Η ιστορία του Mark Ellerby - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Banned
    Thanks Macgyver! Ήθελα να συμπληρώσω επίσης, ότι τα δύο βίντεο που έχω ποστάρει του Stevie και της Kate είναι στα πλαίσια ενός προγράμματος και website που ονομάζεται Time to Change, αγγλικό, που αφορά τις ψυχικές ασθένειες, την ενημέρωση, την καταπολέμηση του στίγματος, γενικά μιλάει αρκετός κόσμος, μοιράζεται εμπειρίες, οργανώνουν διάφορα, είναι μια προσπάθεια κατά τη γνώμη μου πολύ αξιόλογη. Έτσι για να βλέπουμε τι γίνεται και στο εξωτερικό, μπας και αρχίσουν λίγο τα πράγματα να αλλάζουν και εδώ. Εγώ το ελπίζω.

Αυτό είναι το λινκ
    http://www.time-to-change.org.uk/

Senior Member
    ελαφι, εχεις δικιο οτι το να προσπαθεις να επιλυσεις μια ψυχικη ασθενεια με ψυχοφαρμακα ειναι σαν να προσπαθεις να σιγυρισεις ενα σπιτι πετωντας μεσα του χειροβομβιδες.

ολα τα ψυχοφαρμακα σιγουρα δεν κανουν καλο.

αλλα αμα αρχισεις να τα παιρνεις, μετα δε μπορεις να τα διακοψεις, εχει δειξει η εμπειρια μου.

επισης ισως και να παραειμαστε ανησυχοι και ευαισθητοι οποτε να χρειαζομαστε κατι να μας "μονωσει".

ισως παραεχουμε εγκεφαλικη δραστηριοτητα και για αυτο χρειαζομαστε κατι για να πεσει αυτη η δραστηριοτητα..

το καλυτερο βεβαια ειναι να μη τα αρχισεις (ολα τα ψυχοφαρμακα) αλλα να βρεις εναλλακτικους τροπους, γυμναστικη κλπ. για να ξεπερασεις το στρες.

αλλα αμα τα αρχισεις δεν κοβονται.. εχουν κανει ηδη τη ζημια και εισαι εξαρτωμενος απο αυτα...

τουλαχιστον ετσι το βλεπω απο την δικη μου εμπειρια.

τα ψυχοφαρμακα κανουν πιο ευαισθητους υποδοχεις ντοπαμινης καθως το σωμα προσπαθει να αντισταθμισει την ελλειψη ντοπαμινης με το να τους κανει πιο ευαισθητους και να αυξησει
    το πληθος τους.

ετσι οταν τα κοβεις, γινεσαι χειροτερα απο πριν.

για αυτο πρεπει να τα παιρνεις μια ζωη γιατι αλλιως θα περασεις ξανα καμια περιπετεια..
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Banned
    Καλησπέρα :)
    μιας και ποστάρω εδώ ιστορίες ανθρώπων που μιλούν ανοιχτά για το πρόβλημα τους στην κάμερα, παραθέτω και την ιστορία του Stephen, 2 λεπτά, αλλά πολύ ουσιαστικά αυτά που λέει... Αν και δεν υπάρχουν υπότιτλοι ελπίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς καταλαβαίνετε αγγλικά αρκετά καλά για να το παρακολουθήσετε. Και να πω ότι πραγματικά μου μεταδίδουν αισιοδοξία όλοι αυτοί οι άνθρωποι, για όλα τα προβλήματα υπάρχει αντιμετώπιση, αρκεί να έχουμε δύναμη, υπομονή, κατανόηση και σεβασμό μεταξύ μας.

https://www.youtube.com/watch?v=rlmr...WYp4jQ&index=1

Senior Member
    Quote Originally Posted by Breath View Post
    Καλησπέρα :)
    μιας και ποστάρω εδώ ιστορίες ανθρώπων που μιλούν ανοιχτά για το πρόβλημα τους στην κάμερα, παραθέτω και την ιστορία του Stephen, 2 λεπτά, αλλά πολύ ουσιαστικά αυτά που λέει... Αν και δεν υπάρχουν υπότιτλοι ελπίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς καταλαβαίνετε αγγλικά αρκετά καλά για να το παρακολουθήσετε. Και να πω ότι πραγματικά μου μεταδίδουν αισιοδοξία όλοι αυτοί οι άνθρωποι, για όλα τα προβλήματα υπάρχει αντιμετώπιση, αρκεί να έχουμε δύναμη, υπομονή, κατανόηση και σεβασμό μεταξύ μας.

https://www.youtube.com/watch?v=rlmralPSP7U&list=LLSMTG4PiYYGCljjKqWYp4jQ& index=1
    breath με ολο το θαρρος.εχεις κανει εισοδο στον κοσμο της παρανοιας(ψυχωση)?

