Πόσο φυσιολογικό είναι... - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 139
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Jackie View Post
    Οι φωτογραφίες φέρνουν θλίψη. Οσος χρόνος κι αν περάσει. Ο πόνος με τον καιρό απαλύνεται, αλλά (για μένα) η θλίψη είναι πάντα εκεί.
    Προσπαθώ να αποστασιοποιηθώ, να μην επικεντρώνομαι στην απουσία, αλλά στη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία, δες, η μητέρα μου, πόσο χαρούμενη ήταν, γελούσε κι έλαμπε!
    Αλλες φορές τα καταφέρνω, άλλες όχι..
    Λυπάμαι για τη μητέρα σου...

Έχω και μιαν άλλη απορία: οι φωτογραφίες από τις γατούλες μου που έχουν "φύγει" δεν με στεναχωρούν, αντιθέτως έτσι τις νιώθω κοντά μου...η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο πόνος για το θείο μου είναι μεγαλύτερος γι' αυτό δεν αντέχω να τις βλέπω...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Λυπάμαι για τη μητέρα σου...

Έχω και μιαν άλλη απορία: οι φωτογραφίες από τις γατούλες μου που έχουν "φύγει" δεν με στεναχωρούν, αντιθέτως έτσι τις νιώθω κοντά μου...η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο πόνος για το θείο μου είναι μεγαλύτερος γι' αυτό δεν αντέχω να τις βλέπω...
    Καλα Κυκνε δεν παιζει. Τρολλαρεις ετσι?

Senior Member
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Παράξενο; ΠΑΡΑΞΕΝΟ; ... Πάντως, όχι, για μένα δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟ με το ότι ο κύκνος έχει κατάθλιψη... Έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, το πόσο δένεται ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, κυρίως με ανθρώπους... Επειδή είμαι άνθρωπος που γενικά "δένομαι", μπορώ να καταλάβω πως αυτό που περιγράφει, για εκείνην, αλλά και στα δικά μου μάτια, είναι κάτι φυσιολογικό, όπως ακριβώς είναι και ένας θάνατος στα βαθιά γεράματα (παράδειγμα). Αυτό δεν σημαίνει πως τον δέχεσαι, πως δεν σε πληγώνει, πως μετά από χρόνια το αντέχεις... Έχω αποχωρίστει μια ΠΟΛΗ που έχω ζήσει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, και μου πήρε πάνω από 1 χρόνο να το αποδεχτώ, να καταλάβω πως αυτό το πράγμα με πάει πίσω και δεν γίνεται πια να το αφήνω να με επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό. Έχω "χάσει" 2 σκυλάκια, ένα χρόνο μετά αν έφερνα στην σκέψη μου τον τρόπο που είχαν πεθάνει, έβαζα τα κλάματα και επηρεαζόταν η διάθεση της υπόλοιπης μέρας, ακόμα και ημερών. Φαντάζεσαι τί βαρύτητα μπορείς τότε να δώσεις στην απώλεια ΕΝΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ; Όσο φυσιολογικός κι' αν ήταν αυτός ο θάνατος. Είσαι/ήταν άνθρωπος, σου λείπει, μπορεί να μην θες να το δεχτείς, να σε πληγώνει ο τρόπος που πέθανε, να σε βασανίζουν τα γιατί, να θυμώνεις, να νομίζεις ή και όντως να το έχεις δεχτεί αλλά και πάλι αν το σκεφτείς να ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ, και μόνο στην σκέψη ότι θα περάσεις ξανά απ' το νεκροταφείο που τον θάψατε, να φρικάρεις και να νιώθεις πως δεν μπορείς να το περάσεις ξανά. Όλα αυτά, ακούγονται ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΚΟΜΑ;

Απαντάω -αν και περσινό το θέμα, τώρα το είδα, δεν ξέρω καν αν διαβαστεί τί έχω γράψει- γιατί πραγματικά μου έκανε εντύπωση και θέλω να πω στον κύκνο πως την καταλαβαίνω (χωρίς να έχω βιώσει ποτέ ανθρώπινη απώλεια, και μόνο στην σκέψη δηλαδή φρικάρω)... Και να συνεχίζει να κάνει πράγματα που την χαλαρώνουν και την βοηθούν στο να ξεχνιέται. Ο χρόνος δεν είναι πάντα σύμμαχος, ο τρόπος σκέψης όμως και οι πράξεις, είναι.
    Το οτι σου φαινεται εσενα φυσιολογικο να θρηνει καποιος ΑΝ φυσικα δεν εχει καποιο προβλημα οπως ο Κυκνος Moonlight δεν σημαινει και οτι ειναι. Με αυτη την λογικη οι ανθρωποι που αποδεχονται τον θανατο ειναι αναισθητοι δηλαδη η δεν αγαπησαν το ατομο που χασανε? Ενταξει μεχρι ενος σημειου εχεις ενα δικιο αλλα απο εκει και επειτα κατανταει αρρωστια που μονο καλο δεν κανει. Ειδικα αυτο που εγραψες για την πολη οπου εζησες ειναι ακραιο. Μπορει να εχεις καλες μνημες και να σου κανει κατι οταν την σκεφτεσαι αλλα ειναι υπερβολη σκεψου το λιγο.

Banned
    "Η φωτογραφία είναι ποίηση παγιδευμένη στο κλάσμα του δευτερολέπτου."

"Μια εικόνα είναι ποίημα χωρίς λέξεις."

Συγγνώμη που σου ξανά απαντάω ενώ δεν έχω βιώσει ποτέ μια ανθρώπινη απώλεια αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλεις να πεις μιας και το έχω νιώσει έντονα για άλλα πράγματα, οπότε φαντάζομαι πόσο περισσότερο άσχημα και απαρηγόρητα θα νιώθω αν συμβεί κάτι τέτοιο… Ο λόγος που σε καταλαβαίνω είναι αυτός:

"Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ δεν τα πάω καλά με τους αποχαιρετισμούς: στεναχωριέμαι, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα, πολλές φορές θυμώνω προκειμένου να μην δείξω τη στεναχώρια μου. Όλοι οι αποχαιρετισμοί έχουν τον ίδιο χαρακτήρα πάνω κάτω, είτε αποχαιρετούμε έναν έρωτα, μια φιλία, μια επαγγελματική σχέση, ακόμα και ένα αντικείμενο, ένα σπίτι που ζήσαμε, έναν τόπο τον οποίο αφήνουμε πια. Παρόμοια συναισθήματα γεννάνε."

Όπου αποχαιρετισμός, η οποιαδήποτε απώλεια, και σίγουρη η δική σου είναι η πιο έντονη και επίπονη… Στην αρχή, οι φωτογραφίες ήταν μια παρηγοριά, μια πικρή νοσταλγία, ότι έζησα κάτι, είτε κάποιες καταστάσεις, είτε στιγμές με ανθρώπους, και πικρή γιατί πια ήταν μια ανάμνηση και μόνο –πικρή σε ανεκτά επίπεδα στην αρχή-. Μετά όμως απέφευγα να τις κοιτάζω γιατί μου προκαλούσαν περισσότερο αρνητικά συναισθήματα, παρά θετικά. Έχω ακούσει από ανθρώπους που έχουν χάσει δικούς τους, ότι κι' αυτοί στην αρχή ήθελαν με οποιοδήποτε τρόπο να είναι κοντά σ' αυτόν που έχασαν, είτε μέσα απ' την φωνή του (αν ήταν π.χ. τραγουδιστής ή είχαν κάποια βίντεο) και να τον βλέπουν, αλλά μετά από κάποιο καιρό αυτό το πράγμα τους έκανε κακό, τους πλήγωνε όταν τον άκουγαν/έβλεπαν. Νομίζω πως είναι διαφορετικό αν απλά τον νιώθεις κοντά σου χωρίς να τον βλέπεις και να τον ακούς… Οπότε εγώ θα προσπαθούσα να γυρίζω απ’ την άλλη (αφού ξέρεις πού βρίσκονται) και να κοιτάζω επίτηδες άλλα πράγματα κάνοντας άλλες σκέψεις παρά να κοιτάζω τις φωτογραφίες. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις καθόλου, προσπάθησε να κάνεις αυτό που είπε ο/η Jackie… Και ευτυχώς που η τότε προσπάθειά σου να βρεθείς εκεί ΑΠΕΤΥΧΕ.

Όσο για την γατούλα σου, πιστεύω πως έδωσες μόνη σου την απάντηση...

Banned
    Quote Originally Posted by φλοκ View Post
    Το οτι σου φαινεται εσενα φυσιολογικο να θρηνει καποιος ΑΝ φυσικα δεν εχει καποιο προβλημα οπως ο Κυκνος Moonlight δεν σημαινει και οτι ειναι. Με αυτη την λογικη οι ανθρωποι που αποδεχονται τον θανατο ειναι αναισθητοι δηλαδη η δεν αγαπησαν το ατομο που χασανε? Ενταξει μεχρι ενος σημειου εχεις ενα δικιο αλλα απο εκει και επειτα κατανταει αρρωστια που μονο καλο δεν κανει. Ειδικα αυτο που εγραψες για την πολη οπου εζησες ειναι ακραιο. Μπορει να εχεις καλες μνημες και να σου κανει κατι οταν την σκεφτεσαι αλλα ειναι υπερβολη σκεψου το λιγο.
    Καταρχάς εγώ αναγνωρίζω πως υπάρχουν χαρακτήρες και χαρακτήρες... Ναι για μένα και για άλλους ανθρώπους είναι φυσιολογικό. Ποιος ορίζει εξάλλου τί είναι φυσιολογικό και τι όχι; Κάτι που κάνω εγώ και με ευχαριστεί για σένα μπορεί να είναι παράλογο, ή και το αντίθετο. Εξάλλου μιλάμε για ένα θέμα που ο οποιοσδήποτε άνθρωπος θα δυσκολευόταν να το διαχειριστεί γιατί έχει να κάνει με ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ζωές. Δεν είπα ΠΟΤΕ και για κανένα λόγο πως όποιος το αποδέχεται είναι αναίσθητος, προς Θεού! Απλά έχει διαφορετικό χαρακτήρα ή εμπειρίες ζωής που τον έχουν βοηθήσει στο να διαχειριστεί πιο εύκολα και γρήγορα αυτή την απώλεια, και θαυμάζω τους ανθρώπους που το καταφέρνουν. Δεν ξέρω γιατί έχω παρεξηγηθεί, μάλλον δεν διατύπωσα καλά αυτά που σκεφτόμουν. Απλά δεν μου αρέσει να βλέπω να "κρίνουν" ασυναίσθητα κάποιες συμπεριφορές ανθρώπων που για εκείνους είναι φυσιολογικές, είτε επειδή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, είτε επειδή έτσι είναι ο χαρακτήρας τους, είτε για το οτιδήποτε... Αυτό για την πόλη, ναι ήταν όντως ακραίο, δεν ξέρεις τους λόγους που ένιωθα έτσι όμως. Το αναγνωρίζω, και κατάφερα να το ξεπεράσω, αν και αργά. Δεν της είπα να μείνει κολλημένη, απλά σκέψου να κατηγορεί και τον εαυτό της πως ό,τι νιώθει είναι και παράλογο... Τελοσπάντων, δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Καταρχάς εγώ αναγνωρίζω πως υπάρχουν χαρακτήρες και χαρακτήρες... Ναι για μένα και για άλλους ανθρώπους είναι φυσιολογικό. Ποιος ορίζει εξάλλου τί είναι φυσιολογικό και τι όχι; Κάτι που κάνω εγώ και με ευχαριστεί για σένα μπορεί να είναι παράλογο, ή και το αντίθετο. Εξάλλου μιλάμε για ένα θέμα που ο οποιοσδήποτε άνθρωπος θα δυσκολευόταν να το διαχειριστεί γιατί έχει να κάνει με ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ζωές. Δεν είπα ΠΟΤΕ και για κανένα λόγο πως όποιος το αποδέχεται είναι αναίσθητος, προς Θεού! Απλά έχει διαφορετικό χαρακτήρα ή εμπειρίες ζωής που τον έχουν βοηθήσει στο να διαχειριστεί πιο εύκολα και γρήγορα αυτή την απώλεια, και θαυμάζω τους ανθρώπους που το καταφέρνουν. Δεν ξέρω γιατί έχω παρεξηγηθεί, μάλλον δεν διατύπωσα καλά αυτά που σκεφτόμουν. Απλά δεν μου αρέσει να βλέπω να "κρίνουν" ασυναίσθητα κάποιες συμπεριφορές ανθρώπων που για εκείνους είναι φυσιολογικές, είτε επειδή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, είτε επειδή έτσι είναι ο χαρακτήρας τους, είτε για το οτιδήποτε... Αυτό για την πόλη, ναι ήταν όντως ακραίο, δεν ξέρεις τους λόγους που ένιωθα έτσι όμως. Το αναγνωρίζω, και κατάφερα να το ξεπεράσω, αν και αργά. Δεν της είπα να μείνει κολλημένη, απλά σκέψου να κατηγορεί και τον εαυτό της πως ό,τι νιώθει είναι και παράλογο... Τελοσπάντων, δεν έχω να πω κάτι άλλο.
    Κανεις δεν κρινει κανεναν κοριτσι αν αυτο καταλαβες απλα εκανα ενα σχολιο σε αυτα που διαβασα. Απο εκει και περα οσον αφορα την πολη σχολιασα βαση αυτα που ειπες δεν μπορω να ξερω τι περασες εκει αλλα αλλο θυμαμαι με νοσταλγια μια πολη επειδη γιναν διαφορα εκει και αλλο απλα δενομαι με το μερος σαν τοπο που εζησα και μου λειπει σε υπερθετικο βαθμο.

Banned
    Κανεις δεν κρινει κανεναν κοριτσι αν αυτο καταλαβες απλα εκανα ενα σχολιο σε αυτα που διαβασα. Απο εκει και περα οσον αφορα την πολη σχολιασα βαση αυτα που ειπες δεν μπορω να ξερω τι περασες εκει αλλα αλλο θυμαμαι με νοσταλγια μια πολη επειδη γιναν διαφορα εκει και αλλο απλα δενομαι με το μερος σαν τοπο που εζησα και μου λειπει σε υπερθετικο βαθμο.
    Δεν το είπα για σένα... (μόνο για σένα βασικά), και γι' αυτό έβαλα την λέξη σε εισαγωγικά. Σκέψου το εξής. Να έχεις τα προβλήματα του κύκνου, να είσαι καταθλιπτικός, ή απλά να είσαι συναισθηματικός σαν άνθρωπος.. και να έχεις να αντιμετωπίσεις μια ανθρώπινη απώλεια, να αντιδράς με τον δικό σου τρόπο, να νιώθεις ό,τι νιώθεις για οποιονδήποτε λόγο (ένας απ' τους πιο πάνω π.χ.) και να σου λέει κάποιος πως ό,τι νιώθεις είναι παράξενο... Δεν είπα πως το κάνετε επίτηδες, απλά εγώ στην θέση της κοπέλας θα το έπαιρνα λίγο άσχημα και θα έριχνα φταίξιμο στον εαυτό μου. Αλλά εγώ είμαι και λίγο ανάποδο οπότε εντάξει, ας μην μιλήσω άλλο :ρ

Για την πόλη, αυτό που είπα είναι πως ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ένα χρόνο, με ό,τι συνεπάγεται... Όταν ζεις σε μια πόλη, γνωρίζεις ανθρώπους, γνωρίζεις την ίδια την πόλη, κάνεις πράγματα εκεί. Όταν γυρνάς, μπορεί να υπάρξουν και άλλα προβλήματα πέρα απ' αυτά και έτσι να οδηγείσαι στο να σου είναι τρομερά δύσκολο να το ξεπεράσεις. Το δέσιμο δεν αφορά μόνο "έναν τόπο", αλλά ναι δένεσαι και με το σπίτι σου και γενικά με το περιβάλλον αν είσαι συναισθηματικός άνθρωπος... Τελοσπάντων, δεν είμαι εγώ το θέμα, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Απλά το είχα αναφέρει γιατί ήθελα να της δείξω πως για μένα ήταν δύσκολο ακόμα και για πράγματα που δεν έχουν την βαρύτητα της ανθρώπινης απώλειας.

Senior Member
    Καλα Κυκνε δεν παιζει. Τρολλαρεις ετσι?
    Απαντάω σε μια σύντομη (ελπίζω) νυχτερινή αφύπνιση: και βέβαια όχι και ποτέ δεν το κατάλαβα τι ακριβώς θα πει τρολλάρω, το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι λες κάτι στα ψέματα (γιατί; άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου) αλλά δεν θα "έπαιζα" με ένα τόσο σοβαρό θέμα...αλλά τί σου φάνηκε τόσο παράξενο;
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Φεγγαρόφωτο, μην ζητάς συγγνώμη
    Θα σου απαντήσω αύριο γιατί αυτή τη στιγμή είμαι ψιλονυσταγμένη και δεν είμαι σε θέση να σκεφτώ πολλά...
    Ελπίζω να μην ξυπνήσω κι αύριο από τα χαράματα...

Senior Member
    [QUOTE=-moonlight-;542985]Σκέψου το εξής. Να έχεις τα προβλήματα του κύκνου, να είσαι καταθλιπτικός, ή απλά να είσαι συναισθηματικός σαν άνθρωπος.. και να έχεις να αντιμετωπίσεις μια ανθρώπινη απώλεια, να αντιδράς με τον δικό σου τρόπο, να νιώθεις ό,τι νιώθεις για οποιονδήποτε λόγο (ένας απ' τους πιο πάνω π.χ.)

Μα αυτο εννοω οτι η συμπεριφορα αυτη οφειλεται σε καποιον παθογενη παραγοντα ειτε κατθλιψη ειτε υπερβολικη ευαισθησια κλπ

και να σου λέει κάποιος πως ό,τι νιώθεις είναι παράξενο...

Δεν εννοουσα αυτο αλλα και να σου πει καποιος κατι τετοιο δεν σημαινει οτι σε κρινει απαραιτητα αλλα μπορει και να σημαινει οτι αυτο που κανεις αε ριχνει πιο πολυ και προσπαθησε να βαλεις την λογικη πανω απ το συναισθημα οσο αυτο ειναι εφικτο φυσικα

Δεν είπα πως το κάνετε επίτηδες, απλά εγώ στην θέση της κοπέλας θα το έπαιρνα λίγο άσχημα και θα έριχνα φταίξιμο στον εαυτό μου.

Για ποιο λογο να ριξεις φταιξιμο στον εαυτο σου? Εσυ ειπες οτι αυτα ειναι συναισθηματα και ο καθε χαρακτηρας ειναι διαφορετικος και δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το φταιξιμο και πρεπει να το χρεωθει καποιος. Να χρεωθει τα συναισθηματα του? Σου εξηγησα πριν οτι το να σου πει καποιος οτι εχεις λαθος συμπεριφορα εστω και αθελα σου ισως να ειναι και για καλο σου δεν σημαινει οτι κανεις κατι κακο στον αλλο και θα πρεπει να νιωθεις ενοχες.

Αλλά εγώ είμαι και λίγο ανάποδο οπότε εντάξει, ας μην μιλήσω άλλο :ρ

Μια χαρα συζητησιμη εισαι.

Το δέσιμο δεν αφορά μόνο "έναν τόπο", αλλά ναι δένεσαι και με το σπίτι σου και γενικά με το περιβάλλον αν είσαι συναισθηματικός άνθρωπος...

Ολοι ειμαστε συναισθηματικοι αλλος λιγο πιο πολυ και αλλος λιγοτερο απλα οταν δενεσαι σε υπερμετρο βαθμο κυριως με κατι αψυχο οσα και αν σου εχουν συμβει αυτο ειναι υπερβολη. Αυτο εννοω οχι οτι ειναι κακο να δεθεις με την πολη σου και τον τοπο σου γιατι πολυ απλα οι ανθρωποι το παρε δωσε εκει και αυτα που περασες ειναι που οριζουν κυριως το συναισθημα και οχι τα κτιρια κλπ. Και η εικονα του τοπου φυσικα σου κανει κατι αλλα κυριως οι ανθρωποι γιατι πολυ απλα με αυτους συναναστρεφεσαι.

Τελοσπάντων, δεν είμαι εγώ το θέμα, δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Νοημα ουσιαστικο δεν εχει αλλα γι αυτο ειναι το φορουμ για να μιλαμε. Ενταξει δικιο εχεις δεν εισαι εσυ το θεμα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οποιος κατεβαζει ενα θεμα δεν μπορουν να μιλησουν καποιοι αλλοι γι αυτο αν φυσικα δεν κανουν μπαχαλο το ποστ. Βεβαια προτεραιοτητα εχει φυσικα το ατομο που ποσταρε αλλα και 2 η και περισσοτερα μελη νομιζω οτι μπορουν να πουν 2 κουβεντες πανω σε μια διαφωνια.
    Last edited by φλοκ; 25-06-2015 at 10:39.

