Results 31 to 45 of 53
Thread: Χωρισμος, Καταθλιψη κ.α.
-
27-07-2015, 09:14 #31
- still searching for the right place.....
Χμμμμ….. προτάσεις έτσι στο άκυρο δεν μπορώ να σου πετάξω. Εξαρτάται τί σου αρέσει. Από πυγμαχία μέχρι να παραγγείλεις από το amazon σειρές από ντοκυμαντέρ. Από το να μάθεις extra ξένη γλώσσα ή προγράμματα υπολογιστών μέχρι να γραφτείς σε όμιλο ποδηλασίας/ moto κλπ κλπ. Αναλόγως τα ενδιαφέροντά σου, δεν θα κάνεις κάτι με το ζόρι. Η πιο απλή λύση, κάνει καλό σε σώμα κ πνεύμα είναι το γυμναστήριο, θα γνωρίσεις κ κόσμο από εκεί μέσα. Ή μπορείς να προσπαθήσεις συγχρόνως να ξαναποκτήσεις επαφή με άτομα που έχεις χαθεί.
Κ όχι, δε θέλει να σου πει κάτι Ο Θεός. Αυτά συμβαίνουνε συνέχεια. Θα ήθελε να σου πει κάτι εάν πετύχαινες τα αγαπημένα της τραγούδια 4 φορές στο ραδιόφωνο σερί, κ στο καπάκι περνάγανε κ άλλες 4-5 από δίπλα σου που να φοράνε το άρωμά της. :Ρ
- 27-07-2015, 11:08 #32
δημητρη, οσα λεμε εδω μπορει και να φαινονται χρησιμα στον καθενα μας (η και οχι), αλλα ειναι μια απλη συζητηση καλων προθεσεων, μεταξυ συνανθρωπων.
παραλληλα με οτιδηποτε συζητειται, να ξερεις οτι ειμαστε ΟΛΟΙ ανεξαιρετως ΑΣΧΕΤΟΙ και οχι ειδικοι.
κανεις υπευθυνος ειδικος, εχων σωας τας φρενας δεν θα σε προετρεπε να μην ακολουθησεις τις οδηγιες του γιατρου σου.
προς θεου μην ακολουθησεις κανενος την προτροπη για να κοψεις την φαρμακευτικη σου αγωγη, ειδικα αν σε παρακολουθει ψυχιατρος οπως μας εχεις πει και βρισκεσαι σε θεραπεια για μια διεγνωσμενη καταθλιψη, οπως περιγραφεις (η για οτιδηποτε αλλο , γνωριζει εκεινος και κανεις αλλος, πισω απο μια οθονη!!!!!).
ουτε οι ψυχιατροι ειναι θεοι και μπορει να μην βοηθιεσαι αρκετα, η μπορει να μην σε εχουν πιασει ακομα τα φαρμακα.
οτι και να συμβαινει ΜΗΝ διακοψεις την αγωγη σου.
αν νοιωθεις οτι δενε χεις καλη επικοινωνια η βοηθεια απο τον γιατρο σου, αλλαξε γιατρο.
βεβαιως ειναι καλο να εχεις και ψυχοθεραπεια με κουβεντα και οχι μονο αγωγη. αλλα τα χαπια δεν κοβονται ετσι επειδη στο ειπαν 3 ασχετοι σε ενα φορουμ.
αν βλεπεις μονο μαυρο να επιμεινεις στην αγωγη σου , η να αλλαξεις ψυχιατρο.Last edited by Remedy; 28-07-2015 at 20:41.
27-07-2015, 11:20 #33
27-07-2015, 12:17 #34
Remedy, σαφως ΔΕΝ κοβω την αγωγη μου.
Ξερω οτι το φορουμ ειναι ενα μερος υποστηριξης και αλληλοβοηθειας και σε καμια περιπτωση δεν αντικαθιστα οποιαδηποτε ιατρικη μεθοδο, αγωγη ή γιατρο.
Ελπιζω να με βοηθησει λιγο και τωρα οπως με βοηθησε παλιοτερα.
Οπως και να εχει το πραγμα, σ' ευχαριστω για το ενδιαφερον σου! Το εκτιμω ιδιαιτερα.
28-07-2015, 20:40 #35
χαιρομαι που το διαβαζω δημητρη μου .
αναφερομουν στις προτροπες που σου εγιναν απο το μελος μαρινα38 περι διακοπης της αγωγης σου. ευτυχως η διαχειριση τις εσβησε και τις αντικατεστησε με παρατηρηση και κατα παραβαση (και παλι) των ορων χρησης, το μελος εσβησε τις παρατηρησεις που δεχτηκε ..
εν πασει περιπτωσει, οσοι παρακολουθουσαμε το θρεντ καταλαβαμε και κυριως εσυ, που ειναι και το σημαντικο.
ευχομαι περαστικα, οτι κι αν ειναι αυτο που σε ταλαιπωρει.
29-07-2015, 01:20 #36
Remedy υπάρχει μια παροιμία που λέει «όταν δείχνεις κάποιον με το ένα δάχτυλο, μην ξεχνάς ότι τα άλλα 3 δάχτυλα δείχνουν εσένα».
Εγώ ειλικρινά θα ντρεπόμουν να πω «κοιτάχτε, αυτός αυτός έκανε παράβαση», εάν είχα στο ιστορικό μου άπειρα πρασινισμένα μηνύματα και προειδοποιήσεις, άπειρους καβγάδες με μέλη, ειρωνείες, επιθετικότητα κλπ.
Δεν προέτρεψα ούτε κατά διάνοια τον Δημήτρη να διακόψει την όποια αγωγή του.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Δημήτρη, θα ήθελα να τονίσω πως παρότι θεωρώ υπερβολική τη συζήτηση επ’ αυτού, δεν είχα καμία πρόθεση να σε ενθαρρύνω να διακόψεις τα φάρμακα.
Η διαχείριση έσβησε μια μικρή φράση, πράγμα που βρίσκω υπερβολικό, αλλά σεβαστό. Έτσι αναδιατυπώνω το σύνολο όσων έγραψα, ώστε να μην είναι ανοιχτά σε παρερμηνείες:
Η άποψη μου είναι πως οι άνθρωποι συχνά βρίσκουν καταφύγιο σε φαρμακευτική αγωγή ή σε κάποιες καταχρήσεις (π.χ. αλκοόλ) για να αμβλύνουν τα δυσάρεστα συναισθήματα μετά από ένα χωρισμό. Θεωρώ πως αυτό δεν είναι πολύ βοηθητικό, γιατί όλα αυτά προσφέρουν μόνο προσωρινή ανακούφιση και δεν αλλάζουν, ούτε τις αναμνήσεις μας, ούτε το συναίσθημα της απώλειας.
Φυσικά αν κάποιος παίρνει ήδη κάποια αγωγή για άλλο λόγο (π.χ. κατάθλιψη), οφείλει να ζητήσει τη γνώμη του γιατρού που του τη χορηγεί και προφανώς δεν πρέπει να τη διακόψει από μόνος του.
Επανερχόμενη στο θέμα ‘χωρισμός’, πιστεύω πως καλό είναι να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας, γιατί αν με έναν άνθρωπο ζήσαμε πολλά και είχαμε επενδύσει συναισθηματικά, είναι φυσικό να νιώθουμε άσχημα τις νυχτερινές ώρες, ή να μας κατακλύζουν οι αναμνήσεις με κάθε αφορμή.
Έτσι, θα ενθάρρυνα κάποιον που βίωσε πρόσφατη απώλεια να απευθυνθεί σε ψυχολόγο παρά ψυχίατρο, καθώς ο χωρισμός ή άλλες απώλειες δεν είναι από μόνα τους ψυχιατρικά νοσήματα.Last edited by Aeon; 29-07-2015 at 16:34.
29-07-2015, 01:27 #37
εγω ξερω μια αλλη δικη μου παροιμια που δεν υπαρχει που λεει οτι οταν απαξιεις εισαι απομακρος κ ειρωνικος το 90% σε εκτιμα κ σε σεβεται.
οσο καλυτερος εισαι τοσο μεγαλυτερο στοχο δινεις για αρνητικα σχολια...
29-07-2015, 09:37 #38
29-07-2015, 10:25 #39
Tο μόνο που μπορείς να κάνεις μετα απο ένα χωρισμό όπου δεν ήταν δική σου επιλογή είναι να τον αποδεχτείς και να πείς στον ευατό σου οτι και συ θα έκανες το ίδιο πράγμα σε κάποιον αν δεν ήσουν ερωτευμένη άλλο με κάποιον. Αυτά...αυτή είναι η ωμή αλήθεια!πέρασε ο έρωτας τελείωσαν όλα!Ζήσε όσο καλύτερα μπορείς χωρίς να σκέφτεσαι κάποιον ο οποίος δεν είναι ερωτευμένος μαζί σου.
29-07-2015, 10:28 #40
29-07-2015, 10:39 #41
Μην δώσεις καμία ευκαιρία σε αυτόν τον άνθρωπο ούτε να σου εξηγήσει τους λόγους που σε χώρισε..είναι μόνο δικαιολογίες για να νιώσει καλύτερα με τον ευατό του να διώξει απο επάνω του τις ενοχές και να προχωρήσει!ζήσε με το αντίο του με τις αναμνήσεις του όσο καιρό και αν σου πάρει!Μην παρακαλέσεις μην πέσεις στα πατώματα για χάρη του γιατί όταν σε δεί στο πάτωμα θα σε σκοτώσει ακαριαία με όσο πιο σκληρά λόγια γίνεται!Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο σκέψης και δεν μπορείς να τον αλλάξεις όσο και αν προσπαθήσεις όσα και αν έχεις κάνει για αυτόν όσο ωραίος και αν είσαι όσο μάγκας και αν είσαι. Στην δική μου περίπτωση εγώ ήμουν 5 χρόνια με κάποια η οποία μου έλεγε οτι ήμουν ο τέλειος άντρας για οικογένεια οτι δεν είχε συναντήσει αλλον τέτοιον άντρα στη ζωή της...με χώρισε έχοντας ήδη βρεί τον αντικαταστάτη έπεσα στα πατώματα άκουσα όσο πιο σκληρά λόγια γίνονταν και στο τέλος σκότωσε όλα όσα είχα ονειρευτεί για μένα και για αυτή έχοντας παρατήσει τη προηγούμενη δουλειά μου για να γυρίσω πίσω στο κοινό τόπο διαμονης μας για να ξεκινήσουμε την κοινή μας ζωή! Έχοντας κάνει 5 χρόνια όσα δεν μπορεί να φανταστεί κανείς και δεν το λέω για να πώ οτι είμαι ο μοναδικός στο κόσμο που έχει κάνει τέτοια πράγματα αλά για να σας πώ οτι ο άνθρωπός που δεν είναι πλέον ερωτευμένος μαζί σας είναι ικανός να σας σκοτώσει για να σώσει τον ευατό του και να ζήσει όπως αυτός θέλει ανεξαρτήτως σε τι κατάσταση μπορεί να σας φέρει!
29-07-2015, 15:03 #42
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Ζητώ συγγνώμη από τον θεματοθέτη για το άσχετο με το θέμα του μήνυμα.Last edited by Aeon; 29-07-2015 at 16:36.
29-07-2015, 16:03 #43
marina38 και Remedy παρακαλω να μην επιβαρινουμε την ατμοσφαιρα περαιτερω.
29-07-2015, 16:20 #44
Καπως ετσι κι εγω opposite... και ναι εχεις δικιο κανει τα παντα για να συνεχισει τη ζωη της εστω και αν αυτο σημαινει οτι εγω πρεπει να μεινω εδω που ειμαι.
Ενω ειχαμε χωρισει αλλα ειχαμε ακομη καλες επαφες, πρωτα με επεισε να παρω αδεια για να παμε διακοπες μαζι αυτον τον Ιουλιο, τις ακυρωσε κι εμεινα εγω στο καμινι την Θεσσαλονικη ολομοναχος. Μου ειπε βεβαια οτι ακυρωσε κι αυτη τις διακοπες της... ψεματακι
2 ανθρωποι που θα μπορουσα να παω διακοπες για να ξεχαστω λιγο μπορουν τον Αυγουστο αλλα οχι εγω πλεον. Η αδεια μου τελειωσε.
Και εκτος ολων των αλλων ανεβηκα Γερμανια τις προαλλες για να παρω κατι πραγματα μου, να δω μερικους γνωστους , μερικα ραντεβου για δουλεια. Φυσικα ηταν διακοπες η αγαπημενη μου...
"Ας του μπερδεψω την ζωη λιγο ακομη, να πω και κανενα ψεματακι, αλλα τις διακοπες δεν τις χανω... εγω και ο εαυτος μου υπαρχουν μονο σ''αυτὀν τον κοσμο και οι πραξεις μου ειναι απολυτα δικαιολογημενες απο τους αγραφους νομους του εγω μου, εστω κι αν επηρεαζουν τις ζωες των αλλων αρνητικα."
Δουλευω σαν σκυλι ολο το χρονο και ειμαι πολυ θυμωμενος που δε μπορεσα να χαλαρωσω αυτο το καλοκαιρι.
Παρολαυτα αισθανομαι ασχημα που λεω τετοια πραγματα για την Τζεσικα. Ετσι παντα αντιμετωπιζει τα πραγματα, δεν ειχε ποτε προβληματα στη ζωη της για να ωριμασει μεσω αυτης της διαδικασιας.
29-07-2015, 16:30 #45