Results 31 to 45 of 46
-
15-07-2015, 19:09 #31
Να ρωτήσω κάτι deus? Σχέση υπάρχει? Ή είσαι σε φάση αναζήτησης?
Δουλειά όπως λες έχεις. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη που θα γινόταν, αλλά πάντως κάτι υπάρχει. Αν λοιπόν δεν υπάρχει θέμα επιβίωσης, θα συμφωνήσω με αυτό που γράφει το μέλος iliotropio (δες τη στασιμότητα σαν ευκαιρία εσωτερικής αναζήτησης, ανασυγκρότησης κλπ) και κάνε πράγματα που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις, ή να μάθεις κάτι καινούργιο. Όσο θα νιώθεις καλύτερα και χωρίς άγχος, θα καθαρίσει και η σκέψη σου και ίσως βρεις κι άλλες διεξόδους ή ισορροπίες.
Πάντως θα ήθελα να σου πω ότι στην προσωπική ζωή αλλιώς τα προγραμματίζει κανείς κι αλλιώς έρχονται. Κι αυτά που θεωρείς τώρα φοβερά σημαντικά, μπορεί να δεις στην πράξη ότι δεν είναι και τόσο απόλυτα.
Γι’ αυτό άσε κατά μέρος τα ηλικιακά άγχη και δες πώς θα ασχοληθείς με εσένα και πώς θα έχεις μια καλή σχέση (στην οποία θα δεις αν υπάρχουν κοινοί στόχοι & επιθυμίες).
- 15-07-2015, 19:33 #32
Συμφωνω σε οσα γραφεις αλλα δινουμε ευκαιρια στο απροβλεπτο απο την στιγμη που λογω καταστασεων ξερουμε οτι θα ειναι ασχημο?
Σιγουρα το να προγραμματιζεις το οτιδηποτε δεν σημαινει κιολας πως θα γινει, στο χωριο μου λενε οταν ο ανθρωπος κανει σχεδια ο Θεος γελαει. Οσα λες να κανω τα κανω και με το παραπανω, εχω τα χομπι μου, τις παρεες μου και γενικα γεμιζω την ημερα μου με πραγματα που με ευχαριστουν και χαλαρωνουν. Το αγχος βεβαια υπαρχει. Σχεση εχω ναι και υπαρχουν κοινοι στοχοι και επιθυμιες οπως τα λες αλλα οι καιροι και οι καταστασεις γενικοτερα δεν μας αφηνουν να τους κατακτησουμε.
Παιδια νιωθω πως εχω μεινει πισω, ναι ειναι ηλικιακο αγχος γιατι βλεπω και αλλους στην ηλικια μου που εχουν καταφερει πολυ μεγαλυτερα πραγματα, βεβαια βλεπω και αλλους που δεν εχουν κανει λιγοτερα απο εμενα αλλα εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.
Εχω πολλα πραγματα στο μυαλο μου που θεωρω πως θα επρεπε να ειχα καταφερει ηδη, ελπιζω να μην χρειαστει να τα παρατησω, σιγουρα θα προσπαθησω με ολα τα δυνατα μεσα να τα κατακτησω.
15-07-2015, 19:33 #33
15-07-2015, 19:53 #34
[QUOTE=deus;546061]Συμφωνω σε οσα γραφεις αλλα δινουμε ευκαιρια στο απροβλεπτο απο την στιγμη που λογω καταστασεων ξερουμε οτι θα ειναι ασχημο?
πως εισαι τοσο σιγουρος οτι θα ειναι ασχημο; Το απρόβλεπτο δε σημαινει κατ'αναγκην και ασχημο ,ανεξαρτητως των οποιων καταστασεων.Γενικως μην προδικάζεις και θα προσέθετα επισης οτι ακομα και τις δυσκολες και άσχημες καταστάσεις αν τις ερμηνευσεις και τις δεχθεις με θετικο τρόπο ,θα βρεις μεσα τους και θετικα αποτελεσματα για σενα εστω και μακροπρόθεσμα.
τωρα διαβασα οτι εχεις και σχέση , γιατι δεν δοκιμάζεις να πραγματοποιησεις εστω τον ενα σου στοχο -που ειναι η πραγματοποίηση οικογένειας-με τη σχεση σου?Και μη μου πεις λογω οικονομικών δυσκολιών,ειναι δικαιολογία..
15-07-2015, 20:01 #35
ειναι μερικοι που τα χουν ολα και κανουν οτι δεν εχουν τιποτα
κι ειναι και μερικοι που δεν εχουν τιποτα και κανουν οτι τα εχουν ολα
ανωνυμοσΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
15-07-2015, 20:01 #36
Λογω συγκυριων λεω πως θα ειναι ασχημο, σιγουρα δεν μπορεις να ξερεις αν ειναι καλο η κακο αν το ηξερες τοτε δεν θα ηταν απροβλεπτο. Δεν προδικαζω απλα οι καταστασεις που ζουμε ειναι απο το κακο στο χειροτερο. Δεν θα ελεγα οτι ειμαι ανθρωπος που βλεπει το ποτηρι μισογεματο αλλα ουτε και ευκολα καταθετω τα οπλα.
