Απόγνωση - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
    Επίσης, μπορείτε να βρείτε και κάποιο κοινό χόμπι, εμείς είχαμε βρει την ζωγραφική, την αγιογραφία και το ψηφιδωτό. Πηγαίναμε 2 φορές την εβδομάδα σε μαθήματα του Δήμου. Αυτό μας βοήθησε και τους δύο και βοήθησε και τη σχέση μας.

Junior Member
    Κασσάνδρα σ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, θα το κάνω,θα προσπαθήσω να βγαίνω. Είσαι πολύ τυχερή που δεν ήταν βίαιος ο άντρας σου, είναι τρομερό αυτό και δεν παλεύεται με τίποτα γιατί σε κάνει να τρέμεις από φόβο. ήδη μια φορά του είπα να πάει σε ψυχίατρο, χτες ήταν, ήταν ήρεμος με ηρεμιστικό και δεν φοβήθηκα να μιλήσω, θα βρω κι άλλη ευκαιρία, εύχομαι να του το προτείνει και ο καρδιολόγος που τον παρακολουθεί αυτές τις μέρες και ψάχνουν το πρόβλημά του. Γράφεις πως ο σύζυγός σου πήγε σε ψυχίατρο και νοσηλεύτηκε κιόλας, δεν κατάφερε να γίνει καλά; Να βελτιωθεί;

Junior Member
    όταν μου φωνάζει παραλύω, εξαφανίζομαι, φεύγω όσο πιο μακριά μπορώ μέσα στο σπίτι. Ποτέ δεν απαντώ, δεν μιλάω γιατί ξέρω πως θα γινόταν ανεξέλεγκτα τα πράγματα, δεν μπορεί να ελέγξει την οργή του

Junior Member
    Αλέξανδρε το τελευταίο που γράφεις είναι ιδιαίτερα παρηγορητικό

