Πως αντέχετε με το στίγμα; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 90
    Banned
    Ναι αλλά ζούμε σε μια κοινωνία και είμαστε κοινωνικά όντα, δελφίνι. Μακάρι να ήταν όλα τόσο εύκολα. Κι εγώ έχω απομονωθεί από όλους και όλα αλλά δεν βγαίνει κάπου αυτό.........Δεν γεννηθήκαμε για να ζούμε μόνοι μας, αλλά από την άλλη αν ο άλλος δεν θέλει να σε κάνει παρέα; Ή σε κάνει και σε κοροϊδεύει; Γι' αυτό βρίσκομαι σε αδιέξοδο τόσα χρόνια!!

Senior Member
    [QUOTE=girl1988;543910]Να κάνω μια ερώτηση; Απο τη στιγμή που ειμαστε σε μια κατασταση οπου μπορουμε να επικοινωνούμε, να κανουμε λογικους συλλογισμούς και να συμπεριφερόμαστε ως ανθρωποι, με τα καλα και τα κακα μας, γιατι να μας περιθωριοποιουν;

Ποιος σου ειπε οτι ολοι οσοι δεν εχουμε προβλημα φυχικης υγειας περιθωριοποιουμε καποιον που εχει? Εσυ περιθωριοποιεις τον εαυτο σου λεγοντας ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝ λες και εισατε κατι αλλο εκτος απο ανθωποι που νοσουν :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Τι στίγμα και κουραφέξαλα;;; Χέστηκα στην κυριολεξία! Ας γίνω εγώ καλά και τι με νοιάζει τι πιστεύουνε οι άλλοι.
    Τωρα σου βγαζω το καπελο Δελφινι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PAPA View Post
    Ουδέποτε αντιμετώπισα στίγμα για την κατάθλιψη μου! Έκανα άνετα σχέσεις και τους το έλεγα κι αμέσως.

Κι εγω το ιδιο , Δημητρα . Αλλα δεν μου εριχνε την αυτοπεποιθηση το οτι εχω κτθλιψη . Αλλα η ψυχωση που λεει η pillow , δεν ξερω τι ειναι ακριβως . Μπορει να ειναι σοβαροτερη .

Senior Member
    [QUOTE=φλοκ;543974]
    Quote Originally Posted by girl1988 View Post

Ποιος σου ειπε οτι ολοι οσοι δεν εχουμε προβλημα φυχικης υγειας περιθωριοποιουμε καποιον που εχει? Εσυ περιθωριοποιεις τον εαυτο σου λεγοντας ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝ λες και εισατε κατι αλλο εκτος απο ανθωποι που νοσουν :)

Σωστος φλοκ . Κι εγω παροτι εχω μια 10ετη κτθλψη , δεν αισθανομαι μειονεκτικα . Και γι αυτο ανακαμπτω πλεον , δεν τοβαλα ποτε κατω .

Senior Member
    Aνόητοι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν ιδέα τι ουσιαστικά σημαίνει "κατάθλιψη", καθημερινά τους ακούς να λένε (σχεδόν υπερήφανοι) "έχω κατάθλιψη".
    Λες κι είναι βραβείο ευαισθητοποίησης.
    Γι' αυτόν τον λόγο η κατάθλιψη ειναι αποδεκτή από την κοινωνία, ενώ όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όχι. Στο κάτω κάτω τι να σου κάνει ένας καταθλιπτικός;
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Banned
    Quote Originally Posted by φλοκ View Post

Απαντάω εγώ στη θέση της girl, γιατί δεν έχετε ιδέα τι γίνεται, καταρχάς δεν ξέρεις τι είναι η ψύχωση ούτε εσύ ούτε ο Macgyver όπως είπε, επειδή εγώ το ανέφερα πρώτη, άμα δεν το έχεις ζήσει δεν ξέρεις πόσο βάρβαρο είναι!!!!!!! Θα έκανες παρέα κάποιον με σχιζοφρένεια; Εκεί να σε δω!

