Πότε κάποιος άνθρωπος θεωρείται άχρηστος; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 45 of 45
    Senior Member
    Άχρηστο είναι κάτι που δεν εξυπηρετεί πλέον την δουλειά για την οποία προορίζεται. Κάτι δηλαδή που έχει χάσει την χρηστική του αξία, ή ποτέ δεν είχε χρηστική αξία ή δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα την χρηστική του αξία και το θεωρούμε άχρηστο. Η έννοια αυτή δεν ταιριάζει σε ανθρώπους αλλά σε αντικείμενα ή εργαλεία εκτός εάν βλέπουμε τους ανθρώπους έτσι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    πως το εννοεις? αυτος που δεν εργαζεται, δλδ?

Οχι απαραιτητα . Υπαρχουν πολλοι τροποι για να χρησιμοιησεις το μυαλο σου . Ενας απ αυτους ειναι η εργασια , η παραδοσιακη . Ενας αλλος ειναι να χρησιμοποιεις καποιο ταλεντο σου η καποιο χαρισμα , που μπορει να μην εμπιπτει στην κατηγορια ' παραδοσιακη εργασια ' . Το αποτελεσμα μετραει .
    Εξυπακουεται οτι οιοσδηποτε εχει σε αδρανεια το μυαλο του , αρα ειναι και ο ιδιος αδρανης , ειναι αχρηστος .
    Last edited by Macgyver; 05-02-2015 at 11:27.

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Άχρηστο είναι κάτι που δεν εξυπηρετεί πλέον την δουλειά για την οποία προορίζεται. Κάτι δηλαδή που έχει χάσει την χρηστική του αξία, ή ποτέ δεν είχε χρηστική αξία ή δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα την χρηστική του αξία και το θεωρούμε άχρηστο. Η έννοια αυτή δεν ταιριάζει σε ανθρώπους αλλά σε αντικείμενα ή εργαλεία εκτός εάν βλέπουμε τους ανθρώπους έτσι.
    συμφωνω απολυτως, αιολος.

Banned
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Συμφωνώ...... αλλά δεν είμαι σίγουρη αν ο θεματοθέτης εννοεί "πότε οι άλλοι θεωρούν κάποιον άχρηστο?" ή "πότε ο ίδιος αισθάνεται άχρηστος?".
    Το 1 είναι πάααααααρα πολύ σχετικό, υποκειμενικό κ πολύ δύσκολο να προσδιορισθεί (χώρια που όταν λέμε άχρηστος, χρειάζεται νομίζω να προσδιορίζουμε κ λίγο το πεδίο, πχ άχρηστος στο μαγείρεμα/στη διαχείριση των οικονομικών κλπ κλπ), είναι σα να λες πότε κάποιος θεωρείται όμορφος....? Εκεί συγχέονται κάποιες ευρεία αποδεκτές παραδοχές περί ομορφιάς, τα υποκειμενικά γούστα αλλά κ η προσωπική πεποίθηση του καθενός για τον εαυτό του κ κατά πόσο αυτήν την "περνάει" κ στους 3ους (πχ εγώ μπορεί να είμαι 1 μπάζο ή μια σκέτη μετριότητα, αλλά επειδή την δει από Κλόντια Σίφερ κ πάνω, αυτό να το "τρώνε" κ οι άλλοι, γιατί πολύ απλά έτσι πλασάρω τον εαυτό μου - κ φυσικά μπορεί άνετα να ισχύει κ το αντίστροφο). Κ δε θεωρώ πως μπορεί να υπάρχει άνθρωπος άχρηστος σε όλους τους τομείς, όλοι λίγο- πολύ έχουν 1 κλίση σε ένα ή περισσότερα πράγματα, ενώ επίσης μπορεί οι συνθήκες να μην του έχουν επιτρέψει να καλλιεργήσει τις δυνατότητές του ή να στερείται της σωστής καθοδήγησης, ή οι συγκυρίες να είναι δυσμενείς ή κ ο ίδιος να μη γνωρίζει τον τρόπο. Συν το γεγονός ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, άρα δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες. Δεν μπορεί κάποιος πχ να με θεωρήσει άχρηστη επειδή δεν έχω πλουτίσει στη ζωή μου με βίλες, πισίνες, designer ρούχα κ διαμάντια, εάν αυτό ποτέ δεν υπήρξε στόχος μου, ενώ αυτό το οποίο επεδίωκα εγώ ήταν να γυρίσω τον κόσμο. Άμα δεν κατάφερα να κάνω ούτε 1 ταξίδι, επειδή δεν το προσπάθησα (πχ τα θέλω όλα εύκολα κ "πέσε πίτα να σε φάω") ή επειδή δεν αξιοποίησα τις ικανότητες κ τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν, τότε οκ, θα γινόταν να χαρακτηριστώ "άχρηστη".

Νομίζω όμως πως ο θεματοθέτης αναφέρεται περισσότερο στο προσωπικό αίσθημα αχρησίας, αναποτελεσματικότητας, ανεπάρκειας δυνατοτήτων κ απουσίας του απαραίτητου υπόβαθρου, που έχει ανάγκη κάποιος για να φέρει εις πέρας μια δραστηριότητα ή να επιτύχει μια κατάσταση. Αυτό σχετίζεται με την εικόνα που έχει διαμορφώσει ο καθένας για τον εαυτό του (με την όποια επιρροή του περιβάλλοντός του σε αυτό), το χαρακτήρα του, το πού εστιάζει κ το ύψος, στο οποίο θέτει τον πήχυ (αν πχ έχω βάλει τον πήχυ του να τρέξω το 100άρι σε 10' κ το κάνω σε 11', τότε παρ'όλο που ο χρόνος αυτός είναι μια χαρά, εγώ λόγω τελειομανίας θα νοιώθω άχρηστη στο τρέξιμο).

Προσπαθώντας να κάνω μια σύνοψη, πιστεύω ότι το το θέμα του "ποιός θεωρείται άχρηστος", όπως κ όλα τα θέματα που αφορούν ιδιότητες, αποτελούν την κατάληξη μια στενά αμφίδρομης κ αλληλοτροφοδοτούμενης σχέσης μεταξύ της εικόνας που έχει κάποιος για τον εαυτό του κ την εικόνας που έχει σχηματίσει το περιβάλλον του. Απλά όσο πιο ώριμος είναι ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερο την εικόνα του εαυτού του αλλά κ την άποψη κ κρίση που έχει για τους άλλους ανθρώπους την διαμορφώνει ο ίδιος, "φιλτράροντας" τα μηνύματα που εισπράττει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    ......τα θέματα που αφορούν ιδιότητες, αποτελούν την κατάληξη μια στενά αμφίδρομης κ αλληλοτροφοδοτούμενης σχέσης μεταξύ της εικόνας που έχει κάποιος για τον εαυτό του κ την εικόνας που έχει σχηματίσει το περιβάλλον του. Απλά όσο πιο ώριμος είναι ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερο την εικόνα του εαυτού του αλλά κ την άποψη κ κρίση που έχει για τους άλλους ανθρώπους την διαμορφώνει ο ίδιος, "φιλτράροντας" τα μηνύματα που εισπράττει.
    και οσο πιο υγιης...
    οταν υπαρχει διαταραγμενη αντιληψη της πραγματικοτητας, η σχεση που λες δεν χρειαζεται καθολου να ειναι αμφιδρομη. πολλες φορες, το εντελως αντιθετο συμβαινει.
    το διαταραγμενο ατομο, φτανει σε αυθαιρετα συμπερασματα και για την χρησιμοτητα του, οπως και για πολλα αλλα που του συμβαινουν...

Senior Member
    Κανενας άνθρωπος δεν είναι άχρηστος...είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας.
    Ο καθενας εχει τους στόχους του.αν καταφέρει να τους υλοποιήσει τότε θεωρεί το εαυτό του ικανοποιημένο,ανεξάρτητα τι έχουν επιλέξει οι άλλοι άνθρωποι να κάνουν στην ζωή τους ή τι θεωρούν αυτοί σημαντικό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Κανενας άνθρωπος δεν είναι άχρηστος...είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας.
    .

Και ομως , ζουν και κυκλοφορουν αναμεσα μας ................
    ειναι αυτοι που δεν προσπαθουν για τιποτα . Ασχετως αποτελεσματος .
    Last edited by Macgyver; 05-02-2015 at 16:23.

Συμφωνώ ότι υπάρχουν και αυτοί που δε προσπαθούν για τίποτα αλλά για να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και να συνεχίζουν να είναι ζωντανοί είναι γιατί έχουν βρει κάποιο θύμα και τους παρέχει τα προς το ζην.Και εγώ αυτούς δε θα τους έλεγα άχρηστους αλλά κάτι άλλο

Senior Member
    Quote Originally Posted by kozchr View Post
    Συμφωνώ ότι υπάρχουν και αυτοί που δε προσπαθούν για τίποτα αλλά για να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και να συνεχίζουν να είναι ζωντανοί είναι γιατί έχουν βρει κάποιο θύμα και τους παρέχει τα προς το ζην.Και εγώ αυτούς δε θα τους έλεγα άχρηστους αλλά κάτι άλλο

Σωστος , kozchr , ειναι αυτοι που δεν προσπαθουν για τιποτα , αλλα ουτε προσπαθησαν ποτε τους .

Senior Member
    KANENAΣ.
    ολοι ειμαστε καπου καλοι.. απλως καποιοι μπορει να μην εχουν ανακαλυψει ακομη τις κλισεις του ή να εχουν εξωγενεις παραγοντες που τους εμποδιζουν να ανελιχθουν..
    αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αχρηστοι...
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Νομιζω οτι θαπρεπε να ορισουμε τι σημαινει ' αχρηστος ' , πραμα δυσκολο διοτι για τον καθενα εχει διαφορετικη εννοια .

Ετσι ακριβώς.Εγώ πάντως είμαι τώρα σε μια φάση που δε προλαβαίνω να νιώσω άχρηστος γιατί έχει πέσει πάρα πολύ έξτρα δουλειά μαζεμένη.Μετά τις αποκριές θα το σκεφτώ πάλι.Αλλά μετά θα πλησιάζει το πάσχα,οπότε άλλη δουλειά απο εκεί και θα έχω πάλι λίγο χρόνο να σκεφτώ.Μετά όμως έρχεται καλοκαίρι που χαλαρώνουμε και τότε θα έχω πολύ χρόνο να σκεφτώ...

Senior Member
    Δεν ξερω με ακριβεια ποιος θεωρειται αχρηστος , αλλα η ζωη δεν ειναι για τους λιγοψυχους .......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Δεν ξερω με ακριβεια ποιος θεωρειται αχρηστος , αλλα η ζωη δεν ειναι για τους λιγοψυχους .......
    θσ συμφωνησω!!!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    [B]

θσ συμφωνησω!!!

Μπραβο ρε psy , σε παω !!

Page 3 of 3 FirstFirst 123