Quote Originally Posted by Γιώτα Στάνη View Post
    Κασσάνδρα σ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, θα το κάνω,θα προσπαθήσω να βγαίνω. Είσαι πολύ τυχερή που δεν ήταν βίαιος ο άντρας σου, είναι τρομερό αυτό και δεν παλεύεται με τίποτα γιατί σε κάνει να τρέμεις από φόβο. ήδη μια φορά του είπα να πάει σε ψυχίατρο, χτες ήταν, ήταν ήρεμος με ηρεμιστικό και δεν φοβήθηκα να μιλήσω, θα βρω κι άλλη ευκαιρία, εύχομαι να του το προτείνει και ο καρδιολόγος που τον παρακολουθεί αυτές τις μέρες και ψάχνουν το πρόβλημά του. Γράφεις πως ο σύζυγός σου πήγε σε ψυχίατρο και νοσηλεύτηκε κιόλας, δεν κατάφερε να γίνει καλά; Να βελτιωθεί;
    Κοίταξε, ο άντρας μου έπαθε την κατάθλιψη εξαιτίας της πολύ μεγάλης υπερκόπωσης από τη δουλειά και ενός πολύ δυσάρεστου γεγονότος ταυτόχρονα. Για ένα χρόνο κοιμόταν 2-3 ώρες το πολύ και δούλευε ασταμάτητα (πνευματική εργασία, αρκετά δύσκολη) χωρίς να έχει το χρόνο για κάτι άλλο. Κάποια στιγμή λοιπόν άρχισε να μην καταλαβαίνει αυτά που διαβάζει, να έχει αμνησία για πολύ πρόσφατα γεγονότα, να περνάει με κόκκινο στα φανάρια, να μην έχει καλή αντίληψη του χώρου και γενικώς ξεχαρβαλωμένα αντανακλαστικά. Ταυτόχρονα έγινε πολύ νευρικός, ευερέθιστος, εριστικός, απότομος. Τα πάντα τον ενοχλούσαν. Ήθελε να απομονώνεται, σε παρέες δεν μιλούσε καθόλου και δεν μπορούσε να ακούει ανθρώπους να μιλάνε ταυτόχρονα. Ούτε πολλές ομιλίες μπορούσε, ούτε γιορτές, ούτε τίποτα. Πήγαμε στον γιατρό αμέσως, μας είπε να ξεκουραστεί. Δεν συνερχόταν όμως και ξεκινήσαμε φάρμακα μετά από 6 μήνες. Τα φάρμακα τον ηρέμησαν, τον βοήθησαν να είναι πιο ανεκτικός στους θορύβους και τους ήχους, όμως δεν άλλαξαν πολλά πράγματα και κυρίως είχαμε μεγάλο πρόβλημα με την μνήμη του. Έτσι, αποφασίστηκε από τους γιατρούς να νοσηλευτεί, μήπως βοηθηθεί η κατάσταση. Νοσηλεύτηκε 3 μήνες στο Αιγινήτειο. Εκεί του δώσανε μεγαλύτερες δόσεις φαρμάκων και μετά βγήκε. Δεν ξέρω πώς, αλλά μετά τη νοσηλεία η μνήμη του ήταν αρκετά καλύτερη. Συνέχισε λοιπόν την αγωγή από τότε μέχρι σήμερα. Αποτελέσματα είδαμε σε σχέση με την κατάθλιψη θα έλεγα καπως πενιχρά και σε βάθος χρόνου, όμως σε σχέση με την μνήμη του και την νευρικότητα αρκετά σημαντικά. Να πω βέβαια ότι σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων στην κατάθλιψή του, δεν τον βοήθησαν και τα γεγονότα αυτά τα χρόνια γιατί ζήσαμε δύσκολες καταστάσεις, αρρώστιες και πολλούς θανάτους στην οικογένεια.
    Εγώ πιστεύω όμως ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να βοηθηθεί με φάρμακα, ας κάνετε μια προσπάθεια, δεν έχετε να χάσετε κάτι. Πες του ότι δεν μπορείς να τον βλέπεις συνεχώς στεναχωρημένο και είναι κουτό, αφού υπάρχουν γιατροί γι αυτές τις περιπτώσεις, να κάθεται να υποφέρει τζάμπα και να χάνει τόσα χρόνια από τη ζωή του και να υποφέρεις κι εσύ μαζί.
    Αν δεν δεχθεί και συνεχίσει να είναι βίαιος ή χειροτερέψει υπάρχει και η ακούσια νοσηλεία, όπου θα τον αναγκαστεί να ξεκινήσει μιά θεραπεία στο ψυχιατρείο και θα μπει σε μια σειρά με τα φάρμακσ. Πάντως, αυτό με την βίαιη συμπεριφορά πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει. Υπάρχει και ο τρόπος να τον απειλήσεις ότι θα πάς στην αστυνομία, στον εισαγγελέα, ή να πάς στην πραγματικότητα για να φοβηθεί κάπως. Και ένας άλλος τρόπος είναι να σηκωθείς και να φύγεις για λίγο διάστημα από το σπίτι. Επίσης, να του πεις ότι αν δεν δεχτεί να δει ψυχίατρο θα τον εγκαταλείψεις μέχρι να αποφασίσει να πάει.
    Με αυτόν τον τρόπο σώθηκε ένας πρώτος ξάδελφος του άντρα μου με πρόβλημα αλκοολισμού. Έλεγε στην γυναίκα του "εγώ δεν πάω σε ψυχίατρο, δεν είμαι τρελός". Πήγε η γυναίκα του και της είπε ο ψυχίατρος ότι ο άντρας της πρέπει να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική αν θέλει να γίνει καλά από τον αλκοολισμό. Εκείνος δεν ήθελε με τίποτα και η γυναίκα του αφού πρώτα τον απείλησε ότι θα φύγει, ύστερα πήρε τα παιδιά, έφυγε από το σπίτι και φεύγοντας του είπε: "πάρε με τηλέφωνο μόνο αν αποφασίσεις να νοσηλευτείς. Τότε μόνο θα γυρίσουμε πίσω". Μετά από μερικές μέρες πήγε μόνος του για νοσηλεία για δύο μήνες. Αυτή τη στιγμή, 4 χρόνια μετά είναι πολύ καλά, έχει απεξαρτηθεί, μπορεί και εργάζεται πάλι κανονικά και είναι με την γυναίκα του και την οικογένειά του πολύ καλά.