Quote Originally Posted by Jackie View Post
    Aνόητοι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν ιδέα τι ουσιαστικά σημαίνει "κατάθλιψη", καθημερινά τους ακούς να λένε (σχεδόν υπερήφανοι) "έχω κατάθλιψη".
    Λες κι είναι βραβείο ευαισθητοποίησης.
    Γι' αυτόν τον λόγο η κατάθλιψη ειναι αποδεκτή από την κοινωνία, ενώ όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όχι. Στο κάτω κάτω τι να σου κάνει ένας καταθλιπτικός;
    Δεν με πειράζουν αυτοί που λένε ότι έχουν κατάθλιψη, αλλά αυτοί που πάνε να το παίξουν έξυπνοι και δεν καταλαβαίνουν τι περνάμε και μας στιγματίζουν, από μια απλή φράση μέχρι απόρριψη και μέχρι να μην αφήνουν άλλους να μας κάνουν παρέα........μου 'χει τύχει κι αυτό. Θα έπρεπε βέβαια να είναι αποδεκτή από την κοινωνία η κατάθλιψη, όπως και η ψύχωση-σχιζοφρένεια, γιατί δεν είναι κάτι άλλο παρά αρρώστια του μυαλού, δεν υπερτερούν δηλαδή σε κάτι οι άλλοι, ούτε είναι ανώτεροι όπως θέλουν να νομίζουν........Το πιο σωστό νομίζω το είπες πριν, ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία σε τέτοια άτομα, γιατί μόνο κακό κάνουν. Έλα όμως που είναι το 70% του πληθυσμού, μπορεί και παραπάνω η λιγότερο, στο περίπου λέω, με βάση δικές μου εμπειρίες!! Οπότε τι κάνουμε, αυτοκτονούμε ή ευχόμαστε να πάθουν αυτοί κακό ώστε να πάρουν τουλάχιστον αυτό που τους αξίζει;

Senior Member
    pillow να μιλαμε ευχαρίστως! Θα σου στελείλω το e-mail μου.

Senior Member
    το προβλημα ειναι οτι μας παιρνανε για ψυχοπαθεις και βλεπουν μερικες ελαχιστες περιπτωσεις στα media που ειναι εντυπωσιακες και νομιζουν οτι ολοι οι σχιζοφρενεις ειναι ετσι.

οποτε σου λεει, καλου κακου ας τον αποφυγω αυτον μη με σκοτωσει κιολας..

ασε που με τη λεξη τρελος λενε ολους οσους εχουν ενα προβλημα ψυχικης υγειας και οχι κατι το συγκεκριμενο.

γενικα φτιαιει η αμαθεια και η ημιμαθεια.

επισης νομιζουν οτι εσυ φταις που αρρωστησες ενω συνηθως φταιει ο περιγυρος της κοινωνιας που σου αυξησε το στρες.

οποτε σου λεει εμεις δε φταιμε, φταις εσυ που αρρωστησες.

ασχετα αμα η "κοινωνια αγγελων" πολλες φορες φερεται βαναυσα και περιθωριοποιει ατομα με αποτελεσμα να αυξανεται το στρες τους και να τρελαινονται.

επισης πολλες φορες μας περιθωριοποιουνε γιατι φοβουνται μηπως και οι ιδιοι τρελαθουν. αυτο ειναι το πιο συνηθισμενο νομιζω.

οσοι μας περιθωριοποιουνε και γελοιοποιουνε τις περισσοτερες φορες ειναι και αυτοι ημιτρελοι με αγχος και φοβιες και το κανουν για να απωθησουν αυτο τον φοβο τους μηπως τρελαθουν και αυτοι.

επειδη αμα δεν εχεις ασχοληθει λιγο με ιατρικη, που ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει κανει, δε γνωριζεις ποσο επηρεαζεται η συμπεριφορα σου απο καποιες ουσιες και τον εγκεφαλο.

νομιζουν οτι η συμπεριφορα τους ειναι ανεξαρτητη οπως και η αντιληψη τους.

οποτε νομιζουν οτι αυτο δεν ειναι καν ασθενεια αλλα οτι ειναι μια παραξενη συμπεριφορα σου, σταλμενη απο το Θεο κλπ.

νομιζω η λυση ειναι να διαδοθει οσο μπορει περισσοτερο η ιατρικη γνωση και τοτε ολα θα βρουν το δρομο τους..
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by pillow View Post
    Δεν με πειράζουν αυτοί που λένε ότι έχουν κατάθλιψη, αλλά αυτοί που πάνε να το παίξουν έξυπνοι και δεν καταλαβαίνουν τι περνάμε και μας στιγματίζουν, από μια απλή φράση μέχρι απόρριψη και μέχρι να μην αφήνουν άλλους να μας κάνουν παρέα........μου 'χει τύχει κι αυτό. Θα έπρεπε βέβαια να είναι αποδεκτή από την κοινωνία η κατάθλιψη, όπως και η ψύχωση-σχιζοφρένεια, γιατί δεν είναι κάτι άλλο παρά αρρώστια του μυαλού, δεν υπερτερούν δηλαδή σε κάτι οι άλλοι, ούτε είναι ανώτεροι όπως θέλουν να νομίζουν........Το πιο σωστό νομίζω το είπες πριν, ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία σε τέτοια άτομα, γιατί μόνο κακό κάνουν. Έλα όμως που είναι το 70% του πληθυσμού, μπορεί και παραπάνω η λιγότερο, στο περίπου λέω, με βάση δικές μου εμπειρίες!! Οπότε τι κάνουμε, αυτοκτονούμε ή ευχόμαστε να πάθουν αυτοί κακό ώστε να πάρουν τουλάχιστον αυτό που τους αξίζει;
    Σιγά μην αυτοκτονήσουμε για τον κάθε αστοιχείωτο που έχουμε την ατυχία να βρίσκεται μπροστά μας!
    Σιγά μη σκεφτώ αρνητικά γι' αυτούς! Γιατί; Για να τους δώσω την ικανοποίηση να με κάνουν σκατά; Αόρατοι! Δε με αφορούν τέτοιου είδους άνθρωποι.
    Εδώ, στην πόλη μου, έχω λίγους, αγαπητούς φίλους.
    Οταν πηγαίνω διακοπές, όοολη η γειτονιά είναι αόρατη. Ξέρεις το τραγουδάκι "η καλύτερη παρέα ήτανε τ' ακουστικά μου, κι ο καλύτερος μου φίλος η ίδια η σκιά μου"; Αυτό!

Οσο για τους καταθλιπτικούς, εννοείται πως δεν με πειράζει όταν λενε πως έχουν κατάθλιψη! Ισα ίσα, που έχω κοινά μαζί τους, γιατί πριν αρκετά χρόνια, πέρασα μια διετή κατάθλιψη, λόγω του αφνίδιου θανάτου της μάνας μου.
    Μιλάω για τους άλλους, τους άσχετους, τους μη έχοντες που ντε και καλά το παίζουν ευαίσθητοι. Μη πω!
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Senior Member
    Την ανέφερα την περιθωριοποίηση κι εγώ, απαντώντας στον προβληματισμό της θεματοθέτριας, ως παθούσα.. Δεν το έβγαλα δηλαδή, από το μυαλό μου, ως αυθυποβολη.

σ.σ Όταν παθαίνεις ψύχωση είσαι ενα άβουλο-ζωντανο μεν ον, απροσωποποιημένο και απροσανατολισμένο (στη φάση της κρίσης). Ζεις αλλά δεν σκέφτεσαι λογικά. Είναι η λεγόμενη "τρέλα". Ούτε εγώ ήξερα τι είχα, πρώτη φορά από το γιατρό το άκουσα. Φαντάσου πως ενώ πάντα μου άρεσε η ψυχολογία και διάβαζα άρθρα δεν είχα ιδέα τι έπαθα στα πρώτα στάδια όπου ακόμη είχα τα λογικά μου και έβλεπα πως κάτι δεν πάει κάλα. Δεν ήξερα τα συμπτώματα, δεν είχα ακούσει ποτέ για την ψύχωση. Στην πορεία της ανάρρωσης (αν είσαι τυχερός και επανέλθεις, διότι ουτε οι γιατροί γνωρίζουν το εάν και το πότε) καλείσαι να επανέλθεις στην πραγματικότητα και να γίνεις πάλι μέλος της κοινωνίας, υπό το φόβο της υποτροπής.. κλπ κλπ

Senior Member
    Aγώνας. Μεγάλος αγώνας και να μη σου φτάνει αυτό που περνάς, να 'χεις και την "κοινωνία' πάνω απ' το κεφάλι σου..

