Results 16 to 26 of 26
Thread: Ssri's επικίνδυνα;βίντεο.
-
25-08-2015, 19:00 #16
- 26-08-2015, 11:21 #17
Σίγουρα ειμαι ακόμα στη καταθλιψη,ειμαι στην 6η μέρα θεραπείας με σετραλίνη,τη Παρασκευή ανεβάζω τη δόση απο 50mg σε 100mg,εχω βγει λιγο απτή πολλή μαυρίλα,σκέφτομαι παράξενα δε μπορώ να κλάψω να ξεσπάσω οπως πριν νιώθω αναίσθητος ψυχικά...ειναι που δρα το φάρμακο βλέπω παράξενα όνειρα και απλά κάθομαι στο μπαλκόνι και πίνω καφέ και Ίντερνετ.κανω καμία δουλειά στο σπίτι αυτά...εχω βγει απτή πολλή μαυρίλα αλλα ειμαι σα ζομπι,ακόμα δεν έχει δουλέψει στο φουλ το φάρμακο,περιμένω την αύξηση και μετά απο κανά μήνα ελπίζω να ειμαι καλύτερα...φυτικά βοηθήματα δε παίρνω απλά προσέχω τη διατροφή και τη κρατάω σταθερή,μπανάνα καρύδια γιαούρτι μέλι καλο υδατ/κα λαχανικά κρέας ψάρι.
26-08-2015, 12:48 #18
Είναι αρκετά νωρίς Οδυσσέα και εισαι τυχερός που από την 6η μέρα είδες λίγο φως...
Βέβαια οταν έχεις ξαναπάρει στο παρελθόν σε πιάνουν πολύ πιο γρήγορα.
Και εμένα την πρωτη φορά κάναν κοντα 2 μήνες...
Όταν μετά από έξαρση της κατάθλιψης ξαναπήρα μέ έπιασαν σε 5-10 μέρες...
26-08-2015, 20:29 #19
Να σε ρωτήσω ρε Παναγιώτη μετά απο μακροχρόνια χρήση αντ/κων εξασθενεί η δράση τους και αν ναι τι κάνεις,το αυξανεις ή αλλάζεις φάρμακο;γιατί θυμάμαι σε μια φάση έπαιρνα ζολοφτ σταθερά για περίπου 3 χρονια και στο τέλος ένιωθα λιγο να με αφήνει,ίσως ήταν και οι καταστάσεις της ζωής...απλά ένιωθα για ένα διάστημα πεσμένος ψυχικά ξερεις πριν σε ρίξει τελείως,ενώ τα έπαιρνα κανονικά.Μετα τα έκοψα απο μόνος μου γιατί ένιωθα καλα και με έριξε μπαμ και κάτω,έκανα και χρήση χασις και το επειδηνωσε...τεσπα ανυσηχω ξερεις λιγο αν εντάξει ξαναβρω ρυθμό επανέλθω και ενώ τα παίρνω τα φαρμακα εχω πτώση.
26-08-2015, 21:13 #20
γεια σου Οδυσεα,
οχι η μακροχρονια χρηση του αντικαταθληπτικου ,δεν εξασθενει την δραση του εφ οσον σου ειναι αποτελεσματικο.
Βεβαια ,εαν το διακοψεις γιατι αισθανθηκες καλα και το ξαναρχισεις τοτε η κατασταση ειναι πιο δυσκολη και ο οργανισμος μπορει να μην το αποδεχθει ξανα ευκολα!
παντως η ενδιαμεση χρηση χασις που ανεφερες ,δεν βοηθαει καθολου.
Μακρια απο αλλες ψυχοδραστικες ουσιες μη φαρμακευτικες ,με καθε κοστος! !
27-08-2015, 01:05 #21
Γενικά αν σε πιάσει ένα αντικαταθλιπτικο όντως δε σε αφήνει.
Αλλά σε φόρουμ έχω δει παρόμοιες περιπτώσεις ακόμα και ανθρώπους που ανα 2-3 χρόνια άλλαζαν χάπι...
Τώρα με το εφφεξόρ νομίζω θα είμαι καλύτερα... Για πόσο θα δείξει...
Έτσι και αλλιώς το σίπραλεξ ποτέ δε με έπιασε 100% κοντά στο 60% σε φουλ δόση...
Είναι περίεργο πράγμα τα ψυχοφάρμακα...
Εδώ το φυλλάδιο λέει μέγιστη δόση 20μγ και ένα σωρό ψυχίατροι γράφουν και 30 και 40μγ.
Λέει όχι συνδιασμόι αντικαταθλιπτικών και όμως κάνουν πολλοί...
Τι να πω υπομονή ακουμε τον γιατρό αλλά προσέχουμε και τις ανάγκες μας...
Πχ εγώ ποτέ δεν πήρα ζαναξ σε σταθερή συχνότητα.
Μου είχαν πει για 2-3 μήνες να παρω ζάναξ μέχρι να με πιάσει το αντικαταθλιπτικό αλλα΄εγώ τα είχα μόνο για πολύ ε΄κτακτες περιπτωσεις....
