Results 16 to 30 of 40
Thread: Υποτροπή
-
23-09-2015, 23:23 #16
@γκερλ ελπιζω να πας συντομα σε δοση συντηρησης..
αληθεια τι παιρνεις?
- 24-09-2015, 15:16 #17
Να πω την αληθεια απο τοτε που αρχισα τα φαρμακα δεν εχω μεινει πανω απο 1 μερα χωρις φαρμακα.Με το που τα μειωνω (οχι να τα κοψω) παω σε υποτροπη δηλαδη επανερχεται γρηγορα η παθηση.τωρα πως καποιοι καταφερνουν και τα κοβουν τελειως και ερχεται μετα απο 6 μηνες η υποτροπη και ειναι καλα στους 6 μηνες για μενα ειναι θαυμα.
24-09-2015, 16:32 #18
μια απτα ιδια εδω
24-09-2015, 17:15 #19
Τα φαρμακα δεν κοβωνται η ψυχωση δεν εχει ιαση ουτε εχει βγει καποιο φαρμακο ακομη παιρνετε τα φαρμακα σας στο κατω κατω δεν ειναι τοσο τραγικο οπως πχ ο αλλος που εχει διαβητη και παιρνει ενα φαρμακο ετσι και εμεις
25-09-2015, 05:29 #20
girl 1988 να σου ευχηθω και εγω καλη δυναμη .εγω ειμαι σε φαση συντηρησης και με λεει ο ψυχιατρος μου οτι αφου δεν εκανες υποτροπη μεχρι τωρα δεν θα κανεις.δηλαδη εσυ τα εκοψες με γιατρο και σε ποσο καιρο αρχισαν οι παρανοικες ιδεες ενα δυο μηνες και γραφεις οτι το παλεψες μονη σου μετα δεν μπορεσες και σε βοηθησε η οικογενεια σου.ποσο καιρο τα πηρες?τι χαπια παιρνεις και τι δοση την μεγιστη κανονικη?παω για κοψιμο εντελως εγω σε κανενα ωχταμηνο αν ολα πανε καλα.θα εχω κλεισει ενα εξαμηνο πανω απο την μεγιστη δοση ενα χρονο μεγιστη 2,5 χρονια κανονικη και ενα συντηρησης συνολο μια πενταετια.καποιες στιγμες ειμαι φουλ αυτοπεποιθηση οτι θα τα καταφερω αλλα καποιες αλλες οτι δεν θα τα καταφερω.
Wenn du träumen kannst,kannst du tun!
25-09-2015, 06:00 #21
παντως αισθανομαι την αναγκη να επισημανω οτι δεν ειναι δυναμη της θελησης να κοψει καποιος τα χαπια.ειναι εντελως ανεξαρτητο με την δυναμη της θελησης μια που προκειται για αρρωστεια κ μαλιστα αρωστεια μη πληρως ιασιμη....ειναι σαν να εχεις χοληστερινη λιγο ή πολυ και να βαζεις προσπαθεια-θεληση να τα κοψεις,ποσο μαλλον με τα δικα μας που ειναι κ ιδιαιτερως εθιστικα....ειναι ανωφελο.... ΥΓ συγνωμη για τον πεσιμισισμο εκ των προτερων αλλα μιλαει δυστυχως η πειρα μου που δυο φορες απο 1 χρονο τα εκοψα κ καταληξα στο χειροτερο ψυχιατρειο...κ μην φανταστειτε οτι ημουν κανας που πετουσε χαρταετο περπατωντας, ημουν μια καπως ιασμενη περιπτωση ψυχωης ή τουλαχιστον ετσι πιστευα κ μαλιστα τα ειχα κοψει πολυ σταδιακα,αποτελεσμα ηταν να βρεθω στην κολαση-ψυχιατρειο με μηχανικη καθηλωση κ 1 τονο αλλοπεριντιν ταυτοχρονα!...με λιγα λογια προσπαθω να πω οτι δεν κοβονται!!!!! κ συγνωμη αν απελπιζω καποιν που ελπιζει να τα κοψει.η αληθεια μαλιστα ειναι οτι και 1 ατομο χωρις ψυχωση να τα παρει τα αντιψυχωσικα για χρονια δεν θα μπορει να τα κοψει πιστευω.- το καλυτερο αν με ρωτησετε ειναι αντιψυχωσικο 2ης γενιας με δοση συντηρησης(συμφωνα με τον γιατρο...)
25-09-2015, 13:25 #22
δηλαδη ρε παιδια δεν γνωριζετε κανεναν που να εκανε ψυχωσικο επεισοδιο και να επανηλθε πληρως μετα απο φαρμακευτικη αγωγη και ψυχοθεραπεια ειτε απο ουσιες ειτε απο εξωγενεις παραγοντες την κληρονομικοτητα δεν την βαζω γιατι κατα καποιον λογω την θεωρω μη ιασιμη.εχω αλλη μια ερωτηση για την κληρονομικοτητα τι γινεται σε περιπτωση που καποιος θελησει να κανει οικογενεια τι πιθανοτητες εχει το παιδι να γινει ψυχωσικο?ολο ξεχναω να το συζητησω με τον γιατρο μου.
25-09-2015, 13:50 #23
ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ πολοι επανηλθαν πληρως απο ψυχωση δεν γινεται πληρως οπως λεει η επισημη επιστημονικη κοινωτητα(αλλωστε το ψυχωτικο επεισοδιο κ να επανελθεις αποτελει σημειο ασυνεχεις στην σκεψη μας...).πολλοι βεβαια εχουν βελτιωθει παρα πολυ τοσο που ορισμενες φορες που νιωθουν αισιοδοξια προβαλλουν κ λενε για τον εαυτο τους οτι εχουν ιανθει πληρως.εγω προσωπικα το πληρως δεν το πιστευω,πιστευω ομως στην σημαντικη ως σημαντικοτατη βελτιωση της ψυχωσης με το περασμα των χρονων, κ παλι κατι μενει... παντως φαρμακα που να τα εκοψε καποιος για παντα κ να ειναι εντελως καλα με ψυχωση(οχι παρακλαδια της ψυχωσης) δεν ξερω κανεναν γτ κανεις δεν αντεχει χωρις τα φαρμακα επι δεκαετιες.εγω προσωπικα αντεχω ως 1 χρονο και πολυ ειναι....(τωρα βεβαια εβαλα μυαλο κ τα παιρνω για παντα στραβα κουτσα)
25-09-2015, 13:52 #24
με πιο απλα λογια αν και το ψυχωτικο επεισοδιο μπορει να κρατησει κ δευτερολεπτα μονο ειναι τοσο ασχημο που δεν επιτρεπει την πληρη! ιαση.οσο αφορα τα παιδια σαφως μπορουμε και εχουμε δικαιωμα ισως κ καθηκον να κανουμε κ πιστευω οτι το παιδι του ψυχωσικου μπορει να ζησει απο μια συνηθισμενη ζωη(το πιο πιθανον) ως μια ζωη ψυχωτικη σαν την δικη μας δυστυχως αλλα μπορει να γινει κ ενας μεγαλος ανθρωπος.δεν νομιζω οτι πρεπει να σε προβληματιζει αυτο.οσο αφορα την ψυχωση που προερχεται απο γενετησιο ντιενει μην νομιζεις οτι ειναι χειροτερη απο την ψυχωση που καβαντζαρεις απο το περιββαλον... το λεω αυτο γτ εγω πιστευω λογικα οτι εχω επικτητη και ειναι παλι πολυ επωδυνη!!!!!!!!!!!!!
25-09-2015, 13:56 #25
και γω ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΑΝ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΨΥΧΩΣΗ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΥΡΩΣΗ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΡΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΓΧΟΣ ΚΛΠ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΕΛΟΣ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
25-09-2015, 13:57 #26
25-09-2015, 16:00 #27
ειναι όπως τον πρωην καπνιστη ή αλκοολικο... πάντα θα υπάρχει ενα κομματι σου που θα θελει να πάει προς τα εκει...αλλα ναι φυσικα και το ελεγχεις απο καποιο σημειο και επειτα...τωρα στο λεω σουπεραπλοποιημενα αλλα καταλαβαινεις τι εννοω..και υπάρχουν ανθρωποι που τα καταφεραν...ο εγκέφαλος ειναι ενα πολυπλοκο εργαλειο αλλα ανταποκρινεται στην συνηθεια πολυ καλα... αν μας γινει συνηθεια η υγιής σκέψη...μπορουμε να σωθουμε! θελει πολυ δυναμη και πολυ θεληση...αλλα υπάρχουν ανθρωποι εκει εξω με σχιζοφρενεια με ψυχωσεις, που όχι μονο ειναι φουλ λειτουργικοι αλλα εχουν καταφερει να ειναι πρότυπα...γιατην καλη ποιοτητα ζωης.
για την οικογενεια αυτο υσχυε καποτε...αλλα η ιατρικη εχει καταφερει να κανει αλματα εκτοτε... συζητησε το με τον γιατρο σου να στο εξηγησει αναλυτικαLast edited by Deleted-member-250416b; 25-09-2015 at 16:23.
25-09-2015, 17:11 #28
απαγορευεται δια ροπαλου να πινεις αλκοολ με τα φαρμακα ελεος........
25-09-2015, 17:28 #29
rea ΘΑ ΗΕΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΟΠΡΥΘΜΙΣΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΛΑΒΗ ΚΑΤΙ ΣΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΙ ΑΜΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΑΦΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΠΑΚΙ ΠΟΥ ΣΕ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ
ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΓΛΑΦΗΡΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΓΤ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
25-09-2015, 18:58 #30
πεστα ελις ειμαστε η πιο χαρντκορ κατηγορια παντως φωνες οπτικες παραισθησεις ιδεες διωξης μεγαλειου αναφορας και η λιστα των συμπτωματων ασταματητη.δεν ειμαστε καταθλιψη που δεν λεω και αυτη δυσκολη ειναι αλλα τουλαχιστον εισαι στην πραγματικοτητα,δεν γινεσαι 2 εαυτοι οπως η ψυχωση,προχθες με ειπε ο ψυχιατρος οτι η ψυχωση ειναι αλλο μονοπατι σε σχεση με τις αλλες ασθενειες επισης τις κρισεις πανικου αγχωδης διαταραχη και ξερω εγω δεν την θεωρουνε ψυχικη ασθενεια αλλα κακη διαχειριση του αγχους.