Με την σχεση μου ειμαι κοντα ενα χρονο, αφενος ειναι λιγο νωρις να προχωρησω σε κατι τετοιο αφετερου ειναι και αλλα πραγματα στην μεση που πρεπει να σκεφτω πολυ σοβαρα πριν κανω αυτο το βημα. Ξερω, ευκολα πραγματα τα κανω δυσκολα θα μου πειτε
15-07-2015, 20:02 #37
15-07-2015, 20:05 #38
φαινομενικα σε μια πρωτη αναλυση εχεισ δικιο αλλα δε βαζεισ μεσα οτι ο ενασ βλεπει τον αλλο
και γινεται κουλουβαχατο δε ξερω αν καταλαβεσ τι θελω να πωΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
15-07-2015, 20:09 #39
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
16-07-2015, 12:38 #40
Αφού έχεις σχέση, θα εστιάσω σε αυτό, γιατί αν και όλοι οι τομείς της ζωής είναι σημαντικοί, οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ευτυχισμένοι και πιο δημιουργικοί όταν πάει καλά η προσωπική τους ζωή. Εξάλλου κι εσύ είπες ότι θέλεις πολύ να προχωρήσεις σε δημιουργία οικογένειας.
Επομένως πάμε στα σημαντικά ερωτήματα:
- φαντάζεσαι κάτι τέτοιο με τον άνθρωπο που είσαι μαζί?
Στην ηλικία (τη δική σου) ένας χρόνος είναι συνήθως υπεραρκετός για να το ξέρεις αυτό.
Το λέω γιατί κάπου πριν είπες ότι είσαστε μαζί μόνο ένα χρόνο. Τι ‘μόνο’ καλέ στα 36 σου χρόνια? Μήπως συναντιέστε αραιά, τι μορφή έχει η σχέση σας? Τι άλλο θα ήθελες να μάθεις ή να συμβεί για να προχωρήσεις τη σχέση σου?
- η κοπέλα σου εργάζεται? Έχετε πού να μείνετε? Είναι σε παρόμοια φάση ζωής / σκέφτεται με παρόμοιο τρόπο με εσένα?
- μήπως σας μπλοκάρουν οι συνθήκες, το οικονομικό κλπ? Αυτά αγαπητέ ποτέ δεν ξέρει κανείς αν και πότε θα φτιάξουν ή θα γίνουν και χειρότερα (ή και πολύ καλύτερα). Το θέμα λοιπόν είναι τι ψυχικά αποθέματα έχει κανείς, συν κάποια βασικά θέματα καλυμμένα (ώστε να μην υπάρχει άμεσο θέμα επιβίωσης), συν ένα βασικό κοινωνικό – οικογενειακό δίκτυο (για στήριξη ηθική ή πρακτική).
Αν αυτά υπάρχουν προχώρα σε αυτά που επιθυμείς για την προσωπική σου ζωή, αλλά άσε απέξω όσο περισσότερα άγχη, ‘πρέπει’, ή παρεμβάσεις μπορείς.
16-07-2015, 12:57 #41
marina ασπαζομαι τα οσα γραφεις αλλα σε καποια θεματα δεν θελω να επεκταθω για να μην εκθεσω καταστασεις, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, πιστεψε με.
16-07-2015, 14:11 #42
11-08-2015, 11:06 #43
Αν τα χρόνια που περνουν είναι σαν τα δικά μου ευχομαι να μην ξαναγυρισουν...////
11-08-2015, 20:56 #44
11-08-2015, 21:52 #45
Στα 32 μου και μετά από σχεδόν 10 χρόνια βαλτώματος στα επαγγελματικά, αποφάσισα να φύγω για το εξωτερικό που και κατοικοεδρεύω πλέον τον τελευταίο καιρό στη Σουηδία. Ας μη νομίζουμε ότι και έξω τα πράγματα είναι παραδεισένια, είναι σαφώς πιο καλά, αλλά υπάρχουν δυσκολίες που ως μετανάστης αναγκαστικά τις περνάς, σε ό,τι αφορά πρωτίστως στη σχέση σου με τους ντόπιους και δευτερευόντως στη σχέση σου με το ίδιο το κράτος υποδοχής.
Τώρα, σε ό,τι αφορά το θέμα που έθεσε εξαρχής ο θεματοθέτης, είμαι κι εγώ της άποψης πως οι στόχοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι άκαμπτοι, γιατί έτσι χάνεις ευκαιρίες που ίσως τελικά να αποδεικνύονταν πολύ πιο ενδιαφέρουσες. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να ελίσσεσαι και να προχωράς με βάση αυτά που έχεις και όχι αυτά που θα ήθελες να έχεις.