Senior Member
    Κουραγιο σου φιλη μου,εισαι δυνατος ανθρωπος κ παλευεις μια ζωη με πολλα,Πρεπει να φανεις δυνατη κ τωρα για να φροντιζεις ολους τους γυρω σου κ τον εαυτο σου,ο αντρας σου πιστευω δεν ειναι κακος ανθρωπος μια η καταθλιψη μια κ τα σοβαρα θεματα τα οποια του συνεβησαν εχει τσακισει κ πιθανοτατα βρισκεται παλι με καταθλιψη,μην τον πιεσεις κ το ιδανικο ειναι να επισκεφτεις η ιδια ειδικο η πνευματικο εκκλησια να σου πει ιδιαιτερως πως θα κινηθεις,πιθανον να τον πεισεις με τον καιρο να ζητησει κ βοηθηεια για τον εαυτο του,Προσπαθησε να τον εαυισθητοποιησεις λεγοντας του οτι κ εσυ νιωθεις εαυλωτη κ πιεσμενη κ θυμασαι οτι οταν ησουν αρρωστη ηταν πολυ καλος απεναντι σου,μην δημιουργεις σκηνες κ καυγαδες απο πλευρας σου κ ζητησε απο τον γιο σου κ την πεθερα σου να δειχνουν κατανοηση κ να μην τον προκαλουν οργανωθειτε σαν οικογενεια να δειτε πως θα κινηθειτε

Junior Member
    [QUOTE=ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ;533436]
    Εγώ πιστεύω όμως ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να βοηθηθεί με φάρμακα, ας κάνετε μια προσπάθεια, δεν έχετε να χάσετε κάτι. Πες του ότι δεν μπορείς να τον βλέπεις συνεχώς στεναχωρημένο και είναι κουτό, αφού υπάρχουν γιατροί γι αυτές τις περιπτώσεις, να κάθεται να υποφέρει τζάμπα και να χάνει τόσα χρόνια από τη ζωή του και να υποφέρεις κι εσύ μαζί.

Νομίζω πως αυτό που γράφεις είναι η καλύτερη λύση, πιο ριζοσπαστικά πράγματα δεν νομίζω πως θα μπορούσα να κάνω. Αυτές τις μέρες πρέπει να οργανωθώ, αντί να κλαίω τη μοίρα μου. Να δούμε αν θα τα καταφέρω ή θα μείνω στη επιθυμία

Junior Member
    Αγαπητή μυσπ, σ ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου. Όντως έχω περάσει πολλά, τόσα πολλά που άλλοι άνθρωποι δεν θα περνούσαν ούτε σε δέκα ζωές. Και ναι, αποδείχτηκε πως είμαι δυνατή, αλλά δυστυχώς μετά την αρρώστια μου και με δύο βαριά χειρουργεία πίσω μου δεν μου έχουν μείνει και πολλές αντοχές. ¨Ηθελα να είμαι ήρεμη, να έχω μια φυσιολογική ζωή με χωρίς υπερβολικό άγχος και να περνάω σχετικά καλά για να βοηθήσω τον οργανισμό μου να μην ξαναρρωστήσει. Αυτή η κατάσταση με έλιωσε. Ξέρω πως δεν είναι κακός, ίσα ίσα είναι το αντίθετο, αλλά τι να το κάνω όταν υπερισχύει αυτή η αρρωστημένη του συμπεριφορά;

Senior Member
    Αγαπητή μυσπ, σ ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου. Όντως έχω περάσει πολλά, τόσα πολλά που άλλοι άνθρωποι δεν θα περνούσαν ούτε σε δέκα ζωές. Και ναι, αποδείχτηκε πως είμαι δυνατή, αλλά δυστυχώς μετά την αρρώστια μου και με δύο βαριά χειρουργεία πίσω μου δεν μου έχουν μείνει και πολλές αντοχές. ¨Ηθελα να είμαι ήρεμη, να έχω μια φυσιολογική ζωή με χωρίς υπερβολικό άγχος και να περνάω σχετικά καλά για να βοηθήσω τον οργανισμό μου να μην ξαναρρωστήσει. Αυτή η κατάσταση με έλιωσε. Ξέρω πως δεν είναι κακός, ίσα ίσα είναι το αντίθετο, αλλά τι να το κάνω όταν υπερισχύει αυτή η αρρωστημένη του συμπεριφορά;
    Κουραγιο σου φιλη μου,ναι πραγματικα τα καταφερνεις μεσα σε πολυ δυσκολες φασεις κ τωρα εισαι μπροστα σε μια επιπλεον,Ομως το καλο ειναι οτι τριγυρω σου ειναι ανθρωποι οπως ο γιος σου κ η πεθερα σου οι οποιοι μπορουν να σηκωσουν ενα μερος του βαρους αυτου αρκει να μην προκαλειτε σκηνες κ φασαριες ο αντρας σου θελει ηρεμια οπως κ εσενα για να συνελθετε,δημιουργησε μια ηρεμη ατμοσφαιρα μην απαντωντας στους παραλογισμους του κ παραλληλα με διακριτικο τροπο πεισε τον να απευθυνθει σε ειδικο,Ιδανικη λυση ειναι κ ο πνευματικος εκκλησια μπορει να ηρεμησει ολη την οικογενεια ετσι κ βρεθει ο καταλληλος ανθρωπος προσωπικα εχω βοηθηθει παρα πολυ απο την εκκλησια κ το προτεινω σαν το καλυτερο το οποιο μπορειτε να κανετε

Junior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Κουραγιο σου φιλη μου,ναι πραγματικα τα καταφερνεις μεσα σε πολυ δυσκολες φασεις κ τωρα εισαι μπροστα σε μια επιπλεον,Ομως το καλο ειναι οτι τριγυρω σου ειναι ανθρωποι οπως ο γιος σου κ η πεθερα σου οι οποιοι μπορουν να σηκωσουν ενα μερος του βαρους αυτου αρκει να μην προκαλειτε σκηνες κ φασαριες ο αντρας σου θελει ηρεμια οπως κ εσενα για να συνελθετε,δημιουργησε μια ηρεμη ατμοσφαιρα μην απαντωντας στους παραλογισμους του κ παραλληλα με διακριτικο τροπο πεισε τον να απευθυνθει σε ειδικο,Ιδανικη λυση ειναι κ ο πνευματικος εκκλησια μπορει να ηρεμησει ολη την οικογενεια ετσι κ βρεθει ο καταλληλος ανθρωπος προσωπικα εχω βοηθηθει παρα πολυ απο την εκκλησια κ το προτεινω σαν το καλυτερο το οποιο μπορειτε να κανετε
    υ λ

Τον πνευματικό τον έχω σκεφτεί κι εγώ αλλά δεν το έκανα ποτέ. Πώς γίνεται αυτό; Πηγαίνεις στην εκκλησία και βρίσκεις έναν παπα και του λες θέλω να γίνεις ο πνευματικός μου; Έτσι απλά;Όσο για την κατάσταση είναι λίγο πιο ήρεμη μέχρι το επόμενο ξεσπασμα. Η απομόνωσή του όμως είναι καθολική. Ούτε για περπατημα θέλει να πάει. Εϊναι πια δουλειά-σπίτι μόνο.

Senior Member
    υ λ

Τον πνευματικό τον έχω σκεφτεί κι εγώ αλλά δεν το έκανα ποτέ. Πώς γίνεται αυτό; Πηγαίνεις στην εκκλησία και βρίσκεις έναν παπα και του λες θέλω να γίνεις ο πνευματικός μου; Έτσι απλά;Όσο για την κατάσταση είναι λίγο πιο ήρεμη μέχρι το επόμενο ξεσπασμα. Η απομόνωσή του όμως είναι καθολική. Ούτε για περπατημα θέλει να πάει. Εϊναι πια δουλειά-σπίτι μόνο.
    Καλησπερα σου φιλη μου,ιδανικοτερη λυση απο τον πνευματικο δεν υφισταται αρκει να ειναι ο καταλληλος ιερεας,ολοι οι ιερεις δεν ειναι πνευματικοι ειναι συγκεκριμενοι που ειναι επιφορτισμενοι με αυτον τον ρολο,πηγαινε στην εκκλησια να σου πουν σε ποιον θα απευθυνθεις καθοτι δεν ειναι ολοι οι ιερεις,Πιθανοτατα θα ειναι αναγκη να πας αρκετες φορες οπως ισως κ θελησουν να πανε κ τα μελη της οικογενειας σου θα σας δωσει κουραγιο

Junior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλησπερα σου φιλη μου,ιδανικοτερη λυση απο τον πνευματικο δεν υφισταται αρκει να ειναι ο καταλληλος ιερεας,ολοι οι ιερεις δεν ειναι πνευματικοι ειναι συγκεκριμενοι που ειναι επιφορτισμενοι με αυτον τον ρολο,πηγαινε στην εκκλησια να σου πουν σε ποιον θα απευθυνθεις καθοτι δεν ειναι ολοι οι ιερεις,Πιθανοτατα θα ειναι αναγκη να πας αρκετες φορες οπως ισως κ θελησουν να πανε κ τα μελη της οικογενειας σου θα σας δωσει κουραγιο
    Σήμερα ακολούθησα τη συμβουλή της Κασσάνδρας και πήρα μια φίλη και βγήκαμε για καφέ, όλος ο κόσμος έξω, καλός καιρός επιτέλους, του είπα να έρθει μαζί μας και μου είπε "δεν έχω να δω και να πω τίποτα με κανέναν" . Τον ρώτησα μέχρι πότε θα είναι έτσι και μου απάντησε " μέχρι να πεθάνω". ¨Ηδη χάλασε η διάθεσή μου και αν δεν με περίμενε ήδη η φίλη μου θα το ακύρωνα. Έβλεπα ολο τον κόσμο που ήταν με παρέες και γελούσαν και συζητούσαν και ένιωθα σαν να ζω σε αλλο σύμπαν. Σε μια σκοτεινιά αφάνταστη και πως έβλεπα όλους τους άλλους σαν μην ανήκα στον κόσμο σου. Δεν άντεξα και μίλησα στη φίλη μου για πρώτη φορά, με συμβούλεψε να μιλήσω σε κάποιο συγγενή για να βοηθήσει. Η πεθερά μου είναι πολύ γριά για να βοηθήσει και τα παιδιά μου δεν θελω να τα μπλεξω σε αυτό. δεν ξέρω αν θα καταφέρω να μιλήσω σε αυτό το πρόσωπο που μου πρότεινε η φίλη μου. Αλλά είναι μια οπτική. Σε κάθε περίπτωση νιώθω αβοήθητη και δεν ξέρω πώς να τον βοηθήσω αλλιώς. Δεν δεχεται κουβέντα. Πόσο εγωιστικό είναι αυτό! Και πόσο με πονάει...

Senior Member
    Σήμερα ακολούθησα τη συμβουλή της Κασσάνδρας και πήρα μια φίλη και βγήκαμε για καφέ, όλος ο κόσμος έξω, καλός καιρός επιτέλους, του είπα να έρθει μαζί μας και μου είπε "δεν έχω να δω και να πω τίποτα με κανέναν" . Τον ρώτησα μέχρι πότε θα είναι έτσι και μου απάντησε " μέχρι να πεθάνω". ¨Ηδη χάλασε η διάθεσή μου και αν δεν με περίμενε ήδη η φίλη μου θα το ακύρωνα. Έβλεπα ολο τον κόσμο που ήταν με παρέες και γελούσαν και συζητούσαν και ένιωθα σαν να ζω σε αλλο σύμπαν. Σε μια σκοτεινιά αφάνταστη και πως έβλεπα όλους τους άλλους σαν μην ανήκα στον κόσμο σου. Δεν άντεξα και μίλησα στη φίλη μου για πρώτη φορά, με συμβούλεψε να μιλήσω σε κάποιο συγγενή για να βοηθήσει. Η πεθερά μου είναι πολύ γριά για να βοηθήσει και τα παιδιά μου δεν θελω να τα μπλεξω σε αυτό. δεν ξέρω αν θα καταφέρω να μιλήσω σε αυτό το πρόσωπο που μου πρότεινε η φίλη μου. Αλλά είναι μια οπτική. Σε κάθε περίπτωση νιώθω αβοήθητη και δεν ξέρω πώς να τον βοηθήσω αλλιώς. Δεν δεχεται κουβέντα. Πόσο εγωιστικό είναι αυτό! Και πόσο με πονάει...
    Καλησπερα σου φιλη μου,πραγματικα τι να πω περασα κ εγω καταθλιψη κ γνωριζω οτι αυτη ειναι η κλασικη συμπεριφορα του καταθλιπτικου,Καλα εκανες κ μιλησες στην φιλη σου να εκτονωθεις ομως η φιλη σου δεν ειναι σε θεση να σου προσφερει ουσιαστικη λυση,Εγω βρηκα πολυ μεγαλη παρηγορια στην εκκλησια παροτι δεν ημουν ιδιαιτερα θρησκα κ η απολυτα καλη λυση ειναι να στραφειτε κατα εκει εμενα η εκκλησια κ το αγορι μου που θελουμε κανουμε οικογενεια ειναι τα κυρια πραγματα που με βοηθησαν να θεραπευτω απο την καταθλιψη,τωρα ειμαι πολυ καλυτερα ομως δεν πρεπει να επαναπαυομαι μιας κ η καταθλιψη ειναι ενα εφιαλτικο πραγμα που δυσκολα παλευεται,Εγω εχω παει σε πνευματικο ορισμενες φορες κ επισης διαβαζω κ αρκετα εκκλησιαστικα κειμενα κ νιωθω σημαντικη ανακουφιση,Δεν εισαι αβοηθητη αρκει να κινηθεις αναλογα κ να παρεις συμβουλες πως να συμπεριφερθεις στον αντρα σου για να καλυτερευσει

Page 2 of 2 FirstFirst 12