Senior Member
    Απαντάω σε μια σύντομη (ελπίζω) νυχτερινή αφύπνιση: και βέβαια όχι και ποτέ δεν το κατάλαβα τι ακριβώς θα πει τρολλάρω, το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι λες κάτι στα ψέματα (γιατί; άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου) αλλά δεν θα "έπαιζα" με ένα τόσο σοβαρό θέμα...αλλά τί σου φάνηκε τόσο παράξενο;
    Η εκφραση τρολλαρω Κυκνε πλεον χρησιμοποιητε σε μια ευρεια γκαμα εννοιων. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ας πουμε η φραση Καλα Κυκνε δεν παιζει. Τρολλαρεις ετσι? αντικατεστησε μια εκφραση του τυπου Κυκνε δεν υπαρχει περιπτωση να μιλας σοβαρα. Συγκρινεις την απωλεια των ζωων οσο και να τα αγαπουσες με την απωλεια ενος ανθρωπου και χρειαζεται να ψαχτεις για να βγαλεις συμπερασμα γιατι οι φωτογραφιες απο τα ζωα δεν σε θλιβουν οσο οι φωτο του θειου σου? Εσυ ομως αλλα καταλαβες. Μου γραφεις οτι δεν θα επαιζες ποτε με ενα τοσο σοβαρο θεμα. Εγω δεν ειπα ΠΑΙΖΕΙΣ αλλα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ που στην φραση μου σημαινει ουσιαστικα Καλα Κυκνε δεν υπαρχει περιπτωση να μιλας σοβαρα. Τρολλαρεις ετσι? Καπως ετσι τι εννοουσα και οχι φυσικα οτι κανεις πραγματικη πλακα. Επειδη ο γραπτος λογος διαφερει απο τον προφορικο και επειδη οντως η τροπος που το εγραψα θα μπορουσε να ηταν πιο σωστος ισως να σε εκανε να πιστεψεις πως σε ειρωνευτηκα και μαλλον πειραχτηκες τοσο που εκανες σε εμενα οτι λες οτι εκανα απεναντι σου. Ειπες ψεματα δηλαδη. Γραφεις οτι το μονο που καταλαβες οτι ειναι πως λεω ψεματα κατι εντελως ακυρο γιατι πρακτικα ειναι αδυνατο να ειπα ψεματα απο την στιγμη που δεν ειπα κατι αλλα εκανα ερωτηση. Πως μπορει καποιος να πει ψεματα σε μια ερωτηση? Ποιο ακριβως ειναι το ψεμα που καταλαβες οτι ειπα Κυκνε? Τι σε εκανε να μου γραψεις αυτη την ατακα και μαλιστα να το θεωρησεις και δεδομενο οτι ειπα ψεματα ρωτωντας και γιατι το εκανα ειρωνευομενη κιολας οτι ειναι αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου αφηνοντας να εννοηθει πως ειμαι οτι να ναι η κατι τετοιο. Οσο για το τι μου φανηκε παραξενο δεν ειπα οτι μου φανηκε παραξενο κατι αλλα οτι ειναι υπερβολικο ολο αυτο οπως εγραψα και στην Moonlight. Τελος παντων δικαιωμα σου να καταλαβαινεις οτι θελεις αλλα αν ειναι να ειρωνευτεις τουλαχιστον φροντισε πρωτα να ενημερωθεις ζητωντας εξηγησεις για το τι σου γραφει ο απεναντι.

Senior Member
    Η εκφραση τρολλαρω Κυκνε πλεον χρησιμοποιητε σε μια ευρεια γκαμα εννοιων. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ας πουμε η φραση Καλα Κυκνε δεν παιζει. Τρολλαρεις ετσι? αντικατεστησε μια εκφραση του τυπου Κυκνε δεν υπαρχει περιπτωση να μιλας σοβαρα. Συγκρινεις την απωλεια των ζωων οσο και να τα αγαπουσες με την απωλεια ενος ανθρωπου και χρειαζεται να ψαχτεις για να βγαλεις συμπερασμα γιατι οι φωτογραφιες απο τα ζωα δεν σε θλιβουν οσο οι φωτο του θειου σου? Εσυ ομως αλλα καταλαβες. Μου γραφεις οτι δεν θα επαιζες ποτε με ενα τοσο σοβαρο θεμα. Εγω δεν ειπα ΠΑΙΖΕΙΣ αλλα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ που στην φραση μου σημαινει ουσιαστικα Καλα Κυκνε δεν υπαρχει περιπτωση να μιλας σοβαρα. Τρολλαρεις ετσι? Καπως ετσι τι εννοουσα και οχι φυσικα οτι κανεις πραγματικη πλακα. Επειδη ο γραπτος λογος διαφερει απο τον προφορικο και επειδη οντως η τροπος που το εγραψα θα μπορουσε να ηταν πιο σωστος ισως να σε εκανε να πιστεψεις πως σε ειρωνευτηκα και μαλλον πειραχτηκες τοσο που εκανες σε εμενα οτι λες οτι εκανα απεναντι σου. Ειπες ψεματα δηλαδη. Γραφεις οτι το μονο που καταλαβες οτι ειναι πως λεω ψεματα κατι εντελως ακυρο γιατι πρακτικα ειναι αδυνατο να ειπα ψεματα απο την στιγμη που δεν ειπα κατι αλλα εκανα ερωτηση. Πως μπορει καποιος να πει ψεματα σε μια ερωτηση? Ποιο ακριβως ειναι το ψεμα που καταλαβες οτι ειπα Κυκνε? Τι σε εκανε να μου γραψεις αυτη την ατακα και μαλιστα να το θεωρησεις και δεδομενο οτι ειπα ψεματα ρωτωντας και γιατι το εκανα ειρωνευομενη κιολας οτι ειναι αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου αφηνοντας να εννοηθει πως ειμαι οτι να ναι η κατι τετοιο. Οσο για το τι μου φανηκε παραξενο δεν ειπα οτι μου φανηκε παραξενο κατι αλλα οτι ειναι υπερβολικο ολο αυτο οπως εγραψα και στην Moonlight. Τελος παντων δικαιωμα σου να καταλαβαινεις οτι θελεις αλλα αν ειναι να ειρωνευτεις τουλαχιστον φροντισε πρωτα να ενημερωθεις ζητωντας εξηγησεις για το τι σου γραφει ο απεναντι.
    Πω πω, εδώ έγινε μια μεγάλη παρεξήγηση που δεν την περίμενα...δεν κατάλαβες τι εννοούσα...όταν έγραψα "ποτέ δεν το κατάλαβα τι ακριβώς θα πει τρολλάρω, το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι λες κάτι στα ψέματα" εννοούσα ότι "το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι όταν λέμε ότι κάποιος τρολλάρει σημαίνει ότι αυτός λέει κάτι στα ψέματα", το δεύτερο ενικό πρόσωπο δεν πήγαινε για σένα αλλά ήταν γενικό, ίσως δεν έπρεπε να το χρησιμοποιήσω αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα παρεξηγηθεί με συγχωρείς, δεν είχα πρόθεση να σε ειρωνευτώ...και το "άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου" σήμαινε ότι δεν καταλαβαίνω γιατί να λέει ψέματα κάποιος για κάτι που δεν του συμβαίνει στην πραγματικότητα...

Senior Member
    Πω πω, εδώ έγινε μια μεγάλη παρεξήγηση που δεν την περίμενα...δεν κατάλαβες τι εννοούσα...όταν έγραψα "ποτέ δεν το κατάλαβα τι ακριβώς θα πει τρολλάρω, το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι λες κάτι στα ψέματα" εννοούσα ότι "το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι όταν λέμε ότι κάποιος τρολλάρει σημαίνει ότι αυτός λέει κάτι στα ψέματα", το δεύτερο ενικό πρόσωπο δεν πήγαινε για σένα αλλά ήταν γενικό, ίσως δεν έπρεπε να το χρησιμοποιήσω αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα παρεξηγηθεί με συγχωρείς, δεν είχα πρόθεση να σε ειρωνευτώ...και το "άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου" σήμαινε ότι δεν καταλαβαίνω γιατί να λέει ψέματα κάποιος για κάτι που δεν του συμβαίνει στην πραγματικότητα...
    Ελα ενταξει δεν παρεξηγηθηκα απλα μου φανηκε οτι δεν καταλαβες τι ειπα και πειραχτηκες πολυ. Δεν υπαρχει λογος να παρεξηγηθει καποιος με καποιον για ενα σχολιο και μαλιστα απο την στιγμη που δεν στησαμε και ταμπουρια να μαχομαστε. Εδω απ'οτι βλεπω εχουνε γινει ομηρικες λεκτικες μαχες μεταξυ μελων εμεις θα χαλαστουμε βρε Κυκνε? Τελος παντων αφου καταφεραμε και λυσαμε ενα θεμα που δεν υπηρχε μαλλον εχουμε μαγικες ιδιοτητες.

Banned
    "Μα αυτο εννοω οτι η συμπεριφορα αυτη οφειλεται σε καποιον παθογενη παραγοντα ειτε κατθλιψη ειτε υπερβολικη ευαισθησια κλπ"

"Δεν εννοουσα αυτο αλλα και να σου πει καποιος κατι τετοιο δεν σημαινει οτι σε κρινει απαραιτητα αλλα μπορει και να σημαινει οτι αυτο που κανεις αε ριχνει πιο πολυ και προσπαθησε να βαλεις την λογικη πανω απ το συναισθημα οσο αυτο ειναι εφικτο φυσικα"

Ενώ πριν είπες αυτό "Το οτι σου φαινεται εσενα φυσιολογικο να θρηνει καποιος ΑΝ φυσικα δεν εχει καποιο προβλημα οπως ο Κυκνος Moonlight δεν σημαινει και οτι ειναι."

Tι θα πει ΔΕΝ είναι φυσιολογικό; Πριν, της απάντησαν πως είναι παράξενο. Εγώ αυτό που λέω είναι πως πιθανόν, αν ήμουν στην θέση της να σκεφτόμουν πως αυτό που νιώθω δεν είναι φυσιολογικό, πως δεν πρέπει να νιώθω έτσι, πως κάτι κάνω λάθος και να φορτώνομαι με έξτρα έννοιες και αρνητικά συναισθήματα. Δεν σημαίνει πως ισχύει για όλους, γι' αυτό είπα πως εγώ είμαι και λίγο ανάποδο Τελοσπάντων, δεν τα είπα με κακή πρόθεση. Είπα απλά πως φάνηκε αυτό σε μένα και συμφωνώ σ' αυτό που λες, πως απ' την στιγμή που σε βασανίζει πολύ κάτι είτε λόγω χαρακτήρα είτε λόγω κατάθλιψης κλπ, τότε πρέπει να βρεις τρόπους να μην υποφέρεις τόσο, δεν είπα κάτι διαφορετικό, απλά τόνισα και πως ό,τι ένιωθε είναι απόλυτα φυσιολογικό.

"Νοημα ουσιαστικο δεν εχει αλλα γι αυτο ειναι το φορουμ για να μιλαμε. Ενταξει δικιο εχεις δεν εισαι εσυ το θεμα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οποιος κατεβαζει ενα θεμα δεν μπορουν να μιλησουν καποιοι αλλοι γι αυτο αν φυσικα δεν κανουν μπαχαλο το ποστ. Βεβαια προτεραιοτητα εχει φυσικα το ατομο που ποσταρε αλλα και 2 η και περισσοτερα μελη νομιζω οτι μπορουν να πουν 2 κουβεντες πανω σε μια διαφωνια."

Ναι, γι' αυτό απαντάω και παρέμβηκα σε κάτι που διάβασα... Απλά δεν ήθελα να αναφερθώ στο πώς και γιατί ένιωθα εγώ ό,τι ένιωθα, έγραψα πριν τον λόγο που το είχα αναφέρει. (Ούτε είπα πως αυτό δεν μου έκανε κακό, ίσα ίσα όταν δεν το άντεχα άλλο και το είχα συνειδητοποιήσει 100%, είχα αρχίσει να το ξεπερνάω σιγά σιγά, ή έστω δεν με έτρωγε τόσο όσο πριν).

Senior Member
    "Μα αυτο εννοω οτι η συμπεριφορα αυτη οφειλεται σε καποιον παθογενη παραγοντα ειτε κατθλιψη ειτε υπερβολικη ευαισθησια κλπ"

"Δεν εννοουσα αυτο αλλα και να σου πει καποιος κατι τετοιο δεν σημαινει οτι σε κρινει απαραιτητα αλλα μπορει και να σημαινει οτι αυτο που κανεις αε ριχνει πιο πολυ και προσπαθησε να βαλεις την λογικη πανω απ το συναισθημα οσο αυτο ειναι εφικτο φυσικα"

Ενώ πριν είπες αυτό "Το οτι σου φαινεται εσενα φυσιολογικο να θρηνει καποιος ΑΝ φυσικα δεν εχει καποιο προβλημα οπως ο Κυκνος Moonlight δεν σημαινει και οτι ειναι."

Ναι τι δεν καταλαβες βρε Moon? Δεν αλλαξα τιποτα απο οσα ειπα. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ειναι μεν φυσιολογικο για εναν ανθρωπο που εχει καποιο θεμα να νιωθει κατι τοσο υπερβολικο αλλα δεν ειναι φυσιολογικο απο την αποψη οτι ο μεσος ανθρωπος δεν το κανει εξ ου και η λεξη υπερβολη. Δεν ειπα οτι κανει καποιος κατι επιτηδες ουτε οτι φταιει σε κατι απλα λεω οτι πρεπει να βαλει την λογικη πανω απο το συναισθημα αν και οσο μπορει φυσικα για να μην τον παιρνει απο κατω. Το οτι πριν ανεφερα τον μεσο ανθρωπο δεν σημαινει ουτε οτι ειναι ειρωνια για καποιον που εχει θεμα υγειας ουτε γκετοποιω τους συνανθρωπους μας που εχουν καποια ασθενεια ισα ισα που θελουν ενα χερι να τους σηκωσει οταν ειναι πεσμενοι.Ααπλα εννοω οτι οπως και να εχει καποιος που εχει ενα θεμα ψυχικης υγειας δεν αντιδρα οπως θα επρεπε και αυτο ειναι λογικο αφου δεν μπορει να το κανει οπως καποιος που δεν εχει. Οσο για την λεξη παραξενι που αναφερεις υποθετω οτι ειναι εκφραστικο λαθος και οχι θεληση να την κανει να νιωσει καποιος ασχημα. Αυτο θα ηταν πραγματικα πολυ ηλιθιο.

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast