει προστατεύοντας κάτι ή κάποιον γιατί εν αντιθέσει με την γάτα την σχέση σας την κερδίζεις... Βέβαια αυτό θέλει χρόνο γιατί αν πάρεις ένα μέσο σκύλο με ένα μέσο ιδιοκτήτη όπως λες θα αντιδράσει...
    Μπεταγκλες δεν είναι ανάγκη να έχουν υποστεί καταπίεση για να είναι έτσι... Για να είναι έτσι το κύριο που πρέπει να έχουν εκτός από πολύ καλή εκπαίδευση είναι αλλαγή πολλών ιδιοκτητών, χειριστών, εκπαιδευτών. Αν και μου φαινέται πολύ περίεργο αυτό που λες, κυρίως γιατί σ' αυτά τα σκυλιά δεν έχουν ελληνικές εντολές, όχι όμως αδύνατο. Επίσης όλοι οι σκύλοι που ζουν με ανθρώπους και δεν είναι παρατημένοι στον κήπο ξέρουν όλες τις εντολές

Senior Member
    .
    Μπεταγκλες δεν είναι ανάγκη να έχουν υποστεί καταπίεση για να είναι έτσι... Για να είναι έτσι το κύριο που πρέπει να έχουν εκτός από πολύ καλή εκπαίδευση είναι αλλαγή πολλών ιδιοκτητών, χειριστών, εκπαιδευτών. Αν και μου φαινέται πολύ περίεργο αυτό που λες, κυρίως γιατί σ' αυτά τα σκυλιά δεν έχουν ελληνικές εντολές, όχι όμως αδύνατο. Επίσης όλοι οι σκύλοι που ζουν με ανθρώπους και δεν είναι παρατημένοι στον κήπο ξέρουν όλες τις εντολές
    Μπορεις να με λες απλα Μπετ.
    Κατα τα αλλα ο σκυλος μου , εγω και μαλλον και τα αλλα σκυλακια δεν μιλαμε Ελληνικα.
    Το περιεργο ηταν οτι υπακουσαν σε εντολη που δεν θα επρεπε να υπακουσουν μιας και ημουν ξενη για αυτα, απλα εμενα στην διπλανη σκηνη για λιγες μερες.
    Ναι εννοειται πως πρεπει να ξερουν τις εντολες , αλλα να ξερουν και ποιον θα υπακουνε. Ειδικα αν γνωριζουν και επικινδυνες εντολες.

Banned

αυτη η ρατσα μ αρεσει σαν ειδικος επιστημονας ειναι χαχα

Μπετ λοιπόν γιατί το έχω ξεσκίσει όπως και τα περισσότερα νικ που τα μεταφέρω στα ελληνικά.
    Αν ένας σκύλος έχει αλλάξει 500 χειριστές προφανώς μπορεί να τους ακούει όλους, επίσης υπάρχει ειδικός τρόπος εκπαίδευσης ώστε ο σκύλος να τους ακούει όλους, όπως επίσης και για να μην ακούει άλλους στην οικογένεια πλην ενός. Και όπως σου είπα συνήθως αυτά τα σκυλιά δεν μιλάνε ελληνικά και ποτέ δεν ξέρουν προφανώς επικίνδυνες εντολές. Αλλά πάλι περίεργο μου φαίνεται... δεν ξέρεις άλλωστε τι μπορεί να ακούστηκε από την διπλανή σκηνή που δεν πηρε χαμπάρι το ανθρώπινο αφτί σου.
    Και απ' την στιγμή που τους ιδιοκτήτες τους χρησιμεύει να ακούνε όλους... το πως θέλει ο καθένας τον σκύλο του είναι τελείως υποκειμενικό και δεν υπάρχει σωστό και λάθος... εγώ πχ τα είχα πάνω στο κρεβάτι, οταν δεν συγκατοίκουσα... όλοι μου την λέγαν που είχα τα "άλογα" πάνω στον καναπέ... Γενικά έχουμε όλοι κάποια στάνταρ στο μυαλό μας για τους σκύλους που πολλές φορές μπορεί να είναι και λάθος, αλλά πάντα είναι υποκειμενικά... το θέμα είναι να ξέρεις με τον σκύλο πως αυτό που κάνεις θα φέρει το τάδε αποτέλεσμα... αν αρέσει στον ιδιοκτήτη το αποτέλεσμα... κολοκυθόπιτα...

Senior Member
    Μπετ λοιπόν γιατί το έχω ξεσκίσει όπως και τα περισσότερα νικ που τα μεταφέρω στα ελληνικά.
    Αν ένας σκύλος έχει αλλάξει 500 χειριστές προφανώς μπορεί να τους ακούει όλους, επίσης υπάρχει ειδικός τρόπος εκπαίδευσης ώστε ο σκύλος να τους ακούει όλους, όπως επίσης και για να μην ακούει άλλους στην οικογένεια πλην ενός. Και όπως σου είπα συνήθως αυτά τα σκυλιά δεν μιλάνε ελληνικά και ποτέ δεν ξέρουν προφανώς επικίνδυνες εντολές. Αλλά πάλι περίεργο μου φαίνεται... δεν ξέρεις άλλωστε τι μπορεί να ακούστηκε από την διπλανή σκηνή που δεν πηρε χαμπάρι το ανθρώπινο αφτί σου.
    Και απ' την στιγμή που τους ιδιοκτήτες τους χρησιμεύει να ακούνε όλους... το πως θέλει ο καθένας τον σκύλο του είναι τελείως υποκειμενικό και δεν υπάρχει σωστό και λάθος... εγώ πχ τα είχα πάνω στο κρεβάτι, οταν δεν συγκατοίκουσα... όλοι μου την λέγαν που είχα τα "άλογα" πάνω στον καναπέ... Γενικά έχουμε όλοι κάποια στάνταρ στο μυαλό μας για τους σκύλους που πολλές φορές μπορεί να είναι και λάθος, αλλά πάντα είναι υποκειμενικά... το θέμα είναι να ξέρεις με τον σκύλο πως αυτό που κάνεις θα φέρει το τάδε αποτέλεσμα... αν αρέσει στον ιδιοκτήτη το αποτέλεσμα... κολοκυθόπιτα...
    Ισχυει αυτο που λες και οντως ο καθε ιδιοκτητης εχει αλλες νορμες.
    Εγω παντως θελω τα σκυλια ελευθερα και οχι πολυ εκπαιδευμενα.

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast