"Έχασα" τα καλύτερα χρ'ονια της ζωής μου.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

"Έχασα" τα καλύτερα χρ'ονια της ζωής μου.

Γύρω στα 17, πάνω στην καλύτερη φάση της ζωής μου, συνέβησαν πράγματα που αν μου το λεγε κανείς ότι θα συμβούν, μπορεί και να έδινα όλη μου την περιουσία για να τα αποτρέψω.

Χωρίς να γνωρίζω την αιτία, άρχισα να βλέπω τη ζωή πιο νοχελικά, πιο μελαγχολικά, το ενδιαφέρον μου και η δίψα μου για εμπειρίες και ζωή άρχισαν να συρρικνωνονται. Σκεφτηκα πως θα φταιει το στρες του σχολειου και των πανελληνιων και το απέδωσα εκει χωρις να δωσω περεταιρω σημασία.

Δυστυχώς όμως τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται όλο και εντονότερα. Η μελαγχολία μετατράπηκε σε καταθλιψάρα, το ενδιαφέρον για τη ζωή μου εξαφανίστηκε, είχα συνεχόμενες κρίσης πανικού σε σημείο που δεν μπορούσα να ανασάνω και να συνειδητοποιώ που βρίσκομαι και το μυαλό μου είχε θολώσει εντελώς : η μνήμ μου ήταν αδύναμη και η οξυδέρκεια μου είχε χαθεί εντελώς.

Έκανα τα πάντα προσπαθώντας να βρω την αιτία αυτής της ριζικής αλλαγής/καταστροφής του εαυτού μου αλλά μάταια. Εξετάσεις αίματος/αξονικές εγκεφάλου τα έδειξαν όλα φυσιολογικά. Βυθίστηκα λοιπόν σε απόγνωση, νιώθοντας αόπλος στην μάχη που έδινα με αυτό που με βρήκε.

Έπειτα από προτροπή γιατρών έκανα το λάθος να επισκεφτώ ψυχίατρο και εκεί άνοιξε ένα ακόμα πιο δυσάρεστο κεφάλαιο στη ζωή μου, με τις παρενέργειες τον φαρμάκων να μου ρίχνουν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία. Χωρίς να υποτιμώ τις εμπειρίες των άλλων, η εμπειρία μου ήταν μία απτις πιο τρομακτικές και επίπονες που μπορεί να περάσει κάποιος.

Όλα άλλαξαν απτο σημείο που αποδέχτηκα τι μου συνέβαινε. Δεν ήταν εύκολο αλλά με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πως η κατάσταση μου δεν θα άλλαζε με το να κλαίγομαι γι αυτήν. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα.Και το πιο σημαντικό. Από τότε μόνο βελτίωση βλέπω, ακόμα και αν αυτή είναι βασανιστικά αργή και δύσκολη.

Βρίσκω ξανά τον εαυτό μου. Και αυτό το οφείλω καθαρά σε μένα και στο κουράγιο που έδειξα. Συνειδητοποίησα πως μόνο αν φανείς δυνατός μπορείς να ξεπεράσεις τέτοιες καταστάσεις. Η εμπειρία αυτή δηλαδή με έκανε πιο σοφό και σκληρό κατά μία έννοια. Αλλά είχε και τίμημα.