Senior Member
    Θα σας πω κάτι που κατάλαβα από τον τρόπο ζωής μου και αναφέρομαι στη λειτουργικότητά πάντα πρέπει να κάνεις ότι μπορείς γιατί ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται πχ είσαι αθλητής και τραυματίζομαι έχω καλύτερη ποιότητα ζωής από έναν που δεν έχει γυμναστεί ποτέ του φιλικά
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    [QUOTE=mamra1983;525802]breath με ολο το θαρρος.εχεις κανει εισοδο στον κοσμο της παρανοιας(ψυχωση)?[/QUO

Καλημέρα mamra1983, εννοείς αν έχω ψύχωση? Όχι (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον) αλλά γνωρίζω ανθρώπους που έχουν.
    Βέβαια με βεβαιότητα μπορώ να σου πω ότι η δική μου πάθηση, ένα είδος ΙΔΨ που στο εξωτερικό την ονομάζουν Pure O (primarily obsessional) και έχει να κάνει περισσότερο με ιδέες και σκέψεις και λιγότερο με ψυχαναγκασμούς, υπάρχουν φορές που σε κάνει να αισθάνεσαι παρανοϊκό άτομο.
    Το αναγνωρίζεις βέβαια, αλλά δεν παύει να είναι βασανιστικό. Σαν να έχεις μια βλάβη στο μυαλό. Στο software που λέγαμε σε ένα άλλο ποστ με τους φίλους εδώ. Spamarei άσχημα το μυαλό. Γενικά είμαστε και σιωπηροί ασθενείς εμείς με αυτό, δεν μιλάμε πολύ, σε ποιον να τα πεις και ποιός θα σε καταλάβει αν δεν έχει γνώση επί του θέματος. Μπορεί να επηρεάσει απίστευτα την καθημερινότητα σου, σχέσεις, εργασία, τα πάντα...και ο άλλος να μη γνωρίζει και καταλαβαίνει τι έχεις. Δεν είναι ψύχωση βέβαια, αλλά είναι δύσκολη κατάσταση. Αλλά εντάξει αντιμετωπίζεται, η εμπειρία μου μου δείχνει ότι δε γιατρεύεται πλήρως όμως όταν καταφέρεις να τη διαχειριστείς, υποχωρεί και δε σε ταλαιπωρεί το ίδιο. Γυμναστική, συγκεκριμένη διατροφή και μια δημιουργική απασχόληση που έχω με έχουν βοηθήσει. Χωρίς αυτά θα ήμουν πολύ χειρότερα πιστεύω. Βασικά αυτά βοηθάνε σε οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια έχεις.

Οπότε θα συμφωνήσω με τον elis σε αυτό, στο να κάνεις ότι μπορείς, ότι περνάει από το χέρι σου, ένα μεγάλο ποσοστό της βελτίωσης σε ότι έχεις είναι αποκλειστικά σε όσα κάνεις εσύ για τον εαυτό σου, δηλαδή να μην αφεθείς στη μοίρα σου μόνο και στα φάρμακα ή και στον καλύτερο ψυχίατρο του κόσμου να έχεις. Η λειτουργικότητα αποκτιέται πολύ με προσωπική προσπάθεια.
    Τώρα άλλα για την παράνοια δεν ξέρω να πω, παρά μόνο ότι ζούμε σε έναν πολύ παρανοϊκό κόσμο και ίσως οι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι ταλαιπωρούμαστε περισσότερο από αυτό και πρέπει να μάθουμε να είμαστε ψυχικά πιο δυνατοί.

Senior Member
    [QUOTE=Breath;525842]
    Quote Originally Posted by mamra1983 View Post
    breath με ολο το θαρρος.εχεις κανει εισοδο στον κοσμο της παρανοιας(ψυχωση)?[/QUO