27-08-2015, 10:48 #22
Σας ευχαριστώ για τη κουβέντα!εγω είχα το φαινόμενο μέγιστη δόση έφεξορ να μην με πιάνει και με 100mgσετραλίνη να ειμαι καλα,παίρνω και ρισπεριδονη 1mg το βράδυ λέει ότι βοηθάει τον ύπνο και υποστηρίζει το αντικ/κο...ζαναξ και εγω παίρνω όταν χρειάζεται δεν κάνει καλο συστηματικά στη καταθλιψη,απο ουσίες τωρα τίποτα σπάνια μια μπύρα
εχω φοβηθεί πολύ ρε παιδιά τωρα στη τελευταία υποτροπή συνέβησαν και αλλαγές πολλές στη ζωή μου...δε πολυ ξέρω που πάω, ποιος ειμαι κτλ υπομονή.Καλη δύναμη και σε σας σε όσους περνάνε το λούκι αυτό!
27-08-2015, 12:53 #23
Και εγώ μια απο τα ίδια Οδυσσέα...
Δεν ξέρω τι θέλω, που παω, τι θα κάνω και είμαι σε κατάθλιψη ακόμα...
Εγώ στην πρωτη υποτροπή έφυγα από το σπίτι για 7 μήνες και τώρα στην δεύτερη απλά έχω χάσει όλες τις ισορροπίες μου καθώς δεν πρόλαβα να σηκωθώ καλά καλά και είχα παλι υποτροπή...
Κουράστηκα...
27-08-2015, 19:37 #24
Μονο υπομονή,και για πόσο...;κανείς δεν μπορεί ν βοηθήσει ότι και να μου λένε τα εχω βαρεθεί ο εγκέφαλος παρέδωσε πνεύμα...ειμαι στο κόσμο μου όπου δεν υπάρχει τίποτα...ήμουν φιλε πολυ δραστήριος παλιά,ζούσα την αγάπη με τη γυναικα μου,στη δουλειά μου καλός,παρέες κτλ,τωρα ένα κενό που λέει και ο μαζωνακης
ζω Ολλανδία ολα ξένα δεν εχω κανένα έστω να πω μια μαλακια,μονο η γυναικα υπάρχει η οποία βλέπει κάποιον που ήξερε,εχω αλλάξει σαν ένα άψυχο κουφάρι ειμαι,κουράγιο ρε φιλε ελπίζω να ξημερώσει και για μας ο ήλιος λαμπερός κάποια στιγμή...
28-08-2015, 12:40 #25
Οδυσσέα το βίντεο που ανέβασες είναι απτα λίγα που έχουν απομείνει στο youtube και αποκαλύπτουν την πραγματική επίδραση των ssri στον οργανισμό.
Παραπέμπω λοιπόν όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σε αυτο : http://www.e-psychology.gr/forum/sho...B9%CE%BA%CE%B1
Αναφέροντας την προσωπική μου εμπειρία μετά απο χρήση εσκιταλοπράμης (σιπραλεξ), μου άφησε τόσο έντονες παρενέργειες μετά από χρήση μόνο 9 ημερών, που μου πήρε περίπου 2 χρόνια να της ξεπεράσω..
Παρόμοιες εμπειρίες είχαν και άλλα άτομα τα οποία γνώρισα στο συγκεκριμένο φόρουμ.
Από την στιγμή που έγραψα το τόπικ για τις παρενέργεις των σσρι, υπήρχαν πολλοί που έσπευσαν να μου "επιτεθούν" και να με προσβάλουν. Ένιωθαν απειλημένοι απτην αλήθεια διότι έκαναν χρήση των φαρμάκων πολλά χρόνια χωρίς να έχουν "ψαχτεί" ποτέ παραπάνω πάνω στο θέμα. Υπήρχαν όμως και άλλα άτομα τα οποία με προσέγγισαν με pm και ζητούσαν συμβουλές για το πως θα καταπολεμήσουν τις παρενέργειες που τους είχε προκαλέσει η χρήση των σσρι, ακόμα και αν την είχαν διακόψει καιρό πριν.
Δεν διαφωνώ ότι τα φάρμακα αυτά μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους και ακόμα να αλλάξουν ή να σώσουν ζωές, αλλά δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι αποτέλεσμα θα έχουν αυτές οι ουσίες στο καθε ένα οργανισμό ξεχωριστά.
Δεν προσπαθώ λοιπόν να απωθήσω ή να προτρέψω κάποιον στην χρήση SSRI, προσπαθώ απλώς να χτυπήσω ένα καμπανάκι σε όποιους θέλουν απλώς να τα "δοκιμάσουν" για λίγο διάστημα, γιατί η επίδραση που θα έχουν μέσα σε αυτό το διάστημα μπορεί να είναι μακροπρόθεσμη και μη αντιστρέψιμη.
29-08-2015, 11:13 #26
Το είδα το βίντεο και τα λινκς διάβασα και τη σηζητηση τι να πω ...οπως και ναχει ειμαι νεκρός και παίρνω τα κωλοφαρμακα γιατί αλλιώς ειμαι πάλι νεκρός...σκατα...