Results 16 to 30 of 30
Thread: Ροχαλητό...
-
25-07-2010, 23:02 #16
Μπράβο στον σύντροφο σου…
Μπορεί και κοιμάται και ροχαλίζει σαν χαλασμένο αλυσοπριονο…
Εδώ που φτάσαμε αγαπητή astimatnam μακάρι και εμείς να κοιμόμασταν και ας ροχαλίζαμε…
Πόσο θα θελα να είμαι στη θέση του
Μπορούμε να κοιμηθούμε συνεχόμενα 8 ώρες?
Αλήθεια πόσα μέλη αυτού του φόρουμ το καταφέρνουν χωρίς δυσκολία αυτό?
Ξέρεις όταν λύνεις το ένα πρόβλημα μετά σκέφτεσαι το άλλο…
Τυχερακιας ο δικός σου πάντως μπράβο του και του εύχομαι να αυξήσει τα ντεσιμπελ..Να το ευχαριστηθεί ο άνθρωπος :P
- 26-07-2010, 17:45 #17
Αν έχεις δοκιμάσει πολλά μπορείς να καταφύγεις στην λύση Α)
Κασετοφωνάκι ή και κινητάκι. Ηχογράφηση του ροχαλητού του. Επόμενο βράδυ ύπνο στο σαλόνι. Εκεί που είναι το στέρεο. ΌΤαν σε ξυπνήσει τον ξυπνάς και αυτόν με την ηχογράφηση στη διαπασών.
Επανάληψη κάθε φορά που ξυπνάς.
Αποτέλεσμα θα καταλάβει τι περνας.
Βέβαια υπάρχει και η λύση Β)
εχμ... πως να το πώ.... Μιας και δε νομίζω μόνο να κοιμάστε μαζί... δεν θα του δώσεις αυτό που τον κάνει να ξεραίνεταιστον ύπνο εντός 5λέπτου.
Αποτέλεσμα θα κάνει ο ίδιος το πάν για να μη ροχαλίζει στον ύπνο του.
Το νόημα και στην λύση Α και στην λύση Β είναι να γίνει δικό του πρόβλημα το δικό του πρόβλημα και να το λύσει αυτός.been good, been bad. WILL GO ON
26-07-2010, 18:07 #18
Ποια είναι η αιτία του ροχαλητού ξέρετε?
Πρόκειται για μια οποιαδήποτε μηχανική απόφραξη στην έξοδο του αέρα από τα πνευμόνια μας προς τον έξω κόσμο (την εκπνοή στον ύπνο μας δηλαδή) και το αντίθετο (την εισπνοή).
Σαν αιτίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις εξής 4:
Α) Χαλάρωση των τοιχωμάτων του λαιμού, που με τη βαρύτητα στον ύπνο εμποδίζουν τον αέρα να περάσει,
Β) Λάθος θέση του σαγονιού, συνήθως προέρχεται από τάση στους μύες της περιοχής. Σίγουρα θα ξέρετε κάποιον που τρίζει ταυτόχρονα και τα δόντια του! Αυτό προκαλείται από το άγχος, γι\'αυτό χαλάρωσε my friend.
Γ) Λίπος παντού. Μέσα και γύρω από το λαιμό. Παντού σε λέω κι αυτό λόγω της παχυσαρκίας. Μη δοκιμάσεις Svelto, μπορεί να διαλύει τα λίπη, αλλά όχι αυτά του φάρυγγά σου.
Δ) Κώλυμα στη μύτη. Αυτό είναι και το συχνότερο. Μπορεί να είσαι μπουκωμένος / συναχωμένος, να έχεις (στραβό) διάφραγμα, να έχεις κρεατάκια (αδενοειδείς εκβλαστήσεις το λέμε εμείς οι ιντελεκτουέλ) και πρησμένες αμυγδαλές ή απλά να έχεις φάει μια μπουνιά.
26-07-2010, 18:11 #19
βρε τζανετ γιατι δεν απαντας εσυ και βαζεις απο το google συνεχεια?:P
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
26-07-2010, 18:12 #20
Γιατί που το βλέπεις το κακό εγώ συμφωνώ με αυτά που γράφω.
:D
25-04-2015, 18:50 #21
Χαιρετε! Δεν ξερω εαν εισαι ακομα μαζι με αυτον τον ανθρωπο, αλλα τελικα πως το αντιμετωπισες;;; και εγω τα ιδισ αντιμετωπιζα απ την αρχη της σχεσης. Οποτε πηγαινα σπιτι του εμενα αυπνη! Δεν υπηρχε αλλο διαθεσιμο κρεβατι δυστυχως.
Τον εψησα μετα κοπων και βασανων και πηγαμε στον ωρλ.
Διαγνωση θεοστραβο διαφραγμα και μεγαλη σταφυλη!! Πειστηκε και με τη θεληση του υποβληθηκε στην επεμβαση το Γεναρη. Αποτελεσμα;;; το ροχαλητο παρεμεινε ενω κατα τη διαρκεια της ημερας ανεπνεε τελεια!
Αυτο που μου στοιχισε ομως ηταν οτι η γιατρος με πληροφορισε οτι ο λαιμος του εχει κακη ανατομικη κατασκευη εκ γενετης!! Και αυτο το ειπε μετα την επεμβαση!! Μου δινε ελπιδες οτι θα στρωσει, θα ηρεμισει το ροχαλητο αλλα τιποτα!!
Δε βοηθα παντα η επεμβαση στο διαφραγμα στο θεμα του ροχαλητου. Πεσαμε εξω. Με στενο φαρυγγα εχει περιορισμενη διοδο του αερα.....αστα να πανε!!
26-04-2015, 01:47 #22
ισως να του κανεις μια συζητηση για μια εγχειρηση στην μυτη!
