Results 1 to 11 of 11
-
24-02-2015, 10:26 #1
Δυσκολία στο να εκφράσω τα συναισθήματά μου
Γεια σας.Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και με την ευκαιρία θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις που με απασχολούν κάμποσο καιρό.Το κύριο θέμα για το οποίο θα ήθελα να μιλήσω είναι η δυσκολία μου στο να δημιουργήσω (ερωτική) σχέση με το αντίθετο φύλο.Γενικά αυτό το θέμα έχει αρχίσει να με απασχολεί αρκετά τον τελευταίο καιρό,καθώς πλέον είμαι φοιτητής και δεν έχω ερωτικές εμπειρίες μ'εξαίρεση μια ερωτική επαφή στο λύκειο η οποία όμως κράτησε ελάχιστα.Να σημειώσω ότι έχω φίλους και φίλες και το κύριο πρόβλημά μου είναι να προσεγγίσω ερωτικά μια κοπέλα.Πρόσφατα στη σχολή γνώρισα μια κοπέλα,με την οποία άρχισα να κάνω στενή παρέα αλλά μετά από κάποιον καιρό άρχισα να την βλέπω διαφορετικά.Μετά από πολύ καιρό και με μεγάλη δυσκολία κατάφερα να της εξομολογηθώ πως ένιωθα..Βέβαια όπως περίμενα η απάντηση ήταν αρνητική αλλά τουλάχιστον ένιωθα καλά με τον εαυτό μου που επιτέλους είχα κάνει κάποιο μικρό βήμα.Μετά από κάποιες
έντονες καταστάσεις, αρχίσαμε να ξαναμιλάμε.Ωστόσο τα συναισθήματά μου γι'αυτή δεν άλλαξαν και η απογοήτευσή μου απ'την απόρριψή της σε συνδυασμό με την ανασφάλειά μου γενικότερα γι'αυτό το θέμα έριξαν την ψυχολογία μου σε άσχημο επίπεδο. Για αρκετό καιρό ήμουν σε αρκετά άσχημη ψυχολογική κατάσταση,και κάθε μέρα ένιωθα όλο και πιο άσχημα με τον εαυτό μου.Έφτασα σένα σημείο να μην αντέχω άλλο αλλά ευτυχώς δεν αντέδρασα ακραία.Ξεκίνησα κάποιες δραστηριότητες για να ξεχαστώ και τώρα είμαι λίγο καλύτερα.Ωστόσο όμως το κομμάτι της ερωτικής μου ζωής συνεχίζει να με απασχολεί.Γενικά για κάποιο λόγο,σκαλώνω αρκετά σε αυτό το θέμα.Έχω τη δυνατότητα να προσεγγίσω φιλικά μι
α κοπέλα αλλά ωστόσο δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω όταν την βλέπω διαφορετικά.Νιώθω ιδιαίτερο άγχος γι'αυτό και έχω σκεφτεί να ζητήσω ψυχολογική υποστήριξη...Ωστόσο δεν είμαι ακόμη σίγουρος...Αλλά όσο περνάει ο καιρός αγχώνομαι όλο και περισσότερο.Επιπλέον το θέμα με την φίλη μου με απασχολεί επίσης γιατί τη νοιάζομαι ακόμα σε επίπεδο περισσότερο από φιλικό.Αλλά λόγω του ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση δεν ξέρω τι να κάνω.Αλλά πολλά είπα .Συγνώμη αν σας κούρασα.Οποιαδήποτε άποψη ευπρόσδεκτη!! :)
- 24-02-2015, 13:51 #2
Γεια σου, suvo65.
Να σε ρωτήσω, δυσκολεύεσαι γενικά να εξωτερικεύεις τα συναισθήματα σου; Και σε φίλους, συγγενείς; Είσαι δηλαδή γενικά κλειστός; Ντρέπεσαι;
Για το θέμα το ερωτικό μπορώ να σου πω οτι πολλοί άνθρωποι είναι ντροπαλοί. Άλλοι όχι. Τώρα αν σου αρέσει μια κοπέλα και δεν το δείχνεις καθόλου μπορεί κι αυτή να μην το έχει καταλάβει ή να μην βλέπει μια κίνηση και να μην το ξέρει...Γενικά προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου και μην κάνεις υπερβολές. Και να σου πω κάτι, στην ηλικία που είσαι κάποιοι είναι πιο άνετοι, άλλοι δεν είναι. κι εγώ σ'αυτή την ηλικία ήμουν ντροπαλή σχετικά. Προσπάθησε γενικά να εξωτερικεύεσαι στους άλλους. Όχι μόνο στις γυναίκες. Θα σε βοήθησει και στο ερωτικό κομμάτι. Γιατί ο άλλος/ άλλη δεν μπορεί να διαβάσει μαγικά τη σκέψη σου.
24-02-2015, 15:01 #3
Βασικα δεν καταλαβα οταν λες οτι γνωρισες μια κοπελα απο σχολη κ μετα την εβλεπες διαφορετικα. Τι διαφορετικα δηλαδη, δεν το καταλαβα.
24-02-2015, 15:18 #4
Άρχισα να τη βλέπω ερωτικά.
24-02-2015, 15:24 #5
Ok αρα θες να πεις στην αρχη μιλαγατε φιλικα και μετα ειδες οτι σου αρεσει σαν γυναικα και της φανερωσες πως νιωθεις. Αυτη τι σου απαντησε? τι σου ειπε δηλαδη οταν της ειπες τι νιωθεις.
24-02-2015, 15:33 #6
panda333 έχεις δίκιο.Γενικά από μικρός ήμουν μπορώ να πω κλειστό άτομο.Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι με τους οποίους μπορώ να μιλήσω σε μεγάλο βαθμό για τον εσωτερικό μου κόσμο.Ωστόσο τα άτομα με τα οποία συναναστρέφομαι συχνά μπορεί να μην με ρωτάνε για το πως νιώθω και κυρίως επικεντρωνόμαστε σε θέματα συζήτησης που αφορούν τα κοινά μας ενδιαφέροντα ή κάποια δικά τους προβλήματα.Η αλήθεια είναι πως και εμένα δε μου αρέσει να απασχολώ τους άλλους με τα δικά μου προβλήματα. Μ'αρέσει τις περισσότερες φορές να προσπαθώ να τα λύνω μόνος μου.Γενικά αν δεν αντιλαμβάνομαι ενδιαφέρον και ανταπόκριση δεν ανοίγομαι εύκολα.
24-02-2015, 19:54 #7
24-02-2015, 21:42 #8
Εκεινη τι σου ειπε οταν της ειπες πως νιωθεις?
24-02-2015, 22:48 #9
Να μιλάς και λίγο για τον εαυτό σου! Όχι σε σημείο που να είσαι εγω-κεντρικός. Απλώς μην περιμένεις πάντα να ρωτήσουν οι άλλοι. Κάποιοι το βρίσκουν πιο εύκολο να μιλάνε και να εκφράζονται, οπότε το θεωρούν δεδομένο...Μίλα ακόμα και για μικρά καθημερινά πραγματάκια...Δεν χρειάζεται να είναι φιλοσοφίες...Κάτι που σου άρεσε, κάτι που σε εκνέυρισε στη Σχολή π.χ.
24-02-2015, 23:58 #10
Σε τέτοιο μικρό επίπεδο μπορώ να ανοιχτώ τουλάχιστον στους φίλους μου.Αλλά , γενικά δεν ξέρω σε αισθηματικό επίπεδο αντιμετωπίζω δυσκολία στο να εκφράσω τα βαθύτερα συναισθήματά μου.Γενικά π.χ σε μια κοπέλα μπορεί να δείξω ενδιαφέρον αλλά όταν ενδιαφέρομαι λίγο παραπάνω δε μπορώ να το εκφράσω ίσως και λόγο της συστολής μου.Απλώς,το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι σαυτό το θέμα παραμένω στάσιμος ,γεγονός το οποίο μου προκαλεί μια γενικότερη ανασφάλεια και μειώνει την ποιότητα της ζωής μου.Έχω σκεφτεί να συμβουλευτώ κάποιον αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να με κάνει να νιώσω καλύτερα ή θα με κάνει ναπογοητευτώ περισσότερο..
25-02-2015, 00:01 #11