Θετική σκέψη και επηρεασμός του περιβάλλοντος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Quote Originally Posted by pillow View Post
    .

Μαγκάιβερ συμφωνώ στα περισσότερα, αισιόδοξη ήμουν κι εγώ κάποτε, νομίζω ότι η αισιοδοξία διαμορφώνεται από εξωτερικές καταστάσεις (πώς σου έχουν έρθει τα πράγματα έως τώρα) και έτσι πάει κι έρχεται, δεν είναι κάποιος αισιόδοξος για πάντα ή απαισιόδοξος για πάντα. Ίσως μας επηρεάζουν κι οι άλλοι σ' αυτό.
    Στην περιπτωση μου , pillow , η αισιοδοξια ειναι κατι που πηγαζει απο μεσα μου , και ενας αισιοδοξος θα ειναι για παντα αισιοδοξος , με λιγοστες ' πτωσεις 'απαισιδοξιας . Και παλι , εμενα δεν μπορει κανεις να μεπηρεασει , απλα αποφευγω τους αρνητικους ανθρωπους , οπως ο διαολος το λιβανι !!

Senior Member
    η σκέψη (του υποκειμένου) αλληλεπιδρά με το (αντικειμενικό) περιβάλλον, στο επίπεδο της "κότας" και του "αυγού"... στ' αλήθεια, δεν ξέρουμε αν "η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα"... πρόκειται μάλλον για το βασικό ερώτημα της φιλοσοφίας... αν κάποιους από εμάς τους παρηγορεί κάπως να πιστεύουν ότι κάποτε "στην αρχή του χρόνου" υπήρχε μια κότα από το πουθενά, που αποφάσισε να κάνει αυγά, έχει καλώς... όμως στην πραγματικότητα, η "θετική σκέψη" δεν υπάρχει από το πουθενά... δημιουργείται ενδεχομένως υπό ορισμένες συνθήκες που αφορούν τόσο ένα υγειές υποκείμενο (να μην πάσχει π.χ. από καμιά παραληρηματικού τύπου κατάθλιψη) όσο και μια ανεκτή πραγματικότητα (να μην ζεις σε εμπόλεμη ζώνη, να μην είσαι πρόσφυγας, άστεγος κλπ)... έστω και με τυχαίους συνδυασμούς "ποσοστώσεων"...

Senior Member
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Η σκέψη σου δημιουργεί κίνητρα και αφορμές για να μπορείς να προσπαθήσεις (με σκέψεις του τύπου "όλα σκατά, τίποτα δεν αξίζει, τίποτα δεν αξίζω, είμαι άχρηστη, η προσπάθεια θα πέσει στο κενό όπως πάντα", έχεις ΟΡΕΞΗ για ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ; Για να παλέψεις, να κοπιάσεις για κάτι; ) Επομένως για μένα συνδέεται. Εννοείται πως χωρίς προσπάθεια δεν πας πουθενά. Και εννοείται πως θεωρώ μπούρδα το "Αν πιστεύεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνομοτεί για να το κατακτήσεις", κάτι τέτοιο.
    αχαχα... συμφωνώ με το τελευταίο... το σύμπαν δεν δίνει δεκάρα για την πάρτη μας...

Banned
    Μαγκάιβερ οκ.

Mama μπορούσες να πεις τις απόψεις σου χωρίς να τη λες, το να πάσχει κάποιος από κατάθλιψη δεν είναι τόσο κακό, ούτε το θέλει, και όλες αυτές οι "προϋποθέσεις" που λες δεν συνεπάγονται ότι κάποιος θα έχει θετική σκέψη.

Banned
    pillow, συμφωνώ και καταλαβαίνω απόλυτα πως το σκέφτεσαι... Εγώ σαν άνθρωπος απαισιόδοξη είμαι γενικά, και πολλές καταστάσεις δεν βοηθούν στο να υοθετήσεις ένα θετικό τρόπο σκέψης, οπότε σίγουρα δεν μιλάω εκ του ασφαλούς. Αλλά το προσπαθώ κι' εγώ όσο μπορώ!

Banned
    Μαγκάιβερ οκ.

Mama μπορούσες να πεις τις απόψεις σου χωρίς να τη λες, το να πάσχει κάποιος από κατάθλιψη δεν είναι τόσο κακό, ούτε το θέλει, και όλες αυτές οι "προϋποθέσεις" που λες δεν συνεπάγονται ότι κάποιος θα έχει θετική σκέψη.
    Μα δεν το είπε με αρνητική έννοια... Αν πάσχεις από κατάθλιψη, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορείς να σκεφτείς θετικά. Συμφωνώ πάντως με την mama

Senior Member
    Μαγκάιβερ οκ.

