Results 46 to 59 of 59
Thread: κρισεις πανικου
-
05-05-2015, 23:43 #46
Aφού λες ότι οι ψυχολόγοι δεν σε βοήθησαν, ωστόσο πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα γύρω απ΄τον τρόπο που αντιμετωπίζει κανείς την καθημερινότητα, τότε πώς θα γίνει αυτό? Αφού η φαρμακευτική αγωγή έχει ημερομηνία λήξης, πρέπει μέχρι να τη σταματήσει κανείς, να έχει προλάβει να αλλάξει την οπτική του γωνία. Άυτό πώς μπορεί να γίνει αν όχι με ψυχολόγο? Το ψάχνω κι εγώ πολύ και πραγματικά θα ήθελα να μάθω.
- 06-05-2015, 00:09 #47
να αλαξει την οπτικη του γωνια? δεν νομιζω να γινετε αυτο η διαφορα ειναι απλα οτι μπορει καπιος να υποστηριζει αποψεις που του λενε οι αλλοι ενω δε θα ηθελε να συμφωνισει με αυτες ειναι υποστηριζει τον εαυτο του κ οσα επιθυμει ο ιδιος αλλα κ οσους συμφωνει μαζι τους αυτη ειναι η διαφωρα.
06-05-2015, 00:29 #48
να κοιταξεις μεσα σου. τι θες και τι δεν θες... τι σε ζορισει και τι οχι? τι σε πιεζει και τι οχι?
να παρατηρησεις σε ποιες καταστασεις εισαι καλα και ποιες οχι..
γενικως να αρχιζεις να συγκρινεις και να αξιολογεις πραγματα μεσα στην ζωη σου...
επειδη ο ανθρωπινος ψυχισμος ειναι περιπλοκος πολυ επισκεπτομαστε θεραπευτες για να μας οδηγησουν σιγα σιγα σε μια λυση επειδη καποια πραγματα εμεις οι ιδιοι δεν μπορουμε να τα παρατηρησουμε στον εαυτο μας.. χρειαζομαστε δλδ μια αντικειμενικη αξιολογηση της καταστασης κι αυτο δεν μπορουν να το κανουν ουτε οι συγγενεις ουτε οι φιλοι μας ουτε και εμεις οι ιδιοι...
καποιοι παλι αρεσκονται να ψαχνονται εσωτερικα, εχουν καλη επικοινωνια με τον εαυτο τους κι αρα δεν θεωρουν χρησιμο εναν ψυχολογο...
εγω υποστηριζω το μεσο αναμεσα σ αυτα τα δυο ακρα.. δλδ ναι μεν καποιες επισκεψεις σε εναν ειδικο και μετα οταν αρχιζεις πλεον και κατανοεις καποια πραγματα να συνεχισεις την πορεια μονος/η σου..
εγω αρχικα π.χ πηγαινα καθε μηνα κι ολο και αραιωνα.. και να ας πουμε τωρα εχω να τον δω ενα τριμηνο..And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
06-05-2015, 01:09 #49
αρχικα μπορει να τριξει λιγο ο εγκεφαλος σου μετα απο αυτο αλλα θα καταλαβεις τι ενοω η ψυχολογια ειναι αμεσα συνδεδεμενη με την αυτογνωσια κ την αυτοπαρατηριση δηλαδη το να εισαι με καπιον που σου μιαζει πολυ εξωτερικα κ εσωτερικα αυτο βοηθα να παρατηρισεις τον εαυτο σου κ να τον δεις απο μια αλλη οπτικη γωνια.
06-05-2015, 13:41 #50
Η φαρμακευτική αγωγή δεν έχει ημερομηνία λήξης. Την παίρνεις όσο χρειαστεί. Τώρα απο κει και πέρα, είπα ότι εμένα δε με βοήθησαν οι ψυχολόγοι. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να βοηθήσουν κάποιον άλλο. Απλά απο τη δική μου εμπειρία, ο ψυχολόγος δε μπορεί να σου προσφέρει κάτι που δε μπορείς να προσφέρεις εσύ στον εαυτό σου, ή να στο προσφέρουν άνθρωποι δίπλα σου. Όπως λέει και ο Αλέξανδρος, εμένα μου συνέβει ακριβώς αυτό. "Έτριξε ο εγκέφαλοσ μου" . Μέσα απο πολύ προσωπική σκέψη , προσπάθεια, και με τη βοήθεια φίλων μου κατάλαβα κάποια στιγμή τι ήταν αυτό που με ενοχλούσε πραγματικά στη ζωή μου. Μέχρι τότε απλά έριχνα ευθύνες σε άσχετα πράγματα για να μην έχω εγω ευθύνες. Είναι η θυματοποίηση που λέμε. Θέλει μεγάλη προσπάθεια, και η φαρμακευτική αγωγή σου δίνει την ενέργεια να προσπαθείς. Μη ξεχνάς ότι οι ψυχολόγοι (που έχουν μέση τιμή συνεδρίας τα 80 ευρώ) θέλουν να σε κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται, οι περισσότεροι τουλάχιστον (έχω πάει σε πολλούς και ήταν πάντα το ίδιο).
06-05-2015, 14:13 #51
αυτο ακριβως οφειλει να γινεται σε τετοιες περιπτωσεις!! ψαξιμο και υποστηριξη δικων σου προσωπων!!
πιστευω αν στηρικτεις αποκλειστικα στον εαυτο σου για να βρεις την λυση, δεν θα εχεις πολλα αποτελεσματα.. γιατι ο εαυτος μας δεν μπορει να δει τα πραγματα ξεκαθαρα.. ενω τα τριτα προσωπα τα οποια μας νοιαζονται ισως μας πουν κατι που εμεις τοσο καιρο το αγνοουσαμε!
απλως καποιοι ισως χρειαζονται μια καθοδηγηση απο τον ψυχολογο για να τους οδηγησει προς την αυτογνωσια.. σαν μια μικρη ωθηση..
εγω αυτο χρειαζομουν ομως απο εκει και επειτα αρχιζα να αναλυω μονη μου τα πραγματα και κατεληξα σε συμπερασματα που δεν πιστευα ποτε οτι μπορει να ισχυουν για την παρτη μου..
κι οντως τα φαρμακα σου δινουν μια αλφα στηριξη για να συνεχεις..
τα φαρμακα βοηθανε, αλλα σε καμια περιπτωση δεν λυνουν το προβλημα. αυτη ειναι η δουλεια τους..
οχι ομως οτι ειναι κι αχρηστα.. προσωπικα αν δεν επαιρνα τα χαπια, θα βρισκομουν βηματα πισω οσον αφορα την προοδο μου..
στο μονο που θα διαφωνησω μελος (κατάλλα συμφωνω απολυτα μαζι σου) ειναι πως οι συνεδριες δεν ειναι και τοσο ακριβες.. στις επαρχιες ειναι γυρω στα 30, στην θεσσαλονικη που ειμαι εγω 50 και τωρα αθηνα ισως να ανεβαινουν τοσο οσο λες...And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
06-05-2015, 15:40 #52
Βασικά ναι, για τις συνεδρίες μάλλον έχεις δίκιο. Απλά εγω στο μυαλό μου είχα την Πάτρα και την Αθήνα, όπου οι συνεδρίες ξεκινάνε συνήθως απο 60 ευρώ :\
06-05-2015, 19:21 #53
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
06-05-2015, 22:04 #54
Αλήθεια δεν έχω ιδέα γιατί. Απο όλους τους ψυχολόγους που ξέρω γενικά, το πιο φτηνό που έχω ακούσει είναι 40 ευρώ τα 45 λεπτά. Τι να σου πω. Με τους ψυχίατρους πάντως είναι εντελώς διαφορετικά. 30 ευρώ η συνεδρία το πολύ, χωρίς χρονικό όριο. Και μάλιστα αυτός που με παρακολουθεί δε με παίρνει πλέον καθόλου λεφτά, ακόμα και τα φάρμακα μου συνταγογραφεί τζάμπα. Υπάρχουν ευτυχώς και τέτοιοι...
13-05-2015, 14:18 #55
γεια σας, ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και τα σχολια σας. χαθηκα λιγο γιατι προσπαθω να αποφευγω οσο γινεται το θεμα κρισεων γιατι το φοβαμαι. ξερετε συνεχως φοβαμαι μην ξαναπαθω κριση. οποτε προσπαθω να μη το σκεφτομαι. ευτυχως μεχρι τωρα δεν εχω ξαναπαθει. προσπαθω να ελεγχω τη γαστριτιδα ωστε να μην μου προκαλει εμετο. οταν αποφευγω τον εμετο αποφευγω και την κριση πανικου. φοβαμαι ομως γιατι σιγουρα καποια στιγμη θα ξανα τυχει να κανω εμετο.
προσπαθησα να οπλιστω ωστε να την αντιμετωπισω την επομενη φορα. τα οπλα μου θα ειναι: τηλεφωνημα σε φιλες για να μιλαμε, ενα ζεστο ντους και αστειες ταινιες στον υπολογιστη. ελπιζω τα οπλα μου να ειναι αρκετα δυνατα ωστε να νικησω και να ελεγξω μια κριση!
οσο για το ψυχολογο εμενα ειναι δωρεαν γιατι ειναι μεσω ενος οργανισμου οποτε δεν εχουν σκοπο να μου "φανε" λεφτα. και με βοηθαει αρκετα το οτι τα συζητω με εναν ειδικο που θα μου δωσει σωστες συμβουλες. και μου δινει και μεγαλη δυναμη να ξεπερνω προβληματα και θεματα που εχχω. σιγουρα δεν κανει κατι το πολυ ουαο ή το κατι μαγικο αλλα ειναι αρκετα μεγαλη βοηθεια για μενα.
13-05-2015, 16:31 #56
μονο που η βοηθεια ειδικου δε στηριζετε στις συμβουλες απο οτι μου εχουν πει ως τωρα 2 φοιτητες ψυχολογιας σε αλλα επεισοδεια απλα προσπαθουν να σε βοηθησουν να τα δεις καλυτερα το εαυτο σου το πα οσο πιο απλα μπορουσα..
αν υπαρχει κατι το οπιο το σκεφτεσαι συνεχεια κ δε το χεις πει σε κανενα πες το δεν ενοω σε σχεση με τους εμετους κλπ ενοω σε σχεση με τους γυρω σου.
δηλαδη να εισαι ο φιλος του εαυτου σου μη προσπαθεις α κανεις πραγματα που σε κουραζουν η σε ζοριζουν για να μη πεις αυτο που πιστευεις
13-05-2015, 16:43 #57
πρεπει πρωτα απο ολα να καταλαβεις πως προκειται για κατι ψυχολογικο, και πως δεν κινδυνευει η ζωη σου, αυτο θα σου δωσει το πατημα ωστε να αρχισεις να το ξεπερνας
14-05-2015, 01:20 #58
το ξερω πως δεν θα παθω τιποτα, απλα ειναι τοσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ η υπερενταση, η ενταση εκεινη τη στιγμη που δεν μπορω να ελεγξω κανενα μελος του σωματος μου. τα χερια τρεμουν τα ποδια τρεμουν φυσαω ξεφυσαω πανικοβαλλομαι δεν μπορω να καθησω δεν μπορω να ξαπλωσω δεν μπορω να ηρεμησω. ειναι λες και τρελλενομαι .. και τρομαζω στην ιδεα πως δεν μπορω να ελεγξω τον εαυτο μου. και ολο αυτο επαναλαμβανεται για 3-4 ωρες :/
14-05-2015, 01:33 #59
βασικα αν τα σκεφτεσαι ολα αυτα ετσι δε θα βγει καπου
βασικα πρεπει να σε ρωτησω διαφορα για μπορεσω να σου πω αν ειμαι σε θεση να σου πω κατι παραπανω σχετικα με αυτο το θεμα η οχι μεχρι στιγμης εχω την εντυπωση οτι υπαρχουν καπια κοινα αλλα δεν ειμαι κ σιγουρος...