Results 16 to 30 of 51
Thread: ιδψ-αποπροσωποποιηση
-
03-02-2015, 10:48 #16
κοιτα..δεν πιστευω οτι μας βρισκει στα καλα καθουμενα..θεωρω κ απο την εμπειρια μου οτι βαζουμε κ μεις το χερακι μας..
νομιζω οτι μονο αυτο φταιει βασικα..
οταν σκεφτεσαι αρνητικα..δημιουργεις στρες στον εαυτο σου, αυτο το στρες καπως θα πρεπει να εκδηλωθει για να εκτονωθει..αλλοι παθαινουν κριση πανικου,αλλοι καταθλιψη, αλλοι αγοραφοβια, αλλοι αποπραγμ.,αλλοι πονους, δυσπνοιες κλπ.
ειναι δηλαδη σαν ενα ηφαιστειο που ψαχνει διοδο να εκτονωθει.
απλα σε καθε ανθρωπο εκτονωνεται με διαφορετικο τροπο..οπως κ να χει ...δεν πρεπει να μας φοβιζει η εκτονωση αυτη..αλλα εφοσον δημιουργηθηκε αυτη η κατασταση..θελει παλι υπομονη κ επιμονη κ σιγα σιγα ξαναβρισκεις τον εαυτο σου.θεραπεια, ψυχοθεραπεια κλπ.
ολα αυτα τα συμπτωματα(αποπραγμ, πανικοι, πονοι κλπ) ειναι καθαρο στρες..αστο να βγει στην τελικη! μη το πολεμας ...κανε απλα υπομονη ..κ τι να κανουμε τωρα?να αυτοκτονησουμε επειδη εχουμε αυτη την ευαισθησια??
ε οκ..ολα αντιμετωπιζονται..τι να πουν κ αλλοι που εχουν κ ψυχωσεις κλπ...πραγματικοι ηρωες!!
αν παιρνεις ηδη αντικαταθλιπτικα κ ξαναεχεις στρες κ εκδηλωνεται με αποπραγμ. τοτε μιλα με τον γιατρο σου, μηπως δε σε καλυπτει το φαρμακο σου..
κανε κ ψυχοθεραπεια οπωσδηποτε!
- 03-02-2015, 11:00 #17
ΒΟΟΜ τι χειροτερο κοπελα μου να νιωθεις ξενος μεσα στον ιδιο σου τον εαυτο;να κοιτας τον εαυτο σου στον καθρεφτη να ξες οτι εισαι εσυ αλλα να λες ποιος ειμαι!να νιωθεις συνεχεια αγχος να τρελλαινεσαι να σκεφτεσαι ψυχωσεις κ αλλα..να μην εχεις συναισθηματα..ε ολα μαζι ειναι υπερβολικα!ποσο να τα αντεξει καποιος ρε ΒΟΟΜ;
03-02-2015, 11:24 #18
ε κοιτα..επειδη το εχω βιωσει...2 φορες κ βαρυα μαλιστα..σε σημειο να βλεπω ΚΑΙ θαμπα..σαν να πεταω ενα πραμα..τιποτα δεν αναγνωριζα ..ο εγκεφαλος ενω ηταν στην πραγματικοτητα κ την ζουσε...δεν ενιωθε τιποτα.Δεν βιωνε τιποτα..σαν να ταν ολα ψευτικα...μεγαλο πακετο..κ τρομερος φοβος, οταν το παθα την πρωτη φορα πηγα στον ψυχιατρο κ του πα "εχω παθει ψυχωση" κ γελαγε αυτος...κ του λεω τι γελας? νιωθω λες κ σε βλεπω πρωτη φορα..δεν νιωθω τιποτα..δε βιωνω αυτα που ζω που λεμε τωρα..εχω φυγει σου λεω..κ κει μου εξηγησε τι μου συμβαινει...μου πε να κανω υπομονη..δεν μου δωσε φαρμακο..
εκανα υπομονη..6 μηνες πηγαινα κ ερχομουν στην δουλεια, στις βολτες, στο σπιτι σαν να μην ειμαι εγω.....κ καθε μερα που ξυπναγα ηλπιζα να μην το εχω..ομως αυτο ειχε κατσικωθει για τα καλα..κρατησε 6 μηνες χωρις φαρμακο..τωρα που το ξαναπαθα δευτερη φορα απαιτησα φαρμακο κ εφυγε στον ενα μηνα.
η μανα μου, που επαθε βαρυ επεισοδιο καταθλιψης κ πανικου το ενιωσε κ αυτη.. μου πε οτι ενιωθε σα να βλεπει μεσα απο μια γυαλα...καμια συμμετοχη σε τιποτα.
την καθησυχασα..με το αντικαταθλιπτικο της, της περασε κ αυτης..
κανε υπομονη..δεν εισαι ο μονος που το παθαινεις..κ δεν ειναι ψυχωση..
κ για να το εχεις σημαινει οτι πιεσες πολυ τον εαυτο σου σε κατι..
τι ηταν αυτο για το οποιο αγχωθηκες τον τελευταιο καιρο?εστω κ να μην ενιωθες οτι σε πιεζει κατι...παει καπου το μυαλο σου?
03-02-2015, 13:00 #19
τι να σου πω κοπελα μου!τη μια πανελλαδικες μετα σχολη αγχος κτλ και τωρα ειμαι στρατο!κανονικες συνθηκες μιας ζωης οσο να πεις αγχωτικες!εγω πιστευω οτι πηγαζει απο μεσα μας!μιλαμε μου λεει ο γιατρος δεν εχεις ψυχωση εισαι μια χαρα!και εξακολουθω να μην τον εμπιστευομαι!τι σκατα;
03-02-2015, 13:53 #20
Γεια σου lawer, νομίζω την αποπροσωποποίηση που βιώνεις κάποιες φορές, συγχρόνως την σκέφτεσαι και πολύ όταν δεν τη βιώνεις, δηλαδή είναι σαν ένας ιδεοψυχαναγκασμός. Οπότε προσπάθησε όπως αντιμετωπίζεις την ιδψ να αντιμετωπίσεις και αυτό, είμαι σίγουρη πως θα σου περάσει και ας κάνει αρκετό χρόνο. Πιστεύω έχει δίκιο ο γιατρός σου, ξέρεις, συνήθως αυτός που έχει ψύχωση δεν το αντιλαμβάνεται, είναι άλλο πράγμα και δημιουργεί πολύ αλλιώτικη αποδιοργάνωση του εαυτού και των σκέψεων. Προσπάθησε όσο μπορείς να χαλαρώνεις στον ελεύθερο χρόνο που σου επιτρέπει ο στρατός, να ακους αγαπημένη μουσική, ή να γράφεις, ό,τι σου αρέσει τέλοσπάντων.
03-02-2015, 14:08 #21
νταξει...δεν περναει τοσο ευκολα η απορπαγματοποιηση παιδια με το να ακουμε μουσικη κλπ..
θελει ..θελει ιατρικη προσεγγιση κ ψυχραιμια απο εμας.
επειδη το χω φαει στη μαπα το λεω...
ο στρατος κ ολα αυτα ειναι αγχογονες καταστασεις...δεν ειναι λοιπον στα καλα καθουμενα.
καταπιεζεσαι εκει κ σου βγαινει ετσι.
εφοσον ο γιατρος σου ανεβασε την δοση κανε υπομονη κ σιγα σιγα θα φυγει αυτη η αισθηση.
υπομονη ομως..προσωρινο ειναι..δεν θα εισαι για παντα ετσι.
ξεπερνιεται κ με μεγαλη επιτυχια.
οχι καλε μου ψυχωση δεν ειναι..οσο κ να χτυπιεσαι απο αυτο δεν εχεις ουτε κ κινδυνευεις!
03-02-2015, 14:18 #22
Σίγουρα δεν είναι κάτι απλό, αλλά όλα αυτά που μπορούν να μας χαλαρώσουν, μπορεί να κάνουν κάποια δουλειά υποβοηθητικά. Κυρίως για να μη σκέφτεται κανείς το πρόβλημα συνέχεια.
Boom, αποπροσωποποίηση και αποπραγματοποίηση είναι το ίδιο πράγμα? το έχω απορία, αν είναι το ίδιο ακριβώς.
03-02-2015, 14:28 #23
σας ευχαριστω για το κουραγιο πραγματικα!ειστε σαν φιλοι αν και δεν σας γνωριζω!αυτο που ειπες ναι ισχυει απολυτα!το επαναφερω συνεχεια στο μυαλο μου για να επιβεβαιωσω οτι ειναι παραλογο και να καθησυχαστω ακομη και αν δεν μου ρχεται απο μονο του!τι να πω!αποπραγμ και αποπρ ειναι διαφορετικα πραγματα!τα εχω βιωσει ομως μαζι μπορω να πω'!!
03-02-2015, 14:29 #24
ειναι το ιδιο πραγμα..παλι ειχε δοθει ο ορος αποπραγματοποιηση κ τα τελευταια χρονια θεωρειται το ιδιο απο τους γιατρους.
03-02-2015, 14:38 #25
Αφού το κατανοείς και μόνος σου ότι το φέρνεις ξανά και ξανά στο μυαλό σου, είσαι σε καλό δρόμο! είναι κάτι που αφορά περισσότερο την ιδψ, που την ξέρεις καλά και ξέρεις τι κολπάκια μας κάνει! δέξου ότι τα βίωσες αυτά τα δύο ως εκδηλώσεις του στρες, προφανώς και από την αλλαγή ζωής με το στρατό. Ελπίζω να μην είναι πολύ άσχημες οι συνθήκες εκεί. Μπορείς να επικοινωνείς με κάποιους ανθρώπους κλπ? Να είσαι καλά, και όσο μπορείς μη μασάς, είναι μια φάση, κάποτε ίσως γράφεις εσύ εδώ σε κάποιο άλλο παιδί λέγοντας του ότι όσο βασανιστικό και αν είναι κάποτε θα υποχωρήσει!
03-02-2015, 14:51 #26
ακου να δεις πως παει..νιωθω το αισθημα της αποπροσωποποιησης..χανω δηλαδη τον εαυτο μου σα να βγαινει η ψυχη εξω απο το σωμα σα να λεω ποιος ειμαι..αποτελεσμα αυτου του συναισθηματος ειναι να λεω το εχασα..εχω ψυχωση..με αποτελεσμα να τρομοκρατουμαι να αγχωνομαι και να τρελλαινομαι!!ξερω οτι ειναι παραλογα αλλα δν μπορω ν τα αποφυγω! πως τα βλεπεις τα πραγματα;;
03-02-2015, 14:58 #27
Γιατρός δεν είμαι αλλά δεν τα βλέπω τόσο ανησυχητικά, εμένα μου φαίνεται έτσι μια μικρή έξαρση ιδψ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα σου. Πιο πολύ δηλαδή μπορεί να το σκέφτεσαι παρά να σου συμβαίνει. (πόσο συχνό είναι το φαινόμενο αυτό καθεαυτό?) Του έχεις δώσει υπέρμετρη σημασία πιστεύω.
03-02-2015, 15:10 #28
βλεπεις τον εαυτο σου απο μακρυα?η απλα η αισθηση ειναι σαν να βγαινεις απο σενα κ να σε βλεπεις..
εχει διαφορα..
οντως βλεπεις τον εαυτο σου απο πιο διπλα ας πουμε ? σαν εικονα?ή ειναι αισθηση?
03-02-2015, 15:11 #29
επισης θελω να μου πεις ποια φαρμακα ακριβως παιρνεις.
03-02-2015, 15:20 #30
οχι δεν τον βλεπω απο μακρυα..ειναι σα να βγαινει η ψυχη μου εξω απο το σωμα μου..αυτο το επαθα πρωτη φορα πριν χρονια οταν δεν ημουν καλα ψυχολογικα και αναρωτιομουν τι εχω..θυμαμαι ημουν στο δωματιο μου κοιτιεμαι στον καθρεφτη και εκει το επαθα πρωτη φορα..σαν να με κοιταζω και να μη με αναγνωριζω..ενω πραγματικα δεν ισχυε κατι τετοιο!κοιτουσα τα χερια μου κ ελεγα ποιανου ειναι κτλ!και τωρα ταυτοχρονα με αυτο εχω ιδεοληψια με το εγω!δλδ λεει καποιος εγω και λεω πως μπορει και το λεει..καταλαβαινω οτι ειναι ηλιθιοτητα αλλα δυστυχως δν μπορω να ξεφυγω!περνω zoloft!για πειτε!!