Καλημέρα mamra1983, εννοείς αν έχω ψύχωση? Όχι (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον) αλλά γνωρίζω ανθρώπους που έχουν.
    Βέβαια με βεβαιότητα μπορώ να σου πω ότι η δική μου πάθηση, ένα είδος ΙΔΨ που στο εξωτερικό την ονομάζουν Pure O (primarily obsessional) και έχει να κάνει περισσότερο με ιδέες και σκέψεις και λιγότερο με ψυχαναγκασμούς, υπάρχουν φορές που σε κάνει να αισθάνεσαι παρανοϊκό άτομο.
    Το αναγνωρίζεις βέβαια, αλλά δεν παύει να είναι βασανιστικό. Σαν να έχεις μια βλάβη στο μυαλό. Στο software που λέγαμε σε ένα άλλο ποστ με τους φίλους εδώ. Spamarei άσχημα το μυαλό. Γενικά είμαστε και σιωπηροί ασθενείς εμείς με αυτό, δεν μιλάμε πολύ, σε ποιον να τα πεις και ποιός θα σε καταλάβει αν δεν έχει γνώση επί του θέματος. Μπορεί να επηρεάσει απίστευτα την καθημερινότητα σου, σχέσεις, εργασία, τα πάντα...και ο άλλος να μη γνωρίζει και καταλαβαίνει τι έχεις. Δεν είναι ψύχωση βέβαια, αλλά είναι δύσκολη κατάσταση. Αλλά εντάξει αντιμετωπίζεται, η εμπειρία μου μου δείχνει ότι δε γιατρεύεται πλήρως όμως όταν καταφέρεις να τη διαχειριστείς, υποχωρεί και δε σε ταλαιπωρεί το ίδιο. Γυμναστική, συγκεκριμένη διατροφή και μια δημιουργική απασχόληση που έχω με έχουν βοηθήσει. Χωρίς αυτά θα ήμουν πολύ χειρότερα πιστεύω. Βασικά αυτά βοηθάνε σε οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια έχεις.

Οπότε θα συμφωνήσω με τον elis σε αυτό, στο να κάνεις ότι μπορείς, ότι περνάει από το χέρι σου, ένα μεγάλο ποσοστό της βελτίωσης σε ότι έχεις είναι αποκλειστικά σε όσα κάνεις εσύ για τον εαυτό σου, δηλαδή να μην αφεθείς στη μοίρα σου μόνο και στα φάρμακα ή και στον καλύτερο ψυχίατρο του κόσμου να έχεις. Η λειτουργικότητα αποκτιέται πολύ με προσωπική προσπάθεια.
    Τώρα άλλα για την παράνοια δεν ξέρω να πω, παρά μόνο ότι ζούμε σε έναν πολύ παρανοϊκό κόσμο και ίσως οι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι ταλαιπωρούμαστε περισσότερο από αυτό και πρέπει να μάθουμε να είμαστε ψυχικά πιο δυνατοί.
    καλημερα breath!καταρχην να σου ευχηθω ταχεια αναρωση!τι φαρμακα παιρνει?κανεις ψυχοθεραπεια?και τι γυμναστικη κανεις?

Banned
    Σ' ευχαριστώ πολύ mamra! αν και δεν υπάρχει ταχεία ανάρρωση σε αυτό, είναι κάπως χρόνιο. Με έχει βοηθήσει παλαιότερα η γνωσιακή/συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Επίσης η πρακτική της mindfulness, γενικά ένας τρόπος διαχείρισης των σκέψεων που έχω μάθει τελευταία. Δεν παίρνω φάρμακα. Έχω δώσει μεγάλη βάση στη διατροφή και στην άσκηση, στον τρόπο ζωής. Από γυμναστική ασκήσεις γιόγκα, αθλητικό περπάτημα, και τους καλοκαιρινούς μήνες κολύμβηση (κανονικά με αναπνοές, ελεύθερο, πρόσθιο κυρίως), αν μου ήταν εύκολο θα το έκανα ολοχρονίς αυτό το τελευταίο. Τέλοσπάντων, ότι μπορούμε κάνουμε, πιστεύω ότι γενικά οποιαδήποτε άσκηση κάνει πολύ καλό στα ψυχολογικά προβλήματα. Εύχομαι και σε σένα και σε όλους να τα πάτε όλο και καλύτερα, κάθε προσπάθεια αξίζει τον κόπο.

Senior Member
    εισαι πολυ τυχερη που δεν παιρνεις φαρμακα η που τα διεκοψες δεν ξερω αν επαιρνες.ειδα στο ιντερνετ την mindfulnes και στη ουσια λεει να αναπνευουμε με επιγνωση συνειδητα και με την εξασκηση να μπορουμε να ζουμε το τωρα!την βρηκα ενδιαφερουσα.εγω τον οκτωμβριο πηρα τον πρωτο βαθμο ρεικι και μου αλλαξε ριζικα την ζωη!ευχαριστουμε για την ευχη σου!

Page 2 of 2 FirstFirst 12