επειτα ειναι και οι ωτοασπιδες!! υπαρχουν καποιες καλες που πραγματικα δεν ακους τιποτα!And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
26-04-2015, 09:29 #23
Λοιπόν, και εγώ και ο άντρας μου ροχαλίζουμε πολύ. Όποιος λοιπόν κοιμηθεί πρώτος είναι ο τυχερός γιατί ο άλλος μένει ξύπνιος όλη νύχτα και τον ακούει. Έτσι, αποφασίσαμε να κοιμόμαστε ξεχωριστά, ο ένας στο υπνοδωμάτιο και ο άλλος στο σαλόνι σε έναν καναπέ-κρεββάτι. Και έτσι λύθηκε το πρόβλημα.
26-04-2015, 14:07 #24
26-04-2015, 14:13 #25
[QUOTE=66psy;534362]ισως να του κανεις μια συζητηση για μια εγχειρηση στην μυτη!
επειτα ειναι και οι ωτοασπιδες!! υπαρχουν καποιες καλες που πραγματικα δεν ακους τιποτα![/QU
Δεν ξερω τι εχει κανει η θεματοθετρια με το δικο της θεμα, αλλα ο δικος μου εχει ηδη κανει επεμβαση στο διάφραγμα. Και ενώ ειχε πει η γιατρος ότι αυτό ηταν το κυριοτερο πρόβλημα που ροχαλιζε...μετα από τρεις μηνες που εγχειριστηκε ακομα δεν μπορει να μαθει να αναπνεει με το στομα κλειστο όταν κοιμαται, ενώ εχει πετυχει η επεμβαση.
Επισης καττοπιν εορτης με πληροφορισε η γιατρος ότι ο λαιμος του εχει κακη ανατομικη κατασκευη εκ γενετης..οποτε με το λαθος μαξιλαρι το πρόβλημα εντείνεται.
Αλλα και η γιατρος μου χε δωσει ελπιδες πως θα στρωνε!! του χε κανει και καυτηριασμο στην υπερωα....
καλα βεβαια υπαρχουν και αλλα θεματα σοβαρα που δεν τα παμε καλα τωρα..
Για ποιες ωτοασπίδες μιλας? ειχα δοκιμασει σφουγγαρακι αλλα οσο το πιεζα μεσα στο αυτι μετα ποναγα...μετα ειχα δοκιμασει κερι που εχει βαμβακι μεσα.
26-04-2015, 14:45 #26
- still searching for the right place.....
Καποιοι ανθρωποι ροχαλιζουν επειδη υπαρχει προβλημα στο διαφραγμα, αλλοι, ακομα κ αν το διαφραγμα ειναι οκ, ροχαλιζουν λογω υπερβολικης κουρασης. Παντως επειδη το ιδιο προβλημα ειχε 1 πρωην μου, η καταληξη ηταν καπου στα μισα της νυκτας να παιρνω 1 παπλωματακι κ να πηγαινω προς καναπε σαλονιου μερια..... Ευτυχως (συνηθως, οχι παντα) στα ταξιδια μας το προβλημα υποχωρουσε, υποθετω γιατι τοτε ξεκουραζοταν λιγο παραπανω. Αλλα σε ταξιδι αμα μου τυχαινε ηταν κολαση, εκει που να πηγαινα? Στο μπαλκονι του δωματιου.....?
26-04-2015, 14:51 #27
Υπαρχει ενας τροπος να σταματησει να ροχαλιζει ο αλλος . Κανε ( στον αερα , οχι σε αυτον ) ενα δυνατο ρουφηχτο φιλι . Δοκιμασε το , δεν κανω πλακα . Αλανθαστη μεθοδος . Δοκιμασμενη .
26-04-2015, 15:06 #28
[QUOTE=Christine;534397]αναφερθηκα στην εγχειρηση γιατι ο μπαμπας μου που ειχε στραβο διαφραγα και ροχαλιζε συχνα ομως με το που το διορθωσε με εγχειρηση σταματησε να ροχαλιζει..
τωρω ωτοασπιδες δες: εγω ειχα ρωτησει στο φαρμακειο και μου ειπαν οτι αυτες με το σφουγγαρακι ειναι η πιο ηπιες... αυτες με την σιλικονη ειναι οι πιο απορροφητικες...στην αρχη ουτε κι εμενα με βοελυαν αλλα με την εξασκηση μετα που συνηθισα την κινηση καταφερα και τις τοποθετησα σωστα.. κι οντως δεν ακουγα τιποτα.. ωστοσο θελει προσοχη γιατι αν τις πιεσεις πολυ μπορει να τραυματιστεις.. εγω ετσι επαθα και πονουσα για μια βδομαδα. μην φανταστεις αφορητος πονος, αλλα ενοχλητικος... οποτε καλυτερα να προτιμησεις μια καλη μακρα απο ωτοασπιδες ...And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
26-04-2015, 16:12 #29
[QUOTE=66psy;534407]
Μετα απο ποσο καιρο αφου εκανε την επεμβαση σταματησε να ροχαλιζει;;; στη δικη μου την περιπτωση μετα απο τρεις μηνες που ειχε εγχειριστει τα ιδια! Και τωρα μου λεει η γιατρος οτι εχει και στενο φαρυγγα! Μου τη βαρεσε αυτο γιατι πριν την επεμβαση δεν ειχε αναφερει κατι τετοιο παρα μονο οτι το θεοστραβο διαφραγμα εφταιγε για το ροχαλητο.
27-04-2015, 02:38 #30
ναι μια χαρα εστρωσε! ε καλα ειναι και στον ανθρωπο!
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
Έχετε δει καθόλου τον Vassili;
01-07-2025, 21:12 in Με καφέ και συμπάθεια....