επειδή πάσχω από κατάθλιψη σου λέω ότι είναι πολύ κακό και πολύ ανασταλτικό στη δημιουργία "θετικής σκέψης"... αλλιώς δεν θα ήταν κατάθλιψη...

Banned
    Moonlight εσύ έλεγες πως πίστευες στη δύναμη της θετικής σκέψης, τώρα πως λες το αντίθετο έτσι ξαφνικά;

Mama είπα εγώ το αντίθετο;;

Banned
    Moonlight εσύ έλεγες πως πίστευες στη δύναμη της θετικής σκέψης, τώρα πως λες το αντίθετο έτσι ξαφνικά;
    Είδες κάπου να αναιρώ αυτό που είπα; Αντίθετα είπα πως αν και είναι δύσκολο για κάποιον που ήδη σκέφτεται αρνητικά, που δεν τον βοηθάει ούτε το περιβάλλον του, προσπαθώ να υιοθετήσω έναν θετικό τρόπο σκέψης. Επειδή είναι δύσκολο, δεν σημαίνει πως είναι ακατόρθωτο (ακόμα κι' αυτό που γράφω είναι για μένα ως ένα βαθμό ένας "light θετικός τρόπος σκέψης", γιατί μια φίλη θα υποστήριζε πως είναι δύσκολο ΚΑΙ ακατόρθωτο). Και εννοείται πως συνεχίζω να πιστεύω πως η θετική σκέψη θα με βοηθήσει και σε όλους τους τομείς της ζωής μου, γιατί τότε θα έχω περισσότερη όρεξη και πίστη για να αποδόσουν οι προσπάθειές μου.

Απλά δεν ήθελα να το παίξω σύμβουλος, πως όλα τα θεωρώ εύκολα και πως κρίνω κάποιον που δεν μπορεί να σκεφτεί θετικά, γιατί είναι και για μένα δύσκολο. Ακόμη κι' αν δεν ήταν, δεν μπορείς να ξέρεις γιατί σκέφτεται ο άλλος με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ήθελα να κρατήσεις απλά το πιο πάνω που είπα, πως αν και είναι δύσκολο, αξίζει να το προσπαθήσουμε για να κάνουμε πιο εύκολη και υποφερτή την ζωή μας, όσο κουράγιο κι' αν νιώθεις πως δεν έχεις, στην παρούσα φάση, που είναι και το πιο λογικό.

Banned
    Όχι δεν αξίζει γιατί θα πέσουμε από τα σύννεφα, καλύτερα απαισιόδοξες και να πατάμε γερά στα πόδια παρά να πέσουμε απότομα.....απλά το όλο θέμα το ανέφερα σε περίπτωση που η θετική σκέψη μπορεί να κάνει θαύματα........είναι μια άλλη άποψη, αλλά δεν το πιστεύω και πάλι σύμφωνα με αυτά που διάβασα εδώ, γιατί πχ δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε το γάιδαρο να πετάει, άρα ούτε κάτι μεταφυσικό...

Banned
    Μόλις είδα το βίντεο που έβαλες... Με κράτησε αρκετά και δεν το βαρέθηκα :) Συνεχίζω να πιστεύω αυτά που είχα γράψει.. Κάτι τελευταίο που θέλω να "προσθέσω".. Στο τέλος του βίντεο που μιλάει ο "τρελαμένος φυσικός", βασικά είναι αυτό που είπε ο Αλέξανδρος, όσο πιο βαθιά μελετάς κάτι, όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις, τόσο πιο πολύ τρελαίνεσαι χαχα :ρ Και εμείς που είμαστε στην απ' έξω, που δεν έχουμε κάνει ανάλογες έρευνες, που δεν έχουμε εμβαθύνει και ψαχτεί για να εκφέρουμε και να πιστέψουμε αυτά που μας περιγράφουν σ' ένα μόνο βίντεο, είναι δύσκολο να συγκρατήσεις πολλά πράγματα και να τα εξηγήσεις στην συνέχεια. Απλά επιλέγεις τι θα πιστέψεις. Εγώ δεν επιλέγω την απαισιοδοξία, γιατί μ' αυτήν δεν νιώθω ότι πατάω γερά στα πόδια μου όπως λες εσύ, εγώ ως απαισιόδοξη νιώθω ότι πατάω συνεχώς σκατά... Συγγνώμη κιόλας για την έκφραση :p Αν σκέφτεσαι θετικά, δεν είναι απαραίτητο πως θα απογοητεύτεις και πως δεν θα πατάς στην γη (απλά βασανίζεσαι λιγότερο). Δεν είπαμε να βάζει κανείς μη ρεαλιστικούς στόχους και να πιστεύει πως μπορεί να πετάξει, το κάνει σε βαθμό που θα βελτιωθεί η ζωή του, αν νιώθει πως οι αρνητικές σκέψεις τον κρατάνε πίσω. Αυτά από μένα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω επί του θέματος, ήδη σε έπριξα :p

