Results 91 to 105 of 117
-
15-03-2015, 07:56 #91
- 15-03-2015, 21:08 #92
16-03-2015, 01:02 #93
Γειά σου Άγγελε, καλά είσαι?!
Μα όταν κάποιοι οπως εγω, και εσυ, έχουν χρόνια εμπειρία απο την κατάθλιψη, και περνάνε απο τέτοια λούκια μοναξιάς και πόνου τι να τους πουν πολλές φορές οι γιατροί που σε κοιτάνε σαν πενηντάρικο?!
Ευτυχώς που ο ένας μου μίλησε τόσο τίμια και μπράβο του, και απομυθοποιησε τους μυθους που κυκλοφορούν, και μου πρότεινε και κανα 2 βιβλία και κατάλαβα τι παίζει για να βγώ απ το σκοτάδι.(με πολύ κόπο βέβαία, είμαι ένα 30% καλύτερα)
Και να βρω μια ψυχοθεραπεύτρια ν αγαπάει τη δυλειά της και να βοηθάει.
Ο καθένας προωθεί την δικιά του εταιρία ,αλλος ελεγε seroxat, αλλος entact, άλλος ladose, μιλάμε για μεγάλη επιχειρηση όχι αστεία..
16-03-2015, 01:21 #94
Ετσι ειναι Μανο μου , οσο κι αν ο γιατρος μου λεει ο τα αντικαταθλιπτικα εχουν περιορισμενη εως ανυπαρκτη δραση , το λεει επειδη ειναι εντιμος , και μουχει συστησει να μην παιρνω αντικαταθλιπτικα , δεν κανουν τιποτα , τα θεωρει placebo , ξερει ο τι εχει να κανει με γνωστη του αντικειμενου , και τωρα το μονο που μου συστηνει , με προτροπη δικη μου , ειναι το lurica , ισα ισα για να απεξερτηθω α[πο τα 8 ζαναξ / ημερ. που με ειχε εξαρτησει ο προηγουμενος γιατρος ( εγκληματιας ) . Μην ξεχναμε οτι οι γιατροι αυτοι ΖΟΥΝ απο μας , οποτε φαντασου να μουλεγε , Αγγελε , δεν χρειαζεσαι τπτ , , κοψε τα ζαναξ , και ολα θα πανε καλα . Αλλα σημερα , Μανο μου , τα 50 ευρω ειναι πολαααααααα λεφτα , ακομη και ο πιο ευσυνειδητος θα πει οχι ? αυτα να τα διαβαζουν τα νεα παιδια , που βλεπουν τον γιατρο ως σωτηρα τους . Και ακουω κατι 80αρες , 100αρες και τρελλαινομαι . Χαιρομαι να μαθαινω νεα σου , διοτι μαρεσει που εισαι αμφισβητιας , και πολυ καλα κανεις . ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΕΥΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ .
Μανο μου , με εκτιμηση , Αγγελος .
ΥΓ . Μπραβο σου που αν και 20 χρονια νεωτερος μου , καταλαβες τι παιζει . Respect .
16-03-2015, 03:17 #95
Αγγελε εχεις πμ
29-07-2015, 14:50 #96
Θυμάμαι ότι το θέμα αυτό αρχικά το είχα ανοίξει στην ενότητα "Ψυχώσεις"
Έκανες καλά τότε Μαρίνα και ζήτησες τη μεταφορά του σ' αυτή την ενότητα, λαμβάνοντας
υπόψη το γεγονός ότι ίσως επηρεαστούν... μέλη που πιθανόν παίρνουν ψυχοφάρμακα.
Μια στάση, που τη χαρακτήρισα αντικειμενική, από ένα μέλος που κατέχει το θέμα.
Συνεχίζω μ' ένα απόσπασμα από μια σχετική συνέντευξη του ψυχιάτρου Αλεν Φράνσες,
που δόθηκε με αφορμή το βιβλίο του:
"Η διάσωση του φυσιολογικού DSM-5: Το δριμύ κατηγορώ ενός ψυχιάτρου"
που έτυχε να διαβάσω στην "Καθημερινή" της Κυριακής 19/7/2015 και
στο ένθετο "Τέχνες και Γράμματα"
"...Μόνο το 5% των κοινωνιών χρειάζεται πραγματικά φάρμακα. Ένα μέρος οφείλεται
στις φαρμακευτικές, που πείθουν γιατρούς και ασθενείς ότι τα χρειάζονται, ότι
δηλαδή η ανθρώπινη δυστυχία ή το αίσθημα θλίψης είναι ψυχική διαταραχή. Ένα μεγάλο
μέρος αυτού οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ανίκανοι
να διαχειριστούν μόνοι τους τα δυσάρεστα συναισθήματα. Δεν είναι ανθεκτικοί στον πόνο...
Τα φάρμακα γι' αυτές τις περιπτώσεις δεν βοηθούν. Αλίμονο εάν δεν ήσασταν
θυμωμένοι, θλιμμένοι, αγχωμένοι με όσα συμβαίνουν, είναι όμως φυσιολογικό. Δεν είναι
ψυχική διαταραχή."
Υ.Γ. Εννοείται, ότι από το να καταφύγει κανείς στα χάπια
γιατί βιώνει, όλη αυτή τη δυστυχία που ζει σήμερα η ελληνική κοινωνία
το καλύτερο που έχει να κάνει είναι ν' απευθυνθεί και σε ψυχολόγο, αν
το περιβάλλον του δεν μπορεί να τον στηρίξει.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
29-07-2015, 15:14 #97
Σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια μαρκέλα!
Θα γράψω εκτενέστερα κάποια άλλη στιγμή επί του θέματος, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι γενικά θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό που ανέφερα και στο μήνυμα που παραθέτεις: να προχωράμε βήμα-βήμα και να επιλέγουμε κάθε φορά την πιο ήπια μέθοδο, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο του εαυτού μας - πάντα βέβαια με την κατάλληλη καθοδήγηση.
30-07-2015, 08:49 #98
"" Originally Posted by marina38: Παρόλα αυτά… δεν ζούμε σε μια ιδανική κοινωνία. Τη στιγμή που δεν υπάρχει ο χρόνος, η διάθεση, η υπομονή που απαιτείται για τη στήριξη ενός ατόμου που πάσχει…. δεν υπάρχουν οι υποδομές, η κοινωνική πολιτική, οι σωστά εκπαιδευμένοι επιστήμονες και οι συντονισμένες προσπάθειες – σωστές διεπιστημονικές ομάδες…. Όταν υπάρχουν εν ολίγοις άρρωστες κοινωνίες, όπως και οικογένειες, καθώς και πρακτικά προβλήματα (πχ οικονομικά, βιοπορισμού κλπ)…. τότε γίνονται μονόδρομος τα φάρμακα, ακόμα και σε περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. ""
Ακόμα κι ανα το άτομο ξεκινησει να παίρνει φαρμακα, λελογισμενα εννοειται, τότε αν το περιβάλλον του δεν ειναι υποβοηθητικό, δεν θα λειτουργησουν. Τα φαρμακα απλα θα λειτουργουν καταπραϋντικά, ηρεμιστικά στα αρνητικά ερεθίσματα στα οποια ειναι εκτεθειμένο το άτομο στο περιβαλλον αυτό συν στα όσα άλλα το βασανίζουν τα οποια υπηρξαν η αιτια της προσφυγης στα φαρμακα. Αρα αμα εχει κοντα του καταλληλα ατομα και με λίγη θεληση από μερους του οι πιθανοτητες που ειναι με το μέρος του ειναι περισσότερες. Αλλιως, ιδιως αν ειναι αδυναμος χαρακτηρας, πιθανον να μην τα καταφερει και τα φαρμακα τοτε θα του γινουν εξαρτηση και μέσο φυγης απο την πραγματικοτητα. Εκτος κι αν βρει μεσα του τεραστια αποθεματα θελησης και κουραγιο για να τα βγαλει περα.
Βεβαια τα φαρμακα δρουν κυρίως, κι αυτος ειναι ο ρολος τους, υποβοηθητικά στο να καλλιεργησει το ατομο τη σκεψη του μεταβαλλοντας τον μεχρι τωρα αρνητικο του τροπο σκεψης. Αν δει τα φαρμακα ως τη λύση και όχι ως μεσο για τη λύση τοτε θα μεταβληθεί σε ένα τεμπέλη (στο να επιδιωξει τη βελτίωση του μεσω της μεταβολής της αρνητικής σκέψης), εξαρτωμενο από τα φαρμακα, ο οποιος θα επαναλαμβανει καθημερινα για μια ζωη τον ίδιο εαυτό.
Κατα τα λοιπα συμφωνω Marina38 και μαρκέλα με τις πιο πάνω πολυ διαφωτιστικές σας αναρτήσεις.γιάννης
30-07-2015, 10:31 #99
Καλημέρα Γιάννη
Συμφωνώ μ' όσα λες, αλλά αν εννοείς για περιβάλλον κυρίως αυτό του σπιτιού, το βρίσκω δύσκολο
να είναι υποβοηθητικό, γιατί είναι συνήθως εκείνο που αρχικά ευθύνεται για το πρόβλημα...
Αν δηλαδή μια δυσλειτουργική οικογένεια, "ανάγκασε"... ένα μέλος της να καταλήξει στα ψυχοφάρμακα,
οι πιθανότητες αυτό να τα παίρνει εφόρου ζωής είναι και οι περισσότερες, αν όλοι μαζί δεν κάνουν ψυχοθεραπεία.
Δυστυχώς, κι αυτή είναι μια άβολη αλήθεια, που δεν είναι εύκολο να τη δεχτείς.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
30-07-2015, 10:35 #100
Εγω ειχα παρενεργειες με το αντιψυχωσικο geodon παλια.Στην αρχη επερνα risperdal και με βοηθουσε πολυ αλλα μου εκανε υπερπρολακτιναιμια και μετα μου εδωσαν το geodon.Το geodon με ειχε κανει ζομπι,δεν καταλαβαινα τιποτα...μπορει να εβλεπα κινουμενα σχεδια και δεν καταλαβαινα την υποθεση! αλλαξα γιατρο,εχω εναν πολυ καλο ψυχιατρο που μου μιλαη κιολας και μου δινει συμβουλες οχι μονο φαρμακα.Απο φαρμακα παιρνω το effexor xr 75mg μια φορα την ημερα (δεν εχω παρενεργειες,μονο ξηροστομια και δυσκοιλιοτητα) xanax 0,25 το πρωι και το μεσημερι παλι 0,25 (με βοηθαει να ειμαι ηρεμη) και το βραδυ xanax 0,5 (για τον υπνο γιατι δεν μπορουσα να κοιμηθω) και τελος 10 σταγονες aloperidin 2mg (καμια παρενεργεια! με βοηθαει να σκεφτομαι καθαρα και να μην κανω μακαβριες η παρανοικες σκεψεις) το θεμα ειναι οτι καποια στιγμη θελω να κανω ενα παιδακι και αναγκαστικα και μη θα πρεπει να τα κοψω.Δεν θελω να κινδυνεψει η ζωη του μωρου.
30-07-2015, 11:43 #101
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΤ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙ ΚΛΠ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ
ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΡΜΚΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΩ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΓΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΕΡΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
30-07-2015, 15:38 #102
Elis ευχαριστω για την συμβουλη.Οταν ερθει η ωρα με το καλο θα τα κοψω για να γεννησω ενα υγιες παιδι.Θα συμβουλευτω ομως και ψυχιατρο και μαιευτηρα.
30-07-2015, 15:46 #103
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΩΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΟΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
31-07-2015, 15:47 #104
Ναι, συνέχιζε να γράφεις Μαρίνα, γιατί είναι πολύ σημαντικό εκτός από τις επιφανειακές τοποθετήσεις
να διαβάζουμε και κάτι πιό ουσιαστικό, που μας δίνει επιλογές κι ανοίγει δρόμους.
Έτσι είναι!...
Κατάντησαν τον άνθρωπο για πράγματα που είναι τζάμπα, όπως ο ύπνος, το χαμόγελο, ο σεβασμός κι η αγάπη στον εαυτό του,
μια καλή παρέα, μια υγιή οικογένεια κι όχι μόνο να καταπίνει χημικά υποκατάστατα...Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
31-07-2015, 15:48 #105
Καλησπέρα μαρκέλα και γιάννη. Νομίζω το ίδιο πράγμα λέτε, ότι δηλαδή το περιβάλλον επηρεάζει πολύ το αποτέλεσμα που θα έχει η λήψη φαρμάκων. Αν το περιβάλλον είναι διευκολυντικό κι υποστηρικτικό, τότε το άτομο θα ωφεληθεί στο μέγιστο από τη λήψη φαρμάκων.
Αλλά η μαρκέλα λέει επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις, το περιβάλλον / οικογένεια είναι αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα στο άτομο, οπότε τα φάρμακα δεν βοηθούν αφού ούτε οι συνθήκες, ούτε οι προσωπικότητες των οικείων αλλάζουν.
Ευτυχώς έχω δει αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που στηρίζουν το άτομο που πάσχει και βοηθούν έμπρακτα, κάνοντας και οι ίδιοι ψυχοθεραπεία και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τους αναλογούν. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία των οικογενειών δεν αποδέχεται ή δεν μπορεί να κατανοήσει τη δικιά τους συμβολή κι ευθύνη κι έτσι έχουμε το φαινόμενο άνθρωποι που εκτός οικογένειας βελτιώνονται, εντός οικογένειας να υποτροπιάζουν.
Για κάποιες οικογένειες είναι πολύ πιο βολικό να παίρνει το 'μαύρο πρόβατο' το χαπάκι του και να κάθεται ήσυχα, παρά να ξεβολευτούν όλοι και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν ουσιαστικά τα πράγματα.
Άλλοι πάλι θυματοποιούνται και 'θυσιάζονται' και δεν αντιλαμβάνονται ότι η ουσιαστική βοήθεια δεν προέρχεται μέσα από τις 'θυσίες', αλλά μέσα από τα 'όρια', την κατανόηση, την αγάπη, την ελευθερία επιλογής.
Βέβαια υπάρχουν και άτομα με πιο ήπιες παθολογίες ή και απλά καθημερινά προβλήματα, που προτιμούν να παίρνουν φάρμακα και να υιοθετούν το ρόλο του ασθενούς, μόνο και μόνο για να χειρίζονται τον περίγυρο και να αποφεύγουν τις ευθύνες της αυτονομίας. Και πάλι όμως, από κάπου ξεκίνησε όλο αυτό...