Γυρνώντας να δω τι έχω κάνει στη ζωη μου βλέπω:
    Κακούς βαθμούς στις πανελλήνιες λογω κατάθλιψης, άγχους, δυσκολίας σκέψης και κατά συνέπεια βέβαια, ελλειπής προσπάθειας.
    Δεν πέρασα σε κάποια σχολή, έστω κάποια που να μη με ενδιαφέρει.
    Με το ζόρι τα βγάζω πέρα με τις σπουδές που κάνω τώρα.(όχι σε κάποιο πανεπιστήμιο η τει)
    Δεν μου έχουν απομείνει παρέες. Στην ουσία έχω παρέες που βγαίνω περιστασιακά, αλλά δεν έχω καθόλου φίλους.
    Οι γνωστοί μου έχουν όλοι να αναφέρουν επιτυχίες από σπουδές, δουλειά, σχέσεις με κοπέλες, χόμπυ, ενώ εγώ όχι.
    Βρήκα 3 δουλειές και τα παράτησα και στις 3 λόγω πίεσης που δεν μπορούσα να αντέξω.
    Είχα 2 σχέσεις με κοπέλες οι οποίες φυσικά δεν κράτησαν για πολύ καθώς δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω λόγω των παρενεργειών απτα φάρμακα και ήμουν πολύ ευέξαπτος.
    Οι μόνες επιτυχίες που είχα ήταν με "εύκολες" κοπέλες, κοπέλες που θέλαν μόνο σεξ και γενικά απέφευγα την οποιαδήποτε δέσμευση παραπάνω από αυτό. Αυτό με έκανε να νιώθω πολύ κενός, και είχα πραγματικά μεγάλη ανάγκη να νιώσω ότι μια κοπέλα είναι δίπλα μου στα εύκολα και στα δύσκολα και με νοιάζεται.

Μπορεί σταδιακά να βρίσκω τον εαυτό μου σε όλους τους τομείς, και είμαι ειλικρινά ευγνώμων γι αυτό, αλλά αισθάνομαι πως κάποια κενά που έχουν σχηματιστεί στην ζωή μου σε μια τόσο κρίσιμη ηλικία είναι δύσκολο να καλυφθούν και θα με στιγματήσουν για όλη μου τη ζωή.
    Last edited by Gandalf32; 30-08-2015 at 21:00.

Senior Member
    ΣΙΓΑ ΨΗΛΕ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΕΖΗΣΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΥ ΔΕ ΖΗΣΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΣ ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΕΦΤΑ ΟΛΟ ΣΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Η ΝΑ ΜΗ ΖΟΥΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ Η ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΡΑΔΑ
    ΟΠΟΤΕ ΧΑΛΑΡΩΣΕ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Quote Originally Posted by elis View Post
    ΣΙΓΑ ΨΗΛΕ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΕΖΗΣΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΥ ΔΕ ΖΗΣΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΣ ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΕΦΤΑ ΟΛΟ ΣΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Η ΝΑ ΜΗ ΖΟΥΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ Η ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΡΑΔΑ
    ΟΠΟΤΕ ΧΑΛΑΡΩΣΕ
    Χαχαχα χαλαρος ειμαι και αποτι βλεπεις δεν κλαιγομαι.. Ψυχραιμα λεω οτι λεω εφοσον πια οπως ειπα το ξεπερναω. Δεν ξερω για τις εμπειριες που εζησα αν ειναι λιγες η πολλες, παντως μαλακιες αραδα εγιναν πιστεψε με ;) Kαι δεν εχω αναφερει όλες τι μαλακίες κακοτυχίες που μου χουν συμβεί στο ποστ. Αλλά να σαι 18 χρονών και να χεις κατάθλιψη χωρίς λόγο, δυσκολία στην σκέψη, αδύνατη μνήμη,( δεν θυμόμουν βασικές πόλεις της Ελλάδας η τι έφαγα το μεσημέρι ενώ προσπαθούσα για αρκετή ώρα να θυμηθώ), κρίσεις πανικού + παρενέργειες απτα φάρμακα δεν είναι και λίγο...
    Πάντως ότι πρόβλημα και να χες ελπίζω να είσαι καλύτερα..

Banned
    Quote Originally Posted by Gandalf32 View Post
    Χαχαχα χαλαρος ειμαι και αποτι βλεπεις δεν κλαιγομαι.. Ψυχραιμα λεω οτι λεω εφοσον πια οπως ειπα το ξεπερναω. Δεν ξερω για τις εμπειριες που εζησα αν ειναι λιγες η πολλες, παντως μαλακιες αραδα εγιναν πιστεψε με ;) Kαι δεν εχω αναφερει όλες τι μαλακίες κακοτυχίες που μου χουν συμβεί στο ποστ. Αλλά να σαι 18 χρονών και να χεις κατάθλιψη χωρίς λόγο, δυσκολία στην σκέψη, αδύνατη μνήμη,( δεν θυμόμουν βασικές πόλεις της Ελλάδας η τι έφαγα το μεσημέρι ενώ προσπαθούσα για αρκετή ώρα να θυμηθώ), κρίσεις πανικού + παρενέργειες απτα φάρμακα δεν είναι και λίγο...
    Πάντως ότι πρόβλημα και να χες ελπίζω να είσαι καλύτερα..
    δηλαδη τελικα το ξεπερνας μονος σου?

Senior Member
    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΜΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΝΟΕΙΣ ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Quote Originally Posted by rea View Post
    δηλαδη τελικα το ξεπερνας μονος σου?
    Ας πούμε ναι, αλλά πιστεύω ότι τα χρόνια που έχασα να είμαι κλεισμένος και να υποφέρω είναι αναντικατάστατα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gandalf32 View Post
    Ας πούμε ναι, αλλά πιστεύω ότι τα χρόνια που έχασα να είμαι κλεισμένος και να υποφέρω είναι αναντικατάστατα...

Κι εγω εχω χασει καμμια 10ετια , αποδιοργανωθηκε πληρως η ζωη μου , αλλα δεν κοιταω ποτε πισω , δεν θα ειχε νοημα , κοιταω μονο μπροστα .

Υπαρχουν πολλοι τροποι να χασεις χρονια απ την ζωη σου , σκεψου οτι οι δυσκολιες που περασες σε ατσαλωσαν , προς αντιμετωπιση δυσκολιων στο μελλον .

Aλλωστε ποτε δεν ειναι αργα , νεος εισαι .

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Κι εγω εχω χασει καμμια 10ετια , αποδιοργανωθηκε πληρως η ζωη μου , αλλα δεν κοιταω ποτε πισω , δεν θα ειχε νοημα , κοιταω μονο μπροστα .

Υπαρχουν πολλοι τροποι να χασεις χρονια απ την ζωη σου , σκεψου οτι οι δυσκολιες που περασες σε ατσαλωσαν , προς αντιμετωπιση δυσκολιων στο μελλον .

Aλλωστε ποτε δεν ειναι αργα , νεος εισαι .
    κατι τετοιο μου χε πει και ο ψυχιατρος μου, κριμα που δεν πήγα νωριτερα στην ζωη μου να πάρω τα χαπια, αλλα δεν συμφωνω. δεν υπαρχουν χαμενα χρονια ή χαμενος χρονος γενικα .. ο πονος ειναι δειγμα ζωης, γεμισαμε απο συναισθηματα που δεν καταφεραμε να κοντρολάρουμε, πατήσαμε σε αληθειες που λίγοι τόλμισαν να δουν. το ταξιδι στο σκοταδι μας ειναι ενα ταξιδι που λιγοι τόλμησαν να κανουν. ΟΣΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ είναι ανθρωποι ξεχωριστοι και πιο δυνατοι και πιο σοφοι απο τους υπολοιπους.

Senior Member
    Συμφωνω , rea , εμενα δεν μου ταπε κανεις , το βλεπω στην πραξη . Τωρα ξεπερνω τις δυσκολιες ευκολοτερα .
    Ειναι ενα ειδος ταξιδιου παντως , και φτανεις στην Ιθακη σου σοφοτερος ...

Banned
    ασχετο...μα και αυτος ο ψυχοκουκου τι γυρισε και μου ειπε ρε παιδι μου, το λες αυτο σε καταθλιπτικο? που πάω και τους βρίσκω τους κομπογιαννητες πια χαχαχα...

Senior Member
    Εμ , εγω γιαυτο τους γιατρους αυτους , τους συμβουλευομα μονο για φαρμ. αγωγη .
    Εδω , ρεα , ειχα βγαλει κατι εξανθηματα ψωριασης καποτε , και πηγα στο δερματολογο , και εκανε την διαγνωση , και αντι να με καθησυχασει , μουλεγε ναρχισω να κανω παρεα με ψωριασιακους , να συζηταμε το προβλημα μας , απο μεσα μου λεω , ασε μας ρε φιλε χαχαχαχα !! τελικα φυγαν μονα τους .
    Ευτυχως που δεν ' μασαω ' απο φοβιες .

Senior Member
    Gandalf ποιο ειναι ακριβως το προβλημα ? Οτι εχασες καποια χρονια? Η το θεμα ειναι τωρα? ( τα χρονια δεν χανονται ετσι απλα μπορεις να παρεις πισω ενα μερος τους ξεκινα απο την αρχη την ζωη σου να να μην επαθες πουε κατάθλιψη)

Quote Originally Posted by arntaben View Post
    Gandalf ποιο ειναι ακριβως το προβλημα ? Οτι εχασες καποια χρονια? Η το θεμα ειναι τωρα? ( τα χρονια δεν χανονται ετσι απλα μπορεις να παρεις πισω ενα μερος τους ξεκινα απο την αρχη την ζωη σου να να μην επαθες πουε κατάθλιψη)
    To θέμα μου δυστυχώς είναι ότι δεν έχω ξεπεράσει εντελώς την κατάθλιψη, ούτε τα προβλήματα που είχα. Ναι μεν έχω δει βελτιώση, αλλά όχι σε βαθμό που να μπορώ να ζήσω τη ζωή μου όπως πριν.
    Πχ μπορεί ξαφνικά ένα απόγευμα να νιώθω μελαγχολία χωρίς λόγο και αιτία και να περνούν απτο μυαλό μου μόνο δυσάρεστες σκέψεις. Η μπορεί εκεί που κάθομαι και διαβάζω ή μελετώ το μυαλό μου να σταματήσει να λειτουργεί (σοβαρά) και να νιώθω πνευματικά εξαντλημένος με μηδενική μνήμη.

Αυτό που με τρελαίνει είναι το ότι δεν ξέρω την αιτία που κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα συμπτώματα.

Επίσης ακόμα παλεύω με τις παρενέργειες απτα φάρμακα. Έχω σταματήσει να προσπαθώ να κάνω σχέσεις με κοπέλες γιατι μου προκαλεί απίστευτο άγχος και ανασφάλεια. Τόσο καιρό "βρίσκομαι" μόνο με κοπέλες άγνωστες, που ξέρω ότι δεν θα ξαναδω, για να μην έχω άγχος για τις "αποδόσεις" μου. Νιώθω μεγάλο συναισθηματικό κενό μετά από κάθε φορά που κάνω κάτι τέτοιο.

Γενικά έχω ξεκόψει από παρέες και φίλους. Έχω χάσει την οξυδέρκεια μου και το χιούμορ μου και νιώθω ότι δεν είμαι ευχάριστος σε μια παρέα.
    Έχω μείνει πίσω σε πολλά ως απόρροια των παραπάνω.

Senior Member
    . / .

Με προβληματίζει το ότι πουθενα δεν περιγραφεις τα "γεγονοτα που σου συνέβησαν", τις "μαλακίες και κακοτυχίες", εκτός κι αν ντρεπεσαι να μας τα πεις ή ήταν τόσο τραυματικά που πληγωνεσαι λες και αναξενεις πληγες, μεσα στην ανωνυμία και προστασια προσωπικών δεδομένων του φόρουμ!
    Μήπως αυτο που όντως συνέβηκε ειναι το πως εσυ πήρες τη ζωη στραβα? Ότι δλδ μπορει καποια περιστατικά ή καποιες άσχημες συμπεριφορες ή αποτυχίες να σου συνέβησαν, τα οποία μπορεί να υπήρξαν το έναυσμα της χαλια ψυχολογιας που περιγράφεις, όμως απ εκει και πέρα παρέδωσες τον εαυτο σου στον κατηφορο, ήτοι τα συμβαντα αυτα δεν δικαιολογούν καθολου το χαλι ψυχολογιας που περιγραφεις?
    Το ζητημα ειναι τι κανεις απ εδω και πέρα ώστε να μην πάνε κι αλλα χρόνια χαμένα. Πόσων χρονών εισαι?
    Μου φαινεται επίσης πως εδωσες μεγαλη βαρύτητα σε φαρμακα και ψυχοθεραπείες λες και αυτα θα σου αλλάξουν τη ζωη.
    γιάννης

Page 1 of 2 12 LastLast