Banned
    Γενικά πιστεύω πως με την απαισιοδοξία είμαστε πιο κοντά στον ρεαλισμό......γιατί αν είμαστε προετοιμασμένοι πχ ότι θα γίνει κάτι κακό τότε θα μας έρθει πιο εύκολα και είναι πιο πιθανό να συμβεί κάτι κακό. Με το να σκέφτομαστε θετικά δεν μπορούμε να 'μαστε προετοιμασμένοι......

Senior Member
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Μα δεν το είπε με αρνητική έννοια... Αν πάσχεις από κατάθλιψη, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορείς να σκεφτείς θετικά. Συμφωνώ πάντως με την mama

Και ομως , πασχω απο κατθλψη 8-9 χρονια , με παρελκομενα κοινωνικη απομονωση , ανηδονια για οτιδηποτε , οχι μελαγχολικη διαθεση , αλλα σκεφτομαι θετικα , δεν υποκυπτω . Βεβαια τπαρχουν λογιων λογιων καταθλιψεων .

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Και ομως , πασχω απο κατθλψη 8-9 χρονια , με παρελκομενα κοινωνικη απομονωση , ανηδονια για οτιδηποτε , οχι μελαγχολικη διαθεση , αλλα σκεφτομαι θετικα , δεν υποκυπτω . Βεβαια τπαρχουν λογιων λογιων καταθλιψεων .
    Κλινική κατάθλιψη; Παίρνεις αντικαταθλιπτικά; Τι να πω, το παίρνω πίσω τότε. Αν και όντως είναι ανάλογα την κατάθλιψη και το πως την περνάει κάποιος. Χαίρομαι για σένα (που μπορείς και σκέφτεσαι θετικά παρά την κατάθλιψη εννοώ).

Banned
    Γενικά πιστεύω πως με την απαισιοδοξία είμαστε πιο κοντά στον ρεαλισμό......γιατί αν είμαστε προετοιμασμένοι πχ ότι θα γίνει κάτι κακό τότε θα μας έρθει πιο εύκολα και είναι πιο πιθανό να συμβεί κάτι κακό. Με το να σκέφτομαστε θετικά δεν μπορούμε να 'μαστε προετοιμασμένοι......
    Σωστό, και γι' αυτό είπα πως αν σκέφτεσαι θετικά, βασανίζεσαι λιγότερο. Που ξέρεις στην τελική αν όντως συμβεί κάτι κακό; Αν το σκέφτεσαι από πριν, χωρίς καν να γίνει, βασανίζεσαι και κάποιες φορές λένε πως το προκαλείς. Εγώ αυτό το εξηγώ με το ότι όσο σκέφτεσαι κακά πράγματα, εμποδίζεις τον εαυτό σου να συγκεντρωθεί σε ένα στόχο, δεν έχεις όρεξη, επομένως σου συμβαίνουν κακά πράγματα. Δεν είναι απόλυτο βέβαια αυτό. Και για σένα όντως μπορεί η απαισιοδοξία να είναι στάση ζωής που δεν σε εμποδίζει στην καθημερινότητά σου, αλλά αντίθετα σε βοηθάει. Και εννοείται πως αν δεν θες να αλλάξεις τρόπο σκέψης, δεν θα το κάνεις. Όπως εγώ που είμαι εσωστρεφής και ΔΕΝ θέλω ν' αλλάξω. Οπότε, κομπλέ! :)

(Το άλλο "θετικό" με την απαισιοδοξία γενικά είναι πως μπορεί πολλοί να πιστεύουν πως δεν μπορούμε να χαρούμε με πολλά μικρά καθημερινά πράγματα, αλλά πολλοί απαισιόδοξοι άνθρωποι τα χαίρονται περισσότερο και από τους θετικούς, το έχω παραρητήσει πρώτα από μένα και μετά από άλλους, δεν ξέρω αν ισχύει και για σένα, απλά το αναφέρω).

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast