Results 31 to 45 of 172
Thread: η ντροπη μου...!!!
-
03-09-2015, 16:26 #31
δυσκολη στιγμη και πολυ αμηχανια.γενικα δεν ειναι ομορφο πραγμα.τι να σου πω,δεν εχεις λογο να ντρεπεσε για οτι εισαι,να ντρεπεσε για το οτι ντραπικες.
δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".
- 03-09-2015, 16:26 #32
Ρέα κάτσε. Ενα ενα να τα πάρουμε. Να τα βάλουμε όλα κάτω να τα δούμε. Ειναι σημαντικό να μη βγάλουμε εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα.
Εγω Ρέα μου διαφώνω με αυτη την τακτική. τ λέω σε όλους τους τόνους. Ποιά τακτική? ζήτήματα κατάθλιψης και πάμε να μας γράψει και φύγαμε.
ΟΧΙ ΡΕ! Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε οτι στην συντριπτικη πλειοψηφιά εμφάνισης κατάθλιψης, η κατάθλιψη ξεπερνιέται? να μιλήσω με ποσοστό? 90%. Λέω ένα τυχαιο ποσοστό.
Οταν λέω οτι ξεπερνι'εται εννοώοτι δύναται να ξεπεραστεί. Όχι οτι το 90% το ξεπέρασε. Ειναι ενα πολυπαραγοντικό ζήτημα με σημαντικότερη προυπόθεση το κατα πόσο ο καταθλιπτικός έχει ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ και θέλει να αλλάξει. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Εδώ μιλάω για ψυχοθεραπεία.
Να σημειώσω κάτι όμως εδώ. Εγω τη διάγνωση δεν την ξέρω Ρεα. Την διάγνωση σου την ξέρεις εσύ και ο γιατρός ή ίσως μόνο ό γιατρός. Υπάρχουν και περιπτώσεις που ο '''ασθενής'''
δεν υπάρχει λόγος να κάνει ψυχοθεραπεία καθότι μπορεί να ειναι αχρείαστη. Του πούστη όμως, τέτοια περίπτωση δεν εισαι. Με τον εαυτό σου τα έχεις εσυ. Φαινομενικά τουλάχιστον.
Εγώ πιστεύω οτι μπορείς να βοηθηθείς απο ψυχοθεραπεία. Τι να σου πώ άλλο?
Το κομμάτι του γιατρού. Το ζήτημα με το αν ειναι τεμπέλης ή τσάμπα τα χρόνια που σπούδαζε 1) δε μας αφορούν και 2) μπορεί τα πράγματα να μην ειναι έτσι.
Μπορεί να μην πληρώνεται για να κάνει συζήτηση μαζί σου. Μπορεί να κάνει καθαρό εμπόριο επειδή έχεις ασφάλιση. Ειναι η θέση του τέτοια. Μήπως με όλους έτσι κάνει γιατί δεν ιδιωτεύει
οπότε δεν ειναι δουλειά του. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ρεα, δε νομίζω οτι σε εξυπηρετει κάτι τέτοιο.
Σου έχει γίνει ποτε διάγνωση συγκεκριμένη. Ταμπέλα εννοώ. Ακούγεται σκληρό αλλά ετσι ειναι. Σε κάποια φάση ολοι φτάνουμε και εκει.
Δεν χρειάζεται να αναφέρεις κάτι εδω αν δε θές. Ούτε καν ιδιωτικά. Πάρε την ταμπέλα και γκουγκλαρε την. Ψάξε σε όσο το δυνατό ΣΟΒΑΡΑ σαιτ για τρόπους αντιμετώπισης της συγκεκριμένης φάσης και δες αμα σηκωνει ψυχοθεραπεία. Αν ναι, τι τυπου? Και εν συνεχεία ψάχνεις ψυχοθεραπευτές με τη συγκεκριμένη ειδίκευση.
Εγώ αυτό θα κανα στη θέση σου. Αποφάσεις και στόχους. Ούτε γκρίνιες ούτε δράματα. κάτι πρέπει να κάνουμε.Last edited by 1984muzzy; 03-09-2015 at 16:46.
03-09-2015, 16:35 #33
Δεν ειναι στην ψύχρα Ρεα! Δεν ειναι στην ψύχρα! Μια ερωτηση κάνεις. Δεν τον απομυθοποιούμε με το να τον ρωτήσουμε. Αν νιώσει οτιδήποτε δυσάρεστο εκείνη τη στιγμή,
δεν ειναι δικό σου πρόβλημα. Εσύ αγωνιάς για σένα και έχεις πάει εκεί με το αζημίωτο να σε βοηθήσει. Αυτη ειναι η δουλειά του. Δικαίωμα λέγεται.
Σε ενα κουρείο να πας, ο κουρέας καλείται να καδράρει τα πτυχία του στην κηπουρική προκειμένου να τα βλέπει αυτός που θα κουρευτεί σε περίπτωση που το θέλει.
Ο νόμος τους υποχρεώνει. Ετσι γίνεται και με τους ψυχο τέτοιους. έχεις δικαίωμα να γνωρίζεις και αυτοί καλούνται να απαντούν αν τους ρωτήσουν.
Κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να πας τσαμπουκαλεμένη. Κάνεις τη δουλειά σου, κάνει τη δουλειά του. Απλά αλλάζεις το σκηνικό με ωραίο τρόπο.
03-09-2015, 17:18 #34
03-09-2015, 17:28 #35
βρε muzzy μου, μαλλον ξεχασες που στα λεγα... αυτοδιαγνωστηκα με καταθλιψη... αυτη που μου εκανε 8 χρονια ψυχαναλυση δεν το χε αναφερει ποτε. και βεβαια το εψαξα μονη μου το ολο θεμα..αλλα όλη η ερευνα εδω φτανει μεχρι καποιο σημειο... απο εκει και πέρα χρειαζεται και καποιος να στα εξηγησει. ουτε και γω συμφωνω με τον τροπο που ξεκινησα να θαραπευομαι...αλλα δεν εχω και την μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στον κλαδο... και εξαλλου ημουν τοσο χαλια που το μονο που ηθελα ηταν να μπορω να σηκωθω απο το κρεβατι μου...και γρηγορα. Συν το οικονομικο θεμα που παιζει.
τωρα για τον ψυχοκουκου ...θα συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε..
γενικα λειτουργω με την ασφαλεια μου και ξερω να κρινω ποτε πεφτω σε επιστημονα και ποτε οχι.
03-09-2015, 17:29 #36
03-09-2015, 17:31 #37
και οχι δεν εχεις καταθλιψη αυτοδιαγνωση δεν υφισταται δεν αντικαθισταμε τον ειδικο κατι ξερει και τοσα χρονια δεν σε διεγνωσε με καταθλιψη ελλειψη αυτοπεποιθεσης εχεις οχι καταθλιψη
03-09-2015, 17:32 #38
03-09-2015, 17:35 #39
Η ΡΕΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΔΛΔ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ
ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΜΕΝΑ Α ΡΕ ΡΕΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΩΡΑΙΑ;
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΣ ΡΕΑ; ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
ΑΛΛΑ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΑΜΑ ΗΣΟΥΝ ΜΑΓΚΑΚΙ ΘΑ ΚΑΘΟΣΟΥΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ
ΕΓΙΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
03-09-2015, 17:35 #40
03-09-2015, 17:40 #41
Ποιά ειναι η διαφωνία μας, δεν έχω καταλάβει! Ψυχοκουκου οταν λες εννοεις τον ψυχιατρο? Αν ναι ποιον ψυχίατρο.
Τον ψυχιατρο που γράφει και φεύγεις? Τον ψυχοθεραπευτη ψυχίατρο? Συνδυασμοί αυτων?
Μη χαθούμε στα κλασσικα εικονογραφημένα... (στη μετάφραση δηλαδη). Ας συζητήσουμε.
Να διαφωνήσουμε 1000 φορές ναι, ανθρωπινο και φυσιολογικό αλλά να καταλάβω και γω ποια η διαφωνία μας. έτσι δεν ειναι?
03-09-2015, 17:42 #42
ρε ελις αληθεια σου λέω δεν με οριζα..με παρακολουθουσα με ενιωθα...αλλα δεν με οριζα... δεν ηταν οτι ημουν απεριποιητη ή μεγαλύτερη η οτιδηποτε αλλο... εχουν περασει 5 χρονια καταθλιψης απο πάνω μου... δεν νιωθω ασχημη ή ωραια..δεν με ενδιαφερει αυτο !!!ειναι οτι φενεται η αρρωστεια πάνω μου! δεν ξερω πως να στο εξηγησω και αν μπορεις να καταλάβεις τι λέω... μπορει και να λέω βλακειες... αλλα ετσι νιωθω
03-09-2015, 17:44 #43
μωρε σε διαβαζω και πολυ καλα αλλα μιλησες για 300 επιπλεον κιλα για μαυρους κυκλους για για.....αλλαξε τα και πιστεψε με δεν εχεις καμια καταθλιψη απλα εισαι ψυχολογικα πεσμενη για πεντε δεκα λογους δικους σου αν ειχες καταθλιψη πιστεψε με ουτε διαθεση να μπεις στο λαπ τοπ καν θα ειχες να γραψεις πεντε πραματα κανε κανα δυο πραματακια για σενα και θα δεις πως θα αλλαξουν ολα προς το καλυτερο
03-09-2015, 17:48 #44
03-09-2015, 17:53 #45
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΘΕΝΟΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))