Κοίτα, στην παιδική μου ηλικία, πέρασα ένα είδος απομόνωσης. Από τ' άλλα παιδιά, απ' το σχολικό περιβάλλον γενικότερα.
    Σε καλό μου βγήκε. Ανακάλυψα το διάβασμα, το παρα-ανακάλυψα θα 'λεγα. Διάβαζα και διάβαζα, συνέχεια και συνέχεια.
    Αν ξαναζούσα εκείνα τα χρόνια, το ίδιο θα έκανα, αλλά από επιλογή πλέον.
    Τι να τον κάνεις τον κόσμο, όταν το μόνο που επιθυμεί διακαώς είναι να στην πει, να σε κάνει να νιώσεις άσχημα;
    Μπορεί ο τρόπος σκέψης μου να μην είναι υγιής, το σωστό να είναι η ένταξη με οιοδήποτε τίμημα.
    Παραμένω όμως σ' αυτό: καλύτερα δυο φίλοι, παρά η αποδοχή από ένα κακόβουλο και αστοιχείωτο συνολο.
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Senior Member
    Quote Originally Posted by pillow View Post
    Απαντάω εγώ στη θέση της girl, γιατί δεν έχετε ιδέα τι γίνεται, καταρχάς δεν ξέρεις τι είναι η ψύχωση ούτε εσύ ούτε ο Macgyver όπως είπε, επειδή εγώ το ανέφερα πρώτη, άμα δεν το έχεις ζήσει δεν ξέρεις πόσο βάρβαρο είναι!!!!!!! Θα έκανες παρέα κάποιον με σχιζοφρένεια; Εκεί να σε δω!

Καταρχας Pillow η απαντηση σου ειναι ασχετη με αυτο που εγραψα. Εγω δεν ανεφερα κατι συγκεκριμενο ουτε ειπα οτι εχω ζησει ψυχωση για να μου απαντας περι αυτου μιλησα απλα γενικα για το κοινωνικο στιγμα και ειπα οτι δεν στιγματιζουμε ολοι μας εναν ανθρωπο. Δεν μπορεις να κατηγορησεις καποιον επειδη ειναι αρρωστος. Μπορεις να το κανεις μονο οταν αυτος φταιει. Αν εσυ π.χ τρως 100 γλυκα την ημερα και παθεις ζαχαρο μπορω να σου πω οτι φταις γιατι το προκαλεσες αλλα αν ενας συνανθρωπος μου ειναι ψυχικα αρρωστος τι μπορω να του πω? Πως μπορω να τον στιγματισω? Ο ψυχικα ασθενης οχι μονο δεν πρεπει να στιγματιζεται αλλα να δινουμε ολοι οσο μπορουμε ενα χερι για να τον σηκωσουμε οταν ειναι πεσμενος. Απο εκει και επειτα και για να σου λυσω την απορια περι σχιζοφρενειας συγκεκριμενα οχι μονο ΘΑ εκανα παρεα αλλα εκανα με ενα παιδι που ειχε διαγνωστει σχιζοφρενης και οχι μονο δεν τον εκανα περα αλλα επειδη ημασταν και σε συνδεσμο φιλαθλων ομαδας της Θεσσαλονικης ταξιδεψαμε και αρκετες εκδρομες μαζι. Οταν μου εδειξε τον αριθμο χαπιων που του διναν ο γιατροι να παιρνει επεσε το σαγονι μου στο πατωμα και δεν μπορουσα να το πιστεψω αλλα αυτο δεν με εκανε να πω μακρια απο τον τυπο ειναι επικινδυνος αλλα το αντιθετο. Ειπα κοιτα τι τραβαει ο φιλος με ολο αυτο που περναει και προσπαθησα να φανταστω ποσο χαλια θα πρεπει να αισθανεται με αυτη την αγωγη. Ο συγκεκριμενος ομως δεν ειχε κολλημα μιλουσε ανοιχτα για το θεμα του και ολοι στο κλαμπ που ημασταν ξεραμε τι εχει και δεν υπηρχε καν υποψια απομακρυνσης του απο κανεναν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by girl1988 View Post
    Την ανέφερα την περιθωριοποίηση κι εγώ, απαντώντας στον προβληματισμό της θεματοθέτριας, ως παθούσα.. Δεν το έβγαλα δηλαδή, από το μυαλό μου, ως αυθυποβολη.

σ.σ Όταν παθαίνεις ψύχωση είσαι ενα άβουλο-ζωντανο μεν ον, απροσωποποιημένο και απροσανατολισμένο (στη φάση της κρίσης). Ζεις αλλά δεν σκέφτεσαι λογικά. Είναι η λεγόμενη "τρέλα". Ούτε εγώ ήξερα τι είχα, πρώτη φορά από το γιατρό το άκουσα. Φαντάσου πως ενώ πάντα μου άρεσε η ψυχολογία και διάβαζα άρθρα δεν είχα ιδέα τι έπαθα στα πρώτα στάδια όπου ακόμη είχα τα λογικά μου και έβλεπα πως κάτι δεν πάει κάλα. Δεν ήξερα τα συμπτώματα, δεν είχα ακούσει ποτέ για την ψύχωση. Στην πορεία της ανάρρωσης (αν είσαι τυχερός και επανέλθεις, διότι ουτε οι γιατροί γνωρίζουν το εάν και το πότε) καλείσαι να επανέλθεις στην πραγματικότητα και να γίνεις πάλι μέλος της κοινωνίας, υπό το φόβο της υποτροπής.. κλπ κλπ
    Δεν ειπε κανεις οτι ειναι ευκολο ολο αυτο αλλα να εισαι σιγουρη οτι πολλοι ανθρωποι δεν θα σε στιγματισουν για κατι που εχεις. Λογικο ειναι οταν ακους κακοβουλα σχολια και εχεις ευαισθητη ψυχοσυνθεση να σε περνει απο κατω αλλα θα πρεπει να θυμασαι παντα και αυτο που σου λεω ας το κρατησει και η Jackie με τον ακρατο πεσιμισμο οτι ο κοσμος δεν ειναι μια αγαπημενη οικογενεια που εχει απεναντι τους ψυχικα ασθενεις. Ο κοσμος μιλαει και κουτσομπολευει ασταματητα τον καθενα για χιλια δυο πραγματα. Εσενα π.χ. για την ψυχωση εμενα για το πως κανω την δουλεια μου τον αλλο για το τι γινεται στο σπιτι αλλον για το πως ζει αλλον για το παρελθον του κλπ. Αυτοι δηλαδη οι...νορμαλ που θα πουν για εσενα θα πουν και ο ενας για τον αλλο και οταν εισαι μελος της κοινωνιας αυτα θα εχεις. Να εισαι σιγουρη οταν ακομη και αν δεν ειχες κατι ψυχικο μεσα σου παλι για καποιο λογο θα τα ακουγες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by φλοκ View Post
    Δεν ειπε κανεις οτι ειναι ευκολο ολο αυτο αλλα να εισαι σιγουρη οτι πολλοι ανθρωποι δεν θα σε στιγματισουν για κατι που εχεις. Λογικο ειναι οταν ακους κακοβουλα σχολια και εχεις ευαισθητη ψυχοσυνθεση να σε περνει απο κατω αλλα θα πρεπει να θυμασαι παντα και αυτο που σου λεω ας το κρατησει και η Jackie με τον ακρατο πεσιμισμο οτι ο κοσμος δεν ειναι μια αγαπημενη οικογενεια που εχει απεναντι τους ψυχικα ασθενεις. Ο κοσμος μιλαει και κουτσομπολευει ασταματητα τον καθενα για χιλια δυο πραγματα. Εσενα π.χ. για την ψυχωση εμενα για το πως κανω την δουλεια μου τον αλλο για το τι γινεται στο σπιτι αλλον για το πως ζει αλλον για το παρελθον του κλπ. Αυτοι δηλαδη οι...νορμαλ που θα πουν για εσενα θα πουν και ο ενας για τον αλλο και οταν εισαι μελος της κοινωνιας αυτα θα εχεις. Να εισαι σιγουρη οταν ακομη και αν δεν ειχες κατι ψυχικο μεσα σου παλι για καποιο λογο θα τα ακουγες.
    Συμφωνώ σε αυτό που λες, αλλά είναι κάτι άλλο από το να "φαντάζομαι" πως κάποιος με έχει σε περιθώριο. Γι αυτό ανέφερα τη φίλη μου που ενώ κάναμε πολύ καλή παρέα, τελικά σε μια δύσκολη στιγμή για εμένα αποφάσισε να μου γυρίσει την πλάτη.. Βέβαια, υπήρξαν και άνθρωποι τους οποιούς δεν τους ενδιέφερε το θέμα..

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast